Blog - komix22

Miejsce w którym możesz sobie założyć własny wątek i na bieżąco dzielić się z innymi swoimi sukcesami, porażkami i przemyśleniami. Forum widoczne po 20 postach. Ponad 300 blogów polskich graczy.
Awatar użytkownika
komix22
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: komix22 » 13 kwie 2008, 22:04

Akurat ostatnio tak i tylko Fixed . Ale gram też sit&go 6 osobowe.

Awatar użytkownika
komix22
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: komix22 » 19 kwie 2008, 21:01

Troszkę zaniedbałem blog ale nie dysponyje za bardzo czasem .

Już mówię co się działo w tym tygodniu .

Mało grałem z pozostawionych 150$ na LuckyAces ugrałem jeszcze 270$ dwieście wypłaciłem 70$ zostawiłem na grę karta coś nie szła więc spadłem do 10$ i przesrałem grac . dzisiaj siadłem i zagrałem turka z wpisowym 5$ + 0.50$ Turniej ten udało mi się wygrac i wpadło ponad 140$

Aktualnie stan konta na LA 153$
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Mlody
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: Mlody » 24 kwie 2008, 06:56

Dzieki za odwiedziny:) No musze przyznac ze jestem na fali;)
Ale widze ze Tobie tez ladnie idzie :)

Powodzenia w rozmnazaniu tyh 10$ a Everescie i kto wie... do zobaczenia przy stole;)

Awatar użytkownika
komix22
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: komix22 » 24 kwie 2008, 15:01

To było poniedziałkowe popołudnie zapowiadało się swietnie postanowiłem rozmnożyc swoje 150 $ no i udawało mi się to całkiem dobrze karta także szła (poniżej screen)

Ale do czasu koniec końców udało mi się ugrac 350$ i tu na stąpił punk kulminacyjny
TOTALNE ZACIEMNIENIE Dzisiaj już czwartek a Ja ciągle nie mam pojęcia jak to sie stało

Wiem że po tej stracie do dziś jestem na TILCIE a mianowicie moje 350$ poszło się najeśc tak tak caly bankroll.

:shock: :shock: :neutral:

:minus: :minus:

luki501
-#VIP
-#VIP

Postautor: luki501 » 25 kwie 2008, 16:29

To kiedyś musiało nastąpić. Z drugiej strony przeglądając ostatnio twój blog dochodzę do wniosku, że nie powinieneś mieć problemu z odrobieniem tego.
Ja sądze, że to kwestia 3 dni. Daj znać czy zgadłem.

Awatar użytkownika
komix22
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: komix22 » 16 maja 2008, 20:38

Witam wszystkich ktorzy odwiedzali lib odwiedzaja moj blog ostatnio strasznie go zaniedbalem choc mialem juz tego wiecej nie robic jednak nastaly czrne dni w zyciu i w pokerze myslalem juz, ze bede sie musial z wami pozegnac poniewaz wisiala nademna reka Armii Polskiej no ale jednak sie udalo i jestem woly jak ptak.

Za swoja nieobecnosc wszystkich czyteknikow bardzo przepraszam i mam nadzieje, ze powrocicie do czytania jak tylko pojwia sie tu wpisy.

Krotki opis o co chodzi

Sprawa jest prosta. Po mojej ostatniej serii przegranych i to sporych sum zlapalem tilta i to wielkiego który tzrymal sie mojej osoby przez ponad2 tygodnie. Do tego doszla sprawa z wojskiem co przepelenilo czare goryczy i sprawilo ze wogole odechcialo mi sie pisac. Ale wszystko powoli wraca do normy.

Co w tym czasie

W miedzyczsie malo gralem w necie w pokera zajalem sie praca i piwkowaniem troche :grin:

Ale dowiedzialem sie o lidze pokera w Lublinie i postanowilem przeistoczyc sie w gracza Live i nie zaluje swojej decyzji gra Live mi sie podoba o wiele bardziej. A i calkiem niezle mi idzie chociaz narazie poza platnymi ale jeszczetroche pocwicze i kto wie.

I to tyle na dzisiaj raczej nie naleze do osob zbyt rozpisanych wiec juz zakoncze.

Niedlugo na moim blogu pojawia sie kolejne moje dokonania wiec zaprtzaszam do czytania i komentowania.

Pozdrawiam wszystkich czytelnikow.
komix22

invidia

Postautor: invidia » 18 maja 2008, 11:41

komix22,

W której lidze grałeś? Tej LLP tradycyjnej czy tej nowej w Basketonie, ją chyba unibet-brak-polskiej-licencji! sponsoruje:) Opowiadaj :)

Awatar użytkownika
komix22
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: komix22 » 19 maja 2008, 16:03

invidia

Gram w tej nowej w Basketonie bo LLP sie juz zakończyla ( na razie ) Tak sponsoruje ja unibet-brak-polskiej-licencji!. Wlasnie jutro sie wybieram o 18 zaczynamy.

Jutro jest dopiero 3 turniej tej nowej ligi wiec mozesz śmiało dołączyc. Gra około 14 osób zawsze . Atmosfera jest Fajna klub tez calkiem fajny szkoda tylko że wpisowe spore ale moze jutro jak dobrze karta przypasi to sie do połatnych załapie pzynajmniej taki mam zamiar. :mrgreen:

invidia

Postautor: invidia » 19 maja 2008, 16:20

komix22,

A nie ma problemu żeby tylko o tak oo wpaść popatrzeć ? :) Nie chce na razie brać udziału muszę się najpierw oswoić z klimatem :) No i nie stać mnie pod koniec miesiąca :)

Awatar użytkownika
komix22
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: komix22 » 19 maja 2008, 16:25

Wydaje mi sie ze nie powinno byc problemu ja 2 tygodnie temu bylem pierwszy raz, w turnieju nie gralem ale popaterzylem chwile , pogadalem z organizatorem i w nastepnym juz gralem .

Tak wogole to od Ciebie dowiedzialem sie, że wogole cos sie w Lublinie dzieje w temacie pokera bo to Ty wrzuciłas link do strony na forum :grin:

invidia

Postautor: invidia » 19 maja 2008, 17:26

No wrzuciłam, wrzuciłam. O lidze wiem od dawna. Rozmawiałam też już z jednym z organizatorów/moderatorów forum, ale jakoś nie mogę się zebrać żeby tam podejść. Myślę że do końca czerwca się przełamie :) hehe to powodzenia jutro :)

Awatar użytkownika
komix22
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: komix22 » 21 maja 2008, 20:30

Witam .

Kilka słow o moim wczorajszym turku live.

Wpisowe 100 pln 17 graczy formuła freezout. Stack 8000 miejsca platne 3.

Przez pierwsze 30 minut bylem na sit out bo troszke sie spuznilem :smile: Gralo sie fajnie chociaz ciezko zadne karty mi nie dochodzily wiec prubowalem troszke krasc ale w poczatkowej fazie turnieju nie bardzo mi to wychodzilo. Kiedy w koncu dostalem AA to tylko blindy zgarnalem. I tak minelo 4,5 godziny kilka dobrych rak kilka zlych, suma sumarum doszedlem do 8 osobowego FT. Na FT mialem 3 co do wielkości stack po kilku minutach zostalo nas 7 . A potem nastapilo to rozdanie Ja (9000 zetonow) dostalem na reke KK koles przedemna raise do 1500 blindy byly 200/400 ja call koles za mną byl szortem (4000 zetonow) wiec all inn pozostali fold zostalo nas 3 . Koles przedemna call ( stack okolo 30 000 ) wiec ja all inn koles call.

Showdown :

Kolo przedemna A7
Ja KK
Za mna 1010

Flop JJ i jakas blotka
Turn A
River Q

Zalatwil nas jak male dzieci :oops:

Ostatecznie zajalem 6 miejsce.

Po tym rozdaniu mialem lekki niedosyt.

Ps . mam nadzieje, ze mniej wiecej zrozumiale opisalem cala sytuacje.

Awatar użytkownika
komix22
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: komix22 » 26 maja 2008, 22:19

Dzisiaj poniedziałek wiec sobie trochę pograłem.

Nasz turek na Tonym G słabiutko na Unibecie to samo jedyne co mi dzisiaj wyszło to turek na Stryyke After work. :mrgreen: Byłem drugi , fajnie się grało bo Rzepa był też na FT wiec nie czułem się osamotniony w mojej walce. :gol:

Niestety poległem w pojedynku o 1 miejsce po prostu przeciwnik miał lepsze karty więc musiałem kraśc troszkę ale z tym to różnie bywa no i skończyło sie na drugim miejscu .
Ale 20$ wpadło więc bedzie co rozmnażac. :trophy:

Awatar użytkownika
zaba1_7
-#VIP
-#VIP

Postautor: zaba1_7 » 26 maja 2008, 22:24

komix22 pisze:Nasz turek na Tonym G słabiutko na Unibecie to samo jedyne co mi dzisiaj wyszło to turek na Stryyke After work. :mrgreen: Byłem drugi

To widze ze poszło ci tak samo jak mi na unibecie słabo :/
na tonego nie zdążyłem
A na stryke bardzo szybko odpadłem a z rzepą grałem na początku ale on był na sit out

więc gratulacje tego drugiego miejsca :] ja ostatnio też zajełem na stryke drugie miejsce ale w tym turku w środy z wpisowym 1$ i 80$ wpadło :mrgreen:
pozdrawiam

Awatar użytkownika
komix22
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: komix22 » 26 maja 2008, 22:39

zaba1_7 pisze:
komix22 pisze:Nasz turek na Tonym G słabiutko na Unibecie to samo jedyne co mi dzisiaj wyszło to turek na Stryyke After work. :mrgreen: Byłem drugi

To widze ze poszło ci tak samo jak mi na unibecie słabo :/
na tonego nie zdążyłem
A na stryke bardzo szybko odpadłem a z rzepą grałem na początku ale on był na sit out

więc gratulacje tego drugiego miejsca :] ja ostatnio też zajełem na stryke drugie miejsce ale w tym turku w środy z wpisowym 1$ i 80$ wpadło :mrgreen:
pozdrawiam

Dzieki :mrgreen:

A tak wogóle to fajny masz Avatar ;)

Awatar użytkownika
zaba1_7
-#VIP
-#VIP

Postautor: zaba1_7 » 26 maja 2008, 22:47

komix22 pisze:A tak wogóle to fajny masz Avatar ;)

dzieki mi też sie podoba długo wybierałem go miałem jeszcze 3 fajne ale wybrałem ten bo był zajebiaszczy :)

Awatar użytkownika
rzepa
-#VIP
-#VIP

Postautor: rzepa » 27 maja 2008, 08:41

zaba1_7, na poczatku nie gralem na stryke , poza moze kilkoma rozdaniami , bo w innym turniju bylem tez na ft.

komix22, omg, tamten chlop którego prawie z JJ wyeliminowalem wygral caly turniej , no ale jesli 8 all-nów z rzedu z stacku 700 cos tam się wygrywa to nie ma czemu się dziwić.
szkoda komix ze gdy on dorobil się 8k, przy blindach 1,5k-3k , gdy ty byles na SB a on na BB , nie wywarłeś na nim "presji". zwycięsca to miał tyle szcześcia w tym turnieju ze wyczerpał jego zapas na następne 2-3 miesiące.

Awatar użytkownika
komix22
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: komix22 » 27 maja 2008, 15:51

Mogłem rzepa mogłem ale jak widziałem jakiego ma farta to aż mnie zamurowało na kilka minut :shock:

invidia

Postautor: invidia » 07 cze 2008, 20:27

komix22,

No panie komix22, co z Tobą...? :) Napisał byś coś nowego:D Bywasz jeszcze w

Basketonie?

Awatar użytkownika
komix22
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: komix22 » 07 cze 2008, 23:25

Siema pokerzyści .

Nic nie piszę bo o bad betach jest już za dużo na tym forum :???:

invidia ostatnio zarobiony jestem i nie mam czasu na turki w Basketonie. Ale już niedługo rusza pokerowy weekend w Lublinie 27-29 czerwiec. Dokładniejsze informacje bede miał później.

Ale na pewno wezmę udział i Ciebie też zapraszam :mrgreen:

No i oczywiście naszych adminów też :grin:

Ps. PAN ŻABA będzie na pewno :shock:

invidia

Postautor: invidia » 08 cze 2008, 09:21

komix22, Wiem o weekendzie ale się jeszcze nie skuszę :)
Ooo jak Pan Żaba ma by to może wpadnę wam pokibicować (chociaż też już sie wybieram od jakiegoś czasu- normalnie jak sójka za morze:D)

To może jeszcze ktoś z lubelskich pokerkings się wybiera;>?

komix22 pisze:Nic nie piszę bo o bad betach jest już za dużo na tym forum :???:
Oj popisz trochę będzie mi raźniej :D

Awatar użytkownika
komix22
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: komix22 » 18 cze 2008, 22:59

Witam długo mnie nie było ale nie mam wogole czasu. Jestem zapracowany i już prawie przestałem grac w pokera, nie licząc cotygodniowego turnieju Live, w którym też niestety nie mogę grac co tydzien.

Po krótce w turnieju numer 6 byłem 10. Turniej słabo rozegrałem od samego początku ale byłem po kilku piwkach więc nie ma co się dziwic. Nie pamiętam żadnych rozdań :oops:

Turniej numer 7 : moje miejsce to 9 na 16 zaczynam myślec, że pierwsza 10 to maks moich możliwości. Muruje sie człowiek i muruje a potem głupie błędy robi. No nie idzie mi ostatnio gra Live coś nie mogę się skupic ale pod koniec miesiąca szykuje się grubszy turniej z racji tego wekendu pokerowego no i może tam coś pyknie jeżeli oczywiście uda mi się wźiąc udział choc jak siąde do stolika z Pawciem i Danielsem to nie wiem co z tego wyjdzie :mrgreen:

Awatar użytkownika
Mlody
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: Mlody » 19 cze 2008, 15:42

Na pewno nie blokuj sie tylko dla tego ze to Pawcio i Daniels;p Jak lapiesz pokera na flopie to nawet sam Ivey Ci nie poradzi;p a mozesz tez blefowac bo przeciez "gdzie amatorzy i blefowanie" ;p

Problem w Twoich slabych wystepach w dalszej fazie turnieju moze byc wlasnie to murowanie a przeciez jest zasada ze im dalej w las tym gra sie luzniej;p a wiec nie czekasz na AA tylko probujesz szczescia nawet z K10 albo 44:P

Wróć do „Mój pokerowy mini blog”