Zmiana stołu

Dział dla graczy rozpoczynających przygodę z pokerem. Tu poznasz zasady pokera oraz możesz zadać choćby najbanalniejsze pytanie.
siati
-#pretendent
-#pretendent

Zmiana stołu

Postautor: siati » 02 gru 2008, 11:38

Kiedy wg was jest najlepszy moment zmiany stołu?

Załóżmy, że zaczynam z 10$, to gdy zjadę np do 6$ mam uznawać, że przeciwnicy są za dobrzy i mam uciekać z tego stołu.

To akurat w miarę prosty przykład, ale załóżmy, że wychodzi mi wszystko, to wtedy w którym momencie powinienem ewakuować się ze stołu, np gdy ugram 25$ ;) ?

A może zostajecie do końca na tym stole i próbujecie ugrać jak najwięcej.

Awatar użytkownika
Trabant
-#VIP
-#VIP

Postautor: Trabant » 02 gru 2008, 12:51

Zalezy od strategii jaka przyjmiesz, ja generalnie gram dopoki nie przegram zetonow :)

Awatar użytkownika
Trabant
-#VIP
-#VIP

Postautor: Trabant » 02 gru 2008, 13:55

Żartowałem oczywiście. Ja odchodze ze stolików w momencie kiedy nie widze juz słabszych od siebie. Czesto przegranie żetonow nie świadczy o tym że jesteś słabszy, nie trzeba odgrywac sie na tym graczu z ktorym przegraliśmy jest jeszcze 8 do załatwienia :)

lucart

Postautor: lucart » 02 gru 2008, 17:24

to jest roznie zazwyczaj jak mamy juz 3-4bi (czego wszystkim zycze zawsze) na danym stole to jednak radze sie xmywac bo wystarczy ze stracimy jednego-dwa BI i wpadamy w TILT i potem juz do wukonczenia sie ;) ale kazdy gra jak uwaza.

a 2ga sytaucja jak mamy 6$ ale bo 4$ oddalismy na bad beacie to najlepiej sie dokupic do 10$ znowu i grac dalej. jak nie bedzie nam szlo albo oddamy to trzeba uciekac z tego stolika :mrgreen:

Awatar użytkownika
qbkqbk
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: qbkqbk » 10 gru 2008, 16:35

ja mam narazie zelazna zasade ze wychodze w momencie kiedy mam wplacic blinda,kiedy moj stack jest 2x wiekszy od poczatkowego. Dosc szybko sie podwajam a potem spadam na inny, bo znam sam siebie i wiem, ze ta wygrana bym zaraz przegral ;)
narazie sie sprawdza

Awatar użytkownika
TommyTSW
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: TommyTSW » 10 gru 2008, 19:30

Według mnie nalezy zmienić stół po dosyć pokaznie wygranej piuli przynajmniej takie mam wrazenia jezeli chodzi o sieć Boss Media można jeszcze chwile posiedziec na tyłku lecz nalezy się bardzo pilnować

machel
-#zwykly
-#zwykly

Postautor: machel » 11 gru 2008, 00:02

Moim zdaniem po prostu trzeba obserwować innych graczy przy sole, jeśli widzimy dużą ilość ludzi którzy praktycznie nie uczestniczą w grze i nikogo kogo można łatwo ograć to dłuższa sesja na tym stole raczej mija się z celem.

pablo1972
-#VIP
-#VIP

Postautor: pablo1972 » 14 gru 2008, 23:19

Moja strategia polega na tym że wyznaczam sobie dolną granicę i jeśli ją przekroczę to spadam. Np. zaczynam i mam 10$ ustalam że jak zjadę poniżej 7 $ to wstaję od gry, jeśli coś wygram i mam np. 15$ to dolna granica wzrasta do powiedzmy 13 $, itd. Górnej nie mam, po prostu jak uznam że czas kończyć to kończę.

slawek-2104
-#zwykly
-#zwykly

Postautor: slawek-2104 » 15 gru 2008, 19:10

wychodząc z założenia że siadamy do stołu z maxymalną iloscią żetonów i widzimy że kompletnie nic nie zarabiamy tylko pasujemy albo przegrytwamy rozdania. powinnismy opuscics stół po stracie 30-40% naszych żetonów. a w momencie gdy ilośc naszych żetonów wzrosnie, np. dwukrotnie powinismy ta granice zmienic na 10-20%. ja tąka strategie stosuje, a że juz troche gram w pokera to z doswiadczenia wime że jak przekroczy się ten dolny limit i dojdzie do tego ze tracimy powyzej 50% naszych żetonów to do zera jest już tylko 1krok.

mudzin85
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: mudzin85 » 19 gru 2008, 13:38

lucart pisze:to jest roznie zazwyczaj jak mamy juz 3-4bi (czego wszystkim zycze zawsze) na danym stole to jednak radze sie xmywac bo wystarczy ze stracimy jednego-dwa BI i wpadamy w TILT i potem juz do wukonczenia sie ;) ale kazdy gra jak uwaza.

a 2ga sytaucja jak mamy 6$ ale bo 4$ oddalismy na bad beacie to najlepiej sie dokupic do 10$ znowu i grac dalej. jak nie bedzie nam szlo albo oddamy to trzeba uciekac z tego stolika :mrgreen:

Ja jak najbardziej zgadzam się z kolegą lucart

Plus jeszcze fakt iż po podwojeniu lub potrojeniu swojego stacka możemy od czasu z umiarem blefować i troszkę pokraść gdyż gracz z dużym stackiem budzi większy respekt wśród graczy a jak wiadomo to rotacja na stolikach internetowych jest dość spora także przy zachowaniu umiaru i odrobiny rozsądku jest to dodatkowy atut.

Dudak1
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: Dudak1 » 25 gru 2008, 01:01

Jedna większa przegrana, lub przegrana Buy-ina i uciekam ze stołu- próbuje na innym. Nigdy nie łamię swojej zasady i nie próbuję się "odegrać" ;) ale ja robi to przeciwnik to jest ok!( raz 6 BI na mnie jeden gość stracił, uparciuch! :twisted: ).

Robinmaster
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Robinmaster » 25 gru 2008, 16:33

moim zdaniem bez sensu jest uciekac ze stolu dlatego bo stracilismy powiedzmy 4 $ lepiej sie dokupic i grac dalej , chyba ze widzimy ze na tym stole nic dobrego nas nie czeka i przeciwnicy sa o klase lepsi , no ale jak gramy wedlug pewnych schematow to wybor stolu jest pierwsza rzecza jaka robimy , i bez sensu go zmieniac z powodu 1 czy 2 wtopionych rozdan

Dudak1
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: Dudak1 » 25 gru 2008, 18:15

Ale np. jak grasz godzinę na jednym stole z tymi samymi ludźmi i zaczynasz przegrywać to raczej jest już czas na zmianę, może już Cie przeczytali. Albo po prostu zmieniaj taktykę i nie przegrywaj ;)

Wróć do „Podstawy pokera”