Co poradzić na to mam nawet we śnie w karty gram

Miejsce w którym możesz sobie założyć własny wątek i na bieżąco dzielić się z innymi swoimi sukcesami, porażkami i przemyśleniami. Forum widoczne po 20 postach. Ponad 300 blogów polskich graczy.
Awatar użytkownika
tommko
-#VIP
-#VIP

Postautor: tommko » 26 sie 2014, 11:52

Slodziak pisze:- miejska ulica, do pasów dosyć daleko ale na tyle blisko by trzeba było się przejść, patrzę w lewo pusto, w prawo pusto, droga prosta po horyzont, przechodzę

a wiesz co kodeks drogowy mówi w tym temacie ???
skoro to napisałeś to nie wiesz :mrgreen:
miejska ulica - obszar zabudowany, w obszarze zabudowanym przechodzenie przez ulicę jest mozliwe tylko w miejscach do tego wyznaczonych

a to, że koles stał w bramie to nie pisz, że czekał w tym miejscu specjalnie na Ciebie :mrgreen: bo to brzmi bez sensu - 8 godz służby i czeka na Słodziaka w tym konkretnym miejscu aż przejdzie źle przez ulicę :mrgreen: imo, rozjebałeś mi serce :lol: :lol:
to tylko tobie się tak wydawało, a powodów, że tam był policjant mogło być dziesiatki, ale ten, że czekał na Ciebie brzmi najbardziej absurdalnie :D

Slodziak pisze:jasne. Tak na to patrząc KAŻDY w Polsce łamie prawo. Czy mając muzykę nielegalnie, psa bez podatku, przekraczając prędkość o 5km, czy w jakikolwiek inny sposób.

Problem pojawia się z egzekwowaniem prawa. Szczególnie, że:

Policjant lub strażnik miejski nie ma obowiązku ukarania sprawcy wykroczenia mandatem karnym. Kodeks wykroczeń przewiduje, że w stosunku do sprawcy czynu można zawsze poprzestać na zastosowaniu środków oddziaływania wychowawczego. Są nimi przede wszystkim pouczenie, zwrócenie uwagi i ostrzeżenie.

Niestety tu masz rację, w Polsce jest głupie prawo i często się ono wyklucza lub koliduje ze sobą. Jest wiele rzeczy do poprawy, ale to leży w gestii władzy ustawodawczej z tego co pamietam :D
Co do "pouczania" to społeczęnstwo w dużej mierze jest sobie samo winne.
Wiesz ile razy policjant/strażnik z pouczeń tłumaczy się przed prokuratorem bo debil powie, że go pouczył ale w "łapę 100zł" wziął - tych spraw są setki w skali kraju.
I na ich miejscu zrobiłbym tak samo - wolałbym wypisać mandat i mieć spokój i wrócić bez stresu po służbie do domu.

Slodziak pisze:Bo miejsca publiczne to taki burdel, że często dałoby się wygrać w sądzie co jest, a co nim nie jest. Tylko jak się zaczniesz kłócić, to Cię jeszcze na izbę wezmą za 2 piwa.

Po pierwsze - miejsce publiczne to miejsce dostepne dla każdego, krzaki do takich należą :D
Po drugie masz prawo odmówic przyjęcia mandatu, dostaniesz wniosek do sądu i tam przed sądem będziesz mógł wtedy udowodnić swoją rację. I nie ma potrzeby się kłócić.

Haisenberg pisze:tommko masz mnóstwo racji, ale pozostaje jeszcze aspekt człowieczeństwa, którego brakuje wielu funkcjonariuszom prawa a druga sprawa to jeszcze warto zwrócić uwagę na to że stoją na straży prawa i porządku a wielokrotnie sami to prawo łamią i są w wielu przypadkach bezkarni, bo przecież sami siebie nie będą karać. Także nie chodzi o to że respektują prawo tylko o to w jaki sposób to robią.

Masz rację - co do aspektu człowieczeństwa, patrz to co pisałem o łapówkach.
Pewnie, że łamią, albo wydaje się że łamią.
Sytuacja:
Samochód Straży Miejskiej/Policji stoi krzywo zaparkowany na kopercie - złamali prawo, przecież to oczywiste, zrobić fotę wysłać na fejsa, do gazety etc...
Ale skąd wiesz, że ta sytuacja nie wynikła z tego, że mieli sytuację, że w mieszkaniu mąż żonę z nożem ganiał i to była wazniejsza sprawa niż szukanie miejsca na parkingu ?
Wiesz to - nie wiesz, to nie wyciągaj wniosków widząc tylko obraz z jednej strony.
Co do karania samych siebie to zaufaj mi - nawet nie masz pojęcia ile razy policjanci sa karani. Znów widzisz sytuację z jednej strony, nie masz pojęcia ile kar jest nakładanych wewnątrz "firmy" za rzeczy, które normalni ludzie by się w czoło popukali :mrgreen:

Na wszystko patrzysz tylko ze swojej strony - zobacz sytuację od strony drugiej i dopiero wyciągaj wnioski.

OK koniec offtopu z mojej strony, starczy co miałem powiedzieć napisałem :D

Awatar użytkownika
Dawid84
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Dawid84 » 26 sie 2014, 12:15

tommko pisze:Ale skąd wiesz, że ta sytuacja nie wynikła z tego, że mieli sytuację, że w mieszkaniu mąż żonę z nożem ganiał i to była wazniejsza sprawa niż szukanie miejsca na parkingu ?
Wiesz to - nie wiesz, to nie wyciągaj wniosków widząc tylko obraz z jednej strony.

Używając tego argumentu można w pospiechu wracać do domu, bo np. dziecko najadło się tabletek, albo czuć zapach gazu na klatce mieszkaniowej itp. Co wtedy jest ważniejsze ratowanie zdrowia domowników czy szukanie miejsca na parkingu?

Awatar użytkownika
tommko
-#VIP
-#VIP

Postautor: tommko » 26 sie 2014, 12:21

Dawid84 pisze:
tommko pisze:Ale skąd wiesz, że ta sytuacja nie wynikła z tego, że mieli sytuację, że w mieszkaniu mąż żonę z nożem ganiał i to była wazniejsza sprawa niż szukanie miejsca na parkingu ?

Używając tego argumentu można w pospiechu wracać do domu, bo np. dziecko najadło się tabletek, albo czuć zapach gazu na klatce mieszkaniowej itp. Co wtedy jest ważniejsze ratowanie zdrowia domowników czy szukanie miejsca na parkingu?

Dawid nie kumasz.
Tu nie chodzi o tłumaczenie. Bo jeśli faktycznie miałbys taką sytuację dramatyczną i np: dostaniesz fotke z radaru, odmówisz przyjęcia i w sądzie to udowodnisz to nie ma opcji bys dostał mandat - stan wyższej konieczności.
Daleko szukać...
Ile przypadków, że kobieta rodziła w samochodzie i kierowca łamał przepisy.
Dostał ktos mandat ? Ja nie słyszałem by cos takiego miało miejsce. Wręcz od funkcjonariuszy jeszcze często dostanie pomoc w postaci konwoju przez miasto.

Awatar użytkownika
Haisenberg
-#blogermiesiaca
-#blogermiesiaca

Postautor: Haisenberg » 26 sie 2014, 12:49

tommko to chyba w policji pracujesz albo z rodziny policyjnej jesteś :D

Awatar użytkownika
karwek
-#VIP
-#VIP

Postautor: karwek » 26 sie 2014, 13:01

tommko pisze:a to, że koles stał w bramie to nie pisz, że czekał w tym miejscu specjalnie na Ciebie bo to brzmi bez sensu - 8 godz służby i czeka na Słodziaka w tym konkretnym miejscu aż przejdzie źle przez ulicę imo, rozjebałeś mi serce

nie wiem jak policja, ale z czystym sumieniem mogę powiedzieć, ze w Krakowie kurwy miejskie robią tak na porządku dziennym. Pewnie dlatego, ze maja odgórny nakaz ilości mandatów do wypisania (co dla mnie jest strasznym absurdemi kazdy przełożony który to wymysli powinien natychmiast poleciec ze stanowiska), ale sprobuj kiedys jak będzie wyremntowana juz Aleja Jana Pawła II przejść z przystanku AWF w strone AWFu - każdy wie, że oni tam stoją i czekają tylko ;)

Zgadzam się, ze policja jest od respektowania prawa, a to prawo jest debilne. I policja wbrew pozorom wykazuje sie wystarczająco czesto człowieczeństwem, czego sam byłem świadkiem nieraz.

Pamietam nawet jak stałem na światłach i tramwaj mi podjechał, czerwone a obok mnie stoi 2 policjantów, no widze ze musze biec zeby zdazyc i słysze od nich "niech pan biegnie bo pan nie zdazy" :P

Awatar użytkownika
tommko
-#VIP
-#VIP

Postautor: tommko » 26 sie 2014, 14:51

Haisenberg pisze:tommko to chyba w policji pracujesz albo z rodziny policyjnej jesteś :D

Po prostu staram się do wszystkiego podchodzić inaczej niż większość. Nie oceniam od razu tylko staram się najpierw poznać każdy możliwy aspekt danej sytuacji. Zupełnie jak w pokerze, nie można tylko patrzeć na swoją rękę nie biorąc pod uwagę tego kim jest rywal lub jaką linię on gra.

Jeśli robisz odwrotnie to zdaży się, że przegrasz stack ze swoimi AA, w momencie gdy już dawno powinineś je sfoldować.

Awatar użytkownika
Soya
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Soya » 26 sie 2014, 16:29

Tomko popieram dura lex sed lex, ale kwestia jednak w znaczącej mierze leży w osobie która ma egzekwować to prawo, sytuacja właśnie ze Szczecina, do każdego stołu przydzielono funkcjonariusza. Jedni zostali szybko spisani drudzy chodzili po sali przez 30 minut, jednym zatrzymano żetony, drugim nie, ba ja dostałem nawet eskortę do toalety razem z obmacaniem podczas gdy inni spokojnie sobie chodzili czy to do baru po drinka czy to toalety.
Druga kwestia miejsce publiczne, to też jest uregulowane prawnie w efekcie , plaża czy kąpielisko nie podpada pod miejsce publiczne i kwestie rozstrzyga regulamin obiektu, w efekcie w Świnoujściu możesz legalnie po zejściu ratowników ze swoich stanowisk usiąść sobie z piwkiem, drinkiem czy winem na plaży i policjanci nie mogą Ci wlepić mandatu za spożywanie w miejscu publicznym.
A co do meritum nie wiem po co marnować środki publiczne skoro ja praktycznie nic już nie pamiętam z tamtych zajść poza kilkoma anegdotami. a tak ja mam zmarnowany dzień , trzeba wydać całkiem sporo polskich złotych na organizacje tego wszystkiego a mój wkład będzie zapewne zerowy dla sprawy.

Awatar użytkownika
Dawid84
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Dawid84 » 26 sie 2014, 16:37

Oj tam ale sędzia ma robotę, prokurator ma robotę a że roztrząsają sprawę bez większego znaczenia, kogo to - przecież kasa z budżetu idzie. Równie dobrze można piasek na pustyni grabić - większego sensu nie ma ale ile roboty zostało zrobione hohoho.

Awatar użytkownika
Soya
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Soya » 26 sie 2014, 19:53

Ehh, siedze po pracy oglądam relacje z EPT, no ale jak to samemu nie zagrać? Otiweram lobby jest omaha 5card, dorzucam jeszcze knockuta, ale szybki flip AKs < 77 i gramy tylko w omahe :)
Gram sobie gram, dobijam do bubla, wbijam na CLa, pęka bubel, potem semi FT, w końcu FT, odzywa się Mara, daje mu id i
    20:33
    Mara
    wow
    20:34
    Ja
    i co mam o tym mysleć Mara?
    tylko zajrzales:p
    20:35
    Mara
    to się naoglądałem
    zła decyzja

Ot klasyka omahy push z KKds i blind znalazł AA, do tego na turnie miał już tripsa i skończyło się poniżej oczekiwań:

Obrazek
imgurl

Awatar użytkownika
Dawid84
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Dawid84 » 26 sie 2014, 20:33

nice, 33 BI piechotą nie chodzi

Awatar użytkownika
Mikael
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Mikael » 26 sie 2014, 21:25

tommko pisze:jak jedziesz zgodnie z przepisami to czego się boisz ?
A skoro nie jedziesz to dostaniesz karę.

Prawo jest prawo, czyż nie ?

Czy my wciąż jesteśmy na polskim forum pokerowym? :lol:

Awatar użytkownika
Partyzant
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Partyzant » 28 sie 2014, 23:43

"Poza" miejscem publicznym to jest wtedy jak jesteś w domu, w swoim samochodzie etc... na powietrzu masz wszędzie miejsce publiczne to nie naciągaj PRAWA.

na pewno?

http://natemat.pl/72015,dostales-mandat ... e-slusznie

http://www.marektatala.pl/2013/08/19/ka ... -alkoholu/

http://www.marektatala.pl/2013/08/17/ig ... -wygralem/

kto broni niebieskich to chyba nie miał nigdy z nimi wiele do czynienia... spędziłby jeden z drugim obrońca psów minimum 24h na komendzie za frajer, będąc bitym i terroryzowanym psychicznie to szybko, by zmienił zdanie na temat łobuzów... kiedyś ziomka wywieźli radiolką za miasto na wysypisko , kiedy ten śmiał się, że nie potrafi jeden z nich przy spisywaniu napisać poprawnie "adrian"... oklepali go mocno... z jakiś miesiąc temu ziomek na osiedlu pił po wypłacie i wpadły pedały wrzucili go jak psa do kabaryny i również wywieźli na wysypisko tylko kilkanaśie km za miastem... stłukli go okropnie i połamali nogę... takich historii mógłbym opowiadać multum..

taki klasyk w temacie z 2002

unosi brew, podbija i spisuje
Mało tego, jeszcze sie chujoza pruje
Złość w nim gotuje, mówi wstańcie z tej ławki
Tacy jak oni zabierali mu kanapki
On z płaczem do matki
Ojciec- nie martw sie synu
Dorośniesz, dołączysz do ekipy skurwysynów

Za cichy chód po ulicy nie raz dostałem
A gdy narozrabiałem czułem ulicy chłód
Gdy leżałem kajdankami skuty
Gdy po głowie ziomka przeszły psiarskie buty
A on zalał się krwią, psy sobie drwią
Gdy on leżał w krwi kałuży
Dobry chłopak na to nie zasłużył
Policyjne bandy fundamentem propagandy
Cieszą się z interwencji, mają prawo prewencji
Mówią tobie nie kradnij rząd nie lubi konkurencji
Takie czasy, a na łamach prasy piszą bzdury
Świat który, nie istnieje dla społecznej rury
Która wszystko łyknie, bo jest głodna sensacji
Znowu w TV w akcji pokazują super gliny
Bezpłatny numer konfi dla całej rodziny

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=0aivF47Sfoc[/youtube]

Awatar użytkownika
knoperss
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: knoperss » 29 sie 2014, 06:53

partyzant zaliczyl come back i to z niezlym pierdolnieciem... Za darmo nikt wjeb nie dostaje a jak dostaje to pewnie z 1procent.

Awatar użytkownika
gama
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: gama » 29 sie 2014, 23:27

Nie no, ja rozumiem Partyzanta doskonale. Jebane psy tyle razy mnie dorwaly, ze juz nie licze. Moich znajomych, a niektorzy to naprawde psychopaci tez za damke wywozili za miasto i tlukli jak baba kotlety na obiad. No za nic. Nie bylo zadnych pojazdowek w ich kierunku, nikt nie cwaniakowal, nie probowal zgrywac kozaka przy kolegach, itp. A te kurwy i tak sie do nas ciagle dopierdalaja. Zlikwidowac policje, e koncu Polacy maja tak wielkie poczucie sprawiedliwosci i uczciwosci wobec bliznich, doslownie jak Bog przykazal, ze dopiero po zlikwidowaniu tej szopki zwanej policja na ulicach zapanuje spokoj i porzadek. Nikt nikogo nie bedzie na ulicach bil, nikt nie bedzie nikogo okradal i bedzie zajebiscie. A tak w ogole to HWDP!

luki1118
-#VIP
-#VIP

Postautor: luki1118 » 30 sie 2014, 00:52

Nie wiem gdzie mieszkacie ale w mojej okolicy zapanowałby wyrok ulicy :smile: Już nie raz kiedy policja zachowywała się "nie odpowiednio" atakowano ich mienie osobiste typu wybijanie okien w domach, przebijanie opon w samochodzie i po jakimś czasie wracał spokój.

Awatar użytkownika
Haisenberg
-#blogermiesiaca
-#blogermiesiaca

Postautor: Haisenberg » 30 sie 2014, 09:41

Partyzant poleciał ładnie z klasykiem :tak: Powstało sporo kawałków w Polskim Hip-Hopie na ten temat ale wspomniany przez Partyzanta jest chyba najlepszy, no może na równi z "Nienawiść" Hemp Gru :D

Awatar użytkownika
knoperss
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: knoperss » 30 sie 2014, 10:01

Dziwne że ja nigdy za darmo nie dostałem mandatu. Przecież wiadomo że na 100k zawsze się znajdzie kurwa która była gnębiona w szkole a później jako Policjant ze skrzywieniem umysłowym robi z siebie nadczłowieka i szuka byle komuś dojebać. No ale bez przesady że zlikwidować Policję :D bo gdzie ja niby będę pracować??

Awatar użytkownika
tommko
-#VIP
-#VIP

Postautor: tommko » 30 sie 2014, 19:05

knoperss pisze:No ale bez przesady że zlikwidować Policję :D bo gdzie ja niby będę pracować??

widzisz, zostan dalej trepem, chociaż szacunek będziesz miał :D
a nie bedziesz jechany z błotem przez każdego, łącznie z modem na forum ;)

Awatar użytkownika
knoperss
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: knoperss » 30 sie 2014, 23:44

Tommko dopóki nie łożą na moje utrzymanie to mogą sobie jechać nawet i po papieżu. Zwisa mi to :D

Awatar użytkownika
knoperss
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: knoperss » 31 sie 2014, 16:59

Sezon 14/15 oficjalnie uważam za OTWARTY!!
GL :D

Awatar użytkownika
gama
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: gama » 31 sie 2014, 19:19

tommko pisze:
knoperss pisze:No ale bez przesady że zlikwidować Policję :D bo gdzie ja niby będę pracować??

Nie moja wina, że te policjanty się we mnie zaczepiają ciągle. Co ja jakiś magnes w sobie mam, że ich przyciągam?!

Awatar użytkownika
knoperss
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: knoperss » 31 sie 2014, 19:27

gama pisze:
tommko pisze:

Nie moja wina, że te policjanty się we mnie zaczepiają ciągle. Co ja jakiś magnes w sobie mam, że ich przyciągam?!

Może po prostu w złych miejscach pijesz babole w parku :D

Awatar użytkownika
gama
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: gama » 31 sie 2014, 22:07

knoperss pisze:Może po prostu w złych miejscach pijesz babole w parku

Chyba trafiłeś w sedno. Właśnie w parku ostatnio miałam taką policyjną przygodę.

Awatar użytkownika
MrGordon
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: MrGordon » 31 sie 2014, 23:20

gama pisze:
knoperss pisze:Może po prostu w złych miejscach pijesz babole w parku

Chyba trafiłeś w sedno. Właśnie w parku ostatnio miałam taką policyjną przygodę.

Ja właśnie jakąś godzinę temu dostałem mandacik. :( Dobrze, że jeden na dwóch.

Zła policja, hwdp, jp na 100%.

Awatar użytkownika
MrGordon
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: MrGordon » 01 wrz 2014, 09:59

Nam gość powiedział, że mają jakiś nacisk żeby karać mandatami za spożywkę i że będą jeszcze gorsi niż straż miejska... ;-)

Ale gość też z dystansem do siebie, jak tam spisywał to pytał czy studiujemy itd. Potem kumpel go pyta czy on jest po studiach, a typ "nie, ja z policji" xd

Wróć do „Mój pokerowy mini blog”