Specjalne wydarzenia zasługują na notkę na blogu. Otóż zasiadłam sobie dzisiaj do hu i po jakimś czasie dosiadł się do mnie rusek, którego gra wydała się marzeniem. Grał zajebiście głupio, na allinach byłam pięknie z przodu, ale dochodziło mu. Po dwóch wygranych zaproponował grę do 10 wygranych i zgodziłam się, bo i tak zamierzałam brać rewanże widząc jak on gra. Jednakże jego dobry, a wręcz wyśmienity run sprawił, że w moich oczach stał się kimś nieśmiertelnym. Ale nie o to chodzi. Chodzi o pewnie wnioski i naukę dla mnie. Jeszcze jakiś czas temu przy wyniku 3-0 dla niego już bym rzucała mięsem i gotowała się w środku. Dzisiaj po kolejnym brzydkim spocie na moment już się wkurzyłam i przeleciała mi przez głowę myśl, będąca pozostałością po moich zachowaniach sprzed jakiegoś czasu: "no ty k*rwo, zaraz zacznę ci alliny wsuwać z any2 i zobaczymy czy taki mądry jesteś". Po tej myśli głęboki wdech. Po nim jeszcze jeden. I kolejna myśl. O nie, skoro mam nad Tobą przewagę to emocje jej nie zepsują. Spokojnie będę grać dalej. Szybkie wejście na youtube, włączyłam pozytywną nutkę i wygrałam ten heads up. Potem kolejne trzy, w których bezczelnie pokazywał, że nie mam mu co fikać, bo i tak przegram. Przegrywam 6-1. W międzyczasie uzbierało się trochę rąk, wypisałam sobie w equilabie wg statów z jakimi mniej więcej rękoma powinnam grać z nim 3bet, żeby mieć 60% equity, z jakimi tylko callować jego dość liczne 3bety, a z jakimi 4betować, a jakie grać tylko call bez pozycji, czego normalnie unikam, ale on grał tak szeroko, że uznałam w tym przypadku callowanie go za opłacalne. Kolejny pojedynek. Jest, wygrałam. 6-2. I znowu jego wielka trójka pod tytułem "Jestem nieśmiertelny, jak w przypadku allina nie masz minimum 80% to i tak przegrasz, a jak nie ma allina to spoko, i tak dobiorę sobie". I sprawdzało się. 9-2. Już wiem, że raczej nie mam szans, ale chciałam odebrać mu jakieś moje buyiny. Doszłam do wyniku 9-5 i kolejny znowu w plecy. Koniec pojedynku. Pogratulowałam mu grzecznie na czacie pisząc "good run" i wzięłam się za przegląd tych hu. Na początek ujrzałam jego wykres, który przeszedł moje najśmielsze oczekiwania, bo nie sądziłam, że aż tak dobrze runnował na mnie.
Morał tej bajki jest taki, że panowanie nad negatywnymi emocjami jest mega ważne. Ciągle się tego uczę, dzisiaj miałam piękną lekcję. Jeszcze jakiś czas temu przegrałabym pewnie do zera, wkurzona na pierwsze trzy przegrane stiltowałabym i oddawałabym mu w nerwach bi za bi. Co więcej, przy wyniku 10-0 grałabym z nim dalej, oddając kolejne bi, aż w końcu zaproponowałabym mu wyższe stawki chcąc się "odegrać". Przegrałabym kolejne bi, do końca dnia chodziłabym mega wkurwiona, a rano bym się obudziła i stwierdziła, że jestem skończoną idiotką i pierdolę tą głupią grę, nie gram więcej. Tym razem jednak broniłam się z całych sił, nie dając mu za darmo żetonów. Po skończeniu potyczki nawet się uśmiechnęłam do monitora i powiedziałam krótkie "Łał". Potem na spokojnie przejrzałam te hu i nadal mam normalny dzień. Chociaż nie, ten dzień nie jest zwykły, bo jestem zajebiście dumna ze swojego zachowania dzisiaj. I dołożę wszelkich starań, aby ten stan zawsze utrzymywać w ciężkich chwilach