G.R.I.N.D. - Get Ready It`s a New Day!

Miejsce w którym możesz sobie założyć własny wątek i na bieżąco dzielić się z innymi swoimi sukcesami, porażkami i przemyśleniami. Forum widoczne po 20 postach. Ponad 300 blogów polskich graczy.
Awatar użytkownika
gama
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: gama » 06 sty 2014, 21:31

tommko pisze: gama do roboty, wyłącz serial

Właśnie skończyłam oglądać pierwszy odcinek nowego sezony Sherlocka :D Ale obejrzałam w nagrodę za całkiem dobrą sesję, tzn. w każdym jednym hu bardzo się starałam. A teraz w zamian za tą nagrodę wyszukam książkę, która pójdzie na pierwszy ogień i nawet zacznę ją czytać :)

Awatar użytkownika
gama
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: gama » 08 sty 2014, 18:38

Wredny youtube. Wpisuje mu hasło "you can get all what you want", a co on mi na to? Wyrzucił pełno wyników z hasłem "You can`t always get what you want"... I weź tu się zmotywuj przed sesją... :D

Awatar użytkownika
gama
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: gama » 10 sty 2014, 17:38

Nowy rekord. HU turbo i 31 minut gry, 11 level blindy 125/250 przy stackach 1500 :D

Awatar użytkownika
tommko
-#VIP
-#VIP

Postautor: tommko » 10 sty 2014, 18:37

gama pisze:Nowy rekord. HU turbo i 31 minut gry, 11 level blindy 125/250 przy stackach 1500 :D

a coś więcej ?
pisząc blog po jednym zdaniu w każdym wpisie to nominacji więcej na "blog m-ca" nie dostaniesz :wink:

Awatar użytkownika
gama
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: gama » 10 sty 2014, 19:41

tommko, zepsułeś mój plan. Ludzie za miesiąc nie pamiętaliby co pisałam, tylko kojarzyliby regularne wpisy :D Szybki był wpis bo w trakcie sesji. Ten też. Później będzie dłuższy wpis. :P

Awatar użytkownika
gama
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: gama » 15 sty 2014, 17:37

Specjalne wydarzenia zasługują na notkę na blogu. Otóż zasiadłam sobie dzisiaj do hu i po jakimś czasie dosiadł się do mnie rusek, którego gra wydała się marzeniem. Grał zajebiście głupio, na allinach byłam pięknie z przodu, ale dochodziło mu. Po dwóch wygranych zaproponował grę do 10 wygranych i zgodziłam się, bo i tak zamierzałam brać rewanże widząc jak on gra. Jednakże jego dobry, a wręcz wyśmienity run sprawił, że w moich oczach stał się kimś nieśmiertelnym. Ale nie o to chodzi. Chodzi o pewnie wnioski i naukę dla mnie. Jeszcze jakiś czas temu przy wyniku 3-0 dla niego już bym rzucała mięsem i gotowała się w środku. Dzisiaj po kolejnym brzydkim spocie na moment już się wkurzyłam i przeleciała mi przez głowę myśl, będąca pozostałością po moich zachowaniach sprzed jakiegoś czasu: "no ty k*rwo, zaraz zacznę ci alliny wsuwać z any2 i zobaczymy czy taki mądry jesteś". Po tej myśli głęboki wdech. Po nim jeszcze jeden. I kolejna myśl. O nie, skoro mam nad Tobą przewagę to emocje jej nie zepsują. Spokojnie będę grać dalej. Szybkie wejście na youtube, włączyłam pozytywną nutkę i wygrałam ten heads up. Potem kolejne trzy, w których bezczelnie pokazywał, że nie mam mu co fikać, bo i tak przegram. Przegrywam 6-1. W międzyczasie uzbierało się trochę rąk, wypisałam sobie w equilabie wg statów z jakimi mniej więcej rękoma powinnam grać z nim 3bet, żeby mieć 60% equity, z jakimi tylko callować jego dość liczne 3bety, a z jakimi 4betować, a jakie grać tylko call bez pozycji, czego normalnie unikam, ale on grał tak szeroko, że uznałam w tym przypadku callowanie go za opłacalne. Kolejny pojedynek. Jest, wygrałam. 6-2. I znowu jego wielka trójka pod tytułem "Jestem nieśmiertelny, jak w przypadku allina nie masz minimum 80% to i tak przegrasz, a jak nie ma allina to spoko, i tak dobiorę sobie". I sprawdzało się. 9-2. Już wiem, że raczej nie mam szans, ale chciałam odebrać mu jakieś moje buyiny. Doszłam do wyniku 9-5 i kolejny znowu w plecy. Koniec pojedynku. Pogratulowałam mu grzecznie na czacie pisząc "good run" i wzięłam się za przegląd tych hu. Na początek ujrzałam jego wykres, który przeszedł moje najśmielsze oczekiwania, bo nie sądziłam, że aż tak dobrze runnował na mnie.

Obrazek

Morał tej bajki jest taki, że panowanie nad negatywnymi emocjami jest mega ważne. Ciągle się tego uczę, dzisiaj miałam piękną lekcję. Jeszcze jakiś czas temu przegrałabym pewnie do zera, wkurzona na pierwsze trzy przegrane stiltowałabym i oddawałabym mu w nerwach bi za bi. Co więcej, przy wyniku 10-0 grałabym z nim dalej, oddając kolejne bi, aż w końcu zaproponowałabym mu wyższe stawki chcąc się "odegrać". Przegrałabym kolejne bi, do końca dnia chodziłabym mega wkurwiona, a rano bym się obudziła i stwierdziła, że jestem skończoną idiotką i pierdolę tą głupią grę, nie gram więcej. Tym razem jednak broniłam się z całych sił, nie dając mu za darmo żetonów. Po skończeniu potyczki nawet się uśmiechnęłam do monitora i powiedziałam krótkie "Łał". Potem na spokojnie przejrzałam te hu i nadal mam normalny dzień. Chociaż nie, ten dzień nie jest zwykły, bo jestem zajebiście dumna ze swojego zachowania dzisiaj. I dołożę wszelkich starań, aby ten stan zawsze utrzymywać w ciężkich chwilach :)

Awatar użytkownika
lion_victor
-#VIP
-#VIP

Postautor: lion_victor » 15 sty 2014, 18:24

Beż ściemy należy się :trophy:

Awatar użytkownika
knoperss
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: knoperss » 15 sty 2014, 20:14

dobra dobra :D
szukasz powodu żeby na siłę jechać na ten Cypr.
Daj sobie spokój tam jest lipa i ogólnie za gorąco, oddaj mi pakiet i ja pojadę :D
A na serio dobry mindset i GG!! :oops:
pozazdrościć

Awatar użytkownika
MrGordon
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: MrGordon » 15 sty 2014, 20:16

gama pisze:O nie, skoro mam nad Tobą przewagę to emocje jej nie zepsują.

Chyba sobie to zdanie wydrukuję i przykleję gdzieś obok monitora. :P

Awatar użytkownika
gama
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: gama » 15 sty 2014, 21:11

knoperss, mam tyle powodów na "nie" dla Cypru, że na 90% nie pojadę :)

Swoją drogą to jak w jednym wpisie wspomniałam, otworzyłam mały biznesik i jakby ktoś był zainteresowany to mam na razie kilka fajnych gadżetów, które pozwolę sobie zareklamować, bo mogą Wam się przydać :)

1. Magiczny kubek termiczny, który sam miesza napój :)

Obrazek

tutaj szczegóły: INFORMACJE O KUBKU

2. Etui do iPada 5 Air - Smart Cover + Back Cover, świetna ochrona z funkcją wake up/sleep:

Obrazek

tutaj szczegóły: INFORMACJE O ETUI IPAD 5

3. PREZENT, KTÓRY MOŻECIE KUPIĆ SWOIM PIĘKNYM PANIOM lub sami sobie, jeśli macie dłuższe włosy :) szczotka do włosów Teezer Tangle, której recenzję i opinie wielu zadowolonych kobiet możecie przeczytać tutaj: http://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=52860

cena to 25 pln + 7 pln wysyłka.

W ofercie mam na razie jeszcze fajne ŻELOWE ETUI DO TELEFONU SONY XPERIA Z1

A wkrótce pojawią się rewelacyjne oryginalne rękawiczki iGlove, w których można obsługiwać ekrany dotykowe bez ich zdejmowania, bardzo praktyczne "holdery", które można używać w aucie i w domu do trzymania zarówno telefonów, jak i kubków czy wielu innych rzeczy. No i dla tych, którzy nie przepadają za walentynkami, ale ze strachu przed reakcją ukochanej będą zmuszeni kupić jakiś prezent, będziemy mieli super zestaw Miś + roślinka z której wyrasta listek z napisem I love you , także bez wychodzenia z domu będziecie mogli zakupić fajny prezent :)

Koniec reklamy.

Dziękuję za uwagę. :mrgreen:

Awatar użytkownika
tommko
-#VIP
-#VIP

Postautor: tommko » 15 sty 2014, 21:22

brawo Gama ciężka praca nie idzie na marne,
pewnie niedługo już to ja będę mógł się od Ciebie uczyć i z chęcia będę korzystał :P

Awatar użytkownika
gama
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: gama » 15 sty 2014, 21:34

tommko pisze:pewnie niedługo już to ja będę mógł się od Ciebie uczyć

W ramach wzajemnego słodzenia sobie powiem, że jeszcze raczej daleka do tego droga, bo póki co to ja od Ciebie dostaję wiele cennych wskazówek :)

Awatar użytkownika
tommko
-#VIP
-#VIP

Postautor: tommko » 15 sty 2014, 21:39

gama pisze:W ramach wzajemnego słodzenia

różnica jest taka, że ja stwierdzam fakty, a Ty mi słodzisz :mrgreen:

Awatar użytkownika
knoperss
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: knoperss » 15 sty 2014, 21:43

szczotę bym wziął :D

Awatar użytkownika
gama
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: gama » 15 sty 2014, 21:59

tommko pisze:a Ty mi słodzisz

Od kilku lat piję tylko bez cukru, więc nie słodzę :) też fakty stwierdzam ;)

Awatar użytkownika
gama
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: gama » 08 mar 2014, 08:38

Ehh, lion zawiódł i Ize i mnie, wrzucając nie takie zdjęcie jak powinien. Ale co tam, poradzimy sobie same :D do tego dodać fakt że w pokera malutko gram i nie ma o czym w tym temacie pisac, to idąc śladami kolegów, będę przynajmniej cycki na bloga wrzucac...

Obrazek

Obrazek
Ostatnio zmieniony 08 mar 2014, 11:51 przez gama, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
knoperss
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: knoperss » 08 mar 2014, 09:21

nie zezwolilem na wrzucanie moich zdjec!

Awatar użytkownika
gama
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: gama » 08 mar 2014, 11:53

knoperss pisze:nie zezwolilem na wrzucanie moich zdjec!

Knopciu kochany, ja je wrzucilam bez podpisu, a Ty sam się przyznales ze na nich jesteś... Teraz juz możesz bez obaw na pkpt przyjechac. Nowych nie zaskoczysz :)

Awatar użytkownika
mara
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: mara » 08 mar 2014, 13:11

gama pisze:Knopciu kochany, ja je wrzucilam bez podpisu, a Ty sam się przyznales ze na nich jesteś... Teraz juz możesz bez obaw na pkpt przyjechac. Nowych nie zaskoczysz

:tak:

Knoperss gratuluję cycków :mrgreen:

Awatar użytkownika
tommko
-#VIP
-#VIP

Postautor: tommko » 08 mar 2014, 13:37

mara pisze:Knoperss gratuluję cycków :mrgreen:

knoperss masz pierwszego zazdrośnika o twój wygląd :D

mara jak ładnie poprosisz, knoperss da ci kilka rad jak osiągnąć tak wspaniałe ciało

Awatar użytkownika
yerzy
-#VIP
-#VIP

Postautor: yerzy » 08 mar 2014, 14:50

Knoperss i widzisz do czego doprowadza chroniczne picie wódki.( W DUŻYCH ILOŚCIACH ). No wyglądasz prawie jak ja. :mrgreen:

Awatar użytkownika
gama
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: gama » 08 mar 2014, 20:08

iza_doria pisze:Najlepszego gama !

i z wzajemnością!

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I oby jak najdłużej się tak do nas w kolejce ustawiali ;)

Obrazek

Awatar użytkownika
tomziolo
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: tomziolo » 08 mar 2014, 23:05

nieźle
Właśnie żonka mi przez ramię zagląda i weź tu wytłumacz,że to forum pokerowe.
Godzinę temu przyłapała mnie na przeglądaniu zdjęć u Izy, teraz u Ciebie.
Jakoś dziwnie na mnie teraz łypie :mrgreen:

Awatar użytkownika
gama
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: gama » 08 mar 2014, 23:26

tomziolo, powinieneś się cieszyć, że żona przyłapała Cię na oglądaniu Izy i mojego bloga, bo gorzej jakbyś został przyłapany na oglądaniu bloga Liona i Grzecha :D

btw. Iza - znalazłam nam świetną myjnię samochodową!

Obrazek

Oczywiście odrazu pojechałam sprawdzić, czy dobrze myją auto i mojego bączka wypucowali, że aż miło było patrzeć...

Obrazek

Awatar użytkownika
iza_doria
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: iza_doria » 08 mar 2014, 23:34

dawaj adres !

Wróć do „Mój pokerowy mini blog”