to taki jest mój pomysł
Informacje Organizacyjne
- maximus86
- -#VIP

ja podsunę od siebie taki pomysł żeby ligę podzielić na grupy ok 8-10 osobowe w zależności od ilości chętnych i grać systemem pucharowym, że pierwsze np 5 miejsc awansuje do następnej rundy itd... taki system jest najbardziej przejrzysty i w miarę sprawiedliwy... również moim zdaniem nie powinno być faforyzowania jakiś zawodników i mówienia że oni będą grali w 1 lidze bo to mija się z celem całej ligi moim zdaniem... natomiast podział na równorzędne grupy i system pucharowy jak w lidze mistrzów piłkarskiej jest idealny
i dzięki temu liga mogłaby trwać z przerwami i mogłyby wtedy być rewanże w grupie... no i taka liga przecież nie musi się skończyć w ciągu 2 miesięcy a może trwać z 6 miesięcy...
to taki jest mój pomysł
to taki jest mój pomysł
-
GrzechuTG
- -#Site Admin

- mazak
- -#zasłużony

Do dnia dzisiejszego mialy zostac nadrobione wszytskie zaległosci z kolejek 8-10 jednak tak sie nie stało :/
Wciaz zaległe pojedynki:
Kolejka nr 8 - 23.04.2008 (środa)
Komix22 - Tosiak
Kolejka nr 9 - 26.04.2008 (sobota)
apolinary - Phela
Kolejka nr 10 - 28.04.2008 (poniedziałek)
Phela - Glory
Teraz czekam na wyjasnienia - szczególnie odnosnie pojedynku Komixa z Tosiakiem ...
Co do sytuacji Phely - jest nieciekawa bowiem narobił sporo zaległości a teraz jeszcze wyszła sytuacja ze szpitalem i sam nie wiem co myśleć o tym gdyż te zaległości juz powinny byc znacznie wczesniej nadrobione - Ja osobiscie jestem za wykluczeniem jego z rozgrywek i przyznaniu w kolejnych jego pojedynkach walkowerów...
Wciaz zaległe pojedynki:
Kolejka nr 8 - 23.04.2008 (środa)
Komix22 - Tosiak
Kolejka nr 9 - 26.04.2008 (sobota)
apolinary - Phela
Kolejka nr 10 - 28.04.2008 (poniedziałek)
Phela - Glory
Teraz czekam na wyjasnienia - szczególnie odnosnie pojedynku Komixa z Tosiakiem ...
Co do sytuacji Phely - jest nieciekawa bowiem narobił sporo zaległości a teraz jeszcze wyszła sytuacja ze szpitalem i sam nie wiem co myśleć o tym gdyż te zaległości juz powinny byc znacznie wczesniej nadrobione - Ja osobiscie jestem za wykluczeniem jego z rozgrywek i przyznaniu w kolejnych jego pojedynkach walkowerów...
-
skrzychuz
- -#VIP

- komix22
- -#aktywny

- zaba1_7
- -#VIP

-
skrzychuz
- -#VIP

- zaba1_7
- -#VIP

- rzepa
- -#VIP

- mazak
- -#zasłużony

phela nie rozegrał zadnego spotkania od 8 kolejki...
moja decyzja jest taka - ze w meczach z kolejek 8,9,10 zostana przyznane walkowery - pozostałe spotkania poki co bedzie mial czas nadrobic... bylo dosc duzo czasu by rozegrac pojedynki w 8,9,10 kolejce lub bynajmniej przelozyc je na konretny termin - niestety tak sie nie stalo wiec trzeba podjac jakies decyzje ...
moja decyzja jest taka - ze w meczach z kolejek 8,9,10 zostana przyznane walkowery - pozostałe spotkania poki co bedzie mial czas nadrobic... bylo dosc duzo czasu by rozegrac pojedynki w 8,9,10 kolejce lub bynajmniej przelozyc je na konretny termin - niestety tak sie nie stalo wiec trzeba podjac jakies decyzje ...
- rzepa
- -#VIP

-
skrzychuz
- -#VIP

jest jestem za tym żeby zostawić trohce czasu na nadrobienie, walkowery to wedlug mnie na serio zly pomysł, rozdaje sie punkty co w mojej opini mija się z celem, jako że jest to pierwsza "próbna" liga można troche chyba przymróżyć oko i poczekać, chodzi o to żeby wyłonić najlepszego gracza a nie o to żeby losowo rozdawać punkty
- zaba1_7
- -#VIP

-
GrzechuTG
- -#Site Admin

- radost21
- LEGENDA

skrzychuz pisze:ale troche bezsensu tak rozdawać te punkty skoro kilku graczy wcześniej musiało o nie wcześniej walczyc
zgadzam sie >> moja rada na teraz i na przyszłość
walkower to minus 0,5 pkt dla tego który zawinił
oraz plus 0,5 pkt dla zwyciezcy
w takim przypadku >> odbieranie punktów na pewno byłoby ewentualna przestrogą dla winowajcy
zaś zwyciestwo poprzez walcower mimo wszystko miałoby nieco mniejsza wagę niż to odniesione w pojedynku twarzą w twarz
>> to taka moja propozycja promujaca rozgrywanie pojedynków fair play
- maximus86
- -#VIP

radost21 pisze:zgadzam sie >> moja rada na teraz i na przyszłość
w takim przypadku >> odbieranie punktów na pewno byłoby ewentualna przestrogą dla winowajcy
zaś zwyciestwo poprzez walcower mimo wszystko miałoby nieco mniejsza wagę niż to odniesione w pojedynku twarzą w twarz
popieram w 100% Radosta, bo bez walki nie powinno być całego punktu bo to wypacza wyniki... inna sprawa że niektórzy nie podchodzą do ligi w miarę poważnie...
-
GrzechuTG
- -#Site Admin

radost21 pisze:skrzychuz pisze:ale troche bezsensu tak rozdawać te punkty skoro kilku graczy wcześniej musiało o nie wcześniej walczyc
zgadzam sie >> moja rada na teraz i na przyszłość
Radost ale przeanlizuj sobie to co Ty napisałeś. W czym zawinił ten który mógł grać pojedynek a nie zagrał go z powodu tego żę przeciwnik nie stawił się. Chyba to by było bez sensu więc radzę się czasem zastanowić nad tym co się pisze bo bez urazy ale czasem już kopletnie że tak powiem wymyślasz.
I napewno nie było by to fair play. Decyzja organizatora jest ostateczna.- Mr_Olimp
- -#aktywny

a z tego co ja zauwazylem, to wszystkie moje mecze do ktorejs tam kolejki, chyba do 12, szly fajnie i ekspresowo, a teraz sie jakies przestoje zrobily i mimo kontaktow z mojej strony gospodarze nie kwapia sie do gry..
wracajac do tematu pheli proponuje dac wszystkim od 1 do 17 rozgrywki walkowery z jego strony, bo wtedy tylko bedzie rowne traktowanie wszystkich
wracajac do tematu pheli proponuje dac wszystkim od 1 do 17 rozgrywki walkowery z jego strony, bo wtedy tylko bedzie rowne traktowanie wszystkich
- radost21
- LEGENDA

nie wymyslam grzechu >> po prostu pisałem z mojej perspektywy
dla mnie mozecie zrobic wyjatek >> bo nie chce pełnego punktu za zwyciestwo bez gry
>> własnie szanujac tych którzy na zwyciezstwo musieli zapracować
>>> a w kwestji karania zwyciezców walkowerów >> rozumiem twój punkt widzenia i widze ten problem (bo chesz a nie mozesz)a potem jeszcze tracisz połowe punktu >>> tak wiekszosci moze sie to nie podobać
ale popatrz na geneze problemu
WALcower ma miejsce gdy nie ma pojedynku i dla mnie winny powinien być ukarany
minusowymi punktami ( propnowałem minus 0,5)
a zwyciesca jak tak mu smakuje cały punkt bez gry >> to niech go bierze >> NA ZDROWIE
zgadzam się choć mnie osobisie na pewno sie wtedy ODBIJE 
dla mnie mozecie zrobic wyjatek >> bo nie chce pełnego punktu za zwyciestwo bez gry
>> własnie szanujac tych którzy na zwyciezstwo musieli zapracować
>>> a w kwestji karania zwyciezców walkowerów >> rozumiem twój punkt widzenia i widze ten problem (bo chesz a nie mozesz)a potem jeszcze tracisz połowe punktu >>> tak wiekszosci moze sie to nie podobać
ale popatrz na geneze problemu
WALcower ma miejsce gdy nie ma pojedynku i dla mnie winny powinien być ukarany
minusowymi punktami ( propnowałem minus 0,5)
a zwyciesca jak tak mu smakuje cały punkt bez gry >> to niech go bierze >> NA ZDROWIE
-
skrzychuz
- -#VIP

radost nie karze przecież tych co chcieli a nie mogli tylko daje im 0,5 na plus, też mi się wydaje że trzeba uszanować to że ktoś musiał podjąć trud i wygrać z kimś a potem się okazuje , że połowa graczy dostaje ten punkt za darmo, z Phelą zrobiłbym tak że albo wszyscy (17 dostają po punkcie od niego) albo wszystkim wymazać Phele, to i tak to samo
Ta tabela na koniec powinna pokazać kto był lepszy a kto gorszy a kto grał dobrze a kto źle a jak się zacznie rozdawać walkowery to będzie widać kto miał szczęście i dostał pare punktów za darmo z jakichś tam przyczyn..
Ta tabela na koniec powinna pokazać kto był lepszy a kto gorszy a kto grał dobrze a kto źle a jak się zacznie rozdawać walkowery to będzie widać kto miał szczęście i dostał pare punktów za darmo z jakichś tam przyczyn..
- mazak
- -#zasłużony

- mazak
- -#zasłużony

- zaba1_7
- -#VIP

- mazak
- -#zasłużony

Wróć do „Sezon 0 Pokerkings.PL Heads Up”