Dviper blog

Miejsce w którym możesz sobie założyć własny wątek i na bieżąco dzielić się z innymi swoimi sukcesami, porażkami i przemyśleniami. Forum widoczne po 20 postach. Ponad 300 blogów polskich graczy.
Awatar użytkownika
dviper
-#VIP
-#VIP

Postautor: dviper » 01 cze 2008, 21:28

Cóż by tu powiedzieć o dzisiejszym turnieju :P Początek, raczej kiepsko. Karty nie szły, a to co się udało wygrać to raczej niewielkie pule. Ale powiedziałem sobie, że jak mam wygrać to dam radę bez rebuy i addon, więc grałem dalej za to co zostało. No i wreszcie się zdarzyło fajne rozdanko (w załącznikach:P ), które pozwoliło utrzymać się w turnieju :) Dalej znów było różnie. Grałem bardzo bardzo tight ;P No i ostatecznie dotrwałem do 23 miejsca. A odpadłem po rozdaniu które też można w załączniku obejrzeć :P

Ogólnie, turniej bardzo fajny. Miejmy nadzieję, że będzie więcej takich turniejów. Poziom jak dla mnie był bardzo wysoki. Fakt, że były rebuye, ale po pierwszej godzinie odpadło dopiero 8 osób.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
dviper
-#VIP
-#VIP

Postautor: dviper » 10 cze 2008, 09:14

Wczorajszy dzień z pokerem mogę uznać za udany :P Najpierw na UltimateBet poker przejście na troszkę wyższe stawki niż zwykle i nawet nieźle mi poszło. Wygrane parę dolarków. No i na zakończenie dnia Polski turniej Unibetu... I DRUGIE miejsce ;) Dawno nie byłem tak wysoko w żadnym turnieju. A grało ponad 230 osób. W sumie to chciałem szybciej skończyć, bo z drugiego pokoju słyszałem bardzo dobry meczyk leciał:P Ale trochę szkoda mi było marnować moją pozycję. To się nazywa pierwszy krok do uzależnienia ;) Na szczęście już się szybko potem turek potoczył i zdążyłem na drugą połowę meczu. Na screenie ostatnie rozdanie w turnieju. Poleciały all iny przed flopem.

A wczorajszy meczyk genialny :D To co pokazała Holandia to po prostu poezja piłki :) Mój kandydat do wygrania tych mistrzostw. Chociaż Włosi wcale nie grali źle. Również wysoki poziom, ale trochę nie mieli szczęścia. Ale i tak pewnie wyjdą z grupy razem z Holandią.

Lukas1000
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Lukas1000 » 10 cze 2008, 10:25

Gratki. Ten turniej dla Polaków keidy jest rozgrywany??:)
Apropo piłki HolanDIA - SUPER MECZYK. Włosi myśle ze do domu:D

Awatar użytkownika
dviper
-#VIP
-#VIP

Postautor: dviper » 10 cze 2008, 10:51

Lukas1000 pisze:Gratki. Ten turniej dla Polaków keidy jest rozgrywany??:)

Poniedziałki o 20:00. zawsze przy logowaniu będzie podane hasło do turnieju.

Lukas1000 pisze:Apropo piłki HolanDIA - SUPER MECZYK. Włosi myśle ze do domu:D

Jak widziałem jak grała Francja to nie wiem czy Włosi do domu:P Myślę z Francją i Rumunią wygrają i też wyjdę z grupy:P

Awatar użytkownika
dviper
-#VIP
-#VIP

Postautor: dviper » 26 cze 2008, 09:37

Wczorajszy dzień pokerowy dla mnie był... hmm.. niby dobry ale trochę pechowy:P Najpierw małe rozgrzewki na sit'n'go i albo na ostatnim płatnym miejscu albo zaraz za. Ale grało się dobrze. I wieczorkiem pomyślałem że powalczę sobie z Wiśniewskim na Unibecie. 300 osób zarejestrowanych, 3 miejsca płatne i nagroda 50euro za głowę Wiśniewskiego. Turek się zaczął bardzo ładnie. I cały czas piąłem się w górę ze stackiem. Śledziłem też jak sobie radzi Michał, szło mu też całkiem nieźle, ale w końcu go wyprzedziłem z żetonami. Tylko że nie byłem z nim przy stole więc nie było jak powalczyć. W końcu jak zostało nas 30 znaleźliśmy się na tym samym stole, ale po 5 rozdaniach odpadł. No cóż, nagrody nie będzie to powalczymy o pierwszą trójkę, bo też jest kasa. I co?? 4 miejsce.... Trochę się wkurzyłem. Za 3 miejsce było 34 euro, co by się bardzo przydało bo bym miał co wpłacić na PokerStars-nielegalny-w-PL!, ale niestety, trzeba będzie wymyślić coś innego, żeby jeszcze trochę powalczyć przed wyjazdem o koszulkę. A nie zostało dużo czasu bo tylko do 10 lipca. Jak nie to postaram się zebrać punkty na PS dopiero we wrześniu...

Awatar użytkownika
dviper
-#VIP
-#VIP

Postautor: dviper » 01 lip 2008, 21:23

No i niestety, chciałem wygrać iPhone'a na PokerStars-nielegalny-w-PL! :D ale się nie udało :P 38 miejsce. Po przerwie trochę za mało rozdań wygrałem i jak wzrosły blindy razem z ante to już się nie pozbierałem.
Ale kilka słów o całym serwisie PS. Jest świetny, mnóstwo promocji, bogata oferta. Na prawdę w porównaniu z innymi roomami to prawdziwa czołówka. Na pewno zostanę tu na dłużej ;P W niektórych pokerromach mi się jakoś nudziło, ale tu jest na prawdę ciekawie.
No to tyle co chciałem na dzisiaj :P Idę jeszcze jakieś sit'n'go zagrać :)

Awatar użytkownika
drl
-#VIP
-#VIP

Postautor: drl » 01 lip 2008, 21:29

no ja niestety skonczylem na 70 mijescu ale dobrze sie zapowiada ten turek chociaz moim zdaniem za szybko blindy rosly i do tego ante, nim sie obejzalem po 1,5h blindy 200/400 +50 albo 100 ante moim zdaniem to troszke za duzo,
zauwazylem tez ze na kazdym stoliku na jakim gralem tempo gry bylo masakrycznie duze zero czasu na myslenie tylko kazdy z opcja auto ustawiona jak zobaczyl karty ... :cry:

Awatar użytkownika
dviper
-#VIP
-#VIP

Postautor: dviper » 01 lip 2008, 21:43

Przez pierwszą godzinę blindy nie były złe. Przynajmniej u mnie był dosyć spokojny stolik, a i przeciwnicy nie grzeszyli wysokim poziomem, to sobie spokojnie budowałem swój stack. Ale później jak przyszło ante i byłem przy innych stołach, i co drugie, trzecie rozdanie ktoś wchodził all in to już się szybko grało :P mimo że byłem gdzieś w połowie jeśli chodzi o mój stack w całym turnieju, to miałem koło 9000, a blindy były już chyba 400/800 ante 100. tu już nie ma czasu na spokojną grę wtedy. wygrywasz albo odpadasz. Ale turnieje faktycznie dobre. Jak będzie następny to też pewnie zagram.

Awatar użytkownika
dviper
-#VIP
-#VIP

Postautor: dviper » 04 lip 2008, 11:40

Dzisiaj musiałem trochę przeanalizować swoją grę. A konkretniej typy gry w jakie gram. Kiedyś grałem głównie turnieje sit'n'go, czasem jakiś MTT. Na stolikach cashowych raczej sporadycznie. Kiedy w pewnym momencie przy stoliku całkiem ładnie mi poszło i zacząłem te gry odwiedzać częściej. Turnieje spadły na dalszy plan. Na dodatek dostałem jeszcze nodeposit bonus na Ultimate Bet, gdzie żeby zagrać sitngo to trzeba by ze 2 godziny czekać, więc turniejów już prawie wcale nie grałem, poza forumowymi. I chyba właśnie od tego momentu cały mój bankroll po prostu zaczął spadać. Gry cashowe to jednak nie jest to co mi wychodzi.
Kilka dni temu wpłaciłem kasę na PokerStars-nielegalny-w-PL!, gdzie jak narazie 95% moich gier to były sit'n'go i znowu zaczynam zauważać wzrost gotówki:P Dobrze że wreszcie to zauważyłem bo pewnie w końcu przegrałbym wszystko;P Dlatego czas wrócić do starych dobrych turniejów i znowu zacząć wygrywać. Na dodatek też na Pokerstar mają fajny konkursik dla osób grających sng:) Wszystkie informacje można znaleźć tutaj http://www.PokerStars-nielegalny-w-PL!.com/poker/promotions/battle/
W skrócie za każdy turniej gdzie zajęliśmy miejsce w kasie dostajemy punkty. Liczy się suma punktów za kolejnych 20 lub 100 turniejów. No i pierwsze 100 dostaje kasiorkę :P I tak sobie podliczyłem i mam duże szanse na zajęcie miejsca na tej liście ;P Więc już więcej nie zawracam głowy moimi problemami i lecę grać kolejny turniej :)

Awatar użytkownika
dviper
-#VIP
-#VIP

Postautor: dviper » 08 lip 2008, 13:03

Wiecie co ?:D Czasami to po prostu sam z siebie nie mogę się przestać śmiać :P
rozdanie dzięki któremu odrobiłem trochę grosza:P A to tylko dzięki temu, że zamiast kliknąć minimum bet, to przez przypadek kliknąłem na suwak i się zrobił bet nie za 0,10$ tylko za 3,50$ :D Tylko czekałem na to aż koleś spasuje, a on call. I się okazało że i tak nic nie miał:P No ale, "głupi ma zawsze szczęście" :D

Getting Hand History Information...
----------------------------------------------------------------

Hand #54934085-6780 at Bochnia (No Limit Hold'em)
Started at 08/Jul/08 07:57:43

viperide is at seat 0 with $10.89.
cercman is at seat 1 with $9.75.
jopseli is at seat 2 with $9.60.
jastippel is at seat 3 with $6.01.
Nebroht is at seat 4 with $0 (sitting out).
dviper86 is at seat 5 with $5.87.
The button is at seat 3.

dviper86 posts the small blind of $.05.
viperide posts the big blind of $.10.

viperide: -- --
cercman: -- --
jopseli: -- --
jastippel: -- --
dviper86: Ah 2c

Pre-flop:

cercman folds. jopseli folds. jastippel folds.
dviper86 calls. viperide checks.

Flop (board: 2s 4s Jh):

dviper86 bets $3.50. viperide calls.

Turn (board: 2s 4s Jh Kh):

dviper86 checks. viperide checks.

River (board: 2s 4s Jh Kh 7s):

dviper86 checks. viperide checks.

Showdown:

dviper86 shows Ah 2c.
dviper86 has Ah 2c 2s Jh Kh: a pair of deuces.
viperide mucks cards.
(viperide has Ad 3s.)

Hand #54934085-6780 Summary:

$.36 is raked from a pot of $7.20.
dviper86 wins $6.84 with a pair of deuces.
----------------------------------------------------------------

Awatar użytkownika
dviper
-#VIP
-#VIP

Postautor: dviper » 10 lip 2008, 11:24

Nadchodzi taki czas w życiu każdego mężczyzny :) kiedy to trzeba wziąć swoje sprawy w swoje ręce i pomyśleć poważnie nad swoją przyszłością :P Dosyć poważnie się zaczął mój wpis. W każdym razie czas wyjechać za granicę do pracy i zarobić trochę szmalcu. Jak na razie z pokera nie dam rady wyżyć, więc trzeba zarobić w bardziej konwencjonalny sposób.
Za kilka godzin mam wylot do Szkocji, dokładniej do Fort William. No i przez to nie będzie mnie na forum jakieś 2 miesiące. Jak dobrze pójdzie to do 14 września. Chyba że źle pójdzie to wrócę za tydzień :) Ale mam nadzieję, że jednak posiedzę tam dłużej. Nie wiem czy będę miał tam jakiś dostęp do internetu, jeśli tak to czasem tu wpadnę coś napisać. W turniejach niestety z wami nie pogram. Macie jednego mniej do wyeliminowania :D Jak wrócę mam nadzieję będę miał też więcej kasy na granie w pokera. W końcu postawiłem sobie cel, że w tym roku powalczę o EPT w Warszawie:P Ale zobaczymy jak to będzie. No i oczywiście muszę zebrać punkty na PokerStars-nielegalny-w-PL!, żeby otrzymać koszulkę, bo niestety teraz się nie udało zebrać. Nie na takich stawkach jak ja gram.
Najgorsze że jeszcze nie przyszedł mi najnowszy numer CardPlayera, a to miał być mój jedyny kontakt z pokerem. Ale może jeszcze dzisiaj przyjdzie bo listonosza jeszcze nie było ;P Ma ostatnią szansę :P
Trochę się rozpisałem, w każdym razie życzę wszystkim powodzenia w grze :)
I niech flop będzie z wami :)

Awatar użytkownika
dviper
-#VIP
-#VIP

Postautor: dviper » 24 lip 2008, 11:49

Siemanko
Widze, ze na forum duzo sie dzieje. Szkoda ze nie moge z wami aktywnie uczestniczyc w tej chwili. Wiec narazie mam dluuuga przerwe od pokera:P Na szczescie mam gazetke z polski i jeszcze jedna fajna gazetke o pokerze znalazlem tutaj:) 'WPT Poker' poczytam i zobacze angielskie podejscie do pokera;P moze sie dowiem czegos ciekawego od nich. Za jakis czas na szczescie znowu dolacze do spolecznosci pokerkings:) Przynajmniej sobie bankroll powieksze po powrocie:P

Awatar użytkownika
dviper
-#VIP
-#VIP

Postautor: dviper » 18 sie 2008, 15:41

Rany.... ale bym sobie w pokera pogral :D No ale nie ma jak, no nie ma jak:P Dobrze ze za 4 tygodnie wracam i bede mogl sobie zagrac. Nie to zeby mi sie tu nie podobalo, bardzo fajne miasto, chyba sie tu przeprowadze jak skoncze studia. Tylko zebym mial internet i pokerroom na dysku to by bylo swietnie:D Chyba sie troche uzaleznilem.... Ale juz poltora miesiaca nie gralem :D

Marek1978
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Marek1978 » 19 sie 2008, 13:36

Jak wrócisz to pisz dalej swój bloog. Ciekawa sprawa ten bloog też się zastanawiam nad tym, aby prowadzić swój.

Awatar użytkownika
dviper
-#VIP
-#VIP

Postautor: dviper » 06 wrz 2008, 17:47

Czas leci, coraz ciekawiej się robi na forum, a to nowe turnieje, nowa grupa graczy, wyjazd. A ja cały czas siedzę w Szkocji :P Jeszcze kilka dni zostało. Niestety po powrocie trochę spraw na głowie i się nie pojawię na pierwszym zjeździe pokerkings:( Ale na kolejnym już mam nadzieję być:P
Już sobie mniej więcej zrobiłem plan mojej gry pokerowej na powrót, więc trzeba będzie go zrealizować. Przede wszystkim uzbierać do końca punkty na PS i odebrać koszulkę :P Aż mi głupio że tak cały czas leży u Glorego i zalega tam gdzieś na półce. Potem trzeba przeznaczyć trochę gotówki i dołączyć do grupy "graczy" i zacząć porządnie grać. A turki z wpisowym zapowiadają się bardzo ładnie.
No ale to jeszcze jakieś 2-3 tygodnie i biorę się za grę. A na razie coś zjeść bo niedługo do pracy się trzeba zbierać na nockę :D

Awatar użytkownika
dviper
-#VIP
-#VIP

Postautor: dviper » 14 wrz 2008, 20:03

I nareszcie w domu:P Czas się trochę przyzwyczaić z powrotem do domu i znowu zacząć normalne życie w Polsce ;P Fajny wyjazd. Jak ktoś lubi połazić po górach to zapraszam do Fort William. Bardzo fajna miejscowość :)
Ja na razie odebrałem 320 maili z ostatnich dwóch miesięcy, a za chwilę chyba pójdę spać. Bo tak sobie właśnie policzyłem że nie śpię 36 godzin :D Nie ma to jak czekanie całą noc na lotnisku :P No i potem wracamy do pokerka. W domciu czekał już na mnie ostatni Card Player. Trzeba nadrobić zaległości :P

Awatar użytkownika
dviper
-#VIP
-#VIP

Postautor: dviper » 25 wrz 2008, 11:45

Coś zauważyłem że dobrze mi idzie w pokera w weekend :P Za to w tygodniu jakoś ciężko. Ostatnio dopłaciłem resztki kasy z moneybookers na PokerStars-nielegalny-w-PL!. Razem na koncie wyszło tego 66$. No i w weekend, dokładnie w niedzielę wieczorem stan na PokerStars-nielegalny-w-PL! wynosił niemal 130$ :) Co jak na mnie na 3 dni to niezły wynik. Weekend się skończył, mamy czwartek, gram codziennie i mam na koncie 116$ :P Chyba poczekam do soboty i dalej będę grał:P Albo wypłacę żeby zostało znowu 66$. No nic, nie ma co narzekać, zawsze to sporo do przodu. Będzie na wpisowe na PokerKings Tour part II :D

Awatar użytkownika
dviper
-#VIP
-#VIP

Postautor: dviper » 28 wrz 2008, 10:46

No mówiłem że w weekendy mi lepiej idzie :P Takiej karty w ciągu tygodnia nie dostaję:) Szkoda że ten koleś miał mało kasy:P All in poszło na flopie. No i ciekawe co sobie pomyślał jak mu na riverze fulik spadł. Cóż, taka już jest ta gra :D

Awatar użytkownika
dviper
-#VIP
-#VIP

Postautor: dviper » 15 paź 2008, 20:59

Jako że to mój post numer 300 :P to napiszę go na blogu.
Co prawda w mojej pokerowej grze jakichś rewelacyjnych sukcesów:P Gry przy stolikach rad w przód raz w tył :P Dzisiaj przerzuciłem część bankrolla na pkr.com i spróbuję się dostać do turnieju telewizyjnego :) Szkoda tylko że puszczają to na SkyTV, więc i tak sobie nie obejrzę potem, ale będę mógł powiedzieć, że moją grę relacjonowali w telewizji :D
I jeszcze co ciekawego zauważyłem i z czego się cieszę to turnieje "double or nothing" na PokerStars-nielegalny-w-PL! :P Nie wiem od kiedy są, ale gram od niedawna w nie i jak dla mnie świetny sposób na podbudowanie bankrolla:P Swego czasu grałem w tego typu turki na luckuacepoker.
No to tyle co na dzisiaj na blogu:P Idę jeszcze coś zagrać..

Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Sith » 15 paź 2008, 21:47

dviper pisze:No mówiłem że w weekendy mi lepiej idzie :P Takiej karty w ciągu tygodnia nie dostaję:) Szkoda że ten koleś miał mało kasy:P All in poszło na flopie. No i ciekawe co sobie pomyślał jak mu na riverze fulik spadł. Cóż, taka już jest ta gra :D

Heh - ale pewnie na jego miejscu tez mialbys duze opory abty to zrzucić :-)

Gratki

Pozdrawiam

Sith

Awatar użytkownika
dviper
-#VIP
-#VIP

Postautor: dviper » 06 lis 2008, 15:15

Trzeba tu odkurzyć trochę. Dawno nie pisałem. Jakoś nie było rewelacji przy stołach ostatnio. Chociaż w tej chwili też się nie zmieniło wiele :P Cały czas mój bankroll wynosi mniej więcej tyle co przed miesiącem :P
Ostatnio znalazłem jakieś euro na i4poker, więc podążając za przykładem dobrych graczy z forum zacząłem grać head's upy :P Trochę pozazdrościłem tego sharka Gloremu :D Po znalezieniu swojego nicku na sharkscope po kilkunastu pojedynkach, wykres mojego profitu wyglądał mniej więcej tak: /\/\/\/\/\/\/. Dobrze że chociaż nie na minut ale tak to ja bankrolla nie powiększe :) Trochę jednak potrenowałem i zaczyna się robić lepiej. Więc jeszcze pozostanę trochę przy grach 1vs1.
Jak już jestem tutaj to jeszcze wspomnę o wczorajszym turku na everest-brak-polskiej-licencji!. Po prostu ... ehhh.. :P Początek jakoś powoli szedł. Taktyka raczej tight i się opłaciło. Pierwszą przewagę udało się trochę zdobyć, gdy mój strit wygrał z dwiema parkami Mlodego20. Jak widać nie przeszkodziło mu to w wygraniu turnieju :)
Gratulację za pierwsze miejsce ode mnie :)
Później udało się jeszcze zostać chipleaderem na trochę, jak to Mazak wszedł all in za resztkę swoich żetonów i jeszcze dwie osoby nie mogły się powstrzymać od sprawdzenia :) Niezła pula trafiła do mnie i była to ostatnia pula jaką wygrałem :P Od tego momentu karty nic nie szły, a na koniec doszło KK i..... gdzieś już napisałem co się z nimi stało :P
Tyle na dzisiaj. Wracam do kolejnego pojedynku heads up.

Awatar użytkownika
dviper
-#VIP
-#VIP

Postautor: dviper » 10 lis 2008, 22:03

Kolejne kilka partii heads up, i się zatrzymałem :P Jak widać po moim wykresie, nie mogę ruszyć z miejsca :P Wszystkie pojedynki po 3 euro. Aktualnie na koncie 24euro, więc chyba nie najgorzej bo zacząłem mając 5euro na koncie. No i w sumie jeszcze nie przegrałem dwóch gier z rzędu:) Chociaż pewnie teraz jak to napisałem to przegram :D A w ogóle to na i4poker jeszcze depozytu nie zrobiłem więc jakoś idzie. Może też spróbuję zrobić z tego 1000euro od zera:P Jakiś początek już jest. Na dzisiaj na razie koniec. Kolejne 3-4 pojedynki jutro. Tak co dwie godzinki gram jeden, co by nie wszystko naraz:)

Awatar użytkownika
dviper
-#VIP
-#VIP

Postautor: dviper » 12 lis 2008, 21:20

Coś mi się wydaję, że jednak dłużej pogram te heads upy. I sobie pomyślałem, że jeśli jakiś cel sobie postawię, to mi się będzie łatwiej zmotywować do gry :P Na i4poker nie zrobiłem jeszcze własnego depozytu, a kilka euro wygrałem w naszych forumowych turniejach. Trochę tam było grania przy stolikach i w momencie gdy zagrałem pierwszy heads up miałem 5 euro. No ale umówmy się, że stan początkowy wynosił w sumie na początku 0 :P A cel do osiągnięcia.... 1000 euro :) Ograniczeń czasowych nie zakładam bo się mogę przeliczyć ;P Ale gram tylko heads up i ewentualnie jakieś sit'n'go na 6, czasem może więcej osób. Ale wolę grać na krótkich stołach więc pewnie wielostołowych będzie mało. Grać zacząłem jakiś tydzień temu.

Aktualny bilans: 28,58 euro

Aktualizację będę robił jakichś konkretnych wahaniach bankrolla. Albo co jakiś czas. Się zobaczy :)

Awatar użytkownika
drl
-#VIP
-#VIP

Postautor: drl » 12 lis 2008, 21:55

a na jakich stawkach mykasz te HU ??

zycze powodzonka w drodze do 1000 :) (tylko nie dziekuj)
a pozatym to Ci sie uda bo jestes z Łodzi a z NAMI sie nie zaczyna :D :D

Awatar użytkownika
dviper
-#VIP
-#VIP

Postautor: dviper » 12 lis 2008, 22:09

Na razie gram po 3 euro. To na wykresie to wszystko skoki co plus minus 3 euro właśnie. Jak będzie więcej kasy to będę przechodził na wyższe. Ale to powoli. Nic na siłe :P
Ostatnio zmieniony 13 lis 2008, 10:18 przez dviper, łącznie zmieniany 1 raz.

Wróć do „Mój pokerowy mini blog”