[NL] [FR] AA

Analizy rozdań poker texas holdem z gier sit'n go 9-10 osobowych.

GrzechuTG
-#Site Admin
-#Site Admin

[NL] [FR] AA

Postautor: GrzechuTG » 18 maja 2009, 09:30

W sumie analizowac zbytnio nie ma co tutaj ale głupota co po nie których przeraża :D

PRE-FLOP
poxxss bets $4,405 and is all-in, LEGOFF calls $1,430 and is all-in, GrzechuTGG calls $1,365 and is all-in.

FLOP [board cards: :Ac :6c :10s ]

TURN [board cards: :Ac :6c :10s :3h ]

RIVER [board cards: :Ac :6c :10s :3h :6s ]

SHOWDOWN
poxxss shows [ :2d , :Ah ]
LEGOFF shows [ :Kc :8h ]
GrzechuTGG shows [ :Ad , :As ]
poxxss wins $2,840, GrzechuTGG wins $70, GrzechuTGG wins $4,590.

Ostatnio pogrywam sobie sit&go i szukam jakiejś złotej metody na rozgrywanie ale jak widzę takie coś to zastanawiam się czy wogóle jest sens mieć jakąś taktykę. Ofc nie wygrałem tego gdyż moje AT zostało połamane przez J8...
Ostatnio zmieniony 09 paź 2009, 14:21 przez GrzechuTG, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Stefano1988
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Stefano1988 » 18 maja 2009, 09:34

Ja mam tylko jedno na myśli oby więcej takich graczy :) A wszyscy bedziemy szczesliwi :)

master_fold

Postautor: master_fold » 18 maja 2009, 09:44

Zlota metoda na rozgrywanie sng? Graj dobre ABC pokera, plus dodaj troche gry z pozycji bez kart, popraw gre na bubble i spokojnie obserwuj jak zwieksza sie Twoje ROI :)

Awatar użytkownika
dviper
-#VIP
-#VIP

Postautor: dviper » 18 maja 2009, 10:19

Oj GrzechuTG, może im się spieszyło na jakiś serial, albo coś. Jeszcze tego z A2 rozumiem, bo wszedł pierwszy all in, więc chciał postraszyć. Ale ten call z K8, po prostu "genialne" :P
Ja grałem wczoraj sng, to nawet za bardzo nie miałem bubble, bo chłopaki się tak rozkręcili, że nawet nie było czasu nikogo pomęczyć :P Ja się usunąłem w cień w tym rozdaniu i patrzyłem spokojnie co się stanie :P
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

GoodReason
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: GoodReason » 18 maja 2009, 13:03

Taaak. Popieram, tacy ludzie to skarb i poproszę więcej takich.
Oczywiście gdybym miał AA sprawdziłby mnie miś z K8, a na flopie byłoby KK8, pewnie powiedziałbym co innego ;)

No dobra, w przypadku 2 all inów decyzja z AA jest dość prosta.
Ale co jeśli weszło by 4 gościu? albo 5? albo 6?
Gdzie jest granica przy której spasowalibyście AA na pre flopie?
Ja po 5 i więcej kolejnych all inach spasowałbym AA (grając na turnieju), przy 4 bym się poważnie nad tym zastanowił...

GrzechuTG
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: GrzechuTG » 18 maja 2009, 21:30

GoodReason ja myślę że pre-flop zrzucać asy to bez sensu no chyba ze jest bubel ale jeśli grasz jaki kolwiek turniej i masz asy to masz 70% przeciw każdemu układowi a jak masz 5 przeciwników to sytuacja wymarzona na nabudowanie się. Wiadomo że czasem się przegra ale myślę że w większości rozdań to Ty zostaniesz zwycięzcą.

GoodReason
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: GoodReason » 21 maja 2009, 09:01

GrzechuTG, 70% to masz przeciwko jednemu układowi, z każdą kolejną osobą procenty znacząco spadają, w przypadku 5 osób wynoszą poniżej 30%.
Na cash game decyzja jest prosta, bo jak przegrasz, to re-buy i grasz dalej, ale na turnieju masz tylko jedno życie i jeśli to jest dla Ciebie ważny turniej, to pytanie czy warto ryzykować odpadnięcie z niego jeśli się ma 20-30% szans na wygraną?

Awatar użytkownika
martini
-#VIP
-#VIP

Postautor: martini » 21 maja 2009, 09:14

GoodReason pisze:GrzechuTG, 70% to masz przeciwko jednemu układowi, z każdą kolejną osobą procenty znacząco spadają, w przypadku 5 osób wynoszą poniżej 30%.

Nie zgadzam sie, AA ma około 40% na zwyciestwo jeszcze przy siedmiu innych ukladach !! Przy 3 jest to wlasnie około 70%, przy pieciu graczach jest to wciaz powyzej 50% (około 60% dokladnie).
Fakt, ze z kazdym kolejnym graczem nasze szanse znacznie spadają, ale z 30-20% troche przesadziles ;) Ogolnie mi sie jeszcze nigdy nie zdarzylo spasowac asow preflop, ale przy jakims multi all inie rzeczywiscie wejscie moze byc nieoplacalne (czy oplacalne to zalezy oczywiscie od fazy turnieju).

Maciek12
-#zwykly
-#zwykly

Postautor: Maciek12 » 21 maja 2009, 09:21

Asy sa nie do spasowania w zwyklych turniejach. Jedyna szansa w jakiej jeszcze mozna pomyslec to jest buubel jakij duzej satelity gdzie do wygrania NP wejscowki do SUnday Milion a ty masz stack ktory zapewnia Ci wejsciowke wtedy spokojnie bymm AA spasowal a tak w kazdym zwyklym turnieju nie ma szans :)

Awatar użytkownika
wheeny
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: wheeny » 21 maja 2009, 09:37

Maciek12 pisze:Asy sa nie do spasowania w zwyklych turniejach.

Czasem warto spasować AA jak ktoś mocno wchodzi, i przekonałem się o tym już kilka razy. Te sytuacje, tak jak piszesz, dotyczą głównie końcówek, zaraz przed płatnymi.

Jedną akcję pamiętam stale i bez przerwy, jak moje AA zostało pokonane przez KQ, do którego doszło K na flopie i Q na riverze. Wkurzyłem się mega właśnie dlatego, że brak mojej obecności w tym rozdaniu oznaczałby dla mnie płatne miejsca. A tak - diupa.

No ale żeby zrzucić AA pre-flop po czyimś allinie to trzeba mieć nerwy ze stali...

GrzechuTG
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: GrzechuTG » 21 maja 2009, 10:37

Tak jak napisałem wcześniej asy zrzucam w fazie buble ale na początku turnieju nie opłaca się ich zrzucać kiedyś też tak myślałem że warto je zrzucić ale pewny mądry człowiek o nicku Glory :mrgreen: przetłumaczył mi że jest to nie opłacalne w początkowej fazie turnieju.

kamkik14
-#zwykly
-#zwykly

Postautor: kamkik14 » 21 maja 2009, 12:10

opisane rozdania Boskie :D trzeba byc naprawde "optymistą" żeby wejść w rozdanie z tym K8 :P a co do AA to hmm... rowniez wedlug mnie zalezy od fazy turnieju... przy niskiej ilosci graczy (do 3...) mozna sie z AA allinowac a nawet trzeba... bo z czym mamy zwiekszac swoj stack jak nie z AA? zalezy tez wszystko od tego jakie sobie stawiamy cele... mnie z reguły interesuje wiekszy hajs i lepsze miejsce niz doczołganie sie do platnych...

Bolalo mnie ostatnio gdy odpadlem na bublu mając KK w ręce.. i nienajgorszy stack.. a sprawdzil mnie koles z 1010 i mu na turnie 10 spadla... a za platne miejsce bylo 60$... nie mowiac juz o wyzszych miejscach.. ;/

Taki jest poker i trzeba miec faktycznie stalowe zwieracze w niektórych sytuacjach :D

Awatar użytkownika
skuter
-#VIP
-#VIP

Postautor: skuter » 21 maja 2009, 18:52

Zrzucanie AA pre flop musiałoby miec kilka powodów:

1. Masz stack wystarczający by być liderem na FT a do rozdania wchodzi więcej niż dwóch graczy,

2. W rozdaniu możesz stracić wiele żetonów

3. Gracze są Ultra Tight

4. Bubble

Ps. Ja zawsze staram się pamiętać, że AA to tylko para, chociaż pre-flop jeszcze nie zrzuciłem.

Kantus
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Kantus » 25 maja 2009, 21:36

Jeżeli gracze są ultra tight wtedy napewno asów nie zrzucam. Szansa że bedę dominował przeciwnika jest tym bardziej dużo większa. A jeśli są ultra tight i wchodzi ich więcej niż 2to wspaniała sytuacja by się tripe-upować.
Generalnie poza satelitą to AA zrzuciłbym tylko w turnieju na bubble grając za cały bankroll i wiedząc ze nie musze nic wygrywać żeby być w kasie ;-)

LazzaRov
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: LazzaRov » 26 maja 2009, 09:05

Co do tych allinów z AA pre przy powiedzmy 5 graczach w turnieju :
Zastanowiłbym się co musiałoby spaść żebym to rozdanie wygrał. Optymistyczny wariant to gdy sprawdzają nas z AK KK AK QQ , wtedy jest OK. Niema już K w tali, zostały także 2 Q - mamy wtedy 75% szans na wygraną. Ale co gdy gramy na QQ JJ TT 89s 56s ? wtedy spadamy już 37-38%. Trzeba pamiętać ze to tylko jedna para. Chociaż faktycznie AA pre nigdy nie foldowałem. Pewnie dlatego że nie gram o jakieś złote góry żeby się tym martwić. Ale na jakimś WSOPie przy 5 allinach mając dobrego stacka grubo bym się zastanowił :D

Wróć do „Sit'n Go full ring”