Ile rebuy-ów??
-
ludzki
- -#zwykly

- polak13
- -#VIP

Rebuy to rebuy ale jak po tem grać.Bo grałem ostatnio na Expekcie turek z rebuy za 1$ no i gra wyglądała tak że średnio co 2 rozdanie padał all in.No to ja zastosowałem się do powiedzenia...Jeśli wpadniesz między wrony musisz krakać jak i ony,i też grałem rebuy rebuy rebuy i all iny same.Po godzinie gry uzbierało się trochę chipsów ale zająłem miejsce dające mi jedynie zwrot tego co wydałem na turek +-4$.Dopiero wkraczam w świat pieniężnego pokera więc dla mnie takie turki to taka nowość.Pozdro
-
poker89
- -#zwykly

- Kosira
- -#VIP

Ja nienawidziłem rebuyów - wkurzało mnie to, że same alliny idą. Ale teraz mam sposób.
Od razu po rozpoczęciu gry robię rebuya, jak dotrwam do przerwy to robię addona.
Zakup na początku daje mi komfort psychiczny, że nie musze się ładować z byle czym na allin. Czekam na swoją kartę, jak się uda podwoić i zrobić addona to nie pozostaje nic innego tylko dotrwać do FT.
Osobiście wolę grać Freezouty.
Od razu po rozpoczęciu gry robię rebuya, jak dotrwam do przerwy to robię addona.
Zakup na początku daje mi komfort psychiczny, że nie musze się ładować z byle czym na allin. Czekam na swoją kartę, jak się uda podwoić i zrobić addona to nie pozostaje nic innego tylko dotrwać do FT.
Osobiście wolę grać Freezouty.
-
jog
- -#zwykly

- JimBeam
- -#aktywny

Ja w turniejach z rebuyami żadko sprawdzam jakieś nie pewne rozdania, ponieważ z rebuyami większość osób podchodzi tak że : " A przegram to zrobię 1 rebuya CALL" . I potem przegrywa się z jakimś fuksiarskim drawem albo czymkolwiek. Wolę turnieje freezout. Osobiście rebuye robię bardzo rzadko i jest to max 1-2. Add-onów nie używam wcale.
- adamek1303
- -#pretendent

- iza_doria
- LEGENDA

-
ziutas
- -#zwykly

- bizzarre
- -#VIP

Jeśli chodzi o rebuye to nie jestem ich zwolennikiem. Może mam nieco zniekształcony obraz bo gram większość freerolli w których gracz po rebuy przeważnie wchodzi all in w następnym rozdaniu. Dla mnie dziwne bo jeśli gra sie freeroll a daje się za rebuy 0.5 euro (powiedzmy 4-5 razy) w takim freerollu żeby coś ugrać powyżej 5 euro to trzeba być w najlepszej 10 więc wątpie żeby gracze robiący rebuye na tym wychodzili.
-
ToJa
- -#pretendent

-
John Anthony
- -#zwykly

-
Kikson
- -#pretendent

- dadzio10
- -#VIP

-
dam1anov
- -#aktywny

dadzio10 pisze:Od razu powinno się brać Rebuy żeby grać na staku 2x
Trzeba jak najszybciej się nabudować żeby mieć dużo big blindów po fazie R/A
Koniecznie Addon
Podwójny stack to standard, nie ma większego sensu oszczędzać na tym. A potem już zależy od rolla i podejścia. Moim zdaniem(nie podpieram tego żadną fachową literaturą - moja obserwacja) korzystniej jest jednak grać turnieje R/A z wpisowym około 5xniższym niż grane freezouty.
Granie fazy rebuy ultratight nie jest bezcelowe, jednak bywa strasznie frustrujące. W zasadzie trzeba odrobinę liczyć na uśmiech krupiera, tak żeby przy w miarę niskich blindach dał kilka razy solidne ręce. Bo wartość stacka początkowego dość szybko maleje, bliżej końca fazy rebuy stajemy się powoli przystawką dla nabudowanych przeciwników.
Ja jednak wolę pograć luźniej, z ryzkiem kilkukrotnego wkupienia. Wolę szukać gry z suited connectors, niskimi parami, oglądać jak najtaniej jak najwięcej flopów, zwłaszcza w początkowej fazie, gdy blindy są niskie w stosunku do stacka początkowego. Ale w związku z tym potrzebuję o wiele więcej BI do takich turniejów w swoim rollu, te magiczne 2% Fergusona to stanowczo za mało przy takiej grze.
Pozdrawiam
-
vde
- -#pretendent

Ja osobiście wolę turnieje freezout, aczkolwiek jak już gram w turach z możliwością rebuy i add-on to zazwyczaj mam taką zasadę. Maks 1 rebuy, chyba że dostanę konkretnego bad beat'a to wtedy jak sie jeszcze opłaca robić rebuy to go wykorzystuję. Co do Add-on.. myślę dam1anov, że nie masz racji
nawet jak jesteś wysoko to warto powiększyć przewagę nad rywalami. zawsze z tego add-on'a można rozegrać jakąś luźniejszą i finezyjną akcje przy stole, więcej żetonów = mniejsza presja 
-
kalet
Uwielbiam rebuye przede wszystkim za to, że przez okres rebuy jest gracze grają luźnie. To daje duże możliwości po fazie rebuy. Jeśli się nabudujesz - zaczynasz ze znacznie lepszej pozycji. Jeśli nie - rebuy+addon daje Ci troszkę mniej niż średni stack, więc w sumie tragedii też nie ma.
Zawsze obowiązkowo double rebuy na starcie + addon również zawsze - nieważne jaki mam stack
Rebuyów... najwięcej chyba zrobiłem 3 double rebuye, rzadko się zdarza mieć więcej pecha. Średnio robię 3 rebuye / turniej.
Zawsze obowiązkowo double rebuy na starcie + addon również zawsze - nieważne jaki mam stack
Rebuyów... najwięcej chyba zrobiłem 3 double rebuye, rzadko się zdarza mieć więcej pecha. Średnio robię 3 rebuye / turniej.
-
sheckin
- -#zwykly

-
tony1981
- -#zwykly

-
salvatore33
- -#pretendent

-
Kaznox
- -#aktywny

-
MagikJohnson
- -#pretendent

-
blade08111991
- -#VIP

-
illegalx
- -#zwykly

Jakos nigdy nie udalo mi sie dotrzec do pierwszej dziesiatki w turkach z re buy. Mowa o tych z wiekszych , z graczami powyzej dwoch tys, a nawet trzech. Uwazam ze trzeba dysponowac odpowiednim bankrollem zeby oplacalo sie grac w takich turkach, stylem : wkupuje sie ile fabryka dala i wale all in.
Zdecydowanie bardziej da sie zarobic na wielostolowych sng, jesli nie macie tysiecy dolcow na koncie
Zdecydowanie bardziej da sie zarobic na wielostolowych sng, jesli nie macie tysiecy dolcow na koncie
-
zsh
- -#zwykly