Funkcja -you- i inne debilizmy

Szybki przewodnik po forum. Najważniejsze informacje dla użytkowników którzy odwiedzili PokerKings po raz pierwszy, oraz kluczowe sprawy bieżące.
Awatar użytkownika
iza_doria
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: iza_doria » 04 mar 2010, 22:54

Dokładnie, słowa pochodziły od obecnego VIPa :D Jeśli to jest kulturalne typu "iza_doria uśmiechnij się" czy "iza_doria zapraszam na bloga" to porządku. I bym się pewnie od razu zorientowała, że to jakiś tag jest a nie konkretnie do mnie. Problem w tym, że pierwszy raz kiedy się z tym spotkałam nie były to miłe słowa i nie domyśliłam się o co chodzi :) I takich niedomyślnych jest tu więcej. Lepiej, żeby takich rzeczy nie czytali :)

Oskarek

Postautor: Oskarek » 04 mar 2010, 23:09

Było tylko Ty Fishu i obrazek :) i tyle :P juz nie przekrecac :D
ktory mam w stopce

Awatar użytkownika
gama
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: gama » 04 mar 2010, 23:57

Stara historia, też padłam jej ofiarą :P Robię, co tylko mogę, żeby nie było wpadki na forum, w turniejach dawałam z siebie wszystko, aż tu nagle widzę, że mnie taki od fisha wyzywa. Myślę i myślę, aż w końcu wymyśliłam, ale zestresować to się zestresowałam, bo miałam już przed oczyma koniec forumowej kariery :P

Awatar użytkownika
tommko
-#VIP
-#VIP

Postautor: tommko » 05 mar 2010, 12:25

gama ale to wiele osób tak miało :)

ja sam niejednokrotnie się na to nabierałem, bo nie znałem tej funkcji.

Dopiero po przeczytaniu tego tematu trochę się rozjaśniło i śmiałem się sam z siebie, nazywając się niezłym fishem bo dałem się na to nabrać :D

Maciejjas
-#VIP
-#VIP

Postautor: Maciejjas » 05 mar 2010, 13:04

Moim zdaniem nie jest problem w samej funkcji tylko w sposobie jej użycia i takie przypadki poprostu karać. a tak poza tym dobra funkcja szkoda ze mod usuną mój poprzedni post ;] Nie dal odpowiedziec whennyemu ;p

mac___mar
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: mac___mar » 05 mar 2010, 19:58

Wracam na forum po 2 miesiącach "niebytu" i widzę, że wrócił temat, który zakończył się moim wpisem w październiku 2009. A zatem może zacytuję jak wyżej:

"Ogolnie rzecz biorac nie chodzilo chyba o obrazanie kogokolwiek, aczkolwiek jesli ktos cos takiego widzi to moze miec mieszane uczucia. Zatem Glory zdecydowanie ma racje piszac, ze wklepywanie tag =you= gdzie popadnie jest dziecinada."

...zgadzam się również z Maciejjas:

"Moim zdaniem nie jest problem w samej funkcji tylko w sposobie jej użycia i takie przypadki poprostu karać"

...dodałbym tylko, że chodzi o te wulgarne i powtarzjące się przypadki.

Pozdrawiam Cię [you] :grin:

haze19
-#zwykly
-#zwykly

Postautor: haze19 » 05 mar 2010, 22:34

Aby zakonczyc nabijanie postow przez niektorych forumowiczow podsumuje to iz tym opisem mozesz lub obraziles kolejne nascie osob .Jezeli nie potrafisz poslugiwac sie funkcja[ you ]nie uzywaj jej
Ostatnio zmieniony 06 mar 2010, 00:21 przez haze19, łącznie zmieniany 1 raz.

mac___mar
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: mac___mar » 05 mar 2010, 22:40

haze19 pisze:
wheeny pisze:Moim zdaniem ten [you] to po prostu brakujące ogniwo w ewolucji i trzeba go usnąć z forum. Jak można nie łapać funkcji /you/? :-)

Przepraszam, to było silniejsze ode mnie. Rozbawiło mnie to PW na maksa. "Obraźliwe"... Heh heh heh
:mrgreen:

Kim ty jestes wheeny aby wyrazac sie w ten sposob o osobie ktorej nie znasz o ile sie nie myle to zarejestrowany na tym forum jestem od 2008 r A ty mowisz zeby mnie usunac- tani zart ,ogniwo i ewolucje zostawie bez komentarza

haze19, czy to jakaś prowokacja? czy może nie wiesz czego dotyczy ten wątek? :???:

Awatar użytkownika
iza_doria
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: iza_doria » 05 mar 2010, 22:41

No właśnie cały czas o tym mówimy, że nie chodzi o Ciebie, ani o żadnego konkretnego użytkownika, tylko o fukcję "you", która powoduje, że każdy tam widzi swój nick. :)

haze19
-#zwykly
-#zwykly

Postautor: haze19 » 05 mar 2010, 23:01

Dziekuje glory za zajecie stanowiska w tej sprawie.Czytalem gdzies ze te forum jest najlepsze :arrow: oby .Wracajac do tematu( If you can't spot the sucker in your first halfhour at the table, then you are the sucker. .............I can dodge bullets, baby! Gratulacje za pomyslowosc to nic obrazliwego nie jest )zwlaszcza kiedy ...... umiescisz siebie .Chodzilo o tego typu formy pisowni .Oczywiscie - wheeny -nadal niema sobie nic do zarzucenia po przeczytaniu tego tematu :nie:

Awatar użytkownika
knoperss
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: knoperss » 05 mar 2010, 23:34

haze19 pisze:If you can't spot the sucker in your first halfhour at the table, then you are the sucker. .............I can dodge bullets, baby!
przecież to są słowa Phila Helmutha więc nie wiem co Cie boli... przeczytaj ten temat od początku i zastanów się co piszesz bo Wahi czy też Whenny nie pisali nic obraźliwego!!i Staję w ich obronie zanim coś napiszesz naprawdę pomyśl!Głowa nie jest tylko od noszenia czapki!
bez pozdrowień

Awatar użytkownika
wheeny
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: wheeny » 05 mar 2010, 23:55

To najzabawniejszy temat ostatnich miesięcy. Po raz drugi. :-)

Obiecuję, że już nigdy funkcji /you/ nie użyję, bo nawet jak się dokładnie opisze jej działanie - nadal ludzie nie rozumieją... :-)

Awatar użytkownika
Stefano1988
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Stefano1988 » 05 mar 2010, 23:58

Ja już napisałem wcześniej wiem na czym to polega i nie mam nic przeciwko jeżeli ktoś mój nick użyje do tej funkcji oczywiście w granicach rozsądku :) . Z mojej strony koniec tematu. A to że Whenny napisał jak napisał no cóż on tak uważa ja sobie nic do zarzucenia nie mam dla mnie ten temat zamknięty został 6 miesięcy temu :)

haze19
-#zwykly
-#zwykly

Postautor: haze19 » 06 mar 2010, 00:04

Czapek ,nie nosze a cytat(y) innych ludzi powinien byc przytaczany w konkretnym tego slowa znaczeniu a nie polegac na ublizaniu innym forumowiczom tego typy istoty dotyczy ten problem

Awatar użytkownika
Soya
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Soya » 06 mar 2010, 03:25

Na php istnieje chyba mozliwosc wpisania by wylaczyc dzialanie funkcji "you", skoro sprawia ona takie problemy, moze warto przemyslec wylczanie jej.

Awatar użytkownika
riksza
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: riksza » 06 mar 2010, 07:42

to forum i tak należy do jednych z bardziej kulturalnych, pozdro all

Komandosek23
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: Komandosek23 » 06 mar 2010, 12:34

Chciaąłem sie zapytac o co chodzi z ta funkcja you i o co chodzi ze mna bo kompletnie was nie rozumie?Moglibyscie troche razniej pisac

Komandosek23
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: Komandosek23 » 06 mar 2010, 12:52

acha juz kumam a myslalem ze o mnie wszyscy piszą hehe

PiTeRr
-#zwykly
-#zwykly

Postautor: PiTeRr » 07 mar 2010, 13:55

W panelu o ile sie nie myle mozna to wylaczytc, ale poki nikt tego nie naduzywa to mysle ze moze zostac. Nikt wuklgarnie nie pisze itd. wiec mysle ze moze zostac :)

Awatar użytkownika
pisu
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: pisu » 07 mar 2010, 16:44

Ja myśle ze kazdy juz wypowiedzial sie na ten temat wiec moze juz go zakonczmy.

Awatar użytkownika
martini
-#VIP
-#VIP

Postautor: martini » 08 mar 2010, 16:11

Szczerze to jestem w szoku, ze ta sprawa wciaz dla wielu osob jest niewyjasnioną zagadka :D
Jeszcze rozumiem, jak userzy, ktorzy sa u nas dlugo moga sie zastanawiac dlaczego ja czy wahi mamy wstawiony ich nick w stopce :D ale jeszcze sie nie zapoznali z opcją, ok.

Niezrozumialy wydaje mi sie jednak tok myslenia usera, ktory jest tutaj maksimum kilka dni i... no Panowie, watpie, zeby po tak krotkim czasie ktos juz umiescil wasz nick w stopce - trzeba sie zastanowic, ze cos jest po prostu nie tak ! ;)

Kolejna sprawą jest to, w jaki sposob uzywamy tego taga :D O ile podpis Wahiego moze troche przerazac - jakis obcy facet kaze mi sie usmiechnac :D :mrgreen: o tyle moj ma byc z zalozenia bardzo optymistyczny i po prostu kazdego z osobna witac :D

A interpretacja mojego podpisu poprzez polaczenie znanego cytatu w formie "you are the sucker........tu wstawione CZESC i NICK......" mnie zszokowała. Bron Boze nigdy nie mialbym zamiaru kogos obrazic, jeszcze w ten sposob...

Wyszlo z tego male nieporozumienie, dlatego przepraszam wszystkich urazonych moim podpisem - tag zostal juz usuniety ;)

Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Sith » 08 mar 2010, 18:18

hmmm... ja mam takie wrażenie, że jak ktoś w podpisie Martiniego, Oskarka czy Wahiego nie zauważa pewnej podchwytliwości, to raczej mistrz pokera z niego nie będzie... ale może się mylę, więc ... nie bierz tego do siebie...
Ostatnio zmieniony 08 mar 2010, 18:28 przez Sith, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Glory
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: Glory » 08 mar 2010, 18:29

Dobra, temat zamknięty. Nie używamy tej funkcji w celach innych niż miłe i przyjacielskie :). Wtedy narzekań pewnie słuchać nie będę :).

Wróć do „Ważne informacje”