...:::Altey Blog:::...

Miejsce w którym możesz sobie założyć własny wątek i na bieżąco dzielić się z innymi swoimi sukcesami, porażkami i przemyśleniami. Forum widoczne po 20 postach. Ponad 300 blogów polskich graczy.
Oskarek

Postautor: Oskarek » 11 paź 2010, 23:13

Alliny był preflop z AK na KQ? tak? tak więc powiedz mi po co patrzysz ile miałeś procent na flopie? 70/30 i tak na to patrz nawet jak masz 99% na flopie to na to nie patrz
te rozdanie to nei smiech na sali tylko 3/10 takich sytuacji przegrasz i tyle :)

Altey
-#VIP
-#VIP

Postautor: Altey » 11 paź 2010, 23:36

To że to rozdanie nie jest jakimś ewenementem to wiem. Nie pierwszy raz przegrywam w taki czy nawet gorszy sposób. Tylko wiesz - potęguje to dana sytuacja. Bo jak przegrasz w taki sposób na cash i stracisz 1BI, czy w s&g i przegrasz jedno z wielu to jeszcze można to zrozumieć. A tutaj? 5 godzin gry, nie łatwej gry i spora szansa na FT i dobry wynik i takie coś się przytrafia to można się porządnie wkurwić. Ale co zrobić. Trzeba zapomnieć, ochłonąć i grać dalej, dlatego już sesje cash zostawiłem na jutro żeby się nie spinać i nie popełniać głupich błędów.

Oskarek

Postautor: Oskarek » 12 paź 2010, 00:50

No widzisz i wlasnie to jest najgorsze w mtt i dlatego ich nie gram bo bym psychicznie wysiadl :) mam za slaba psychike na takei swingi

Awatar użytkownika
alekspolak1
-#VIP
-#VIP

Postautor: alekspolak1 » 12 paź 2010, 16:49

Altey pisze:A tutaj? 5 godzin gry, nie łatwej gry i spora szansa na FT i dobry wynik i takie coś się przytrafia to można się porządnie wkurwić.

Ja dlugo myszlalem nad gra mtt, nawet przez pewien okres 75% mojej gry bylo na mtt. Ale jakos mi sie tu zupelnie ne podoba. To co ja kocham to odrabianie odrazu strat po przegranych rozdaniach, a takie mtt mi to uniemozliwiaja. Szkoda tylu nerwow na cos takiego :)

Graty za powrot do niebieskich :)

Altey
-#VIP
-#VIP

Postautor: Altey » 12 paź 2010, 18:32

Ja też ogólnie za turkami nie przepadałem ostatnio i jeśli już coś grałem to tylko forumowe. Ale na LadeBrokes gra mi się świetnie MTT jak na razie, więc trzeba z tego korzystać. A żeby nie tiltować się przegranymi w MTT, odpalam sesję cash i odrabiam choć część strat.

alekspolak1 pisze:Graty za powrot do niebieskich :)

Dzięki, w końcu znikł ten oczojebny różowy kolor :mrgreen: Myślałem na tym by znowu zostać Pokerkingiem i dołączyć do jakiejś grupy, ale nikt nie garnie się do tego by powiedzieć mi ile średnio trzeba ugrać punktów w miesiącu na LadeBrokes by się utrzymać w grupie więc ......

Co do pokera, to zagrałem krótką sesję cash bo nie miałem dzisiaj zbyt wiele wolnego czasu. Ale ważne że na plus :)

[center]Bankroll Cash: 124€ (+6€)
Bankroll MTT: 65€
Punkty: 206
[/center]

Awatar użytkownika
alekspolak1
-#VIP
-#VIP

Postautor: alekspolak1 » 12 paź 2010, 20:57

Altey pisze:ile średnio trzeba ugrać punktów w miesiącu na LadeBrokes by się utrzymać w grupie więc ......

zeby sie utrzymac wystarczy poprostu cos ugrac, ale ciezko bedzie Tobie o bycie np punktowany x3 i powyzej srednij grupy bo = ja z 20k wyrobie...

Altey
-#VIP
-#VIP

Postautor: Altey » 13 paź 2010, 16:41

20K to niezły wynik. Ja myślę że 1-2K w miesiącu jestem w stanie zrobić gdy będę miał więcej wolnego czasu. Tak czy inaczej do grupy już się zgłosiłem i czekam.

Co do mojej gry to jest tak sobie. Z MTT grałem tylko nasz forumowy turniej. 7 miejsce uważam za bardzo dobre, szczególnie że wpadli znajomi na wódeczkę i moja gra ograniczała się do zagrań all-in - fold. Dzięki temu w klasyfikacji jestem już na 4 miejscu i mam nadzieję że uda się to utrzymać.
Jeśli chodzi o Cash to zagrałem dzisiaj 1-godzinną sesję. Było na plus, skończyłem z małym minusem, ale tragedii nie ma :)

Dzisiaj planuję zagrać dwa high stacki tradycyjnie + freezeout za 10+1€.

[center]Bankroll Cash: 120€ (-4€)
Bankroll MTT: 58€ (-7€)
Punkty: 237
[/center]

Altey
-#VIP
-#VIP

Postautor: Altey » 14 paź 2010, 18:22

Od wczoraj pech trzyma się mnie kurczowo jeśli chodzi o MTT na LadeBrokes. Wczoraj zagrałem Freezeouta za 10€. Odpadam w śmieszny sposób:
JA:AA
Rywal: AT
Flop xxT, turn x, river T.
Potem highstack za 2€. Zostało 60 graczy, mam 26 stack. Odpadam tak:
JA: QQ na BB. Kilku graczy limpuje. Robię bet 5xBB dostaję dwa calle.
Flop:449 w tym dwa kiery. Betuję pot, jeden rywal raise, drugi call, wchodzę all-in i dostaję dwa calle. Pierwszy rywal pokazuje A7s w kierach, drugi ..... 34off :shock: :shock: :shock:
Mi nie dochodzi dama, rywalowi który drawował flusha nie dochodzi kolejny kier i mistrz z 34off zgarnia dużą pulę i jest chip leaderem, a ja odpadam z turka. Ja nie wiem, kto na tym etapie w turnieju, limpuję najpierw 34off bez pozycji, a potem sprawdza bet 5xBB ? Brak mi słów.

Dzisiaj postanowiłem zagrać te same turki, czyli HighStack za 1€, Freezeout za 10€ i HighStack za 2€.

Dwa turki już poszły się jebać w sposób co najmniej pechowy.
HighStack za 1€:
JA: TQs na SB. Kilku graczy limpuje, ja tylko dokładam do BB i oglądam flopa. 89J. Rywal z pierwszej pozycji betuje 1/2pot, jeden call, reszta fold i Ja gram all-in bo leżą na flopie dwa kara. Gracz który podbijał sprawdza, drugi po zastanowieniu fold i moim oczom ukazuje się 78off. Więc przypuszczałem że ratuje go już tylko T i będzie split. A jednak się myliłem. Turn: 8, river 8 i kolo dozbierał do karety :shock: Śmiech na sali.

Freezeout za 10€:
JA: AQoff na BB. Kilka limpów, więc bet pot. Dwa calle. Flop AQ2 w tym dwa kara. Robię bet pot, jeden rywal call, drugi all-in, sprawdzam i ostatni gracz call. Ten który wszedł all-in pokazał AKoff a ten który sprawdził pokazał.....34off :shock:
Myślę sobie nie jest źle. Bije mnie tylko król albo 5. Nie przyszedł ani król, ani piątka ale i tak przegrywam bo kolesiowi z 34off dochodzą dwa kara i ma kolor :roll:
Ja nie wiem co ci ludzi myślą, grając z takim badziewiem? Choć, nie. Wiem co myślą bo dowiedziałem się dzisiaj na SB. - "A może coś dojdzie?".
LOL

Tym sposobem poszło kawałek rolla. Wiadomo że nie spodziewałem się że będę codziennie w kasie w MTT bo tutaj raczej trzeba liczyć na dużo spadków i jedno mocne odbicie, ale Ja nawet sobie nie pograłem, a za to zobaczyłem mega debilne rozdania w których niestety miałem nieprzyjemność uczestniczyć.
Dzisiaj został mi już tylko High Stack za 2€ i może zagram chwilę cash choć jeszcze nie wiem.
[center]
Bankroll Cash: 120€
Bankroll MTT: 30€ (-28€)
Punkty: 256
[/center]

Altey
-#VIP
-#VIP

Postautor: Altey » 14 paź 2010, 18:55

[center]"Welcome Back"[/center]

Trochę poprawił mi się nastrój. Co prawda nie przez jakieś dobre wyniki w grze, ale dzięki temu że znowu jestem Czarny :grin: Oby Tym razem udało mi się utrzymać bankroll w ryzach a co za tym idzie rangę na forum :razz:

Robinmaster
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Robinmaster » 14 paź 2010, 19:00

Gratulacje tego High Stacka za 10 ojro wygraj :) to na pewno wtedy ci się uda utrzymać na jakiś czas przynajmniej bankroll w ryzach :) no chyba że zaczniesz grać MTT za 50 wtedy :) hehe :) Powodzenia

Altey
-#VIP
-#VIP

Postautor: Altey » 15 paź 2010, 11:40

Robinmaster pisze:Gratulacje tego High Stacka za 10 ojro wygraj :) to na pewno wtedy ci się uda utrzymać na jakiś czas przynajmniej bankroll w ryzach :) no chyba że zaczniesz grać MTT za 50 wtedy :) hehe :) Powodzenia

Za gratulację dziękuje, reszty Twojego posta nie zrozumiałem. Bo highstacka za 10€ nie grałem, więc nie miałem co wygrać, a dlaczego miałbym grać MTT za 50€? Nie mam pojęcia.

Wracając do samej gry, zagrałem wczoraj na koniec highstacka za 2€. Odpadam na samym początku:
JA: AA
Rywal: AQoff
All-iny pre-flop. Na board wychodzą cztery trefle, kolo ma Asa w treflu i dziękuje.

Coś ostatnio idzie słabo w MTT roll jaki przeznaczyłem sobie na MTT mocno się skurczył, dlatego na razie pozostanę przy cash. A z MTT będę grał tylko High Stacki za 1€ i za 2€. Może passa wróci i wtedy spróbuję zagrać coś z większym BI.

Awatar użytkownika
Spiegol
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Spiegol » 15 paź 2010, 13:29

Przypuszczam, że po gratulacjach powinien być przecinek i Robinmaster proponował Ci zagranie tego turnieju za 10€ w celu nabudowania rolla i spokojnej gry tych za 2€, dodał do tego ewentualność szybkiego przegrania rolla, jak po sukcesie w turnieju za 10€ poszedłbyś na turki za 50€ ;):P

Altey
-#VIP
-#VIP

Postautor: Altey » 15 paź 2010, 20:09

W tym momencie turki za 10€ sobie odpuszczam bo za 30€ nie pograłbym za dużo.

Dzisiaj zagrałem już cash i MTT. Na cash sesja krótka - niecała godzinka, i choć mały to ważny :plus: MTT po raz kolejny nie poszło i po raz kolejny odpadam po bad beacie KK vs TJ. Nie dość że rywal już na flopie trafił fulla to jeszcze dozbierał sobie do karety :shock:

[center]Obrazek [/center]
[center]
Bankroll Cash: 123€ (+3€)
Bankroll MTT: 27€ (-3€)
Punkty: 293
[/center]

Altey
-#VIP
-#VIP

Postautor: Altey » 16 paź 2010, 18:40

Tragedia - Tyle mogę powiedzieć o Tym co mnie ostatnio spotyka w MTT na LadeBrokes. Dzisiaj zagrałem już HighStack za 1€ i Freezeout za 10€, choć mówiłem że już za 10€ grał nie będę. Ale tak mnie naszło i jednak zagrałem. Coraz bardziej utwierdzam się w przekonaniu że coś się spierdoliło jeśli chodzi o MTT. Dalej gram tak jak grałem i wszystkie, dosłownie wszystkie porażki są po bad beatach. Dzisiaj odpadam z turka za 10€ w taki sposób:
JA: AA na SB
UTG podbija za 3xBB, wszyscy fold, odpowiadam all-in, BB fold a rywal z UTG sprawdza za 4/5 mojego stacka pokazując AQs.
Flop: QQx, więc zostaje mi jeden out który nie spada i żegnam się z turniejem. I powiedzcie. Czy to nie jest pech? W ostatnich dniach po prostu coś mega hujowego mnie spotyka na MTT.
W cash też cudów nie ma, wychodzę z sesji albo na malutki plus, albo na mały minus i szerze nie za bardzo już chce mi się grać, więc cash sobie odpuszczam bo większych korzyści z tego nie ma. Tak więc spróbuję jeszcze przez kilka dni pograć MTT na LadeBrokes i jeśli nic się nie zmieni to uciekam stąd bo wiem jak to może się skończyć.

Oskarek

Postautor: Oskarek » 16 paź 2010, 19:01

Altey, BANKROLL MANAGEMENT

Po dwa 15% ITM w longrunie to b.dobry wynik dla dobrego gracza MTT
Nawet Phil Ivey nie wygrywa wszystkich turniejów

Altey
-#VIP
-#VIP

Postautor: Altey » 16 paź 2010, 20:33

Oskarek pisze:Altey, BANKROLL MANAGEMENT

Po dwa 15% ITM w longrunie to b.dobry wynik dla dobrego gracza MTT
Nawet Phil Ivey nie wygrywa wszystkich turniejów

BM - wiem, dlatego już nie chciałem grać 10€, ale mnie coś podkusiło :)
ITM - no wiadomo że nie jest źle i tak naprawdę z MTT jestem dobrze na plus i grało mi się super, nawet w turkach w którym nie byłem w kasie.
Po prostu ostatnio tak mnie dołują te bad beaty że masakra. Myślę że coś się rąbnęło jak zacząłem grać cash, dlatego cash sobie odpuszczam przynajmniej na LadeBrokes. Zostawię na razie rolla na MTT i postaram się nie szarżować i grać swoje. Zobaczymy co będzie.

Altey
-#VIP
-#VIP

Postautor: Altey » 17 paź 2010, 16:12

Tragedii na MTT ciąg dalszy. Zagrałem dzisiaj jak na razie 1 turek za 5€ i już mi się odechciało. 4 lub piąte rozdanie w turku. Dostaję KK na BB, koleś z UTG+2 rzuca all-in i odsłania AKoff. Oczywiście As na river i po wszystkim.
Z ciekawości i z racji tego iż na LadeBrokes nie grałem jeszcze donów postanowiłem spróbować za 5€. Pierwszy wygrana, drugi również wygrana, ale mówiąc szczerze - rzeźnia. Blindy chyba 4 minutowe, więc zdarza się sytuacja że przy stacku początkowym 1,5K i przy blindach 300/600 na stole nadal jest 10 graczy. Według mnie tylko szczęście gra tu jakąś rolę, a ja nie lubię gdy zamiast mnie gra los, więc chyba sobie daruję dony. 5€ odrobiłem które straciłem już dzisiaj więc na razie wielkich spadków nie ma.
Jeśli chodzi o MTT to na pewno dwa high stacki dzisiaj + ...... może coś jeszcze.

Awatar użytkownika
knoperss
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: knoperss » 17 paź 2010, 16:47

jeżeli dołujesz się tymi bad betami to poczytaj może o mindset a nie analizy czy książki...

Awatar użytkownika
wheeny
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: wheeny » 17 paź 2010, 17:24

Czytanie o mindset to trochę jak lizanie cukierka przez szybę. Mindset trzeba mieć, przyjdzie z czasem albo nie przyjdzie.

Ewentualnie może jakieś techniki relaksacyjne... :-)

Altey
-#VIP
-#VIP

Postautor: Altey » 17 paź 2010, 21:20

Tylko wiecie. To nie o to chodzi że bad beaty mnie dołują bo do nich po latach gry już jestem przyzwyczajony. Dołuje mnie ich ostatnia ciągłość. Większość turków ostatnio przegrywam z KK lub AA po all-inach pre-flop i zawsze river ratuje rywala. Więc mindset czy techniki relaksacyjne nic mi nie pomogą, bo nadal gram swoje, po prostu pech mnie prześladuje co w końcu pewnie ustąpi.....mam nadzieję :mrgreen:
Właśnie gram HighStack za 2€ i nareszcie coś idzie. W końcu wygrałem z KK na ręce co już jest postępem :mrgreen:

Awatar użytkownika
knoperss
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: knoperss » 18 paź 2010, 07:28

skoro przegrywsz ciagle z AA albo KK to je zrzucaj :mrgreen:

Altey
-#VIP
-#VIP

Postautor: Altey » 18 paź 2010, 20:16

knoperss pisze:skoro przegrywsz ciagle z AA albo KK to je zrzucaj :mrgreen:

Wtedy musiałbym już tylko grać z 46 drzewka :mrgreen:

Wczoraj pech nieco odpuścił i ostatecznie zająłem 86 miejsce na 463 graczy. Ogólnie grało się nieźle, zaryzykowałem i sprawdziłem all-in bardzo agresywnego gracza z KQs. Koleś pokazał 22 :shock: i wygrał.... Ale ważne że przynajmniej sobie pograłem :)
Dzisiaj zagrałem już highstack za 1€ (36 miejsce) i freezeout za 1€ (turbo na które się spóźniłem i praktycznie mnie zjadło).
Teraz od godziny gram High Stack za 2€ i idzie w miarę nieźle, więc wygląda na to że pech troszkę poluzował linę na mojej pokerowej szyi :grin:

Awatar użytkownika
dadzio10
-#VIP
-#VIP

Postautor: dadzio10 » 19 paź 2010, 08:35

Ja bym tam nie postawił wszystkiego na KQs :P tym bardziej ,że sprawdzałeś a nawet nie wrzucałbym nigdy pierwszy :P

Altey
-#VIP
-#VIP

Postautor: Altey » 19 paź 2010, 13:06

[center]"1000 Postów"[/center]

Jak widać, jest to mój 1000 post na forum :grin: Patrząc na pierwsze moje posty muszę przyznać, że jeśli chodzi o grę i umiejętności, te 1000 postów to jak 1000 mil krętej, wyboistej drogi pokerowej. Co ciekawsze, jest to pierwsze forum na którym udzielam się od tak długiego czasu, więc jest to dobry wyznacznik renomy i atrakcyjności PokerKings.pl

Wracając do pokera. Wczoraj grałem HighStack za 2€ i znowu szło nieźle. W konsekwencji 80 miejsce na 470 graczy. Odpadłem z własnej winy a raczej znowu zaryzykowałem. Miałem średni stack, powoli zbliżał się bubble więc gdy dostałem do ręki KTs, postanowiłem spróbować coś z tym zrobić. Gracz z UTG podbił 4xBB i aż pięciu innych graczy sprawdziło. Ja będąc na BB również dołożyłem. Flop niosący nadzieję na strita 4JQ. Cbet UTG za 1/2pot, 2 calle i tutaj dylemat. Jest szansa że po zagraniu all-in wszyscy zrzucą i zgarnę dużą pulę. Jeśli ktoś sprawdzi to tylko UTG z lepszym układem, ale board dawał mi 8 outów na wygraną. Jedynym wyjściem według mnie było zagrania all-in. UTG sprawdził pokazując JJ a pozostali gracze odpuścili. Więc UTG miał już seta, niestety nie doszedł ani As ani 9 i odpadam. Z jednej strony mogłem grać i doczołgać się do kasy, co myślę że udało by się zrobić bez większych problemów, z drugiej jednak walczyłem o wygraną i to rozdanie mogło pozwolić mi śmiało myśleć o dobrym wyniku. Ale ważne że znowu pech mi odpuścił i zagrałem całkiem fajny turek.

dadzio10 pisze:Ja bym tam nie postawił wszystkiego na KQs :P tym bardziej ,że sprawdzałeś a nawet nie wrzucałbym nigdy pierwszy :P

Ten gracz siedział ze mną na stole od dłuższego czasu. Grał all-in nawet z rękami K9s, TJoff, więc wiedziałem że nie ma monstera. Dodatkowo chcąc walczyć o dobry wynik musiałem zagrać o dużą pulę bo inaczej czołgałbym się na shorcie do kasy, czego nie lubię robić. Rywal pokazał parę dwójek i wygrał co było zwykłym przegranym coinem.

Awatar użytkownika
darkog
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: darkog » 19 paź 2010, 13:17

"Wczoraj grałem HighStack za 2€ i znowu szło nieźle."

W jakim roomie moge znaleźć ten turek?

Wróć do „Mój pokerowy mini blog”