Blog Apok

Miejsce w którym możesz sobie założyć własny wątek i na bieżąco dzielić się z innymi swoimi sukcesami, porażkami i przemyśleniami. Forum widoczne po 20 postach. Ponad 300 blogów polskich graczy.

Czy uda się Apokowi ugrać do końca czerwca 250$ ?

Nie to fish spłucze się ze wszystkiego
4
21%
Nie gra stabilnie i będzie miał wzloty i upadki (będzie mniejwięcej na zero)
6
32%
wmiare dobrze gra ale tyle aż nie wygra (100-200$)
1
5%
To dobry gracz uda mu się wygrać 250$
5
26%
To pros 250$ to dla niego nie problem wygra duż więcej
3
16%

Liczba głosów: 19

Awatar użytkownika
AjApok
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: AjApok » 17 maja 2008, 20:07

Koniec dzisiaj gry o iPoda odpadłem 20 w coinflipie stawki 300\600 ja mam 4800 i jestem na SB wszyscy do mnie pas ja reise 2200 BB gra allin zaryzykowałem i sprawdzilem pokazale ATs 10 na flopie i koniec dobrze że chociaż na lidze dobrze mi idzie a dzisiaj dla odmiany zagralem se na paradise-brak-polskiej-licencji! 5card draw i z 2$ zrobiłem 10$

Awatar użytkownika
AjApok
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: AjApok » 12 cze 2008, 18:05

Witam właśnie moje ostrzezenia zostały anulowane powracam mam nadzieje że tym razem nie dojdzie do żadnego nie porozumienia zapraszam do ponownego czytania mojego bloga
przez ten czas mało grałem na paradise-brak-polskiej-licencji! mam 100 euro a na titanie już nie gram

Awatar użytkownika
AjApok
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: AjApok » 13 cze 2008, 10:09

witam mój powrót zacząłem bardzo dobrze wczroaj wygrałem freerolla na paradise-brak-polskiej-licencji! liga PT czyli mam 1 miejsce i tydzien temu zająłem 4 mam bardzo duze szanse na wygranie tych 150 euro. Polwacze jeszcze przez 2 tygodnie

Awatar użytkownika
AjApok
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: AjApok » 17 cze 2008, 15:08

Witam wczoraj postanowiłem przejsc na wyższe stawki 0.12\0.25 i początek bardzo udany najpierw postanowiłem zrobić rozeznanie i wbiłem sie za minimalną kwote 5USD na stolik 5 osobowy i juz po 1h minutach miałem 35 USD zauważyłem duzo agresywniejsza gre przeciwników z niepewnymi układami oraz mase blefów gra jest zdecydowanie wię0cej dochodowa niż na 0.05\0.10 gdzie przeciwnicy grająpsywnie dzisiaj mam w planach nocną sesje pozdrawiam. i jeszcze wlasnie napisalem mój 75 post i moge zgłosic sie do Glorego po karty :grin: :grin: :grin:

Awatar użytkownika
AjApok
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: AjApok » 25 cze 2008, 16:12

Witam dawno tutaj nie pisałem ponieważ nie miałem czasu grać w pokera.
Dostałem kase od forum na pokerroom luckyacepoker i wczoraj troche na nim pograłem i nawet dobrze wygrałem 29$ na stawkach 0.05\0.10 mam zamiar zbudować nan nim bankroll i mniej wiecej do tysiąca narazie mam 79. Jutro walcze o wygraną w lidze PT ostatni turniej narazie w generalnej zajmuje pierwsze miejsce i postaram sie je utrzymać.
Może sie wygra te 150 euro. I na koniec wszystkim co czytają mojego bloga życze miłych wakcji!!!!!!!!!!!!!! i dużych wygranych!!!!!!!!!!

Awatar użytkownika
AjApok
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: AjApok » 28 cze 2008, 23:48

niedlugo koniec czerwca i zacznę podliczać mój zysk na pokerze ile ja to zarobiłem :mrgreen: i z końcem czerwca dobiegła liga PT którą wygrałem :trophy: 150 Euro sie przyda jak narazie to moje największe osiągniećie Czekam teraz na przelew kasy na mooneybookers i póżniej do PokerStars-nielegalny-w-PL! i wyrabiamy bonusik :razz: żeby dostać koszulke po za tym dalej buduje bankroll na luckyacepoker i dobrze mi idzie

Awatar użytkownika
drl
-#VIP
-#VIP

Postautor: drl » 29 cze 2008, 00:07

gratki z okazji wygrania ligi.

co do wyrabiania bonusa na pokerstarze to uwazaj bo tam poziom jest juz ciut wyzysz niz gdzie indziej i ludzie tez maja inny styl grania, wlasnie duzo blefow ale za to tez wieksze pule chodza ale jak ci sie trafi karta to mozna z paru fishow kase wycianac :twisted:

Awatar użytkownika
maczek68
-#VIP
-#VIP

Postautor: maczek68 » 29 cze 2008, 00:17

siedze właśnie na PS i trzaskam BB i 3XB i taka ciężka młócka, gram 10/25 i zostaje mi jeszcze z 20h gry żeby 150FPP wyrobić

Awatar użytkownika
maximus86
-#VIP
-#VIP

Postautor: maximus86 » 29 cze 2008, 10:36

ja bym proponawał grać na PS na blindach 0,50-1 lub 1-2 bo tu się gra w miarę normalnie bo na niższych stawkach mi się dziwnie grało... no to udanych rozdań życzę ;)

Awatar użytkownika
AjApok
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: AjApok » 29 cze 2008, 11:05

Kurde to aż tak ciężko ja wplacam tylko 36$ czyli za pół roku dopiero dostane koszulke

Awatar użytkownika
Tosiak
-#VIP
-#VIP

Postautor: Tosiak » 29 cze 2008, 11:37

Ja wplacilem 2x 40$ i ugralem punkty (150) w 2 dni. Potem dojechalem do 130$ i mam 207 pkt grajac na 0.25/0.5$ NL shorthanded i czasem full ringi. Nie jest trudno :)

Awatar użytkownika
AjApok
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: AjApok » 29 cze 2008, 23:19

Jednak sobie spróbowałem dzisiaj zagrać na PokerStars-nielegalny-w-PL! i byłem na małym plusiku 6 dolarków. pokerroom mi sie bardzo podoba masa ciekawych turnieji brdzo duży wybór zastanawiam sie czy nie przenieść sie na niego ze wszystkimi mojimi funduszami chociaż na paradise-brak-polskiej-licencji! trzeba troche zostawić Koniec czerwca jutro zrobie podsumowanie mojej gry i myśle sobie żeby zagrać turniej HORSa daje jeszcze sreena jak minr już w 2 rozdaniu PokerStars-nielegalny-w-PL! powitał :grin:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
AjApok
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: AjApok » 30 cze 2008, 23:10

Czas na podsumowanie tych paru miesięcy no to lecimy

paradise-brak-polskiej-licencji! poker: + 285.36Euro
titan Poker +120.90$ (76.39euro)
Poker Stars-nielegalny-w-PL-! -3.90$ (2.46 euro)
Luckyacepoker +46.21$ (29.19euro)
Everestpoker + 0.10$ :grin: (0.06 euro) :grin: :grin:

285.36+76.39-2.46+29.19+0.06=388.48euro(1303.03 złotych)

gram od stycznia czyli 6 miesięcy
388.48/6=64.74

Czyli 217.15 złotych na miesiąc jeszcze troche brakuje żeby przejść na zawodostwo :smile: :smile:
Teraz postaram sie w wakacje zrobić okolo 300 euro

Wojtekwm
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Wojtekwm » 30 cze 2008, 23:27

ladny wynik apok :) mam nadzieje ze i mi bedzie szlo przynajmniej az tak dobrze ;]
oby :D
powodzenia w wakacyjnych podbojach... stolow oczywiscie :>

Awatar użytkownika
AjApok
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: AjApok » 01 lip 2008, 00:37

Dzieki tobie również życze powodzenia zobaczymy jak to będzie... teraz nastawiam sie na gre na PokerStars-nielegalny-w-PL!

Awatar użytkownika
AjApok
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: AjApok » 03 lip 2008, 15:24

witam wczoraj grałem mój pierwszy duży turniej live zagrało chyba 47 osób i wpisowe było 25zł teraz mała relacja:
do stoły trafiłem razem z Invidią oraz Komixem
pierwsze rozdanie i odrazu AK nie będe dokłądnie opisywał rozdań.
jedna osoba limpuje ja przy stawkach 25\50 i stacku 5000 z CO przebijam do 200Invidia call z SB flop: T A 8 i Invidia od razu ładuje 500 pomyslałem ze nie ma co reisować i budować puli nie znałem przeciwnika. wiec daje call turn to jakaś blotka i Invidia znowu za 500 ja znowu call tutaj obawiałem sie seta river Q Invidia znowu bet 500 ja ponownie call pokazuje mi AJ ja AK i wygrywam kickerem. na stole miałem niezłego gracza który stosował trashtalking najpierw skróciłem go do shortstacak z KK kontra jego AK a później wyeliminowałem go z AK kontra A4 i mój stack wynosił około 18000 do przerwy i chyba bylem chipleaderem zgarniałem małe i średni pule straszyłem stackiem i gdy zostało 16 osób miałem całkowite bezkarcie wykorzystywałem mój image tightera i kroiłem blindy z T4, J3 mój stack stał sie srednią aż wkońcu zostało 10 osób czyli jeszcze jedna odpadnie i FT miałem dobrego gracza po mojej prawej stronie i jak bylem na BB on cał czas podbijał o 2500 w góre ja z racji nieodpowiednich kart oddawałem mu pule ale jak to spróbował 4 raz ja dostałem wtedy 68 postanowiłem mu nie dać blinda jak on tradycyjeni przebił o 2500 ja rereise do 9000 i on fold pare kułek później znowu to spróbował ja tym razem dostałem J7 w treflach tym razem nie zrereisowałem preflop a dałem call flop był KT4 w tym dwa trefle mój przeciwnik betuje 3/4 puli a ja rozpatrując jego zakres rąk z którymi grał mógł mieć AQ albo kompletne nic w przypadku gdy ma tego króla i tak mam pare outów na kolor zagrywam allin mój przeciwnik jedna daje call i pokazuje KQ lecz 3 trefl na river i wygrywam i powracam do bigstacka i pora na FT na FT byłem 2,3 stackiem lecz chipleader w pewnym momencie eliminuje 2 graczy na raz z AA w tym drugiego big stacak i ma ogromną przewage zetonów i pomału doszliśmy do 3 osób i zaczełą sie wojna przy dużych blindach żetony wedrowały z reki do reki ja sie niezle nabudowałem JJ VS TT i byłem zdecydowanym chipleaderem i przyszła pora na HU blindy z braku czasu były kosmiczne i zaczoł sie festiwal allinów spadłem do naprawde małego stacak i wszyscy już przesądzali ze zajme te drugie miejsce ale ja sie nie poddawałem dwa szybkie podwojonka i wracam do gry i wtecydującym rozdaniu wygrywam coinflipa moje QJ w kolorze kontra 99 przeciwnika i zostaje zwyciescą turnieju :trophy: :trophy: za tydzien znow przyjezdzam tym razem na rebuy

invidia

Postautor: invidia » 03 lip 2008, 16:34

AjApok,
Noo gratulacje ;) Ps. jak mnie obstawiałaeś na seta to dlaczego nie spasowałeś noooooooooo:) ? :)

Powodzenia za tydzień, niestety się nie spotkamy bo w rebuy nie biorę udziałów z załozenia :)

Będę trzymała kciuki. Piękny debiut :)

Awatar użytkownika
AjApok
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: AjApok » 03 lip 2008, 16:53

no dzieki troche mało rzucałaś żebym spasował. set to była jedna z możliwośći ale brałem go pod uwage dlatego zagrałem asekuracyjnie i nie reisowałem

Awatar użytkownika
AjApok
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: AjApok » 08 lip 2008, 20:41

Jutro sie wybieram na turniej do Lublina wszyscy co tez sie wybierają życzę powodzenia gram teraz jeszcze turniej na PS iXi ale wątpię żeby coś z tego był jestem zmęczony i dużo gamblinguje później zedytuje które miejsce zająłem

Edit

zająłem 21 miejsce dopiero później zaczałem grać na poważnie i sie jakoś doszło nawet daleko byłem troche na stole z Arnoldao jak ci poszło?

Awatar użytkownika
AjApok
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: AjApok » 10 lip 2008, 17:27

Wczoraj ponownie grałem turniej w Lublinie tym razem rebuye (następnym razem rebuye sobie odpuszczę)graczy bylo chyba 58 wziąłem 2 rebuye 1 addona i skończyłem turniej na 8 miejscu a od 7 płatne :cry: później sie jeszcze spłukałem na cashu grając z Komixem w generalnej tabeli zajmuje 2 miejsce za tydzień znowu sie wybieram naszczęście tym razem freezout aa i nie wiem jak sie usuwa tą ankietę na górze więc ją ignorujcie

invidia

Postautor: invidia » 10 lip 2008, 17:34

AjApok pisze:Wczoraj ponownie grałem turniej w Lublinie tym razem rebuye (następnym razem rebuye sobie odpuszczę)graczy bylo chyba 58 wziąłem 2 rebuye 1 addona i skończyłem turniej na 8 miejscu a od 7 płatne :cry:

Co się smucisz. super Ci poszło...sama widziałam, a te platne miejsca sobie odbijesz na mastersie więc głowa do góry.
Ja tam byłam cały czas przy FT (kibicowaliśmy Oli:D:D:D, była 3cia) i słyszałam jak o Ciebie pytali i podobno masz cytuje: "potencjał" więc rozwijaj talent i bez downswingów prosze, nie zawsze bedziesz wygrywał ale to nie znaczy, ze nie jestś dobry :)
Pozdrawiam i do zobaczenia za tydzień.

Awatar użytkownika
AjApok
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: AjApok » 10 lip 2008, 19:01

Dzięki a co do downsingów to czasy w których narzekałem cały czas na przegrywanie z Fishami dawno mięły wiem że ważna jest dobra decyzja. A na Ole nie było mocnych ja dostaje kolor ona ma już na flopie karetę. inne sprawdza na river allina z dziesięć high i wygrywa bo przeciwnik blefował z siedem high. a co do odpadniecia na bublu nie martwię się tym że przegrałem te wpisowe które jest i tak malutkie tylko że tyle godzin gry i zero zysku ale nic to jest poker na FT byłem i tak najmniejszym stackiem wiec chyba sprawiedliwie że odpadłem w sumie 8 miejsce nie jest złe troche punktów wpadło. Mam nadzieje że zakwalifikujemy sie razem do Mastersa bo masz też jeden dobry wynik a trochę turnieji jeszcze pozostało

invidia

Postautor: invidia » 10 lip 2008, 19:08

AjApok pisze:Mam nadzieje że zakwalifikujemy sie razem do Mastersa

Hahaha, bardzo bym chciała ale jestem obecnie 15 i cos mi sie zacielo w głowie i nie potrafię tego przełamać.Z tego co wiem do mastersa idzie 8 najlepszych. Brakuje mi jednak troche szczescia chociazby w losowaniu stołów, dochodzeniu drawów moim układom i niedochodzeniu drawów przeciwnikowm i takie tam :) ...
Na przyszłą srode mam załatwioną ekipe kibiców to moze bedzie lepiej:) byli na pierwszym turnieju to teraz moze tez ich kciuki cos zdziałają.

Awatar użytkownika
AjApok
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: AjApok » 11 lip 2008, 21:33

Dzisiaj skoncentrowałem sie na wakacyjnym szaleństwie na paradisepoker najpierw zagrałem sit&go za 5 i w trakcie gry padł mi internet pewnie jak bym go wygrał zagrałbym tur 3500 gwarantowane za 10 ponieważ podwajali nagrody za płatne ale trudno. Ale za to 33 miejsce na freerollu 10 000. 40euro wpadło. Koszulek i innych gadżetów nie wygrałem

Awatar użytkownika
AjApok
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: AjApok » 17 lip 2008, 17:34

Wczoraj znowu byłem na wakacyjnej lidze pokera w Lublinie zagrało równo 50 osób początek zagrałem źle już w pierwszym rozdaniu mój stack z początkowych 5000 spadł do 4000 po niepotrzebnym sprawdzeniu z dwoma niskimi parami jak było już wiadome że przeciwnik ma strita później spadłem do shorta i troche odbudowywałem się podwoiłem sie dzięki mojemu AQ na przeciwnika 77 ale i tak dalej miałem mało naprzykład jestem na SB i trzymam 87s blindy są 400\800 ante 50 a mój stack 7300 wszyscy do dealera fold a gracz bardzo agresywny na buttonie podbija do 2400 wydaje mi sie że powinienem zagrać allin w celu ukradnięcia puli bo wątpie żeby miał jednak dobrą rękę jednak spasowałem dopiero później udało mi się wybić z shortstacka do sredniej ale popełniłem bląd duży błąd w jednym rozdaniu miałem stacka 16000 i blindy (tak mi się wydaj chociaż nie pamiętam) 400\800 ante 50 UTG reisuje o blinda do 1600 ja trzymam 77 nie było co rereisować bo byłem na wmiarę wczesnej pozycji flop wyszedł Q45 i mój przeciwnik zabetował 2400 a ja zreisowałem do tylko 5000 on zagrał allin i ja musiałem spasować później rozmawailiśmy o tym rozdaniu i mówił że miał JJ i na większego reisa by spasował nie wiem dlaczego przebiłem tak mało i jeszcze przed przerwą przegrałem dużą kwotę z AJ i znowu spadłem do shortstacka po przerwie allinowałem się z bylejakimi kartami mającymi potencjał przy jednym limpie zagrałem allina z K8s i sprawdziło mnie A9 trafiłem 8 ale przeciwnki na trafił 9. i odpadłem na 14 miejscu. Podsumuwując turniej nie zagrałem go najlepiej troche zbyt mało agresywnie ale jakoś nawet do dobrego miejsca doszłem za tydzień nie wybieram się bo tym razem będą rebuye.

Wróć do „Mój pokerowy mini blog”