...:::Altey Blog:::...

Miejsce w którym możesz sobie założyć własny wątek i na bieżąco dzielić się z innymi swoimi sukcesami, porażkami i przemyśleniami. Forum widoczne po 20 postach. Ponad 300 blogów polskich graczy.
Altey
-#VIP
-#VIP

Postautor: Altey » 10 lip 2009, 09:17

[center]"Eksperyment z Betsson-brak-polskiej-licencji! cz.4"[/center]

No i jestem już po kolejnych sesjach z s&g. Od ostatniego wpisu zagrałem 20 kolejnych s&g 1+0,20 $. Tym razem jestem troszkę zły, choć bankroll spadł tylko o 3$ i wynosi w tym momencie 11,80$, to sposób w jaki przegrywałem był co najmniej dziwny. W ok. 7 s&g odpadłem na bublu przez bad beaty. Zdarzało się że zwykły pech odbierał mi miejsca w kasie:
JA: JA
Rywal : JK

All-iny pre-flop
Flop: xxx
Turn:x
River: K :shock:

Zdarzało się również że soft robił takie rzeczy że aż w głowie się nie mieści:
JA: JJ
Rywal: JA

Mój raise pre-flop, rywal z BB call.
FLOP: 28J (28 były w karo, więc bet pot, na co rywal odpowiada all-inem. Sprawdzam i.......)
TURN: x karo
RIVER: x karo
Tym sposobem rywal który miał 7% szans po flopie wygrał runner runner flush.

Po takich akcjach pomyślałem że w taki sposób to ja już nigdy nie wygram skoro soft rozdaje takie bad beaty. Najpierw po przegranych mój bankroll stopniał do 6$. Postanowiłem odpocząć kilka godzin. Wróciłem świeży i z ochotą do gry. I udało się odrobić straty. Najpierw dobiłem do 14$ ale potem spadłem do 11,80$. Pomyślałem że chyba już wystarczy i odpuściłem granie w gorszych chwilach.
Dzisiaj zaczynam kolejne zmagania z s&g. Jak na razie jestem bardzo zadowolony bo rozegrałem już 72 s&g a na moim koncie jest więcej niż wpłaciłem na początku co jest optymistyczne :)
Wykres sharka nadal pnie się powoli w górę:

[center]Obrazek [/center]

Jak na razie jest dobrze i oby do przodu :)
[center]
Cel Osiągnięty w 72%
Bankroll: 11,80$ (-3$)
[/center]

Awatar użytkownika
Spiegol
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Spiegol » 10 lip 2009, 16:22

Fajnie, czytelnie napisane, miło się czyta :) Poza tym bardzo podoba mi się dokładna analiza własnej gry sporządzona przez Ciebie. Liczba rozegranych sitków, stan bankrolla, ile razy w kasie no i wykres z sharscope na deser :P

Chyba muszę z Ciebie trochę ściągnąć i poprowadzić taką statystykę u siebie na blogu bo po majowo-czerwcowych porażkach i braku czasu na grę bardzo to pomoże z tego co widzę w samokontroli :)

Powodzenia w dobrnięciu do 100%, myślę, że spokojnie dasz radę, jeśli bad beaty będą omijać Cię z daleka :P

Altey
-#VIP
-#VIP

Postautor: Altey » 10 lip 2009, 21:16

[center] :trophy: "Challenge 100 s&g za 10$ WYKONANY!" :trophy: [/center]

Tak jest. Udało się :mrgreen: Strasznie się cieszę że ten mój spontaniczny challenge wykonałem. Wpłaciłem 10$ na Betsson-brak-polskiej-licencji! po to by spróbować swoich sił w s&g. Postanowiłem na początku że będę grał tylko i wyłącznie s&g 1+0,20$ i tak też uczyniłem. Po zagraniu 20 s&g postawiłem sobie cel zagrania 50. Gdy zobaczyłem że idzie mi całkiem nieźle postawiłem sobie za cel rozegranie 100 S&G 1+0,20$. Łatwo policzyć że aby zagrać 100 takich sitów trzeba by wydać 120$. Ja miałem tylko 10$.
Były wzloty i upadki ale udało się. Oto małe podsumowanie:

[center]Bankroll początkowy: 10$
Bankroll końcowy: 10,20$

Liczba rozegranych S&G: 100
Cel wykonany w 100%

Czas wykonania: 4 dni
[/center]

Haha co jest najśmieszniejsze to to że po zagraniu tych 100 sitów jestem na plusie zaledwie 20 centów :mrgreen:
Głównym celem tej zabawy było udowodnienie sobie że potrafię utrzymać nawet tak niski bankroll dłużej niż jeden dzień. Jestem bardzo zadowolony ze swojej gry. Gdyby nie bad beaty mój bankroll wyglądał by zupełnie inaczej ale nie ma co zwalać. Myślę że wynik nie jest zły i mam nadzieję że uda mi się jeszcze troszkę tych sitków zagrać :)

Najważniejsze jest to że poprawiłem sobie swój "pokerowy nastrój".
Tylko dzisiaj zagrałem 28 s&g i właśnie w jednym z nich trafiłem piękną karetę króli :)

[center]Co dalej?[/center]
Myślę że nie będę zmieniał systemu. Będę grał dopóty, dopóki albo nie stracę tych 10$, albo nie zbuduję bankrolla odpowiedniego na przejście na wyższe stawki.
Spiegol pisze:Fajnie, czytelnie napisane, miło się czyta :) Poza tym bardzo podoba mi się dokładna analiza własnej gry sporządzona przez Ciebie. Liczba rozegranych sitków, stan bankrolla, ile razy w kasie no i wykres z sharscope na deser :P

Chyba muszę z Ciebie trochę ściągnąć i poprowadzić taką statystykę u siebie na blogu bo po majowo-czerwcowych porażkach i braku czasu na grę bardzo to pomoże z tego co widzę w samokontroli :)

Powodzenia w dobrnięciu do 100%, myślę, że spokojnie dasz radę, jeśli bad beaty będą omijać Cię z daleka :P

Dzięki Spiegol. Naprawdę polecam Ci taki właśnie spontaniczny, wewnętrzny challenge. Pomaga w samokontroli i przynosi efekty. Również tobie życzę jak najmniej bad beatów i jak najwięcej dobrej ładnej gry. Mi się one zdarzają bardzo często, jednak trzeba sobie umieć z nimi radzić :mrgreen:

Awatar użytkownika
mx
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: mx » 10 lip 2009, 21:39

hmm cieszy ze Tobie sie to udalo :) utrzymac bakroll w ryzach ale wiesz te 10BI to troszke malo :P odpalisz 4 stoly na raz i masz polowe rolla na stole ;) wiem bo sam probowalem ... ja gralem SH z podobnym rollem i jednak ja nie wytrzymalem zagralem na wyzszych ;) ale warto grac sporo stolow ;) gra sie dosc automatycznie i nie ma zbytniego kombinowania co zazwyczaj nieco mi przeszkadza w grze ;) zwlaszcza w blefach

Twoje ROI to narazie tylko niecale 2% ;) ale i tak dobrze :P jak tylko przyzwyczaisz sie do gry bedzie roslo :) zycze powodzenia w budowaniu rolla :)

titanum
-#VIP
-#VIP

Postautor: titanum » 10 lip 2009, 21:39

graty dobrze widzieć że jakoś idzie do przodu każdemu i chociaż po małym kroczku ;) a chyba grę cash porzuciłeś na dobre to w sumie tak jak ja i narazie jestem zadowolony bo pomyśl ile czasu byś miał te 10$ na cash przy kilku pechowych rozdaniach :razz: góra 4 h :p

Altey
-#VIP
-#VIP

Postautor: Altey » 10 lip 2009, 22:00

Dzięki za dobre słowo :)

mxlambert pisze: utrzymac bakroll w ryzach ale wiesz te 10BI to troszke malo :P odpalisz 4 stoly na raz i masz polowe rolla na stole

Muszę ci powiedzieć że zainspirował mnie Tom "Durrrr" Dwan. Czytałem o nim ostatnio artykuł w CP i właśnie ten fragment:
"[...]Nerwowo grał dwa turnieje sit-and-go za 6$ na paradise-brak-polskiej-licencji! Poker, nie mając nic na koncie. Wiedział że będzie mu trudno przekonać rodziców , aby przelali więcej pieniędzy do serwisu pokerowego i że musi zając płatne miejsce w co najmniej jednym z tych turniejów[...]"
Miałem podobne myślenie. Wiedziałem że stać mnie tylko na dwie sesje po 4 stoły. I że jeśli w każdej sesji uda mi się wygrać jeden turniej to będę na plusie. I takim sposobem utrzymałem bankrollik :mrgreen:

mxlambert pisze:Twoje ROI to narazie tylko niecale 2%

Ponieważ na sharku pokazuje ponad 120 moich ostatnich s&g. Wcześniejsze sity grałem za 10+1$ z 15 ticketów i dlatego wykres pokazuje takie spadki. Nie pamiętam jaki miałem ROI ale troszkę go podniosłem i tak :)

titanum90 pisze:graty dobrze widzieć że jakoś idzie do przodu każdemu i chociaż po małym kroczku ;) a chyba grę cash porzuciłeś na dobre to w sumie tak jak ja i narazie jestem zadowolony bo pomyśl ile czasu byś miał te 10$ na cash przy kilku pechowych rozdaniach :razz: góra 4 h :p

Na razie chyba nie będę grał na cash no chyba że okazjonalnie, jeśli będę miał odpowiedni bankroll. Ostatnie porażki spowodowane są tym że poczułem się na cash zbyt pewnie. Gram w pokera już od 5 lat, a cashówki zacząłem grać nie dawno, więc wiadomo że lepiej się czuje w s&g i MTT.
10$ na cash? - Przy moich zdolnościach nie miałbym nic po 30 minutach :mrgreen:
A tak pograłem sobie 4 dni dość dobrze :)

Awatar użytkownika
mojżeszPK
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: mojżeszPK » 10 lip 2009, 22:04

Gratuluje samozaparcia :tak: Ładnie trzymasz sie wczesniej ustalonych zasadi za to wielki plus dla ciebie. Bedena calyczas sledzil twojego bloga. Powo.

Altey
-#VIP
-#VIP

Postautor: Altey » 12 lip 2009, 17:20

[center]"Dalsze losy na Betsson-brak-polskiej-licencji!"[/center]

Najpierw eksperyment przerodził się w challenge. Teraz ostatnie wydarzenia przerodziły się w system i regularną grę. Po osiągnięciu celu i rozegraniu 100 s&g, zacząłem już grać swoim rytmem. Nadal gram tylko s&g 1+0,20$ i gra mi się super. Bankroll podskoczył do 16,20$ i będę teraz starał się go powoli powiększać. Tylko dzisiaj zagrałem 20 s&g a więc z tych 10$ zagrałem już 120 s&g 1+0,20$. Jestem bardzo zadowolony ze swojej gry a jeśli chodzi o profity to myślę że jest jeszcze czas by myśleć o pieniądzach :)
Jak na razie chcę się skupić głównie na doskonaleniu swoich umiejętności. Jeśli przy tym uda się powiększać bankroll to tym lepiej.
Jeśli chodzi o ostatnie 20 s&g to myślę że poszło nie najgorzej. Co prawda mogło być lepiej choć ja w swojej grze wielkich błędów nie wypatrzyłem.
Oto wyniki ostatnich gier:

[center]
Obrazek [/center]

Wykres sharka myślę że powoli się poprawia i jeśli nadal będzie mi dobrze szło to będę starał się wyjść ponad 0 :mrgreen:

[center]
Bankroll: 16,20$ (+6$)
Liczba s&g : 120
[/center]

Altey
-#VIP
-#VIP

Postautor: Altey » 13 lip 2009, 10:29

[center]"Dobra gra = Dobre samopoczucie"[/center]

Właśnie spoglądałem na wyniki głosowania na najlepszy blog czerwca i widzę że zająłem drugie miejsce :grin: Dzięki wszystkim którzy głosowali.
Ja nadal na Betsson-brak-polskiej-licencji! gram te swoje s&g :mrgreen: Idzie znakomicie, więc od razu samopoczucie mi się poprawiło. Od ostatniego wpisu zagrałem 16 kolejnych s&g w 4 sesjach. W ostatniej sesji, na 4 sitki wygrałem aż 3 co mnie bardzo cieszy. Jak na razie po 136 s&g mój bankroll wynosi 25$, więc i finanse nieco ruszyły w górę :)
W każdej wygranej miałem stosunkowo łatwych rywali w HU choć wcześniej grali naprawdę dobrego pokera. Pokazuje to że opanowanie HU jest równie ważną sztuką co opanowanie samej gry w pokera.
[center]Oto ostatnie wyniki:[/center]

[center]Sam wykres sharka ładnie pnie się w górę i te 3 ostatnie wygrane pod rząd zaowocowały ładną kreską, skierowaną w górę :mrgreen: [/center]

Mam nadzieję że uda mi się utrzymać dobrą passę, tak więc trzymajcie kciuki :)
[center]
Bankroll: 25$ (+8,80$)
Liczba s&g: 136
[/center]

Altey
-#VIP
-#VIP

Postautor: Altey » 14 lip 2009, 11:57

[center]"Czy soft już mnie nie lubi?"[/center]

Niestety moje dobre samopoczucie odeszło wraz z połową bankrolla. W sumie nie mam się co rozpisywać bo szkoda mi słów na to co się ostatnio dzieje. Tylko dzisiaj 3x połamali mi KK i raz AA = Masakra. Nic bym nie mówił, ale powiedzcie sami czy to jest normalne? :
JA: KK
Rywal: J5off
All-iny pre-flop
Flop: JJ5
:shock:
Dalej już bez pomocy i koniec. I cały czas takie akcje.
Zagrałem już co prawda 164 s&g co mnie oczywiście cieszy. Niestety mój bankroll spadł do 12,40$, co mnie trochę zdołowało bo muszę zaczynać od początku. Chyba mam małego tilta więc trzeba odpuścić na kilka godzin i się zrelaksować :)

[center]Dane z sharka nie wyglądają już tak dobrze :([/center]

[center]Wykres również spadł do poprzedniego poziomu :([/center]

Ale się nie załamuję. Myślę że chwila odpoczynku i relaksu pomoże mi wrócić do formy. A żeby wpis nie był taki smutny, wrzucam kolejną karetę króli, którą trafiłem wczoraj :mrgreen:

[center]Bankroll: 12,40$ (-12,60$)
Liczba s&g: 164
[/center]

Altey
-#VIP
-#VIP

Postautor: Altey » 14 lip 2009, 14:13

[center]"Form - HOT - Bo Shark nigdy nie kłamie" [/center]

Od ostatniej sesji odpocząłem sobie 2 godzinki i oczyściłem umysł z wcześniejszych porażek. Jak zwykle pomogło i przeniosło się to na wyniki. Zagrałem jedną sesję z 4 stołami s&g. Poszło super i we wszystkich 4 s&g znalazłem się w kasie. Szkoda że wygrałem tylko jedno bo spokojnie mogłem wygrać 3 s&g gdyby nie bad beat, ale już nie mam co narzekać. Bankroll podskoczył do 19,60$, więc na poziom który daje nadzieję na odrobienie strat.
[center]Shark twierdzi że jestem HOT :roll: Wręcz się zarumieniłem :mrgreen: [/center]

[center]Jak widać w ostatnich 8 s&g, 5 razy byłem w kasie z czego 4 razy z rzędu :)[/center]

[center]A wykres? Ważne że powoli się podnosi :)[/center]

[center]Bankroll: 19,60$ (+7,20$)
Liczba s&g: 168
[/center]

Altey
-#VIP
-#VIP

Postautor: Altey » 15 lip 2009, 11:16

[center]"Mr. Bad Beat"[/center]

Po tytule można się domyślać że głównym tematem tego postu będą bad beaty. Od ostatniego wpisu zagrałem 22 s&g. Lecz cała masa bad beatów nie pozwoliła mi powiększyć bankrolla. Spadł on do 15,20$, jednak i tak jestem zadowolony że swoją dobrą grą udało mi się uratować mój bankroll przed wyzerowaniem. Oto kilka rozdań, które doprowadzały mnie do przegranej:
[center]
Obrazek [/center]

Tutaj szkoda w ogóle coś analizować. Totalna masakra. All-iny pre-flop, faza buble. Na flopie łapię już tripsa, a po turnie rywal ma tylko draw do strita. 4 outy rywala pozwalają mi się powoli cieszyć, do momentu aż na river wychodzi dziesiątka i rywal łapie strita. Szkoda słów :(
[center]
Obrazek [/center]

Hmm. Tutaj może nie było jakiegoś strasznego bad beata bo w końcu rywal miał na ręce QQ. All-iny pre-flop. Wiedziałem jednak że mam duże szansę między innymi dlatego że mogłem liczyć na flusha. Flop od razu daje mi ratunek w postaci A. Turn przynosi 3 pika i już wiedziałem że kroi się idiotyczny river. Byłem pewny że soft wymyśli aby na river wyszedł kolejny pik lub dama. Nie myliłem się i dama ratuje rywala a mi zapewnia buble :(

I co tu dużo mówić. Była jeszcze cała masa innych głupich zagrywek ale szkoda czasu na rozpamiętywanie. Jestem zadowolony bo mój bankroll jest na dobrej drodze rozwoju, a ja zagrałem już 190 s&g 1+0,20$ za te 10$ :)
[center]
Obrazek [/center]
[center]
Obrazek [/center]

Ostatnie 8 gier nie było najgorsze. 4x w kasie i 2 buble (screeny wyżej). Wykres nie wygląda najgorzej, choć spadki są widoczne.

[center]
Obrazek [/center]

[center]Bankroll: 15,20$ (-4,40$)
Liczba s&g: 190
[/center]

Altey
-#VIP
-#VIP

Postautor: Altey » 16 lip 2009, 19:23

[center]"Challenge podwojony" [/center]

Jak widać choć mój challenge zagrania 100 s&g 1+0,20$ za 10$ już jakiś czas temu się skończył to gra nadal się toczy :) Nie dość że podwoiłem już swój challenge i zagrałem 200 a dokładnie 214 s&g 1+0,20$ to jeszcze mam ten swój bankrollik, który ani drgnie. Choć z jednej strony chciałbym by rósł wraz z moją dobrą grą to z drugiej strony bardzo się cieszę że to 10$ pozwoliło mi zagrać aż 214 s&g. Mój bankroll wynosi w tym momencie 14,40$ i liczę że uda mi się w końcu zacząć go powiększać. Jak na razie na moim koncie było najwięcej 25$, zaś dzisiaj zanotowałem spadek do 4$, jednak udało mi się go wyciągnąć na wyższy poziom :)

[center]Oto dane i ostatnie wyniki:

Obrazek

Obrazek [/center]

Jak widać w sumie nic ciekawego się nie dzieje. Są przegrane i wygrane, jednak zawsze wychodzi na 0 lub na lekki plus :)

[center]A oto wykres:

Obrazek [/center]

Widać że ostatnie spadki raczej mnie zmobilizowały i udało się wyciągnąć kreskę troszkę do góry :)

Otrzymałem również pieniążki za 2 miejsce w głosowaniu na najlepszy blog czerwca. Postanowiłem spróbować zagrać tym samym systemem lecz na wyższych stawkach a mianowicie 2+0,20$. Niestety nie idzie mi zbyt dobrze co spowodowane jest zbyt małmym bankrollem jak na te stawki. Schodzę więc na stawki 1+0,20$ i zobaczymy czy uda się utrzymać bankroll a może nawet uda się go powiększyć.

Liczba s&g na Betsson-brak-polskiej-licencji! - 214

[center]Bankroll:
Betsson-brak-polskiej-licencji!: 14,40$ (-0,80$)
heypoker-brak-polskiej-licencji!: 16,40$ (-8,60$)
[/center]

Altey
-#VIP
-#VIP

Postautor: Altey » 17 lip 2009, 19:57

[center]"Dobre wyniki"[/center]

Chyba w końcu nadeszła moja forma. Choć bad beaty nadal się zdarzają to i tak idzie mi bardzo dobrze. Gram wtedy kiedy mam na to ochotę. Staram się nie grać na siłę bo wiem że to nie przynosi efektów. Obecnie jestem strasznie zadowolony ze swojej gry. Nadal gram multitabling i można powiedzieć że gram na automacie choć nie do końca. Skupiam się na rozdaniach, które mogą mi pozwolić zbudować stack i staram się wtedy analizować sytuację. Do każdej sesji podchodzę poważnie choć nie napinam się na wygraną i czasem ryzykuję. Przynosi to dobre efekty. Mój bankroll na Betsson-brak-polskiej-licencji! wynosi 29,60$ a zagrałem już 242 s&g 1+0,20$. Idzie bardzo dobrze i mam nadzieję że będzie jeszcze lepiej. Na prawdę zauważyłem że moja gra jest coraz lepsza i bardzo mnie to cieszy.
[center]Zerknijmy na dane i ostatnie gry:[/center]

Jak widać moje ROI nieco się podniosło i wynosi w tym momencie 7%. Co do ostatnich 8 gier, to myślę że dobrze to wygląda. 5x w kasie i 3x bardzo blisko kasy. Szczerze mówiąc te 3 przegrane to właśnie bad beaty, ale do tego się już przyzwyczaiłem :)

[center]Wykres jest na najwyższym poziomie od wpłacenia depozytu: [/center]

Co będzie dalej? Nadal będę grał na tych stawkach. Myślę że przejście na wyższe stawki było by dużym błędem z mojej strony. Jak na razie jest dobrze i liczę na dalsze powodzenia z powiększaniu bankrolla :)
[center]
Liczba s&g na Betsson-brak-polskiej-licencji!: 242

Bankroll:
Betsson-brak-polskiej-licencji!: 29,60$ (+15,20$)
heypoker-brak-polskiej-licencji!: 16,40$ (bez zmian)
[/center]

Awatar użytkownika
Mlody
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: Mlody » 17 lip 2009, 20:05

Na pewno nie przechodz na wyzsze stawki;) Graj na razie swoje na tych :) Ta dobra seria moze byc po prostu upswingiem (a przejscie na wyzsze przy nadchodzacym downswingu moze zniszczyc Twoja bankroll:P) albo na prawde zaczynasz kosic na tych stawkach ;)

Altey
-#VIP
-#VIP

Postautor: Altey » 18 sie 2009, 10:19

A więc zacznę od tego że jestem różowy co z resztą widać. Postanowiłem o tym napisać tutaj, czyli na swoim blogu żeby nikt nie miał pretensji że ciągnę jakieś wywody i tworzę nowe tematy. Cóż takiego zrobiłem że zostałem zdegradowany z rangi PokerKings do Pretendent?
Sam bym chciał wiedzieć, ale oczywiście otrzymałem wiadomość rzekomego powodu.
Ale może zacznę od początku:
W listopadzie 2008 kupiłem domenę internetową związaną z pokerem. Od razu wiedziałem że nie ma sensu budować portalu czy forum bo konkurencja jest dość duża. Z racji iż domena według mnie jest atrakcyjna postanowiłem ją sprzedać. Jednak zanim miało to nastąpić postawiłem stronę główną na tej domenie i przykładowe forum na subdomenie. Dlaczego? Aby wyszukiwarki zindeksowały domenę i subdomenę i aby domena sama w naturalny sposób się pozycjonowała. Cena domeny zindeksowanej i w miarę wy pozycjonowanej wzrasta. Na stronie głównej umieściłem dwa banery (unibet-brak-polskiej-licencji!, Betsson-brak-polskiej-licencji!) by zobaczyć czy ktoś się zarejestruje. Od razu mogę powiedzieć że oczywiście nikt się nie zarejestrował. W lutym już praktycznie dałem sobie spokój co z resztą widać i na stronie głównej i na forum.
Dla waszej wiadomości - na forum jest zarejestrowanych 150 osób z czego 148 to boty spamowe. I tak oto wygląda moja działalność w dziedzinie pokera. Oczywiście pominę już fakt że przez 4 miesiące widniał na stronie baner pokerkings przez który zarejestrowało się na pokerkings 7 osób. Mniej więcej w lutym, w moim profilu na pokerkings umieściłem jako "moja strona www" adres mojej domeny, więc jak widać nie ukrywałem się z tym bo wiedziałem że nic złego nie robię. Kilka dni temu napisał do mnie Glory że mam swoje forum i tym samym tworzę konkurencję dla pk. Odpisałem i wytłumaczyłem dokładnie tak samo jak tłumaczyłem teraz. Czyli że nie zajmuję się tym, nie piszę haseł do freerolli i tym bardziej ich nie wynoszę z forum pokerkings co z resztą było widać. Przez kilka następnych dni w dziale VIP zastanawiano się co ze mną zrobić i oczywiście panowie których uważałem za pewnego rodzaju "wirtualnych znajomych" jednogłośnie stwierdzili że trzeba mnie zdegradować do najniższej rangi jak to stwierdził admin - "profilaktycznie".
Oczywiście starałem się wyjaśnić że przecież nic złego nie zrobiłem i tak czy inaczej kiedyś sprzedam tą domenę. Więc admin stwierdził że sprzedając domenę "pośrednio" zrobię konkurencje pk. Bo ktoś domenę kupi i zrobi portal i to będzie konkurencja :shock:
Tego nie będę komentował nawet......
Wczoraj cała sytuacja była dla mnie co najmniej śmieszna bo tłumaczenia i wyciąganie wniosków na siłę poprzez wymyślanie śmiesznych powodów wyglądało tak, jakbym nie był mile widziany w grupie czarnych i szuka się byle jakiego powodu by mnie zdegradować. Dzisiaj jestem zły ponieważ poświęciłem wiele czasu i pieniędzy by być w porządku wobec pokerkings. Przez półtora roku napisałem 740 postów, na stronie spędziłem 633 godziny a odwiedzałem ją ponad 2000 razy. Z banerów pokerkings zarejestrowałem się w Betsson-brak-polskiej-licencji!, unibet-brak-polskiej-licencji!, redkings, chlipoker-brak-polskiej-licencji!, cdpoker, wh i kilka innych. Do większości wpłacałem regularne depozyty. Byłem kapitanem grupy rake na Betsson-brak-polskiej-licencji! gdzie również wyrabiałem nie najgorszy rake. I czy jakieś forum, które leży odłogiem było wystarczającym powodem by pozbawić mnie wszystkich przywilejów ? Odebrano mi nawet możliwość grania w naszych freerollach bo nie mam dostępu do haseł. Dlaczego? Bo admin się boi że zacznę wynosić hasła. No ja pierdole przez pół roku ich nie wynosiłem i nagle teraz mam je wynosić?
Bardzo się zawiodłem na wielu osobach. Czekam na wasze opinie na ten temat.
Podam adres tej mojej domeny do wglądu: plpoker.pl
Od razu mówię: Adres podałem tylko do wglądu. Proszę włączyć stronę zobaczyć i wyłączyć i zapomnieć że taka istnieje. Bo zaraz bana dostanę za promocję swojej strony LOL....
Temat ten napisałem nie po to że chcę na siłę wrócić do czarnych czy elitarnych. Nie mam nawet takiego zamiaru. Temat powstał po to by pokazać to czego nie widać na goły rzut oka.......

Awatar użytkownika
wheeny
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: wheeny » 18 sie 2009, 13:34

Publikujesz tutaj swój punkt widzenia tej sprawy, niestety nikt poza VIP'ami nie zna tego drugiego punktu widzenia i całej argumentacji związanej ze zmianą rangi.

Także trudno wyrokować - ale na podstawie tego, co napisałeś, to faktycznie degradacja zdecydowanie przesadna...

Przykro mi, że coś takiego Cię spotkało. Mam nadzieję, że cała sprawa zostanie jakoś lepiej rozwiązana, kiedy odpowiednie osoby z mocą sprawczą jeszcze raz to przeanalizują. Bo faktycznie nie wydaje mi się, żeby plpoker z 148 spam botami miał być poważną konkurencją dla PK z kilkoma tysiącami aktywnych userów...

No ale niektórzy są bardzo wrażliwi na takie sprawy.

Awatar użytkownika
knoperss
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: knoperss » 18 sie 2009, 14:17

konkurencja konkurencją no ale takie coś?? jeżeli sprzedaż domenę to nie kapiszi jaką robisz konkurencję? najgorsze że my nie znamy drugiego końca tego kija i nijak możemy się wypowiadać na ten temat... może Glory coś napisze albo inna osoba wyżej położona :) no ale skoro wyrabiałeś pkt dla forum i byłeś aktywny to nie powinieneś zostać zdegradowany.... szkoda że tak wyszło ale miejmy nadzieję że to się wszystko wyjaśni :)

Awatar użytkownika
Glory
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: Glory » 18 sie 2009, 14:30

Sprawa była od tygodnia omawiana w dziale VIP i decyzja o pozbawieniu go rang nie była moja ale wspólna. Bo ja sam zupełnie nie wiedziałem co z tym zrobić.

Jednym z założeń forum jest lojalność. Czy osoba która zakłada własne forum pokerowe jest lojalna? Do tego mamy sprawę Mx-a która pokazała, że lepiej czasami chuchać na zimne niż później mocno żałować. A od zawsze byłą u nas zasada, że osoby udzielające się mocno na innych forach NIE MOGĄ MIEĆ dostępu do informacji poufnych. Nie wspominając o osobach które prowadzą wobec nas działania konkurencyjne. Przypominam, że moderatorom innych for dawaliśmy zawsze bany...

I stąd się wzięła degradacja - odcięcie go od ukrytych działów. Nie dostał bana, nie został wyrzucony.

PS. A co do "pokrzywdzenia" Atleya to ja bym proponował mu zliczyć ile $ wygrał w forumowych turniejach, ile gadżetów otrzymał i jak wiele się tu nauczył. Wątpię by choć 10% oddał tego w rake. Ale przecież łatwo się zapomina że się coś dostało, za to zawsze można coś komuś wypomnieć....

Awatar użytkownika
Sebola
-#VIP
-#VIP

Postautor: Sebola » 18 sie 2009, 21:02

Ja też się wypowiem - ja podałem proste rozwiązanie tej sytuacji w dziale VIP - dopóki Altey nie sprzeda domeny - dopóty nie może mieć dostępu do poufnych działów forum (dla mnie to normalne) - jak tylko sprzeda domenę sugerowałem powrót w grono czarnych bez żadnych dodatkowych wymagań - myślę że to uczciwe nie wchodząc już w wywody kto więcej skorzystał PK z Alteya czy Altey z PK

Altey - sprzedaj domenę i spokój - nie wiem o co cała ta rozprawa. To chyba normalne że ktoś kto tworzył coś przez lata będzie chronił swoje interesy i wg mnie mógł zupełnie suwerennie podjąć tę decyzję jednoosobowo, nawet nie pytając się nikogo o zdanie. Wolny rynek ma swoje zalety ale trzeba być czujnym jak się prowadzi jakikolwiek biznes i mnie to akurat nie dziwi

Altey
-#VIP
-#VIP

Postautor: Altey » 23 wrz 2009, 11:08

A więc witam po małej przerwie :) Jak widać znów jestem czarny co mnie oczywiście cieszy :mrgreen:
Dzisiaj przywrócono mi rangi i miałem okazję co nieco poczytać o tej całej sytuacji w dziale Pokerkings. Widziałem że dyskusja była bardzo zażarta i oczywiście dziękuję tym którzy się za mną wstawili i tym którzy jak by nie było przedstawili swoje racje. Na dzień dzisiejszy zgadzam się w 100% i z administracją i z każdym który powiedział co o tym myśli bo wszyscy mieliście rację. Na początku gdy otrzymałem wiadomość od Glory'ego że zostaną odebrane mi wszystkie rangi byłem wściekły moje wypowiedzi mogły być nieco ostre i cyniczne. Jednak po ochłonięciu udało mi się dogadać z Glorym co mogłem zrobić od razu zamiast obstawać przy swojej racji. Jak już wcześniej mówiłem moje działania nigdy nie miały na celu stworzenia konkurencji dla pk. Od razu mówiłem że domenę chcę sprzedać jak tylko ją wy pozycjonuję. Na początku cała sprawa mnie ogromnie zbulwersowała jednak po ochłonięciu udało mi się powoli na spokojnie porozmawiać z glorym. I gwoli wyjaśnienia. Najpierw wystawiłem domenę na allegro, jednak po zakończeniu aukcji wylicytowana kwota była zbyt niska by domenę sprzedać. Dlatego też zlikwidowałem forum, a domenę przekierowałem na adres pokerkings.pl
Gdybym na początku wiedział że wystarczy tylko to uczynić to całej sytuacji by nie było. Aczkolwiek nie ma co gdybać, ważne że udało nam się dojść do porozumienia.
Wszystkich którzy poczuli się pokrzywdzeni PRZEPRASZAM , wszystkim którzy byli za mną DZIĘKUJĘ i myślę że całą sprawę możemy uznać za zamkniętą i mam nadzieję że ta sytuacja będzie dla mnie i dla innych nauką by takie sytuację się nie powtarzały :)

[center]A jak u mnie pokerowo?[/center]
Szczerze mówiąc ta sytuacja odbiła się na mojej grze. Zniechęciło mnie to do samej gry i praktycznie nie grałem w ogóle. Mam nadzieję że powoli uda mi się powrócić do dobrej gry a ta przerwa wyjdzie mi tylko na dobre.

Awatar użytkownika
knoperss
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: knoperss » 23 wrz 2009, 16:50

no to witamy ponownie :D nie pozostaje nic innego jak napisać:
Bierz się do roboty !!! :mrgreen:

Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Sith » 24 wrz 2009, 21:59

Witamy ponownie! Trzeba mieć nadzieje że sukcesy pokerowe wrócą równie sprawnie jak ranga!

Awatar użytkownika
wheeny
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: wheeny » 25 wrz 2009, 19:51

Welcome back, Altey! :-)

Powodzenia w grze i publikuj wyniki.

Awatar użytkownika
Spiegol
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Spiegol » 25 wrz 2009, 20:52

Ciesze się, że się dogadaliście i doszło do kompromisu - witam z powrotem! :)

A co do części pokerowej to radzę BRAĆ SIĘ DO ROBOTY! Czemu? Bo od października przechodzę do grupy Kings of Betsson-brak-polskiej-licencji! i będziemy w jednej drużynie punkty nabijać, a poza tym mamy bardzo fajną opcję w ramach turniejów live z Betsson-brak-polskiej-licencji! - szczegóły w grupie graczy ;)

Wróć do „Mój pokerowy mini blog”