GrzechuTG - 2 w 1

Miejsce w którym możesz sobie założyć własny wątek i na bieżąco dzielić się z innymi swoimi sukcesami, porażkami i przemyśleniami. Forum widoczne po 20 postach. Ponad 300 blogów polskich graczy.

Czy w Gdańsku pójdzie mi lepiej niż Poznaniu

Czas głosowania minął 03 mar 2009, 20:40

Tak
10
67%
Nie
5
33%

Liczba głosów: 15

GrzechuTG
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: GrzechuTG » 17 lut 2010, 18:02

Ale każdy wie jakie on miał outy na turnie tylko jakie miał outy na flopie?

Widzę że trafił nam się jakiś uzdolniony teoretyk ;d który naczytał się słówek i teraz je tutaj wypisuje ciekawi mnie jakie Ty masz doświadczenie w hu skoro twierdzisz ze sith to donk umieść swoje staty.

orchester3
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: orchester3 » 17 lut 2010, 19:41

Hmmm Sith ocenil jego statypo 90 HU ale na blogu jego lifetime graph po 250 tez byl na - wiec niech zada sobie pytanie czy tez jest donkiem skoro tego gracza uwaza za donka , inny styl =/= gorszy , na NL1000 jest gracz ktory ma 4PtBB/100 majac staty 24/6 na SH po 100k handah , mniejsza

Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Sith » 17 lut 2010, 22:20

orchester3 - powiem Ci ze po Twoim poscie ni diabła bym się nie domyślił o co Ci chodzi :-) Moj lifetime nie jest oczywiscie doskonały, ale ja caly czas sie ucze grać, jako tako zadowolony ze swojej gry jestem od grudnia 2009, wczesniej zdarzaly mi sie donkowe sesje (chociaz raczej glupe blefy niz debilne dokladanie ;-) )

Druga sprawa - zobacz jak ten gosc gra - HU za 50$ przeplata Hu za 2$ - to nie jest normalne. I oczywisie probka 90 gier nie jest miarodajna, ale widać że koleś jest lekko rozchwiany :-)

orchester3
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: orchester3 » 18 lut 2010, 00:02

Ale sam na blogu pisales ze jak sie wku!@#$ to i 100 grales :P wiec ? moze przechodzi to samo , gdyby to bylo 900 gier ok ake widac ze jako taki BM stosuje i moze probuje wyzszych gier ze slabymi graczami i takie sa tego konsekwencje a 50$ na tilcie :P

Aha Grzechu spojrz jeszcze ran na moj post wypisalem jego outy na flopie wiec 9 K Q i J i kazde xh a wiec 11 + 10 , 24 outy by kontynuowac gre wiec nie tak zle oczywiscie to nie sa czyste outy ale liczy je sie jak 1/2 wiec 12 outow na flopie do TP+wszelkie backdoory to imho nie tak zle

Awatar użytkownika
alekspolak1
-#VIP
-#VIP

Postautor: alekspolak1 » 18 lut 2010, 01:11

orchester3 pisze:Aha Grzechu spojrz jeszcze ran na moj post wypisalem jego outy na flopie wiec 9 K Q i J i kazde xh a wiec 11 + 10 , 24 outy by kontynuowac gre wiec nie tak zle oczywiscie to nie sa czyste outy ale liczy je sie jak 1/2 wiec 12 outow na flopie do TP+wszelkie backdoory to imho nie tak zle

ale ty tu obliczasz jego outy znajac karty grzecha, a gdybys ich nieznal tez bys tak liczyl sobie outy wczasie rozdanie ? a gdyby mial AA,KK,TT,TQ,TJ itd itd tez bys tak obliczal outy ? Nie, a wiec po fakcie latwo kadac jakie kto mial outy itp ale wczasie rozdania nie mial pojecia co mial grzechu. A wiec bez sensu jest takie obliczanie outow :)

A powiedz mi grzechu jakbys sie zachowal gdyby cie na river zreraisowal lub na turnie ?

orchester3
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: orchester3 » 18 lut 2010, 01:21

Tak tylko ze cbet na flopie mozna grac rownie z Ax Kx czy nawet xx , czy sie myle ?

Wiem jedno jak spadnie K 9 nie jest drawning dead a przy Kh lub 9h rowniez bo bije go albo Ah albo Kh a jak koles ma over JJ to tez nie jest drawning dead nawet jak ma QT nie jest lol

Awatar użytkownika
alekspolak1
-#VIP
-#VIP

Postautor: alekspolak1 » 18 lut 2010, 12:30

nie ja ci nie napisalem czy to jest drawing dead czy co innego bo widze ze tu spec od slowek sie znalazl, ale poprostu ze nie mozna patrzec na sytuacje na stole tak jak ty na to poatrzyles, bo grzechu mogl miec wszystko i mi chodzilo tylko o to po co takie obliczanie outow itp jezeli w czasie rozdania nie mogl ich tak obliczac nie wiedzac co tak naprawde mu daje lepszy uklad.

Jezeli ty w czasie gry karty dajace runner runner uznajesz za mocne outy no to gratulacje.

orchester3
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: orchester3 » 18 lut 2010, 12:42

ano po to sie oblicza by wiedziec czy mozna kontynuowac czy nie , uwzgledniajac game flow gry w HU call jest imo ok i mozna foldowac ale majac tyle backdoorow mozna to rowniez grac gdyz on ma backdory do nutsow lub 2nd nutsow czy nawet 3nutsow ( chodzi mi o board a nie zakresy ) to tak jakbys zrzucil 55 na stole 5KK72 bojac sie o wyzszego fulla bo masz tylko 6 nuts lol , bije Cie AZ KK , K7 , K5 , K2 i 77 lol easy fold

Aha w HU gra sie bardziej boardem i przeciwnikiem niz karta , zreszta ja gram tylko live wiec co ja tam wiem blehh

Awatar użytkownika
alekspolak1
-#VIP
-#VIP

Postautor: alekspolak1 » 18 lut 2010, 14:40

Wiem do czego sluza outy, ale nie tak jak ty to obliczasz po rozdaniu i tyle juz w tym temacie.

Co do twojego przykladu to nie wiem po co go umiesciles, bo jest zdeczka bez sensu no ale milej zabawy w pokera ci zycze.

Awatar użytkownika
skuter
-#VIP
-#VIP

Postautor: skuter » 18 lut 2010, 18:37

Każda analiza po rozdaniu jest mądrzejsza niż w trakcie, natomiast przeciwnik Grzecha dokładając zachowywał się jakby mu było wszystko jedno czy wygra czy przegra. Przeciwko agresywnemu graczowi gdy chcesz dowiedzieć się co ma w kartach(oczywiście nie konkretnie tylko w większym czy mniejszym zakresie) musisz go przebijać i przebijać, a nie nastawiać drugi policzek dokładając do puli licząc, że mu się znudzi bądź połamie sobie zęby nas okładając :twisted:

GrzechuTG
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: GrzechuTG » 18 lut 2010, 19:17

skuter święte słowa skuter.

Awatar użytkownika
mazak
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: mazak » 18 lut 2010, 19:33

skuter pisze:Przeciwko agresywnemu graczowi gdy chcesz dowiedzieć się co ma w kartach(oczywiście nie konkretnie tylko w większym czy mniejszym zakresie) musisz go przebijać i przebijać, a nie nastawiać drugi policzek dokładając do puli licząc, że mu się znudzi bądź połamie sobie zęby nas okładając :twisted:

Od razu powiem że nie odnoszę się do wcześnie omawianego rozdania...

Jeżeli mam na stole kogoś kto sam wrzuca wszystkie żetony do puli to po co mam mu w tym przeszkadzać i wybijać go z rytmu pozbywania się żetonów jakimiś przebitkami?

Oskarek

Postautor: Oskarek » 18 lut 2010, 19:40

..................

Jeśli masz super kartę to czemu nie
ale jesli nie masz nic to gl

Awatar użytkownika
skuter
-#VIP
-#VIP

Postautor: skuter » 18 lut 2010, 20:20

mazak pisze:Jeżeli mam na stole kogoś kto sam wrzuca wszystkie żetony do puli to po co mam mu w tym przeszkadzać i wybijać go z rytmu pozbywania się żetonów jakimiś przebitkami?
tak można sobie pozwolić gdy czujesz się w miarę bezpiecznie w każdym momencie rozdania : na flopie, turnie i riverze ale jak nie masz nic i liczysz na runner runner to dokładasz do własnego końca, bo nie wiesz nic o kartach przeciwnika i jeśli nie trafisz bardzo dobrego układu to nie oszczędzisz żetonów w grze przeciwko agresji tylko dokładając.

GrzechuTG
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: GrzechuTG » 18 lut 2010, 22:23

mazak pisze:
skuter pisze:Przeciwko agresywnemu graczowi gdy chcesz dowiedzieć się co ma w kartach(oczywiście nie konkretnie tylko w większym czy mniejszym zakresie) musisz go przebijać i przebijać, a nie nastawiać drugi policzek dokładając do puli licząc, że mu się znudzi bądź połamie sobie zęby nas okładając :twisted:

Od razu powiem że nie odnoszę się do wcześnie omawianego rozdania...

Jeżeli mam na stole kogoś kto sam wrzuca wszystkie żetony do puli to po co mam mu w tym przeszkadzać i wybijać go z rytmu pozbywania się żetonów jakimiś przebitkami?

Po to że mądry agresor wie kiedy przestać i zastawi na Ciebie w mgnieniu oka banalną pułapkę w którą wpadniesz zamroczony swoją top parą. A przebijasz po to żeby nie trafił nic bo agresywny gracz przebija po to żeby samemu ustalać cenę turna i rivera a nie bez sensu dokładać.

orchester3
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: orchester3 » 18 lut 2010, 23:50

mial tyle backdoorw do nutow i do tego 6 outow do wyzszej pary ze na flopie mozna dolozyc , poczytajcie analizy graczy wyzszych limitow , co luzniejsi dokladaja wlasnie do takich ukladow by zlapac monster drawa ehh w sumie ja bym przebijal na flopie i wrzucil na turnie ale imo pasywnie tez mozna to rozegrac

Co do tego ze bym przebil i wrzucil na turnie zrobilbym to nawet wiedzac ze masz AT , czy cokolwiek tyle ze jeszcze pre flop bym podbil zz BTN :P

GrzechuTG
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: GrzechuTG » 24 lut 2010, 22:51

Bo zawsze brakuje malutko...

Ostatnio nie pisałem nic a troszeczkę grałem wróciłem do Hu ale dzisiejszy wpis poświece zupełnie czemu innemu.

Dzisiaj rozegrany został Turniej Mistrzów na heypoker-brak-polskiej-licencji! turniej na specjalne zaproszenie dla osób które przysłużyły się roomowi ja ofc jako członek teamu i osoba która jako jedna z pierwszych promowała team w Polsce otrzymałem wejściówkę.

Turniej na początku bardzo spokojny w moim wykonaniu bardziej skupiałem się na obserwacji przeciwników niż na grze. Stack rósł powoli ale w miarę systematycznie do czasu gdy dostałem 99 otworzyłem i dostałem call

PRE-FLOP
GrzechuTGG raises to 175, charl85 folds, Faldorn07 calls 175, areklaziale folds, demigod01Hey folds, TalekX folds, anglin40 calls 175.

FLOP [board cards: :9c, :3s, :Qc,
DEALING_FLOP
, anglin40 checks, GrzechuTGG bets 280, Faldorn07 folds, anglin40 calls 280.

TURN [board cards: :9c, :3s, :Qc, :Kh,
DEALING_TURN
, anglin40 bets 910, GrzechuTGG calls 910.

RIVER [board cards: :9c, :3s, :Qc, :Kh, :Qs
DEALING_RIVER
, anglin40 bets 3,010, GrzechuTGG calls 2,257 and is all-in.

SHOWDOWN
anglin40 shows :Jc, :Td
GrzechuTGG shows :9d, :9s
GrzechuTGG wins 7,524.

Rozdanie w którym byłem gotowy na fold na riverze w razie nie sparowania boardu gdyż byłem przekonany praktycznie na 100% ze złapał tego strita ale miałem tak ogromne implied odds w tym przypadku ze musiałem sprawdzić i tak jak myślałem w razie sparowanie przeciwnik odda cały stack.

Jednak z tym przeciwnikiem to był dopiero początek mimo że po tym rozdaniu zostało mu malutko odbudował się i... ? O tym będzie dalej

Najpierw załatwił mnie tak:

PRE-FLOP
grudathorn folds, Faldorn07 raises to 500, areklaziale folds, gregsan70 folds, demigod01Hey folds, Andy_Lepper folds, anglin40 raises to 2,000, GrzechuTGG raises to 4,500, ciemakoo folds, Faldorn07 calls 1,649 and is all-in, anglin40 calls 3,641 and is all-in.

FLOP [board cards: :5d, :8d, :2s,
DEALING_FLOP
.

TURN [board cards: :5d, :8d, :2s, :Ah,
DEALING_TURN
.

RIVER [board cards: :5d, :8d, :2s, :Ah, :Ts
DEALING_RIVER
.

SHOWDOWN
GrzechuTGG shows :Kh, :Kd
Faldorn07 shows :Jd, :Js
anglin40 shows :As, :Kc
anglin40 wins 5,372, anglin40 wins 3,984.

Gra trwała najdłużej gdy zostaliśmy w 5 niestety niby byliśmy w 5 ale graliśmy we 3 dwóch przeciwników było na maksa biernych. Więc toczyłem pojedynki z dwoma świetnymi szczecińskimi graczami grudathorn i areklaziale. Po bez skutecznych próbach blefu mój stack ciągle spadał w górę i w dół pojedynki toczyłem z grudą który skutecznie mnie ogrywał gdy spadłem do 6000 zaczęła się gra z mojej strony push/fold ewentualnie rais z naprawdę dobrą ręką jedyną jaką otrzymałem były QQ otworzyłem z dilera gruda 3betował ja zagrałem allina i pokazał ? QQ :) Aż w końcu po którymś z kolei moim pushu nie wytrzymał już chyba i sprawdził nie z KT miałem A6 trafiłem 6 podwoiłem się i zaczęła się spokojna gra gruda niedługo potem poleciał a po nim laziale jak powiedział my graliśmy przeciwnicy wygrają ;) I tak też się stało a zakończyło się to wszystko jak zwykle...

ANTES/BLINDS
anglin40 posts ante (75), GrzechuTGG posts ante (75), GrzechuTGG posts small blind (300), anglin40 posts big blind (600), DEALING_HOLE_CARDS
.

PRE-FLOP
GrzechuTGG calls 600, anglin40 checks.

FLOP [board cards: :4s, :2d, :3h,
DEALING_FLOP
, anglin40 checks, GrzechuTGG bets 600, anglin40 calls 600.

TURN [board cards: :4s, :2d, :3h, :Jd,
DEALING_TURN
, anglin40 bets 600, GrzechuTGG raises to 1,500, anglin40 raises to 2,400, GrzechuTGG raises to 6,000, anglin40 raises to 13,200, GrzechuTGG raises to 14,067 and is all-in, anglin40 calls 14,067.

RIVER [board cards: :4s, :2d, :3h, :Jd, :As
DEALING_RIVER
.

SHOWDOWN
GrzechuTGG shows :Ac, :5d
anglin40 shows :6d, :5h
anglin40 wins 30,684.

ofc przeciwnik trafił cudo z dużej ale ja z małej trafiłem drugie cudo :) Inaczej to się zakończyć nie mogło jak to mówią szczęście sprzyja lepszym. Ja niestety od tygodnia szczęścia nie mam myślałem że to tylko w hu w którym nie mogę pociągnąć żadnej dłuższej serii dzisiaj zagrałem 20hu i jestem na plusie 20$ :)

Obrazek

GrzechuTG
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: GrzechuTG » 25 lut 2010, 22:49

Dzisiaj trafiłem fajne rozdanie grałem z donkiem którego już miałem okazję poznać wcześniej, więc raczej nie budowałem pul ale gość był mega przewidywalny jak nic nie miał to walił overbety jak trafiał to wciągał mnie mini raisami i na river walił o pot.

PRE-FLOP
GrzechuTGG raises to 50, mondo61 calls 50.

FLOP [board cards: :9c, :Jh, :5s
DEALING_FLOP
, mondo61 bets 60, GrzechuTGG calls 60.

TURN [board cards: :9c, :Jh, :5s, :Js
DEALING_TURN
, mondo61 bets 1,400, GrzechuTGG calls 1,400.

RIVER [board cards: :9c, :Jh, :5s, :Js, :Jd
DEALING_RIVER
, mondo61 checks, GrzechuTGG bets 560 and is all-in, mondo61 folds.

SHOWDOWN
GrzechuTGG wins 3,020.

Miałem chwile zwątpienia na turnie no ale przecież gdyby trafił J to by nie walił do puli 220 betu 1400 nic nie musiałem w sumie w tym rozdaniu robić na turnie czułem się dużo lepszy dlatego też nie przebijałem czekając na jego allin na riverze jednak on spasował ?! Czyżby wyczuł co mam? :D OFC potem połamał mi JJ swoim A2 bo trafił dwie 2 chociaż mi na turnie otwierał się jeszcze strit to na river spadła mu 2 :) ale potem tak pięknie rozegrał swoje QQ że dał mi dozbierać tripsa i po grze ;)

Obrazek

Awatar użytkownika
apolinary83
-#VIP
-#VIP

Postautor: apolinary83 » 26 lut 2010, 09:16

Graty rekinka:)

GrzechuTG
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: GrzechuTG » 27 lut 2010, 23:02

LUTY

Czas podsumować luty nie był to jakiś wielki miesiąc miałem inne plany wyszło inaczej, miało być więcej mtt było więcej Hu ale w mtt kilka nawet udanych występów.

Jeśli chodzi o Hu jestem niezadowolony z wyników po pierwsze dlatego że grałem źle przynajmniej połowę przegranych, przegrałem bez sensu i popełniając ogromne błędy dobierając nie odpowiednie strategie pod graczy... Rozegrałem 201 hu roi 10% nie jest najgorsze ale mnie nie zadowala liczyłem na przynajmniej 15% ale biorąc pod uwagę masakryczny początek lutego taki wynik uznaje za pozytywny.

Ogólny wykres
Obrazek

Wyniki z samego lutego:
Obrazek

Wykres wszystkich 2010
Obrazek

Obrazek

Wygląda to nieźle nie mogę zbytnio narzekać ale zawsze można zrobić coś lepiej. Na marzec nic nie planuje bo jak widać z moich planów często nici wychodzą ;) Na pewno pierwszy tydzień będzie kiepski jeśli chodzi o grę bo mam dużo innych planów ale na pewno w drugim tygodniu będę grał i będę chciał zrobić dużo lepszy wynik niż w lutym. Żałuję teraz też że nie wybrałem się do Pragi miałem nie grać usopu ale coraz bardziej tęskni mi się zagra live a to przecież tam czuję się najlepiej ale jednak póki co nie zamierzam zbyt dużo grać live bardziej skupiam się na grze w sieci ale na pewno w drugiej połowie 2010 zwiększę swoją aktywność i wezmę udział w kilku eventach. W marcu też zamierzam wrócić do regularnego prowadzenia bloga jak tylko zacznę grać.

GrzechuTG
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: GrzechuTG » 01 mar 2010, 20:33

01.03.2010

HU-Marzec

Rozegranych: 9
Wygranych: 7
Przegranych: 2
Roi: 44%

Stawki:

54$
rozegrane: 9
wygrane: 7
przegrane: 2
Roi: 44%

Obrazek

Obrazek

GrzechuTG
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: GrzechuTG » 02 mar 2010, 20:52

02.03.2010

HU-Marzec

Rozegranych: 15
Wygranych: 12
Przegranych: 3
Roi: 48%

Stawki:

54$
rozegrane: 6
wygrane: 5
przegrane: 1
Roi: 54%

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Trabant
-#VIP
-#VIP

Postautor: Trabant » 02 mar 2010, 22:11

GrzechuTG, to jest niewiarygodne co Ty wyprawiasz z tymi ludźmi!!

GRATULACJE!!!

Awatar użytkownika
tommko
-#VIP
-#VIP

Postautor: tommko » 02 mar 2010, 23:15

grzechu jest jakaś szansa na to, żebyś nagrał kilka swoich sesji HU i umieścił filmik gdzieś na forum lub na necie, celem podpatrzenia jak dobrze grać HU, takie szkolenie dla forumowiczów :D

jeszcze jakby było z komentarzem to byłoby bosko :D.

Jest to możliwe ???

Awatar użytkownika
maybeturek
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: maybeturek » 04 mar 2010, 11:21

O bardzo fajny pomysł tommko. Grzechu pomyśl nad tym, bo naprawdę to co wyrabiasz jest niewiarygodne. Gratuluje

Widać skąd pochodzisz :)

Wróć do „Mój pokerowy mini blog”