Blog - komix22

Miejsce w którym możesz sobie założyć własny wątek i na bieżąco dzielić się z innymi swoimi sukcesami, porażkami i przemyśleniami. Forum widoczne po 20 postach. Ponad 300 blogów polskich graczy.
Awatar użytkownika
komix22
-#aktywny
-#aktywny

Blog - komix22

Postautor: komix22 » 06 lut 2008, 15:51

Witam wszystkich !

Postanowiłem poprowadzic sobie tego bloga. Zaczne od dzisiaj :wink:

dostałem wczoraj 10$ od VC poker. pograłem wczoraj troszkę i mam 27 wiec zobaczymy co z tego bedzie. Postanowiłem zagrac w turnieju w wpisowym 10$+ 1$ jest to 2500 GP Omaha.
Zobaczymy jak pójdzie.

Mój nick to komix22, komix222, snajper22

Ps. mam pytanie jak te screeny sie dodaje zeby wszystko było widoczne? no bo nie wiem .
Ostatnio zmieniony 07 lut 2008, 12:50 przez komix22, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
radost21
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: radost21 » 06 lut 2008, 15:59

komix22 pisze:Ps. mam pytanie jak te screeny sie dodaje zeby wszystko było widoczne? no bo nie wiem .

podpowiedzi w temacie znajdziesz w WOLNY RING> KOMPUTEROWA CIEMNA MASA
czyli wszystko co chciałbys sie dowiedziec o obsłudze kompa/forum a nie wiesz gdzie zapytać... :oops:

Awatar użytkownika
Spiegol
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Spiegol » 06 lut 2008, 16:04

Hmmm, no łądnie tak w jeden dzień z 10$ na 27$ wskoczyć, tylko jestem jeszcze ciekaw od ilu grasz i na czym to ugrałeś cash/tour i czy w holdema czy omaha, bo widzę, że turniej omaha ;)

Może tak na wstępie napisać jak długo grasz, gdzie grasz w które odmiany pokera, z jakim bankrollem zaczynasz itp. Zawsze to później ciekawiej komentować bo ma się większe rozeznanie ;)

PS screenik najlepiej wrzucić gdzieś do sieci (np. imageshack albo photobucket) i umieścić tutaj linka między tagami :)

Awatar użytkownika
komix22
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: komix22 » 06 lut 2008, 16:25

Juz wszystko wyjasniam. Gram o pół roku mniej więcej. Gram różnie najczęściej jenak jest to holdem NL no i na początku jest to cash dopiero po ugraniu kilku dolarków można wejsc na jakis SnG.
SnG preferuje raczej 10 osobowe dobrze mi sie w nich gra w przeciwieństwie do 6 osobowych. Zacząłem od 10$ obecnie ma 17$ no i dalej jestem w tyrnieju za 10$.
Wiadomo że 10 na start to niewiele zwłaszcza dla niedowiadczonego gracza( uważam siebie za takiego) więc prubuje tak : wchodzę na stół Holdem NL 0.05 - O.10 ze stackiem 2$ poniewaz jest to 20x Big bling i tak sobie spokojnie czekam na jakies dobre karty. jak już je dostane to też nie wyrywam sie all in od razu żeby mi sie przeciwnicy nie przestrazyli. Bo wiadomo że jak ktoś cicho siedzi długi czas a potem nagle all in się wyrywa to znaczy że coś dostał :twisted:
Jak ugram 6 lub więcej dolców to wycofuje się i wchodze znowu z 2$

No a skoro umiem juz screeny dodawac mam tu jeden. Rozdanie strasznie fartowne dla mnie najpier nacisnołem CALL a potem dobiero zobaczyłem co Ja zrobiłem aż się za głowe złapałem ale po flopie to niewiele miałem do stracenia i pomyślałem że dam all in to ich zaskocze. :trophy:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
komix22
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: komix22 » 06 lut 2008, 21:17

Nie niestety turniej z wpisowym 10$ porażka skończyłem na 35 pozycji za 20 płacili.
Poniżej kilka screenów. Musze tą dyszkę odrobic jutro jakoś.

Awatar użytkownika
komix22
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: komix22 » 08 lut 2008, 20:35

No i niestety starając sie w jak najszybszym czasie odrobic te stracone 10$ pozbawiłem sie pozostałych 17$ w beznadziejny sposób.Jednak poker wymaga spokoju i koncentracji zwłaszcza jak karta nie idzie dobrze.No cóż postanowiłem zrobic sobie przerwę i zacząc od nowa od poniedziałku. Jeszcze tylko zagram sobie freerolka na paradisie który się zaczą właśnie. No i oczywiście pojawię się w naszym turniejku w niedzielę na CD. Mam nadzieje że znowy FT bedzie :mrgreen:

Awatar użytkownika
nowy233
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: nowy233 » 09 lut 2008, 11:22

Zasad jest prosta moim zdaniem i staram się jej trzymać bo gra na tilcie to najgorsze co możesz zrobić.

Jeśli ja przegrywam danego dnia non stop - karta nie idzie, bad beaty itd. to przerywam grę i tego samego dnia już nie gram.

Uważam że największym błędem jest właśnie próba odrobienia tego co się stracilo tego samego dnia i często kończy się to tak jak u ciebie.

Awatar użytkownika
komix22
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: komix22 » 09 lut 2008, 11:35

A no właśnie masz w 100% racje.

Myślę że już całkiem nieźle gram w pokera ale mam jeden problem mianowicie muszę się nauczyc samodyscypliny i jeszcze więcej cierpliwości bo to jest w pokerze najważniejsze.

Nie wszystko na raz komix powoli do celu małymi kroczkami :mrgreen:

To będze moja maksyma od poniedziałku :mrgreen:

Zagrałem sobie jeszcze dzisiaj freerola 100$ na party-brak-polskiej-licencji! poker no i zająłem 71 miejsce wygrałem całe 0,25$ nieźle :mad: Dobrze szło ale znowu cierpliwości zabrakło ;)

Awatar użytkownika
komix22
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: komix22 » 11 lut 2008, 19:32

Dzisiaj postanowiłem pograc we freerolach, wczoraj zresztą też chociaż bez większych efektów.Mam nadzieje że dzisiaj pujdzie mi lepiej i mój jekki pech przestanie mnie prześladowac.

Chociaż nie zanosi sie chyba na to ponieważ właśnie odpadłem na paradisie
146 miejsce na 234. Słabiutko. Zobaczymy co będzie dalej. następny turniej o 20 unibet-brak-polskiej-licencji!. Polski Poker :mrgreen:

Awatar użytkownika
Spiegol
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Spiegol » 11 lut 2008, 19:41

Hehe, to pewnie się na kilku spotkamy dzisiaj bo ja też mam mały maraton freerolli na ten wieczór zaplanowany ;) Na paradise-brak-polskiej-licencji! w tym turnieju co grałeś jeszcze się trzymam z całkiem niezłym stackiem bo prawie 5k, a zostało jeszcze 83 graczy :P

Na unibet-brak-polskiej-licencji! spotkamy się na pewno, do zobaczenia przy stoliku ;)

Awatar użytkownika
komix22
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: komix22 » 11 lut 2008, 21:05

No i mamy przerwę na Unibecie jestem całkiem zadowolony ze udało mi się do niej dotrwac z chuba nie najgorszym stackiem ktory wynosi w tej chwili ponad 9k. zobaczymy co będzie dalej

Spiegol mogłes pociągnąc jeszcze to może spotkalibysmy się przy stoliku :mrgreen:

Po przerwie całkiem niezle 55 osób zostało Ja wśród nich - stack ponad 17k. Widze ze Alves też tu jest.
Narazie spokojnie bo cos karta przestała iśc . Może jednak będzie coś z tego turka :mrgreen:

No i kiszka koniec 29 miejsce zacząłem grac zbyt asekuracyjnie bałem sie większych stawek i to mnie zgubiło, no i oczywiście ten all in na koncu :evil:

Miałem KQ wygrał koles z KK a weszło z 5 osób. :cry:

Oskarek

Postautor: Oskarek » 13 lut 2008, 12:09

komix22 pisze::alien:

Dzisiaj podobnie jak wczoraj same freerolle, zresztą cały czas bede grał free bo kaski nie ma i trzeba coś ugrac w koncu mam nadzieję że dzisiaj się uda :mrgreen:

Jesli grasz same FREEROLLE to polecam MANSION tam jest codziennie freeroll o 13 i 19 o 500$ a bierze udzial malo osob okolo 1000 przy 3000 slotow :D A naprawde tam jest w miare latwo Dojsc do miejsc premiowanych :)

Awatar użytkownika
komix22
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: komix22 » 13 lut 2008, 19:00

Dzięki za podpowiedź na pewno skorzystam tym bardziej że już powoli brzydną mi freerolle ciężko coś ugrać zawsze się trafi jakiś all inowiec i mnie wykosi z jakimś badziewiem.

Ale przy najbliższej okazji sprubuje tego Mansiona no i oczywiście napisze jak mi poszło ale skora gra koło tysiąca osób to może coś z tego będzie.

Fajnie że jednen z nich jest o 13 pasuje mi ta pora a niebardzo jest gdzie pograć w tym czasie.

Awatar użytkownika
komix22
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: komix22 » 16 lut 2008, 23:48

Dzisiejszy wieczór mogę zaliczyc do udanych.
Zagrałem 2 turki na stryyke w tym samym czasie w pierwszym wygrana 4.35$

Drugi to nasz forumowy hasło zostało podane dla wszystkich bo ktoś je wcześniej znowu sprzedał więc postanowiłem wziąc udział.
Troche szczęście mi dopisało i ostatecznie zająłem 4 miejsce - wygrana 5$

Awatar użytkownika
komix22
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: komix22 » 17 lut 2008, 20:39

A dzisiaj w rzeciwieństwie do wczorajszego wieczora mam chyba pecha. Właśnie odpadłem z turnieju w taki sposób- screen poniżej . Zobaczymy jak mi pójdzie na naszym forumowym ale już czarno to widze. :???:

No i wykrakałem odpadłem na odległym miejscu. Ale za to trafił mi się piękny pokerek :trophy:
Screen poniżej :gol:

Awatar użytkownika
komix22
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: komix22 » 18 lut 2008, 21:55

Witajcie poniżej zamieszczam dwa screeny z Ladnymi karetkami które mi się dzisiaj trafiły w turnieju w którym jeszcze mam okazję grac. doszedłem do final Table i może uda się powalczyc o parę dolarków :mrgreen:

Dodam tylko zekoles w tym układzie z karetą asów po river dał all in a miał ponad 3,5k zetonów i to mnie niemiernie ucieszyło :trophy:

Awatar użytkownika
komix22
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: komix22 » 18 lut 2008, 22:10

No i zakonczyłem na 7 miejscu. Ale nie mogę grac jak mi ciągle ktoś jęczy nad uszami i wszedłem za wszystko z niczym praktycznie.

Jutro spróbuje na cash troche pograc zobaczymy co z tego wyniknie.

Acha zapomniałbym wygrana za 7 miejsce 1.25$

Awatar użytkownika
komix22
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: komix22 » 25 lut 2008, 17:20

Wracam po przerwie żeby opsywac swoje doświadczenia, troszkę zaniedbałem swojego bloga ale postaram się już tego nie robic. Właściwie bylo spowodowane to tym że nie bardzo mi się wiodło w ciągu tego tygodnia i nie wiedziałem co napisac. jakos nie miałem pomyslu ani na pisanie ani na grę.

Zrobiłem sobie w sobotę dzień bez pokera i niedziele też nie licząc turka na CD w którym zająłem coś koło 30 miejsca.

A więc dzisiaj ze świerzym podejściem do pokerka ( poogładałem troszkę filmików z Gus-em Hansenem ) mam zamiar pograc w jakichś freerollkach zobaczymy co z tego wyniknie.

Ps. Jestem optymistycznie dzisiaj nastawiony więc kto wie :mrgreen:
Ostatnio zmieniony 28 lut 2008, 19:29 przez komix22, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
komix22
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: komix22 » 28 lut 2008, 13:46

Nic się ciekawego nie wydarzylo w ciągu ostatnich 2 dni żadnych wygranych freeroli.

Wczoraj wygrana we freerollu 0.30$ czyli mikroskopijna. Ale może coś więcej o samym turnieju ( omaha ). Od początku grałem ostro postanowiłem że interesje mnie tylko 1 miejscewięc ztąd ostra gra na początku szło całkiem dobrze i dopiero kiedy zostało 200 osób a ja miałem ponad 30 k czipsów zaczęły się niwielkie problemy, ale jaoś się utrzymywałem, no ale niestety w pewnym rozdaniu mój kolortrafił na wyższy kolor i tak zakończyłem turniej.

Awatar użytkownika
komix22
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: komix22 » 28 lut 2008, 19:33

Pomyślałem że zagram sobie dzisiaj znowu we freerollku. Nie widzę na razie nic ciekawego poza Unibetem i polskim turku na nim już za 30 min. zobaczymy jak mi pujdzię. Oczywiście podzielę się z wami tą informacją.

Awatar użytkownika
Spiegol
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Spiegol » 28 lut 2008, 19:39

komix22 pisze:Pomyślałem że zagram sobie dzisiaj znowu we freerollku. Nie widzę na razie nic ciekawego poza Unibetem i polskim turku na nim już za 30 min. zobaczymy jak mi pujdzię. Oczywiście podzielę się z wami tą informacją.

No to być może się spotkamy bo ja też z barku perspektyw na wieczór biorę w nim udział ;) zapraszam też na Pokerman Freeroll - hasło w naszym dziale z hasłami, na razie niespełna 100 osób zapisanych więc też może na siebie trafimy? ;) Do zobaczenia i powodzenia!

Awatar użytkownika
komix22
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: komix22 » 28 lut 2008, 20:55

Pokerowy czwartek z polakami to juz dla mnie historia odpadłem na samym początku miałem JQ noi na flop 10K i cośtam liczyłem na coś do str8 no i poszły all iny koles pokazał mi KK na rączce i razem z tym na flopie miał już trójkę Króli. :oops:

Skorzystałem z twojego zaproszenia na pokermana Spiegol no i musze powiedziec ze narazie nie najgorzej zostało 58 graczy a Ja narazie mam 16 k żetonów. Zebym tylko tego nie spartolił przy końcu jak to często u mnie bywa to może coś z tego wyjdzie.

No nie własnie miałem QQ na ręce więc raise przed flopem gośc call jeden raise wiec Ja call i ten drugi call a tu na flop AK i cos tam no lipa straszna musiałem fold dac bo raise spory poszedł po riverze a mi nic nie doszło do tych dam.

Ale ale kilka ładnych rozdań miałem no i aktualnie 31 k chipsów.

Ostatecznie turniej zakończyłem na 2 miejscu moglo byc pierwsze ale trafil mi sie niezły przeciwnik i juz mu nie dalem rady.

Awatar użytkownika
komix22
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: komix22 » 02 mar 2008, 16:08

Niedziela dzisiaj i nie ma co robic więc postanowiłem pograc w pokerka, z że wczoraj dostałem 5euro na pokerium to sobie postanowiłem pograc na cash table. No i nie wyszło mi to na dobre efekt jest taki że nie mam już tych 5 euro :oops: No cóż łatwo przyszło łatwo poszło ale nie ma tego złego przynajmniej utwierdziłem się w przekonaniu że nie nadaję się do gry na cash table i już nie mam zamiaru próbowac. wole jednak turnieje. Zaraz jaiegoś poszukam i może pogram.

A więc poszukałem pograłem i nic nie ugrałem :roll:

Z niecierpliwścią czekam nam na 21 i turniej na CD mam nadzieję że karta dopisze i zagram dziś na FT.

Awatar użytkownika
komix22
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: komix22 » 02 mar 2008, 21:08

Jestem wściekły moja głupota osiągnęła dzisiaj punkt kulminacyjny. Odpadłem z CD zobaczcie w jaki beznadziejny sposób. Najgorsze jest to że byłem pewny że ma 2 Asy i wszedłem normalnie jakieś zaciemnienie na mnie padło.

Awatar użytkownika
komix22
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: komix22 » 03 mar 2008, 16:46

Dzisiaj postaram sie coś w końcu ugrac w jakimś freerollku mam nadzieję że moja zła passa w końcu mnie opuści i przyjdzie ta dobra. Zobaczymy jak to będzie.

Na poczatek zagrałem freerola na unibecie 100 euro buy in 0.25 euro .
Wynik to 102 miejsce na 193 graczy nie za dobrze coś się rozpoczeło. O 19 znowu spróbuję jakiegoś freerolka.

Nie wiem co się ze mną dzieje ale nie idzie mi wogóle we freerollach zresztą wogóle mi nie idzie coś ostatnio i ciągnie się to już ze 2 tygodnie.

- Zagrałem na Uni polaka i dwieście króreś miejsce
- pitbull dwieście któreś
- betway-brak-polskiej-licencji! za punkty 55 miejsce
- betway-brak-polskiej-licencji! sit&go za punkty pechowe 4 miejsce
Wszystko poza płatnymi miejscami. Muszę się skupic.

Wróć do „Mój pokerowy mini blog”