Całe życie na big blindzie

Miejsce w którym możesz sobie założyć własny wątek i na bieżąco dzielić się z innymi swoimi sukcesami, porażkami i przemyśleniami. Forum widoczne po 20 postach. Ponad 300 blogów polskich graczy.
Awatar użytkownika
noobshot
-#VIP
-#VIP

Postautor: noobshot » 04 kwie 2013, 09:16

Loncik pisze:Bo do matury masz ryć, a nie orgie i popijawy urządzać :D

Ale trochę odpoczynku nie zaszkodzi, wypoczęty mózg lepiej pracuje :D

A teraz trochę pokerowo ostatnie 2 dni w końcu trochę pograłem, nie duża ale zawsze. Z gry jestem zadowolony coraz mniej błędów się wkrada, niestety wyniki tego nie odzwierciedlają. We wtorek pyknąłem 4 MTT nic nie ugrałem ale błędy kosztowały mnie życie turniejowe tylko w jednym z nich. Wczoraj zabójcze okazało się AJs odpadłem z nim z jedynego granego turka na ostatnim premiowanym miejscu, postanowiłem zagrać też stolik cashowy. Niestety na CO strasznie murują na NL4 na najbardziej agresywnym stole oglądalność flopa 40%, a średnia pula poniżej 0,4 jednak postanowiłem zagrać. Przez cały czas szło na lekkim minusie i czekałem na rękę, która pozwoli coś wydoić, dostałem rakiety ale niestety żadnej akcji. Już pod koniec sesji doszło pechowe AJs na turnie po c-betowanym flopie doszedł str8, niestety na riverze przeciwnik zamienił swojego seta w fulla i tym samym zakończył moją wczorajszą przygodę. Idę się trochę odstresować przy NFS Most Wanted (zainstalowałem wczoraj by efektywniej uczyć się do matury)

Awatar użytkownika
noobshot
-#VIP
-#VIP

Postautor: noobshot » 08 kwie 2013, 13:08

Wczoraj zawody wędkarskie niestety żadnych fishów nie było, z resztą nikt nic nie złowił. W pokerze też ostatnio takowych nie spotkałem, a to z powodu małej ilości gry w ostatnich dniach. Jutro spotkanie z kumplami (może pomogą w forumowym) mimo obiekcji Loncika, chyba trzeba się trochę przed tym rozgrzać i trzasnąć jakiegoś freerolla.

Awatar użytkownika
drynk
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: drynk » 08 kwie 2013, 13:10

noobshot pisze:Wczoraj zawody wędkarskie niestety żadnych fishów nie było, z resztą nikt nic nie złowił.

Tak wcześnie? Jakieś spławikowe? :)

Awatar użytkownika
noobshot
-#VIP
-#VIP

Postautor: noobshot » 08 kwie 2013, 13:16

Jakie wcześnie już kwiecień :D, a termin ustalony w grudniu więc kto wiedział
Zawody spławikowe - trzeba bronić mistrzostwa koła z przed roku i dwóch :trophy:

Awatar użytkownika
drynk
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: drynk » 08 kwie 2013, 13:25

:smile: ja bym się przyczaił na jakiegoś szczupłego, ale trzeba jeszcze miesiąc poczekać

Awatar użytkownika
noobshot
-#VIP
-#VIP

Postautor: noobshot » 09 kwie 2013, 12:54

Dziś trochę pogrzebałem w papierach i znalazłem notatkę mającą poprawić moją grę pisaną ponad 2 lata temu. Było trochę śmiechu, choć przyznam, że niektórych pkt-ów dziś już nie rozumiem np. 6 :D
1. A limpy to co?
2. K6s czy Q7s też można czasem zagrać.
3.A pozycja to * gdzie?
4. J9 czy JT off z UTG to gówno, a nie karty.
5. I gdzie jest genialna gra po flopie? Więcej agresji chłopcze!
6. I * Daniel nie rób nic głupiego (zastanawiam się skąd ten Daniel i kto to :))
7. Jeszcze raz zobaczę, że grasz za 1/5 bankrolla! Uduszę!
8. Jak coś to x.
9. Button! guzik! dealer!
10. I najważniejsze, radość z gry idioto!
I zawsze graj jakbyś był na "0". Nie ważne, co było wczoraj!

Trzeba opracować strategię na wieczór. Trzymajcie się :D

Awatar użytkownika
Samyazza
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Samyazza » 09 kwie 2013, 13:00

Genialne ! :mrgreen:
Kopiuje, drukuje i wieszam nad biurkiem na ścianie :D

3,4,5,7,9,10 i podsumowanie jest
:tak:

Awatar użytkownika
karwek
-#VIP
-#VIP

Postautor: karwek » 09 kwie 2013, 14:43

Awatar użytkownika
noobshot
-#VIP
-#VIP

Postautor: noobshot » 09 kwie 2013, 15:06

Właśnie o to chodziło :D
Dzięki

Awatar użytkownika
Szfiecu
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Szfiecu » 09 kwie 2013, 19:00

noobshot pisze:6. I * Daniel nie rób nic głupiego (zastanawiam się skąd ten Daniel i kto to )

A czy Daniel to nie jakaś rodzina od Jelenia? ;)

Awatar użytkownika
iza_doria
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: iza_doria » 09 kwie 2013, 19:24

Zanim zobaczyłam link to mi na myśl przychodził tylko Jack Daniels. Jacku Danielu nie rób nic głupiego czy coś :D

Awatar użytkownika
drynk
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: drynk » 10 kwie 2013, 00:07

karwek, genialnie trafiłeś z tym filmikiem :D

Awatar użytkownika
noobshot
-#VIP
-#VIP

Postautor: noobshot » 10 kwie 2013, 11:02

drynk pisze:karwek, genialnie trafiłeś z tym filmikiem :D

Bardziej z reklamą z Eurosportu :D

Wczorajszy forumowy niestety kończony na sitoucie ale 10 miejsce wpadło, z początku grałem raczej słabo, a gdy zacząłem się wkręcać wyłączyli mi neta (jak zawsze trochę przed 23)

Na wczorajszym "posiedzeniu" zjawiły się niestety tylko 4 osoby (razem ze mną) ale mimo to popykaliśmy sobie ze 4 godzinki. Krótki stół wymusił u mnie dużą agresję, mimo której moje KK czy JJ nie dostało akcji. Gra skończona na niewielkim plusie, choć mało brakowało do podwojenia BI, może następnym razem - trzeba się komuś w końcu włamać na chatę, bo jak na razie to organizujemy to na zmianę z jednym kumplem.

Usiadłem do cash na CO może w końcu jakiś sukces :D

Edit
cash na małym plusie z początku grałem dobrze ale potem zmęczenie dało o sobie znać, a w wieczornej sesji blisko pierwszego zwycięstwa w MTT na CO ale niestety 66 słabe na A7s i flush na riverze :D Następnym razem dokończę dzieła zniszczenia

Obrazek

Awatar użytkownika
noobshot
-#VIP
-#VIP

Postautor: noobshot » 12 kwie 2013, 10:25

Wstawione ostatnio notatki skłoniły mnie ostatnio do przemyśleń, głównie dlaczego cash idzie mi gorzej niż turki. Już od dawna podejrzewałem, że jest to związane z tym, że tam widzę znaczek $, a nie jakieś żetonki i to w jakiś sposób oddziaływuje na moją psychikę ale chyba w końcu znalazłem sedno problemu, a mianowicie staram się wygrać każdą pulę, w której znajduję się na flopie i często nie odpuszczam w odpowiednim momencie, choć tego problemu nie ma w turkach.

Tak jak sobie założyłem na początku miesiąca poczytałem trochę o grze cash i widać jakieś tam rezultaty, szału nie ma ale z gry jestem zadowolony. Wyrobione już 8/20 rake w ciągu dwóch dni gry :D

PS
Mam pytanie do lepiej się orientujących w grze. Czy jak mam na CO coś takiego "Earnings (36% of total)" to znaczy, że mi tyle zwrócą z mojego rake??

Awatar użytkownika
noobshot
-#VIP
-#VIP

Postautor: noobshot » 16 kwie 2013, 12:14

Wczoraj trochę pograłem w inne odmiany pokera na freerollach na PS. Ale awans dalej przyszedł dopiero w holdemPL/omahaPL

Połowa miesiąca za nami więc czas na małe podsumowanie założonych celów

- próba zbudowania porządnego rolla;
Chyba nie wyjdzie jakieś drobne na CO są więc może coś się uda, może na PKR uda się zdobyć jakiś bilet i coś z tego ugrać

- zorganizowanie co najmniej 3 gier live w większym składzie (ok 6 osób);
Jak dotychczas jedna za mną, może jeszcze raz się uda

- dalsze udzielanie się na blogu i większa aktywność na forum;
Coś z tego wychodzi, choć mogło by być lepiej

- doskonalenie się głównie w grze cash;
Trochę poczytałem, trochę pograłem i efekty są. Jestem bardzo zadowolony z gry pre. Na flopie jest też dobrze, ale w grze na river są jeszcze spore rezerwy. Pierwsze ręce do analizy wstawione - krótko ale rzeczowo przeanalizowane przez Alberta
http://www.pokerkings.pl/nl4-ajo-vt22145.htm
http://www.pokerkings.pl/nl4-a9s-vt22142.htm

- i chyba najtrudniejsze, czyli systematyczna nauka do matury.
Ostatnio coraz więcej nauki, czyli jest dobrze :) Ale trzeba zasuwać jeszcze więcej.

Awatar użytkownika
noobshot
-#VIP
-#VIP

Postautor: noobshot » 16 kwie 2013, 19:21

To jest chore!!! Muszę się gdzieś wyładować i chyba to jest odpowiednie miejsce
QQ<AT na flopie T,9,4 obstawiam fisha na AT wsuwam do jego raisu i piękny as spada na turn i BI na cashu przegrany
AK<A9o, T3o - spada jakiś ***kolor
AK<AJ K,J,J i pograne
pierwsza ręka w turnieju AA<T8 tutaj chociaż dobry check na river przy str8 z rivera
po chwili KK do mucka i zostaje połowa stacka startowego, na szczęście udało się pozbierać
I jeszcze kilka podobnych w ciągu 40min przy grze maks 3 stoły, a mały roll bardzo cierpi :(
Już trochę mi lepiej :) lecę dokończyć turniej bounty na CO! o mam AA zobaczymy co dalej ale zawsze jutro jest zwrot rake :P

Awatar użytkownika
noobshot
-#VIP
-#VIP

Postautor: noobshot » 16 kwie 2013, 20:49

Pokerowi bogowie chyba mieli dość mojego narzekania

Obrazek

Obrazek

A do tego jeszcze jakieś 10 bounty :D

Awatar użytkownika
Dawid84
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Dawid84 » 17 kwie 2013, 07:48

Graty, niezły wynik. Nice ship.
To jest jakiś turbo czy super turbo, że w 2h 30min skończyła się gra dla 213 graczy?

Awatar użytkownika
Loncik
-#graczroku
-#graczroku

Postautor: Loncik » 17 kwie 2013, 17:15

No pięknie noobshot. Roll na CO jak widać nabiera kształtów. Więc wszystkie założenia wypełnisz pewnie w 100% :) Z grą live jak nie wyjdzie, to przecież płakać nie będziemy.. Jakieś testy z matmy za to zrobisz, czy pozytywizm powtórzysz :mrgreen:

Awatar użytkownika
noobshot
-#VIP
-#VIP

Postautor: noobshot » 17 kwie 2013, 17:37

Dzięki za gratulacje :D Oby niedługo była kolejna okazja,a coś się szykuje. Jestem 2/37 może kolejny ship :D
Loncik pisze: Jakieś testy z matmy za to zrobisz, czy pozytywizm powtórzysz :mrgreen:

Bardziej to trzeba się brać za chemię, biologię czy fizykę :) Matma i polski na lajcie (może gorzej z prezentacją)

Dawid84 pisze:To jest jakiś turbo czy super turbo, że w 2h 30min skończyła się gra dla 213 graczy?

Turbo z 5min blindami

Niestety A9 pokrzyżowały dzisiejszy ship tuż przed bublem AJ<A9 i zamiat CL tłukłem się w połowie stawki, a w kasie AQ<A9 do tego QQ<66 i odpadam z TT na 13 pozycji ale zawsze jakieś drobne równe 2xwczorajszy poranny roll :D

Awatar użytkownika
noobshot
-#VIP
-#VIP

Postautor: noobshot » 19 kwie 2013, 20:08

Po wygranych w MTT przyszedł czas na porządne ćwiczenie gry cash.
Miło w końcu mieć bezpiecznego rolla, grać bez scary money oraz bezproblemowo siedzieć przy stoliku zawsze z pełnym buy-inem. To daje duży komfort psychiczny i pozwala mi grać swoje A-game przez większość sesji :)
Ostatnio w dziale analiz pojawiła się kolejna ręka, a w najbliższym czasie pewnie dojdą następne.
http://www.pokerkings.pl/nl4-67s-vt22175.htm
Mam nadzieję, że pomożecie mi w dalszej edukacji. Zauważyłem, że najwięcej uczę się czytając właśnie forumowe analizy i oglądając filmiki z sesji (świetna robota Loncik) jeśli jeszcze któryś z naszych wymiataczy nagrał coś ciekawego byłbym wdzięczny za wstawienie tutaj linka

Awatar użytkownika
noobshot
-#VIP
-#VIP

Postautor: noobshot » 22 kwie 2013, 13:36

Dzisiejsza sesja MTT na CO! za mną. Zagrane 3 MTT-ki

3$ bounty jedna głowa zdobyta, niestety przy kolejnej próbie AQ<78 i wsuwka A5s trafia na AA i KK i po grze

$300 GTD BI $5+0,5
Niezły początek ale potem długo nie było kart. Niestety zbyt agresywnie rozegrane pockety mocno mnie skróciły. Udało się pozbierać ale podczas ataku na czołowe miejsca AQ<AJ i koniec w połowie stawki

$3 NLH SH
Ten turniej uratował dzisiejszą sesję choć mogło być nieco lepiej
Obrazek

Teraz czas na trochę cashu :D

Awatar użytkownika
noobshot
-#VIP
-#VIP

Postautor: noobshot » 23 kwie 2013, 12:32

Wczoraj missclick zabrał mi ok 16$ na slotach :(
Straty już odrobione na cashu, czuję się coraz mocniejszy na NL4 i powoli zaczynam miażdżyć ten limit :D
Dzisiaj karta dobrze siedzi i nareszcie dostrzegam duże ławice na CO! Nic tylko łowić dalej, a może po maturze nastąpi atak na wyższe limity

Awatar użytkownika
noobshot
-#VIP
-#VIP

Postautor: noobshot » 23 kwie 2013, 18:44

Po pierwsze trzeba się skupiać na grze. Nie ma mowy o przeglądaniu w tym czasie facebooka, graniu w bierki z papugą ani oglądaniu meczu w TV. Jest to ważne, żeby wiedzieć kto ma mało żetonów, kto prawdopodobnie zaatakuje i jak inni gracze reagują na short stacka w rozdaniu, a korzystając z rozpraszaczy uwagi można takich rzeczy nie zauważyć.

z http://www.pokertexasholdem.pl/strategia-w-turniejach-z-bounty-i-knockout,129.html

Nie ma nic o czytaniu artykułów pokerowych czy robieniu wpisów podczas gry :P

A tak w ogóle to dobrze, że na to trafiłem, bo dużo mądrych rzeczy tam jest :)

Awatar użytkownika
noobshot
-#VIP
-#VIP

Postautor: noobshot » 24 kwie 2013, 10:12

Kilka rozdań z fishami z wczoraj :) Żeby dzisiaj też takich spotakć

MP: $5.93 (148.3 bb)
CO: $2.54 (63.5 bb)
BTN: $1.09 (27.3 bb)
SB: $4.09 (102.3 bb)
Hero (BB): $4 (100 bb)

Preflop: Hero is BB with A:spade: Q:spade:
MP folds, CO calls $0.04, BTN calls $0.04, SB folds, Hero raises to $0.16, CO calls $0.12, BTN folds

Flop: ($0.38) A:heart: 4:spade: 7:spade: (2 players)
Hero checks, CO bets $0.26, Hero calls $0.26

Turn: ($0.90) K:diamond: (2 players)
Hero checks, CO bets $0.45, Hero raises to $2.25, CO calls $1.67 and is all-in

River: ($5.14) J:club: (2 players, 1 is all-in)

CO mucks :2s :5s
Hero shows :As :Qs

Hero wins $4,80 with Pair of Aces

SB: $7.94 (198.5 bb)
BB: $2.57 (64.3 bb)
CO: $4.83 (120.8 bb)
Hero (BTN): $6.69 (167.3 bb)

Preflop: Hero is BTN with Q:diamond: K:heart:
CO calls $0.04, Hero raises to $0.16, 2 folds, CO calls $0.12

Flop: ($0.38) Q:spade: Q:heart: K:diamond: (2 players)
CO checks, Hero checks

Turn: ($0.38) A:spade: (2 players)
CO bets $0.19, Hero raises to $0.50CO raises to $0.81, Hero raises to $1.28, CO calls $0.47

River: ($2.94) 5:club: (2 players)
CO checks, Hero bets $2.80, CO calls $2.80

Hero wins $7,98 with Full House Queens full of Kings
CO mucks :Ks :7h (TwoPair)

Piękny flop i pytanie co zrobić :)

SB: $16.59 (414.8 bb)
BB: $1.03 (25.8 bb)
MP: $1.41 (35.3 bb)
CO: $4 (100 bb)
Hero (BTN): $3.94 (98.5 bb)

Preflop: Hero is BTN with A:heart: 9:spade:
2 folds, Hero raises to $0.12, SB calls $0.10, BB folds

Flop: ($0.28) A:spade: 9:heart: 6:heart:[color="blue"] (2 players)
SB checks, Hero checks

Turn: ($0.28) 4:club: (2 players)
SB bets $0.04, Hero raises to $0.40, SB raises to $16.47 and is all-in, Hero calls $3.42 and is all-in

River: ($7.92) Q:diamond: (2 players, 2 are all-in)

pigon1004: shows :9c :4h
rocover: shows :Ah :9s

***SHOW DOWN***
rocover wins $7,40 with Two Pairs Aces and Nines

Co to był za koleś :D Niestety chwilę po tym rozdaniu odszedł od stolkia ale poleciałem za nim na NL20 i wycisnąłem jeszcze jednego BI

Wróć do „Mój pokerowy mini blog”