Informacje Organizacyjne

Wyniki z sezonu 0 czyli prekursora ligi Pokerkings.PL Heads Up
Awatar użytkownika
maximus86
-#VIP
-#VIP

Postautor: maximus86 » 10 maja 2008, 19:16

ja podsunę od siebie taki pomysł żeby ligę podzielić na grupy ok 8-10 osobowe w zależności od ilości chętnych i grać systemem pucharowym, że pierwsze np 5 miejsc awansuje do następnej rundy itd... taki system jest najbardziej przejrzysty i w miarę sprawiedliwy... również moim zdaniem nie powinno być faforyzowania jakiś zawodników i mówienia że oni będą grali w 1 lidze bo to mija się z celem całej ligi moim zdaniem... natomiast podział na równorzędne grupy i system pucharowy jak w lidze mistrzów piłkarskiej jest idealny :) i dzięki temu liga mogłaby trwać z przerwami i mogłyby wtedy być rewanże w grupie... no i taka liga przecież nie musi się skończyć w ciągu 2 miesięcy a może trwać z 6 miesięcy...
to taki jest mój pomysł :D

GrzechuTG
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: GrzechuTG » 10 maja 2008, 20:07

Panowie ja myślę że jak przedstawimy plan jak będzie wyglądać ostateczna wersja kolejnych rozgrywek to wtedy podyskutujemy.

Awatar użytkownika
mazak
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: mazak » 11 maja 2008, 11:21

Do dnia dzisiejszego mialy zostac nadrobione wszytskie zaległosci z kolejek 8-10 jednak tak sie nie stało :/

Wciaz zaległe pojedynki:

Kolejka nr 8 - 23.04.2008 (środa)
Komix22 - Tosiak

Kolejka nr 9 - 26.04.2008 (sobota)
apolinary - Phela

Kolejka nr 10 - 28.04.2008 (poniedziałek)
Phela - Glory

Teraz czekam na wyjasnienia - szczególnie odnosnie pojedynku Komixa z Tosiakiem ...

Co do sytuacji Phely - jest nieciekawa bowiem narobił sporo zaległości a teraz jeszcze wyszła sytuacja ze szpitalem i sam nie wiem co myśleć o tym gdyż te zaległości juz powinny byc znacznie wczesniej nadrobione - Ja osobiscie jestem za wykluczeniem jego z rozgrywek i przyznaniu w kolejnych jego pojedynkach walkowerów...

skrzychuz
-#VIP
-#VIP

Postautor: skrzychuz » 11 maja 2008, 13:50

myśle że walkowery to zły pomysł, jesli wykluczać to razem z przeszłymi meczami, takie jest moje zdanie

Awatar użytkownika
komix22
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: komix22 » 11 maja 2008, 14:01

Wyjasnienie z mojes strony jest nastepujace : Nie moge sie skontaktowac z Tosiakiem nie odpowiada na PW i gg. Cos nie możemy sie złapac .

Awatar użytkownika
zaba1_7
-#VIP
-#VIP

Postautor: zaba1_7 » 11 maja 2008, 17:51

moim zdaniem walkower to jedyny dobry pomysł.Bo innego wyjscia nie mam

skrzychuz
-#VIP
-#VIP

Postautor: skrzychuz » 11 maja 2008, 22:41

ale troche bezsensu tak rozdawać te punkty skoro kilku graczy wcześniej musiało o nie wcześniej walczyc....

Awatar użytkownika
zaba1_7
-#VIP
-#VIP

Postautor: zaba1_7 » 11 maja 2008, 23:23

no to najlepiej wszystkie rozegrane walki pheli wziąsć jako walkowery nawet te kture wygrał

Awatar użytkownika
rzepa
-#VIP
-#VIP

Postautor: rzepa » 12 maja 2008, 08:35

póki liga trwa to ma czas by narobić zaległości.
w regulaminie jest napisane ze ma prawo przełożyć 3 spotkania , na czas jakiś tam , a poza tym dziś zaczyna się 15 kolejka , a strzelam że nie ma zbyt dużo osób które mają rozegrane po 14 spotkań.

Awatar użytkownika
mazak
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: mazak » 12 maja 2008, 10:09

phela nie rozegrał zadnego spotkania od 8 kolejki...

moja decyzja jest taka - ze w meczach z kolejek 8,9,10 zostana przyznane walkowery - pozostałe spotkania poki co bedzie mial czas nadrobic... bylo dosc duzo czasu by rozegrac pojedynki w 8,9,10 kolejce lub bynajmniej przelozyc je na konretny termin - niestety tak sie nie stalo wiec trzeba podjac jakies decyzje ...

Awatar użytkownika
rzepa
-#VIP
-#VIP

Postautor: rzepa » 12 maja 2008, 11:33

fair enough
ale cały czas jestem za tym by zrobić tydzień przerwy na nadrobienie pojedynków, w tym tygodniu oficjalnie liga się skończy , ale i tak miejsca w taeli nikt nie będzie mógł być pewien , no może oprucz olimpa i apolinary.

skrzychuz
-#VIP
-#VIP

Postautor: skrzychuz » 12 maja 2008, 17:43

jest jestem za tym żeby zostawić trohce czasu na nadrobienie, walkowery to wedlug mnie na serio zly pomysł, rozdaje sie punkty co w mojej opini mija się z celem, jako że jest to pierwsza "próbna" liga można troche chyba przymróżyć oko i poczekać, chodzi o to żeby wyłonić najlepszego gracza a nie o to żeby losowo rozdawać punkty

Awatar użytkownika
apolinary83
-#VIP
-#VIP

Postautor: apolinary83 » 14 maja 2008, 20:28

Mazak te 3 walkowery przyznane?

Awatar użytkownika
zaba1_7
-#VIP
-#VIP

Postautor: zaba1_7 » 14 maja 2008, 23:39

MOim zdaniem Najlepiej to zrobic tak że do końca tego tygodnia kazdy powinien odrobic zaległości a jeżeli nie to walkowery dla gospodarza i tyle.

GrzechuTG
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: GrzechuTG » 15 maja 2008, 07:54

Tak te trzy walkowery są już przyznane co do reszty pojedynków narazie czekamy.

Awatar użytkownika
radost21
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: radost21 » 15 maja 2008, 09:26

skrzychuz pisze:ale troche bezsensu tak rozdawać te punkty skoro kilku graczy wcześniej musiało o nie wcześniej walczyc

zgadzam sie >> moja rada na teraz i na przyszłość
walkower to minus 0,5 pkt dla tego który zawinił
oraz plus 0,5 pkt dla zwyciezcy
w takim przypadku >> odbieranie punktów na pewno byłoby ewentualna przestrogą dla winowajcy
zaś zwyciestwo poprzez walcower mimo wszystko miałoby nieco mniejsza wagę niż to odniesione w pojedynku twarzą w twarz
>> to taka moja propozycja promujaca rozgrywanie pojedynków fair play :oops:

Awatar użytkownika
maximus86
-#VIP
-#VIP

Postautor: maximus86 » 15 maja 2008, 10:30

radost21 pisze:zgadzam sie >> moja rada na teraz i na przyszłość
w takim przypadku >> odbieranie punktów na pewno byłoby ewentualna przestrogą dla winowajcy
zaś zwyciestwo poprzez walcower mimo wszystko miałoby nieco mniejsza wagę niż to odniesione w pojedynku twarzą w twarz

popieram w 100% Radosta, bo bez walki nie powinno być całego punktu bo to wypacza wyniki... inna sprawa że niektórzy nie podchodzą do ligi w miarę poważnie...

GrzechuTG
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: GrzechuTG » 15 maja 2008, 13:28

radost21 pisze:
skrzychuz pisze:ale troche bezsensu tak rozdawać te punkty skoro kilku graczy wcześniej musiało o nie wcześniej walczyc

zgadzam sie >> moja rada na teraz i na przyszłość

Radost ale przeanlizuj sobie to co Ty napisałeś. W czym zawinił ten który mógł grać pojedynek a nie zagrał go z powodu tego żę przeciwnik nie stawił się. Chyba to by było bez sensu więc radzę się czasem zastanowić nad tym co się pisze bo bez urazy ale czasem już kopletnie że tak powiem wymyślasz. ;) I napewno nie było by to fair play. Decyzja organizatora jest ostateczna.

Awatar użytkownika
Mr_Olimp
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Mr_Olimp » 15 maja 2008, 14:13

a z tego co ja zauwazylem, to wszystkie moje mecze do ktorejs tam kolejki, chyba do 12, szly fajnie i ekspresowo, a teraz sie jakies przestoje zrobily i mimo kontaktow z mojej strony gospodarze nie kwapia sie do gry..

wracajac do tematu pheli proponuje dac wszystkim od 1 do 17 rozgrywki walkowery z jego strony, bo wtedy tylko bedzie rowne traktowanie wszystkich :mrgreen:

Awatar użytkownika
radost21
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: radost21 » 15 maja 2008, 14:19

nie wymyslam grzechu >> po prostu pisałem z mojej perspektywy
dla mnie mozecie zrobic wyjatek >> bo nie chce pełnego punktu za zwyciestwo bez gry
>> własnie szanujac tych którzy na zwyciezstwo musieli zapracować

>>> a w kwestji karania zwyciezców walkowerów >> rozumiem twój punkt widzenia i widze ten problem (bo chesz a nie mozesz)a potem jeszcze tracisz połowe punktu >>> tak wiekszosci moze sie to nie podobać

ale popatrz na geneze problemu
WALcower ma miejsce gdy nie ma pojedynku i dla mnie winny powinien być ukarany
minusowymi punktami ( propnowałem minus 0,5)
a zwyciesca jak tak mu smakuje cały punkt bez gry >> to niech go bierze >> NA ZDROWIE :mrgreen: zgadzam się choć mnie osobisie na pewno sie wtedy ODBIJE :oops:

skrzychuz
-#VIP
-#VIP

Postautor: skrzychuz » 15 maja 2008, 16:26

radost nie karze przecież tych co chcieli a nie mogli tylko daje im 0,5 na plus, też mi się wydaje że trzeba uszanować to że ktoś musiał podjąć trud i wygrać z kimś a potem się okazuje , że połowa graczy dostaje ten punkt za darmo, z Phelą zrobiłbym tak że albo wszyscy (17 dostają po punkcie od niego) albo wszystkim wymazać Phele, to i tak to samo :-)

Ta tabela na koniec powinna pokazać kto był lepszy a kto gorszy a kto grał dobrze a kto źle a jak się zacznie rozdawać walkowery to będzie widać kto miał szczęście i dostał pare punktów za darmo z jakichś tam przyczyn..

Awatar użytkownika
mazak
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: mazak » 16 maja 2008, 14:40

kolejki 8-10 zaostały zaktualizowane, walkowery przyznane...

I teraz prosba do wszytskich by nadrabiac pozostałe zaległosci - bo cos widze ze rzetelnosc i punktualnosc rozgrywania pojedynkow strasznie spadła :/

Awatar użytkownika
mazak
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: mazak » 20 maja 2008, 17:08

Panowie mobilizacja!!!

Kolejki 11,12,13 maja byc zakonczone do konca tygodnia - przy ewentualnym braku rozegrania spotkan ma sie pojawic adnotacja co do dokladnego terminu ...

Pozostałe kolejki czyli 14,15,16,17 - maja byc pokonczone w terminie do 1 czerwca!

Awatar użytkownika
zaba1_7
-#VIP
-#VIP

Postautor: zaba1_7 » 20 maja 2008, 19:13

Mam pytanie co jest z osobami które maja 14,15,16 kolejki z phelą
Czy on już może grac czy nie
czy też mogą być walkowery??
Bo mi akurat został z nim pojedynek ale on sie nie odzywa nic i go nie widzę na forum

Awatar użytkownika
mazak
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: mazak » 20 maja 2008, 19:24

zgodnie z tym co napisalem w przypadku kolejek 14 i nastepnych ma czas do 1 czerwca ...

Wróć do „Sezon 0 Pokerkings.PL Heads Up”