przyszalałeś teraz tylko czekamy na mlodego i jego wynik barthek poker blog
-
titanum
- -#VIP

- barthek
- -#VIP

hehe.. dzieki wielkie
tak wlasnie patrzylem i tez bede kibicowal mlodemu!
a ja o czym innym chcialem.. dorobilem sie takiego bankrolla ze az do jasnej ciasnej zal nie grac na wyzszych stawkach! jednak nie szalejemy, nie szalejemy - wybralem stoliki 0,25/0,5.. wczoraj jak wrocilem do domu ze swietowania najwiekszej wygranej w pokera in my life to (o zgrozo) wlasnie zasiadlem na taki stolik..
wplacilem sie za $20 a wyszedlem ze stolika majac $50, wiec chyba nei jest zle? hm?
wlasnie postanowilem powtorzyc ta zabawe, ale tym razem (jako ze jestem trzezwy) wlaczylem sobie 2 stoliki.. w oba wkupilem sie z kwota $20, co mnie raczej stawialo na pozycji shortstacka.. i jaki efekt?
z pierwszego stolika ucieklem uzbierawszy stacka >$60 a na drugim (zeby nei zapeszac) ucieklem przy stanie ~$28.. takze z wczorajszego bankrolla, który zaraz po wygranym turnieju 3k guaranteed wynosil $948 zrobilem w pol dnia (3 podejscia do stolikow) $1027! nie bede z tym lecial nie wiadomo jak bardzo na leb na szyje, ale mam nadzieje ze tendencja sie utrzyma.. JA to wybitnie nie-cashowy zawodnik, wiec chyba jednak, mimo wszystko, bede sie bardziej trzymal wersji gdzie wyszukuje fajne turki z pula gwarantowana..
ponizej 2 ciekawe screeny.. kiedy dostalem karete zaczely mi drzec rece
niestety nie dalo sie wyciagnac z kolesia duzo.. zagralem slow - jedyna mozliwa opcja tutaj chyba, bo wchodzilem na stoliki gdzie raczej ludziska agresywne niewiadomo jak bardzo nie byly.. czyli kombinacja check/call.. na flopie bettnal $1, na turnie $2.. czekalem na jakies mocne uderzenie na river, ale dal check.. no to ja ratujac swoj zarobek bet $5 (przy puili $9), ale sfoldowal ;/
drugie rozdanie to juz max zysku
w sumie szkoda ze nie mialem wiecej bo bym wyciagnal wiecej.. dopisalo szczescie ze koles mial rowniez seta.. tak go zreszta obstawialem.. i znow lekki slow check/call a na koncu reraise allin.. koles byl juz mocno pot committed i wiedzac ze przegral doplacil te $9 bodajze, aby mnie zcallowac..

a ja o czym innym chcialem.. dorobilem sie takiego bankrolla ze az do jasnej ciasnej zal nie grac na wyzszych stawkach! jednak nie szalejemy, nie szalejemy - wybralem stoliki 0,25/0,5.. wczoraj jak wrocilem do domu ze swietowania najwiekszej wygranej w pokera in my life to (o zgrozo) wlasnie zasiadlem na taki stolik..
wplacilem sie za $20 a wyszedlem ze stolika majac $50, wiec chyba nei jest zle? hm?
wlasnie postanowilem powtorzyc ta zabawe, ale tym razem (jako ze jestem trzezwy) wlaczylem sobie 2 stoliki.. w oba wkupilem sie z kwota $20, co mnie raczej stawialo na pozycji shortstacka.. i jaki efekt?
z pierwszego stolika ucieklem uzbierawszy stacka >$60 a na drugim (zeby nei zapeszac) ucieklem przy stanie ~$28.. takze z wczorajszego bankrolla, który zaraz po wygranym turnieju 3k guaranteed wynosil $948 zrobilem w pol dnia (3 podejscia do stolikow) $1027! nie bede z tym lecial nie wiadomo jak bardzo na leb na szyje, ale mam nadzieje ze tendencja sie utrzyma.. JA to wybitnie nie-cashowy zawodnik, wiec chyba jednak, mimo wszystko, bede sie bardziej trzymal wersji gdzie wyszukuje fajne turki z pula gwarantowana..
ponizej 2 ciekawe screeny.. kiedy dostalem karete zaczely mi drzec rece
niestety nie dalo sie wyciagnac z kolesia duzo.. zagralem slow - jedyna mozliwa opcja tutaj chyba, bo wchodzilem na stoliki gdzie raczej ludziska agresywne niewiadomo jak bardzo nie byly.. czyli kombinacja check/call.. na flopie bettnal $1, na turnie $2.. czekalem na jakies mocne uderzenie na river, ale dal check.. no to ja ratujac swoj zarobek bet $5 (przy puili $9), ale sfoldowal ;/
drugie rozdanie to juz max zysku

- barthek
- -#VIP

zadziwiam sam siebie.. na stawkach 0,25/0,5 jestem niesamowity
praktycznie nie bylo wejscia (zawsze za $20) zebym sie nie podwoil, a zdarzaja sie nawet potrojenia i lepiej..
ale to ze screena nizej to byl czysty fart.. weszlismy all-in pre-flop.. ja raise 3xbb on mnie rase 3x.. ja go reraise allin (myslalem ze wymieknie) - to bylo podbicie 8x!!! on call. moze rzeczywiscie mialem bic nizej?
modlilem sie o A, ale jak zobaczylem D na turnie jakos dziwnie bylem pewny zobaczyc na river szanownego pana K! i nie mylilem sie.. oczywiscie po tym rozdaniu sitout..
stan konta: $1096 (progres w stosunku do dnia wczorajszego: +$150..)

ale to ze screena nizej to byl czysty fart.. weszlismy all-in pre-flop.. ja raise 3xbb on mnie rase 3x.. ja go reraise allin (myslalem ze wymieknie) - to bylo podbicie 8x!!! on call. moze rzeczywiscie mialem bic nizej?
stan konta: $1096 (progres w stosunku do dnia wczorajszego: +$150..)

- asape
- -#VIP

- eeleel
- -#aktywny

- barthek
- -#VIP

eeleel pisze:No Barthek mam nadzieje ze sie na mnie nie obraziles ;p Dzisiaj w turnieju troche popadlismy w konflikt interesow. Troche okroilem Cie ze stacka, ale na dobre Ci to wyszlo tyle ze potem znikles ze stolu. Co sie potem z Toba dzialo?
po tym jak odrobilem straty i mnie przerzucilo udalo mi sie dobic do 3k.. pozniej niestety stracilem kolo 2k majac top pair AA z kickerem T.. koles mial AA i kicker J ;/
pozniej to juz rownia pochyla w dol.. to nie byl moj turniej
oczywiscie nei jestem zly!
- eeleel
- -#aktywny

- Arnoldao
- -#VIP

- barthek
- -#VIP

ostatnimi czasy czesto odpalam cash na rosso, bo po prostu baaardzo niziutki poziom..
ponizej moja najlepsza reka z sesji, gdzie pomnozylem stack 5x
RossoPoker Game #10694536: Hold'em No Limit ($0.25/$0.50) - 2008/06/12 - 11:35:03 (GMT)
Table 'Harare 1' 6 seats (Real Money) Seat #4 is on the button
Seat 2: nervaka ($12.20 in chips)
Seat 3: barthekPL ($41.96 in chips)
Seat 4: NiemeOko ($7 in chips)
Seat 5: ElGladiatore ($63.19 in chips)
Seat 6: Radanoff ($60.10 in chips)
ElGladiatore: posts small blind $0.25
Radanoff: posts big blind $0.50
*** Hole Cards ***
Dealt to barthekPL ( Jc Qs )
nervaka: calls $0.50
barthekPL: calls $0.50
NiemeOko: folds
ElGladiatore: raises to $2.50
Radanoff: folds
nervaka: folds
barthekPL: calls $2
*** FLOP *** ( Ks 10d Ah )
ElGladiatore: checks
barthekPL: checks
*** TURN *** ( Ks 10d Ah ) ( 5c )
ElGladiatore: bets $5
barthekPL: calls $5
*** RIVER *** ( Ks 10d Ah 5c ) ( 9s )
ElGladiatore: bets $12
barthekPL: goes all-in for $34.46
ElGladiatore: calls $22.46
barthekPL wins main pot ($83.92) with Straight, Ace high
*** SUMMARY ***
Total pot $84.92 | Rake $0
Board ( Ks 10d Ah 5c 9s )
Seat 2: nervaka folded before Flop (didn't bet)
Seat 3: barthekPL showed ( Jc Qs ) Straight, Ace high
Seat 4: NiemeOko (button) folded before Flop (didn't bet)
Seat 5: ElGladiatore (small blind) showed ( Ac 10h ) Two Pair, Aces and Tens
Seat 6: Radanoff (big blind) folded before Flop
ponizej moja najlepsza reka z sesji, gdzie pomnozylem stack 5x
RossoPoker Game #10694536: Hold'em No Limit ($0.25/$0.50) - 2008/06/12 - 11:35:03 (GMT)
Table 'Harare 1' 6 seats (Real Money) Seat #4 is on the button
Seat 2: nervaka ($12.20 in chips)
Seat 3: barthekPL ($41.96 in chips)
Seat 4: NiemeOko ($7 in chips)
Seat 5: ElGladiatore ($63.19 in chips)
Seat 6: Radanoff ($60.10 in chips)
ElGladiatore: posts small blind $0.25
Radanoff: posts big blind $0.50
*** Hole Cards ***
Dealt to barthekPL ( Jc Qs )
nervaka: calls $0.50
barthekPL: calls $0.50
NiemeOko: folds
ElGladiatore: raises to $2.50
Radanoff: folds
nervaka: folds
barthekPL: calls $2
*** FLOP *** ( Ks 10d Ah )
ElGladiatore: checks
barthekPL: checks
*** TURN *** ( Ks 10d Ah ) ( 5c )
ElGladiatore: bets $5
barthekPL: calls $5
*** RIVER *** ( Ks 10d Ah 5c ) ( 9s )
ElGladiatore: bets $12
barthekPL: goes all-in for $34.46
ElGladiatore: calls $22.46
barthekPL wins main pot ($83.92) with Straight, Ace high
*** SUMMARY ***
Total pot $84.92 | Rake $0
Board ( Ks 10d Ah 5c 9s )
Seat 2: nervaka folded before Flop (didn't bet)
Seat 3: barthekPL showed ( Jc Qs ) Straight, Ace high
Seat 4: NiemeOko (button) folded before Flop (didn't bet)
Seat 5: ElGladiatore (small blind) showed ( Ac 10h ) Two Pair, Aces and Tens
Seat 6: Radanoff (big blind) folded before Flop
-
nomios
- -#zwykly

- barthek
- -#VIP

- barthek
- -#VIP

hm.. ostatnio cos baaardzo opuscilem sie z pisaniem postow na forum..
sa wakacje i, jak zawsze od 3-4ch lat, jest to dla mnie okres wzmozonej pracy i lipa - nie ma czasu na pokerka..
chodze raz w tyg na lige live u mnie w opolu i nawet ostatni turek wygralem.. tyklo widac - tyle czasu mam ze relacji brak ;/
eh.. wygrac WSOP i w koncu w wakacje moc odpoczac
sa wakacje i, jak zawsze od 3-4ch lat, jest to dla mnie okres wzmozonej pracy i lipa - nie ma czasu na pokerka..
chodze raz w tyg na lige live u mnie w opolu i nawet ostatni turek wygralem.. tyklo widac - tyle czasu mam ze relacji brak ;/
eh.. wygrac WSOP i w koncu w wakacje moc odpoczac
- barthek
- -#VIP

dobra.. troche jestem aktywniejszy to moze napisze conieco o moim zyciu pokerowym..
online gram teraz bardzo malo - uaktywnilem sie dopiero w ciagu ostatnich 3ch dni.. natomiast 2x w tygodniu jezdze na turnieje w pokerka live i czasem usiade do casha (rowniez live).
efekty tego taki ze w jednej lidze (sponorowanej przez unibet-brak-polskiej-licencji!) po 5 turniejach jestem na 3 pozycji (druga dopiero rusza). i wlasnie w zwiazku z tymi wynikami uzyskalem troszeczke srodkow na gre w unibecie (80E). niestety aby sie do nich dobrac musze wyrobic punkty VIP. 100 puntow VIP za kazde 10E, ktore dostalem.
w chwili obecnej mam 185 punktow VIP a stan konta to 135E.. troszqe to slamazarnie idzie musze przyznac, choc to sa efekty 3ch 2h sesji - nie od razu rzym zbudowano
i tutaj takie male pytanko: jak to ejst z wyrabianiem tych VIP punktow na unibecie? gdzies wyczytalem ze nie trzeba brac udzialu w rozdaniu aby otrzymac punkty VIP (0,5 pkt VIP za jedno rozdanie na najnizszych stawkach). lekko mowiac nie do konca mi sie to zgadza wiec prosilbym o jakies wytlumaczenie..
poza tym gral ktos tam sesje wielostolikowe? gdzies nie moge znalecz opcji ustawienia okienek kolo siebie.. jest takie cos?
online gram teraz bardzo malo - uaktywnilem sie dopiero w ciagu ostatnich 3ch dni.. natomiast 2x w tygodniu jezdze na turnieje w pokerka live i czasem usiade do casha (rowniez live).
efekty tego taki ze w jednej lidze (sponorowanej przez unibet-brak-polskiej-licencji!) po 5 turniejach jestem na 3 pozycji (druga dopiero rusza). i wlasnie w zwiazku z tymi wynikami uzyskalem troszeczke srodkow na gre w unibecie (80E). niestety aby sie do nich dobrac musze wyrobic punkty VIP. 100 puntow VIP za kazde 10E, ktore dostalem.
w chwili obecnej mam 185 punktow VIP a stan konta to 135E.. troszqe to slamazarnie idzie musze przyznac, choc to sa efekty 3ch 2h sesji - nie od razu rzym zbudowano
i tutaj takie male pytanko: jak to ejst z wyrabianiem tych VIP punktow na unibecie? gdzies wyczytalem ze nie trzeba brac udzialu w rozdaniu aby otrzymac punkty VIP (0,5 pkt VIP za jedno rozdanie na najnizszych stawkach). lekko mowiac nie do konca mi sie to zgadza wiec prosilbym o jakies wytlumaczenie..
poza tym gral ktos tam sesje wielostolikowe? gdzies nie moge znalecz opcji ustawienia okienek kolo siebie.. jest takie cos?
-
Malv20
- -#aktywny

barthek,
Jeśli chodzi o punkty to nie wiem bo nie gram stolików. Ale aby ustawić kilka okienek to musisz w opcjach wybrać mini table without chat (czy jakos tak). I da rade ustawić sporą liczbe.
Jeśli chodzi o punkty to nie wiem bo nie gram stolików. Ale aby ustawić kilka okienek to musisz w opcjach wybrać mini table without chat (czy jakos tak). I da rade ustawić sporą liczbe.
- barthek
- -#VIP

wakacjeee!! hm.. jakie wakacje? no wlasnie..
pomijajac ze zostal troche ponad miesiac, to i tak moje wakacje = wzmozony okres w pracy.. czasu na pokera nie ma.. nawet od miesiaca nie bylem na zadnym turnieju live, gdzie chodzilem 2x w tygodniu..
co za tym wszystkim idzie czasu na odwiedzanie mojego ulubionego forum tysh nie ma ;/
za jakies 2 tyg gram masters'a wiec mysle ze wtedy conieco napisze - poki co czasu na pokera nie ma..
pomijajac ze zostal troche ponad miesiac, to i tak moje wakacje = wzmozony okres w pracy.. czasu na pokera nie ma.. nawet od miesiaca nie bylem na zadnym turnieju live, gdzie chodzilem 2x w tygodniu..
co za tym wszystkim idzie czasu na odwiedzanie mojego ulubionego forum tysh nie ma ;/
za jakies 2 tyg gram masters'a wiec mysle ze wtedy conieco napisze - poki co czasu na pokera nie ma..
- barthek
- -#VIP

dawno mnie nie bylo.. ostatnio troche sie w moim zyciu dzialo (nowa dziewczyna, kompletna zmiana rytmu zycia, praca, itp) - na pokerka zabraklo czasu.. szczegolnie tego online, bo na zywo jeszcze gdzies tam raz na miesiac udalo mi sie wyskoczyc..
teraz jednak wplacilem sobie nieco $$$ na PokerStars-nielegalny-w-PL! i cos zaczynam tam pykac.. i od razu z takim pytaniem: mialem dosc interesujace rozdanie.. po czesci mialem czuja, po czesci wlazlem bo mialem wszystko w D
interesuje mnie natomiast wasze zdanie nt tej reki
zalozenie bylo takie ze mialem go przestraszyc moim reraise. trudna decyzja przyszla dopiero przy jego allinie.
PokerStars-nielegalny-w-PL! Rozdanie nr 20691591642: Turniej nr 109499809, $15.00+$1.50 Hold'em No Limit - Poziom VI (40/80) - 25/09/2008 18:05:59 ET
Stół '109499809 130' 9-max Miejsce nr 5 to rozdający
Miejsce 1: l'armenien (4505 żetonów)
Miejsce 2: like_ur_cash (4240 żetonów)
Miejsce 3: barthek (5770 żetonów)
Miejsce 4: pimp-bot510 (4895 żetonów)
Miejsce 5: d20smitty (1850 żetonów)
Miejsce 6: ibaiman (1655 żetonów)
Miejsce 7: zindienbois (3215 żetonów)
Miejsce 8: fockinfreddy (2330 żetonów)
Miejsce 9: Oddla (740 żetonów)
ibaiman: wpłaca małą ciemną 40
zindienbois: wpłaca dużą ciemną 80
*** KARTY WŁASNE ***
Gracz barthek otrzymał [Ah 8c]
fockinfreddy: pasuje
Oddla: pasuje
l'armenien: podbija 160 do 240
like_ur_cash: pasuje
barthek: sprawdza 240
pimp-bot510: pasuje
d20smitty: pasuje
ibaiman: pasuje
zindienbois: pasuje
*** FLOP *** [9s 3s 8h]
l'armenien: zagrywa 640
barthek: podbija 880 do 1520
l'armenien: podbija 2745 do 4265 i wchodzi all-in
barthek: sprawdza 2745
*** TURN *** [9s 3s 8h] [Ts]
*** RIVER *** [9s 3s 8h Ts] [Kc]
*** POKAZANIE KART ***
l'armenien: pokazuje [7d 7s] (parę Siódemki)
barthek: pokazuje [Ah 8c] (parę Ósemki)
barthek wygrał 9130 z puli
*** PODSUMOWANIE ***
Łączna pula 9130 | Prowizja 0
Stół [9s 3s 8h Ts Kc]
Miejsce 1: l'armenien pokazał [7d 7s] i przegrał z parę Siódemki
Miejsce 2: like_ur_cash spasował przed Flop (nie zagrał)
Miejsce 3: barthek pokazał [Ah 8c] i wygrał (9130) z parę Ósemki
Miejsce 4: pimp-bot510 spasował przed Flop (nie zagrał)
Miejsce 5: d20smitty (rozdający) spasował przed Flop (nie zagrał)
Miejsce 6: ibaiman (mała ciemna) spasował przed Flop
Miejsce 7: zindienbois (duża ciemna) spasował przed Flop
Miejsce 8: fockinfreddy spasował przed Flop (nie zagrał)
Miejsce 9: Oddla spasował przed Flop (nie zagrał)
teraz jednak wplacilem sobie nieco $$$ na PokerStars-nielegalny-w-PL! i cos zaczynam tam pykac.. i od razu z takim pytaniem: mialem dosc interesujace rozdanie.. po czesci mialem czuja, po czesci wlazlem bo mialem wszystko w D
zalozenie bylo takie ze mialem go przestraszyc moim reraise. trudna decyzja przyszla dopiero przy jego allinie.
PokerStars-nielegalny-w-PL! Rozdanie nr 20691591642: Turniej nr 109499809, $15.00+$1.50 Hold'em No Limit - Poziom VI (40/80) - 25/09/2008 18:05:59 ET
Stół '109499809 130' 9-max Miejsce nr 5 to rozdający
Miejsce 1: l'armenien (4505 żetonów)
Miejsce 2: like_ur_cash (4240 żetonów)
Miejsce 3: barthek (5770 żetonów)
Miejsce 4: pimp-bot510 (4895 żetonów)
Miejsce 5: d20smitty (1850 żetonów)
Miejsce 6: ibaiman (1655 żetonów)
Miejsce 7: zindienbois (3215 żetonów)
Miejsce 8: fockinfreddy (2330 żetonów)
Miejsce 9: Oddla (740 żetonów)
ibaiman: wpłaca małą ciemną 40
zindienbois: wpłaca dużą ciemną 80
*** KARTY WŁASNE ***
Gracz barthek otrzymał [Ah 8c]
fockinfreddy: pasuje
Oddla: pasuje
l'armenien: podbija 160 do 240
like_ur_cash: pasuje
barthek: sprawdza 240
pimp-bot510: pasuje
d20smitty: pasuje
ibaiman: pasuje
zindienbois: pasuje
*** FLOP *** [9s 3s 8h]
l'armenien: zagrywa 640
barthek: podbija 880 do 1520
l'armenien: podbija 2745 do 4265 i wchodzi all-in
barthek: sprawdza 2745
*** TURN *** [9s 3s 8h] [Ts]
*** RIVER *** [9s 3s 8h Ts] [Kc]
*** POKAZANIE KART ***
l'armenien: pokazuje [7d 7s] (parę Siódemki)
barthek: pokazuje [Ah 8c] (parę Ósemki)
barthek wygrał 9130 z puli
*** PODSUMOWANIE ***
Łączna pula 9130 | Prowizja 0
Stół [9s 3s 8h Ts Kc]
Miejsce 1: l'armenien pokazał [7d 7s] i przegrał z parę Siódemki
Miejsce 2: like_ur_cash spasował przed Flop (nie zagrał)
Miejsce 3: barthek pokazał [Ah 8c] i wygrał (9130) z parę Ósemki
Miejsce 4: pimp-bot510 spasował przed Flop (nie zagrał)
Miejsce 5: d20smitty (rozdający) spasował przed Flop (nie zagrał)
Miejsce 6: ibaiman (mała ciemna) spasował przed Flop
Miejsce 7: zindienbois (duża ciemna) spasował przed Flop
Miejsce 8: fockinfreddy spasował przed Flop (nie zagrał)
Miejsce 9: Oddla spasował przed Flop (nie zagrał)
- barthek
- -#VIP

eh.. coz.. skonczylem na 75 miejscu na 1400+ graczy.. jakies marne $20 do przodu (odliczajac wpisowe) ;/ jako ze to byl turniej turbo to ciezko bylo pozniej grac jakos specjalnie w pokera - proste decyzje: allin badz fold. Czasem udalo sie jakos wymyslniej blindy ukrasc.. Po 1h gry wywalilo mi neta na 30min, co bylo dosc znaczace mysle dla ogolnego mojego wyniku.. Jak mnie wywalalo bylem w puierwszej 20 - jak wrocilem bylem mniej wiecej w srodku stawki, choc chipsow o dziwo tak duzo nie stracilem.. Po prostu konkurencja nie spi
jak bedize wiecej czasu to moze sobie cos pykne jeszcze (na PokerStars-nielegalny-w-PL! sa naprawde ciekawe turnieje), ale poki co ide spac.. jak trafie jakies ciekawe rozdanie to je tutaj wrzuce.
jak bedize wiecej czasu to moze sobie cos pykne jeszcze (na PokerStars-nielegalny-w-PL! sa naprawde ciekawe turnieje), ale poki co ide spac.. jak trafie jakies ciekawe rozdanie to je tutaj wrzuce.
- barthek
- -#VIP

hehe.. ostatnio dostalem range nizej od glory, za niewyrobienie 150 FPP na koszulke.. Tak sie unioslem ze jak usiadlem do jednej sesji to wyrobilem wszystko na raz
i tak sobie pomyslalem ze moze napisze maly tutek w artykulach o pokerze jak wyrabiac punkty FPP? bo nic takiego tam nie widzialem.. kto wie, kto wie
i tak sobie pomyslalem ze moze napisze maly tutek w artykulach o pokerze jak wyrabiac punkty FPP? bo nic takiego tam nie widzialem.. kto wie, kto wie
- martini
- -#VIP

barthek pisze:i tak sobie pomyslalem ze moze napisze maly tutek w artykulach o pokerze jak wyrabiac punkty FPP? bo nic takiego tam nie widzialem.. kto wie, kto wie
To ja poprosze, bo u mnie z tym spory problem
- barthek
- -#VIP

tzn tak.. gralem na stawkach 0,1/0,25 oraz 0,25/0,5.. oczywiscie w $$$
z PS jest tak ze dostajesz 1FPP za kazde $1 w puli.. na tych stawkach na ktorych gralem jest to jednoznaczne z $20 w puli. max rake w rozdaniu to $3, czyli max mozesz dostac 3FPP za rozdanie (dla puli $60 i wyzszych).
na poczatku gralem na dwoch stolach (dla kaski) a jak sie troche dorobilem wlaczylem sobie 4 stoly. co wazne nie byly to stoly przypadkowe. normalnie do gry wybieram stoly gdzie % widzialnosci flopa jest jak najwiekszy. tym razem posortowalem je sobie ze wzgledy na srednia pule. max to bylo $14.. i zaczalem grac. co wazne pkt FPP na PS dostajesz nawet jak spasujesz karte przed flopem i nie doplacasz kompletnie nic do puli. bogaty w ta wiedze pasowalem kazde slabe i srednie karty, dopingujac jednoczesnie kolegom przy stole zeby dochodzily im dobre uklady parami i zeby sie miedzy soba bili
jak gralem juz sam to stawialem to jak zawsze gram, ale jednoczesnie patrzylem sie na wysokosc puli i robilem tak aby sie te pelne $20 uzbieralo (np mamy pule $15.. gram z jednym przeciwnikiem - stawiam $2,5 tak, aby w przypadku jego call bylo dokladni $20). i tyle.. mialem ~80FPP zanim zaczalem tak grac i w zasadzie w 40min wyrobilem brakujace 70..
no to jak widac w zasadzie napisalem tego tutka prawie
bo cala istote rzeczy oddalem.. ciekawi mnie tez jakie wy macie sposoby na wyrabianie pkt? moze moj sposob nie jest taki dobry? ja wy to robicie?
copyrights by barthek
z PS jest tak ze dostajesz 1FPP za kazde $1 w puli.. na tych stawkach na ktorych gralem jest to jednoznaczne z $20 w puli. max rake w rozdaniu to $3, czyli max mozesz dostac 3FPP za rozdanie (dla puli $60 i wyzszych).
na poczatku gralem na dwoch stolach (dla kaski) a jak sie troche dorobilem wlaczylem sobie 4 stoly. co wazne nie byly to stoly przypadkowe. normalnie do gry wybieram stoly gdzie % widzialnosci flopa jest jak najwiekszy. tym razem posortowalem je sobie ze wzgledy na srednia pule. max to bylo $14.. i zaczalem grac. co wazne pkt FPP na PS dostajesz nawet jak spasujesz karte przed flopem i nie doplacasz kompletnie nic do puli. bogaty w ta wiedze pasowalem kazde slabe i srednie karty, dopingujac jednoczesnie kolegom przy stole zeby dochodzily im dobre uklady parami i zeby sie miedzy soba bili
jak gralem juz sam to stawialem to jak zawsze gram, ale jednoczesnie patrzylem sie na wysokosc puli i robilem tak aby sie te pelne $20 uzbieralo (np mamy pule $15.. gram z jednym przeciwnikiem - stawiam $2,5 tak, aby w przypadku jego call bylo dokladni $20). i tyle.. mialem ~80FPP zanim zaczalem tak grac i w zasadzie w 40min wyrobilem brakujace 70..
no to jak widac w zasadzie napisalem tego tutka prawie
copyrights by barthek
- martini
- -#VIP

barthek pisze:tzn tak.. gralem na stawkach 0,1/0,25 oraz 0,25/0,5.. oczywiscie w $$$
Dzieki za opis, ale mam jeszcze takie pytanie. Juz sie pogubilem jak te punkty są naliczane... Za stroną PokerStars-nielegalny-w-PL! :
Kod: Zaznacz cały
Pierwszy Punkt Frequent Player (FPP) zostaje przyznany za rozdanie, w którym prowizja osiąga wartość:
* $0.40 na stolikach fixed limit poker przy stawkach $1/$2 lub niższychTo ile musi byc w puli, zeby prowizja wyniosla 0.40 ? 1$ wystarczy ? Nawet na fixed limit ?
I jak to jest z tym :
Kod: Zaznacz cały
Drugi punkt FPP zostaje przyznany za rozdanie, w którym prowizja osiąga wartość:
* $2.00 na wszystkich stołach 6-max (nie dotyczy to rozgrywek między sześcioma graczami odbywających się przy stołach z 10/9/8 miejscami – tylko stołów dla maksymalnie 6 graczy)
* $3.00 dla wszystkich innych stołów
Trzeci punkt FPP zostaje przyznany za rozdanie, w którym prowizja osiąga wartość 5.00$.
Hmmm... sorka, ze tak Ciebie mecze. Moze powinienem swoje pytanie wkleic do dzialu PokerStars-nielegalny-w-PL!
Ale moze bedziesz jeszcze w stanie mi to wyjasnic, z gory dzieki - barthek
- -#VIP

- martini
- -#VIP

barthek pisze:zanim jakkolwiek zaczniemy - o jakim pokerroomie mowimy? ja gralem na Poker Stars-nielegalny-w-PL-!..
po drugie daj mi link do tego gdzie czytales o tych pkt FPP..
ale juz widze ze nie rozumiesz pojecia rake
Bo chodzi o PokerStars-nielegalny-w-PL!
http://www.PokerStars-nielegalny-w-PL!.com/pl/fpp/#earn Link
Ale juz w sumie niewazne... tzn. nie jestem pewien : wg PokerStars-nielegalny-w-PL! - zeby otrzymac 1 FPP to rake musi wyniesc 0.40$ - i tak nie wiem jak wysoka musi byc pula, zeby rake wyniosl wlasnie 40 centow - jaki to jest % z puli...
Pogralem troche na trzech stolach 0.25/0.50 limit i udalo mi sie zebrac 10 FPP hehe
No nic, dzieki za pomoc
- barthek
- -#VIP

Limit równy puli (PL) i bez limitu (NL) oraz Miksowany (FL/PL/NL)*
0,01/0,02 USD do 25,00/50,00 USD
Liczba graczy Prowizja od puli Maks. Prowizja
2–3 0,05 USD za każdy 1,00 USD w puli 1,00 USD
4–5 0,05 USD za każdy 1,00 USD w puli 2,00 USD
6–9 0,05 USD za każdy 1,00 USD w puli 3,00 USD
czyli zeby rake wyniosl $0,4 to pula musi wynosic $8.. jak widac jest pewna niescislosc, bo na poczatku mowilem ze ta pula ma wyniesc $20.. tylko ze wtedy bylem pewny ze kazdy pkt FPP jest przyznawany za $1 rake'u (wyczytalem tu ), ale stad wynika ze jednak jest to za $0,4 - czyli $8 w puli..
drugi punkt FPP za rozdanie otrzymasz kiedy rake osiagnie $2, czyli pula bedzie wynosic $40.. i to sie tyczy stolikow shorthanded (6max players). dla 10 osob. rake wynosi odpowiednio $3 a pula $60..
trzeci pkt FPP za rozdanie otrzymasz przy rake'u wynoszacym $5, ale to raczej nie jest mozliwe, jako ze max rake (dla naszych niskich stawek) to ok $2-3 - a wynika to stad
teraz mam nadzieje rozumiesz o co chodzi - przy czym pamietaj.. nei musisz byc w rozdaniu aby otrzymac pkt FPP!!! dlatego otworz sobie 4 stoliki na raz (wybierz te z najwieksza strednia pula), ustaw widok kafelkowy, i graj shortstacka (zawsze pass i allin/call tlyko z wysokimi parami oraz AK). gwarantuje szybki przyrost pkt FPP a przy odrobinie szczescia i pieniazkow
0,01/0,02 USD do 25,00/50,00 USD
Liczba graczy Prowizja od puli Maks. Prowizja
2–3 0,05 USD za każdy 1,00 USD w puli 1,00 USD
4–5 0,05 USD za każdy 1,00 USD w puli 2,00 USD
6–9 0,05 USD za każdy 1,00 USD w puli 3,00 USD
czyli zeby rake wyniosl $0,4 to pula musi wynosic $8.. jak widac jest pewna niescislosc, bo na poczatku mowilem ze ta pula ma wyniesc $20.. tylko ze wtedy bylem pewny ze kazdy pkt FPP jest przyznawany za $1 rake'u (wyczytalem tu ), ale stad wynika ze jednak jest to za $0,4 - czyli $8 w puli..
drugi punkt FPP za rozdanie otrzymasz kiedy rake osiagnie $2, czyli pula bedzie wynosic $40.. i to sie tyczy stolikow shorthanded (6max players). dla 10 osob. rake wynosi odpowiednio $3 a pula $60..
trzeci pkt FPP za rozdanie otrzymasz przy rake'u wynoszacym $5, ale to raczej nie jest mozliwe, jako ze max rake (dla naszych niskich stawek) to ok $2-3 - a wynika to stad
teraz mam nadzieje rozumiesz o co chodzi - przy czym pamietaj.. nei musisz byc w rozdaniu aby otrzymac pkt FPP!!! dlatego otworz sobie 4 stoliki na raz (wybierz te z najwieksza strednia pula), ustaw widok kafelkowy, i graj shortstacka (zawsze pass i allin/call tlyko z wysokimi parami oraz AK). gwarantuje szybki przyrost pkt FPP a przy odrobinie szczescia i pieniazkow
- martini
- -#VIP

Wróć do „Mój pokerowy mini blog”