Droga na HighStakes I---[---------------------------------]

Miejsce w którym możesz sobie założyć własny wątek i na bieżąco dzielić się z innymi swoimi sukcesami, porażkami i przemyśleniami. Forum widoczne po 20 postach. Ponad 300 blogów polskich graczy.
Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Sith » 19 lip 2010, 23:24

Dzisiaj krótka sesja - pozno wrocilem z pracy i nie udalo sie poszalec. Wynik 3-1 dla mnie - bardzo zadowalający. Ładny wynik pomimo kilku pechowych rozdan (nr ponizsze - alliny preflop), ale mialem taka przewage, ze sie udawalo odbic.

Obrazek

Przegrane HU oddalem majac juz przewage 2600-400 - ale koles wlaczyl jakąś nieśmiertelność i niestety sie odbudowal.

Forma jak narazie dobra - mam nadzieje ze sie utrzyma dluzej :-)

Obrazek

Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Sith » 20 lip 2010, 21:31

Idzie dobrze... dzisiaj nawet szczęścia na HU 10$ sprobowalem (z 10 BI to troche ryzykowne, ale raz jeden :-) - i o szczęściu moge mowic - dosiadl sie regs, zlapal sitouta od razu na poczatku - 4 razy wracal ale tylko dal allina i znowu go wywalalo, wiec spokojnie sobie siedzialem i czekalem az sie wykrwawi... może to nie honorowe... ale on mial niezly profit... a ja jestem na dorobku :-)

Poza tym to wszystko idzie zgodnie z planem:

Obrazek

Jak tak dalej pojdzie to moze po wakacjach bede mogl zamiescic caly wykres z Chili... a nie tylko "od 14 lipca", bo na razie to wstyd :oops:

Oskarek

Postautor: Oskarek » 20 lip 2010, 22:46

I powiedz teraz sobie po co siadałeś na 10$? Znowu chcesz przegrać?
Twoja kasa więc się nie wtrącam ale zrobiłeś głupią rzecz nie dlatego że zagrałeś za 10$ tylko dlatego że siadłeś i czekałeś na kogoś, co innego usiąść do fisha a co innego czekać na akcję :)
Nawet na 5$ masz słabego rolla tak naprawdę bo 20bi a wcześniej miałeś mniej to gambling :) tym bardziej że znowu Turbo odpalasz :)

Awatar użytkownika
iza_doria
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: iza_doria » 20 lip 2010, 23:17

A ja nie mogę HU zgłębić. Jak gram SnG albo MTT i dochodzi do HU to wygrywam w 80-90% przypadków, nawet jeśli zaczynam z niższym stackiem. Może ze względu na zmęczenie materiału, bo jak jak odpalę HU nawet za 2$ to przegram w 95% przypadków. I to nie dlatego, że nie starcza mi cierpliwości. I nie dlatego, że mi wlepią parę wrednych rozdań typu Twoje AK vs K9. Tylko po prostu.. Zawsze coś się trafi żeby mnie wyrzucić.

Dziś grałam z kolesiem na fulltilt-brak-polskiej-licencji! Poker za 1$. Najmniejsze z możliwych blindów, po flopie mam średnią parę. Stritów i kolorów ze stołu nie przewiduję. W puli jest 40, a koleś daje bet za 280. No kurcze. Przecież go nie sprawdzę bo to przeczy wszelkiej matematyce. I tak kilka razy. Kiedyś go trzeba sprawdzić ale jak ja trafiłam swoją top pair to on już miał dwie pary. I weź tu graj...

Za 5$ też są takie sytuacje ? Bo ja już nie wiem za jakie HU się brać, żeby nie tracić.

Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Sith » 21 lip 2010, 00:00

Oskarek - masz rację co do gamblingu... na wutłumaczenie podam tylko to, że miałem rush i genialne samopoczucie... ale wracam do grania 5$ na dwóch stołach, przy 10$ za bardzo się spinam z takim małym rollem

Co do czekania na fisha - nie lubie takich megafishy - wlasnie jednego wyczekalem i mnie ogral - niesamowity gosc - na kazdym flopie atak za 240-360 zetonow, dwa razy sie odwinalam z niczym, foldnal, trzeci raz mialem dwia pary z flopa, odwijam sie allinem - a on dumnie prezentuje seta :-).

Natomiast przed momentem miałem fenomenaln HU z regsem, dosiadłem sie do niego nie sprawdzajac w sharku, dość szybko pożałowałem - jak zaczał mnie agresją zjadać (spadlem do jakichs 900 czipsow bez showdownu to sprawdziłem w sharku:

Obrazek

Koleś ultraagresor, przed flopem potrafil zrzucic, nigdy nie callowal - zawsze reraise, na flopie napierdzielal grubo, zawsze tez poprawiam na turnie. Czesto bez pozycji stosował floating na turnie, wywalając mnie z rozdania i zabierająć mój cbet.

Pierwszy raz zaryzykowałem tutaj - i skubaniec się naciął:

Obrazek

Byłem prawie pewien ze drawuje... nie myslalem ze ma taki lipny draw....

Potem mnie niesamowicie zaskoczył, ciekawe czy ktokolwiek byłby w stanie tutaj zrobić call zamiast reraise allin:

Obrazek

Pogrążyło go to rozdanie - tutaj już dla mnie zagrał źle - mając image blefującej osoby i wiedząc że go sprawdze szeroko:

Obrazek

Ogólnie niesamowicie ciężkie HU - koleś meganieprzewidywalny - po grze z tym gościem byłem autentycznie zmęczony. Myślę że na większych stawkach by mnie zmiótł - nie wiem czy potrafiłbym zaufać readom na HU 30$ w tych dwoch sytuacjach...

izadoria: ja wlasnie nie potrafie grac z takimi maniakalnymi overagresorami - co nawalaja bety za 20 BI preflop, na kazdym flopie zawsze sie odwijaja jakimis chorymi betami itp. Ogolnie na takiego goscia masz dwie opcje:

1. Cierpliwośc, cierpliwośc i jeszcze raz cierpliwość - jak jest tez maniakiem preflop - to czekasz na jakies AT+, allinujesz sie i walisz paciorek. Jak preflop jest pasywny, a po flopie sie budzi - czekasz na flopa i modlisz sie, zeby miec lepiej (ja akurat dzisiaj wyczekalem dwie pary i nacialem sie na seta - donk tez czasem przeciez ma dobra reke, nie zawsze blefuje).

2. Na Turbo zamulasz jak sie da, zwlekasz z decyzja do konca - doprowadzasz do blindow 25/50 czy 50/100 i wtedy juz masz prosta decyzję :-)

Ważne jest zeby wyczuc taktykę takiego debila zanim sie wykrwawisz, bo jak sie obudzisz majac 700 zetonow to juz nie masz fold equity z takim graczem :-)

Problem jest tylko w tym, ze takie cioty mają co do zasady jakieś niesamowite szczęścia - widzialem na Ongame goscia grajacego na Hu 5$ allin/fold od początku pojedynku - i mial ROI koło 4% po prawie 100 grach :-)

Poza tym w HU trzeba miec naprawdę dobre nastawienie - podstawa to pełna koncentracja, bardzo poważne traktowanie każdego pojedynku, tutaj trzeba walczyć - dlatego nie wiem czy jest sens granie za dolara majac jakis sensowny bankroll - brakuje wtedy motywacji... Dla mnie graniczną kwotą jest chyba 5$ - jak juz jest do wygrania to 35 zł to warto sie skoncentrować ;-)

Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Sith » 21 lip 2010, 00:58

Żarło żarło i sie zesrało :-) Pech mnie dopadł...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
iza_doria
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: iza_doria » 21 lip 2010, 19:50

No właśnie trenuję tam HU za 1$ bo bankroll za cienki nawet na 1-dolarowe MTT. Ale chyba się jednak wezmę za studa na micro.

Cierpliwości mi nie brakuje, skupienia też nie (praktyka z MTT) ale szczęścia i odwagi już tak. Nie sprawdzę kolesia ze średnią parą bo nie wygram z nią w tylu % przypadków żeby nadrobić ten jego overbet. Dwie pary - mogłabym zaryzykować ale jak się zbiorą na flopie dwie karty do koloru to już widzę jak pokazuje jakiegoś suited connectora. Jak trafię coś z czym sprawdzić się nie boję to runner runner i wraz po mnie...

Po serii takich dennych HU zaczynam się dziwić że udało mi się przebić przez te niskie stawki nie bankrutując przy okazji i jeszcze budując bankroll pozwalajacy przenieść się wyżej. Naprawdę nie do zrobienia :)

A Ty się nie przejmuj, ostatnią sesję miałeś zabójczą :)

Awatar użytkownika
Mlody
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: Mlody » 22 lip 2010, 08:07

SIth nie myslales moze zeby nagrac jakies filmiki z przemysleniami albo z sesji live? Przyznam ze zaczalem grac HU za 5$ ale dosc daleko mi do Twoich wynikow i zastanawiam sie czego mi brakuje do tego aby osiagac takie KOZACKIE wyniki jak Ty ;)

Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Sith » 24 lip 2010, 07:15

Mlody, - na razie nie mam co nagrywac bo gram słabo i nisko... poza tym ja nie potrafie jeszcze grac dobrze HU - mam za duze wachania formy :-) Ale mam nadzieje ze ide w dobrym kierunku.

Ostatnio wykres stoi w miejscu, troche gry pod wpływem :-) i za dużo gamblerki. Wczoraj po imprezce wyjątkowo byłem prawie trzezwy, zagralem wiec heads-upa przez snem. Soft mnie wystawił okrótnie:

Obrazek

Ale się nie dałem złoić - J6 kier rulez :-)
Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Sith » 24 lip 2010, 07:26

Dzisiaj moje dziecko o godzinie 4 rano postanowiło wykonac recital na cześć rodziców na okoliczność wychodzących zębów... spacyfikowali my je Żoną około 5 rano, ja juz bylem jednak rozbudzony, wiec przed porannymi zakupami rozegralem sobie partyjkę...

Trafił mi się przeciwnik przeciwko popitolony lekko - mega agresywny i loose preflop, minraisujacy flop i turn i wywalajacy allina za 5-10 krotnosc puli na river :-). Jego agresje preflop udalo mi sie dwa razy zastopowac allinujac sie z AK i AJ... za trzecim razem jednak sprawdził mojego allina:

Obrazek

Zostało mi około 350 żetonów (okolo 17 BB), tak wiec jeszcze sporo gry ;)

Pierwszy Double Up:

Obrazek

Drugi double up - zdecydowalem sie na call preflop tylko dlatego, ze wiedzialem ze da mi tanio dobierac na flopie/turnie (minraisujac z reguly), wiec suited connectory są niezlą karta

Obrazek

Trzecia duża pula koncertowa - takie układy to ja lubię :-)

Obrazek

I zakończenie:

Obrazek

Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Sith » 27 lip 2010, 10:05

Takich rozdań miałem wczoraj z 6-7 sztuk - na dwoch stolach na raz probowalem dobijac shotystacka

Obrazek

Takich mialem tylko dwa - ale oba konczace HU :-(

Obrazek

Wykresik z sharka lekko się zatrzymał - ale chociaz na górze :-)

Obrazek

Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Sith » 28 lip 2010, 20:39

Koleś miał tzw. "second best hand" :-)... się musiał zdziwić :-)

Obrazek

Szkoda ze zaraz potem poleglem JJ na KT na drugim stole po allkach preflop - zeby mnie bardziej wkurzyć - król spadł na river :-)

Awatar użytkownika
knoperss
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: knoperss » 28 lip 2010, 20:48

piękny slow play :D
dobrze że on nie miał KK :lol:

Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Sith » 28 lip 2010, 23:00

knoperss, - przez sekunde mi to przyszlo do glowy :-)

Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Sith » 28 lip 2010, 23:34

Po raz kolejny ostatnio - jedno Hu do przodu, w drugim soft mnie wali w dupe i przegrywam. Facynuje mnie jak sobie ludzie z tym radzą, bo mnie po prostu chuj strzela.

Obrazek

Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Sith » 28 lip 2010, 23:55

Kurwa... nie bedzie pozytywnego bloga...Znowu 1-1...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Sith » 29 lip 2010, 00:36

W sumie - z pozytywnych rzeczy... pomimo kolejnego ciekawego rozdania, mam dzien na plus :-)

Obrazek

Obrazek

I jeszcze z pozytywnych rzeczy - na lekkim tilcie nie wlazlem na Hu 10-20$ - tylko po prostu troche agresywniej zagralem dwa nastepne niskie - czyli powoli mi sie psychika stabilizuje :-) :-)

Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Sith » 31 lip 2010, 00:44

Soft robi sobie ze mnie jaja :-(.

Troche sobie jestem winien - bo wbilem sie na HU za 10$, skrocilem regsa do 220, po czym cudownie mi odzyl, wyrownalismy sie - i przy blindach wysokich na stole Qxx - a mialem KQ, on AQ...

Wrocilem na HU 5$ - w pierwszej raczce dostalem QQ, poszly allki preflop -kolega mial TT... i juz na flopie mial seta, na turnie karete...

Kolejne HU przerabalem 99 na A5 (alliny na flopie xx5, as na river), co juz mnie podkurzylo zdrowo.

A ze soft robi sobie ze mnie jaja - kolejne HU - na stole Axx, moje AQ sie nie utrzymalo przeciwko A4, river dal gostkowi dwie pary, zostalo mi 80 zetonow... i wygralem pod rząd 5 allinow preflop - za kazdym razem majac gorsza reke, a dwa razy bedac mocno zdominowanym. 6 allin byl juz formalnoscia - blindy 150/300 - moje KK sie utrzymalo przeciwko goscia JJ - i odbijajac z 80 czipsow wygralem HU :/

Bankroll niestety w dół - 86 USD - ale i tak skonczylo sie delikatnie jak na moje mozliwosci :-)

Danielw88
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: Danielw88 » 31 lip 2010, 19:08

spokojnie takie swingi niestety w hu sng się zdarzają ważne żeby wtedy zachować zimną głowę i nie wtopić za dużo :) wiem po sobie i po swojej grze, takie kwiatki jak Tobie też mi się zdarzały i tak samo seriami bo soft jest rigget i ch*j :D
życzę mniej niespodzianek w dalszej grze i czekam na kolejne wpisy bo jedziemy na jednym snghu`owym wózku :D :)

Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Sith » 15 paź 2010, 23:37

Witam po latach

Żyje i mam się nieźle - dziękuję za zainteresowanie :-)

5 pazdziernika urodził mi się synek - tak więc udało mi się spłodzić parkę i mogę zakończyć produkcję :-)

Pokerowo - napiszę coś więcej niedługo... a w skrócie

Poszedłem trochę drogą Glorego - olałem więc całkowicie rakeback - jako psujący poniekąd radość z gry - cały czas grałem pod presją ilości rozegranych HU, a nie profitu. Do tego do szału doprowadzał mnie wykres na sharku - majac niskie roi i jakis profit z RB - często spadał w oszałamiającym tempie - co mnie niesamowicie frustrowało.

Wybór sieci padł na PokerStars-nielegalny-w-PL! - z trzech ważnych powodów:
1. Przyjazny soft dla MacOSX
2. Stosunkowo niski rake na HU
3. Bardzo niski poziom graczy na niskich stawkach oraz świetny ruch na stronie - nie ma czekania jak na ipoker czy ongame az sie ktos dosiądzie.

Zaczałem od mikrolimitów 2$ - z wpłatą własną 20$ - gram mało - w zasadzie bardziej dla zabawy niż dla kasy - ale wydaje mi się że udało mi się trochę uporządkować moją grę.

Wyniki za ostatnie HU całkiem niezłe nawet - zobaczymy jak to pojdzie dalej

Obrazek

GrzechuTG
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: GrzechuTG » 16 paź 2010, 10:27

Witaj z powrotem Sith, miło Cię widzieć :)

Awatar użytkownika
wheeny
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: wheeny » 16 paź 2010, 18:06

SithJarr, welcome back, widzę, że ranga czarnego jest niedożywotnia wybiórczo. :-)

A tak serio, fajnie że jesteś - zawsze lubiłem czytać o Twoich zmaganiach w HU. Jak zbuduję bankrolla, to też ponownie spróbuję tej fascynującej formy pokera.

BTW, na starsach są też jeszcze tańsze hu za 1 euro, rake 7% - widziałeś? Bo 10 BI to troszkę agresywnie, co? :-)

No ale OK, ostatnia Twoja sesja sprawiła, że nie ma to już znaczenia.

gregsan
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: gregsan » 16 paź 2010, 19:19

Gratulacje Jarek z okazji urodzin syna.Może trzeba by było opić ten radosny fakt.

titanum
-#VIP
-#VIP

Postautor: titanum » 16 paź 2010, 19:26

gratulacje z okazji narodzin potomka :wink:

powodzenia w nowym stylu gry. A tak z ciekawości to ile lat już grywasz głównie HU (cash lub s&g) i doskonalisz metody gry ?? bo to ciekawe przez ile czasu można szukać najlepszego stylu gry i dalej widzieć możliwości kolejnych poprawek.

I jeszcze na koniec to wracasz w podobnym czasie co ja więc zobaczymy komu ten powrót lepiej wyjdzie :) pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Tosiak
-#VIP
-#VIP

Postautor: Tosiak » 17 paź 2010, 23:10

Czesc;) !

Po pierwsze oczywiscie gratulacje z okazji urodzin potomka:) !

A po drugie powodzenia w graniu ! Moze spotkamy sie kiedys na Starsach, bo od jakeigos tygodnia tez zaczalem tam grac. Bedziesz mial czas kiedys, to sie odezwij na gadu:)

Wróć do „Mój pokerowy mini blog”