juz nawet sceenow nie robilem ale od prawie 3 dni mam same bad beaty i porazki wtopilem 30 Euro ktore zarobilem w zeszlym tygodniu i juz nie wiem co mam zrobic.
Niech ktos mi poradzi co najlpiej teraz zrobi mam w bakrollu juz tylko 4 Euro czy odejsc na jakis czas od gry czy co
bede wdzieczny za podpowiedzi
zle passy
-
titanum
- -#VIP

no wiesz ja miałem 40 Euro na paradise-brak-polskiej-licencji! i odpuściłem ( po tym jak ogarnął mnie taki tilt że zjechałem do 14 i uswiadomiłem sobie że wchodze tylko po to by przegrać)
moja rada to odpuść od pokera na chwile czyli na taki okres czsau który pozwoli Ci zapomnieć o stratach, zajmij sie tym co porzyteczne, co cie relaksuje, a gdy znowu poczujesz że potrafisz wygrywać i jesteś w stanie opanować swoje niepowodzenie i przejśc do kontrofensywy to wróc do gry i czerp z niej jedynie dobrą zabawe bo to jest najważniejsze,
moja rada to odpuść od pokera na chwile czyli na taki okres czsau który pozwoli Ci zapomnieć o stratach, zajmij sie tym co porzyteczne, co cie relaksuje, a gdy znowu poczujesz że potrafisz wygrywać i jesteś w stanie opanować swoje niepowodzenie i przejśc do kontrofensywy to wróc do gry i czerp z niej jedynie dobrą zabawe bo to jest najważniejsze,
-
gospi85
- -#zwykly

- nowy233
- -#aktywny

- alekspolak1
- -#VIP

he no dzieki juz sie poczulem troszke lepiej
widze ze nie jest najgorzej w moim przypadku juz troszke podbilem bankroll ale teraz stosuje juz scszle zasady spokojnego podwyzszania bankrolla jak to robilem na poczatku . Wazne ze to nie sa wplacone pieniadze tylko wygrane na turniejach to nie czuje az tak bardzo strat pomimo ze zawsze czuje sie troche 
-
invidia
alekspolak1,
No nieźle w 3 godziny stwierdziłeś, że zła passa minęła.
Też bym tak chciała.
A tak na poważne to takie moje rady:
1. zastanów się, czy przez ostatnie 3 dni nie zacząłeś grać inaczej niż zwykle, np. siadałeś do gry zmęczony, zmieniłeś stawki, rodzaje gier itd...(zakładam, ze do tej pory twój bankroll miał cały czas tendencję wzrostową:)
2. Przeanalizuj przegrane rozdania i sprawdź czy to na pewno zła passa , czy nie popełniałeś żadnych błędów.
3. Wydaje mi się, że przerwa by Ci się przydała. Od wszystkiego czasami trzeba odpocząć.
No nieźle w 3 godziny stwierdziłeś, że zła passa minęła.
A tak na poważne to takie moje rady:
1. zastanów się, czy przez ostatnie 3 dni nie zacząłeś grać inaczej niż zwykle, np. siadałeś do gry zmęczony, zmieniłeś stawki, rodzaje gier itd...(zakładam, ze do tej pory twój bankroll miał cały czas tendencję wzrostową:)
2. Przeanalizuj przegrane rozdania i sprawdź czy to na pewno zła passa , czy nie popełniałeś żadnych błędów.
3. Wydaje mi się, że przerwa by Ci się przydała. Od wszystkiego czasami trzeba odpocząć.
-
titanum
- -#VIP

no 3 godziny to naprade mało, ja dochodziłem do siebie prawie tydzień bo chciałem mieć pewność że już mnie opuścił oślepiacz
powodzenia w odbudowie,
invidia w niektórych przypadkach nie trzeba nawet zmieniać rodzajów gier wystarczy napatrzeć sie na tych wariató wygrywających z 35off i pomyśleć sobie "jak oni mogą to ja tez" no a dalszej części historii nie trzeba już pisać
invidia w niektórych przypadkach nie trzeba nawet zmieniać rodzajów gier wystarczy napatrzeć sie na tych wariató wygrywających z 35off i pomyśleć sobie "jak oni mogą to ja tez" no a dalszej części historii nie trzeba już pisać
- alekspolak1
- -#VIP

no az tak nie doszedlem do siebie ale coz raz sie w koncu zyje jak przegram te moje resztki pieniedzy to znowu w jakims turnieju zajme wysokie miejsce i od nowa zaczne po przewie a wracajac do zmieny gry to zauwazylem ze majac wieksza sume juz wchodzac na stol wrzucalem o 200% wiecej pieniedzy niz jak zaczynalem gdy wrzucalem po 2 Dolcy
zmienilo sie tez to ze wchodzilem w duzo wiecej gier wierzac ze trafie cos i za duzo wchodzilem w wysokie podbitki dobierajac do koloru
to mnie zniszczylo wedlug mnie bo pare razy na ostre raisy wchodzilem wierzac ze albo turn albo river mi dadza karte do koloru i nie dochodzilo . A jak by doszlo
?? bym pewnie nie napisal tego tematu i bym pewnie uradowany gral dalej ale takie zycie troche wasze posty mnie podniosly na duchu i mam zamiar odbudowac . Dam wam znac jak mi sie uda i powiedzke ale to pewnie nie predko 
- alekspolak1
- -#VIP

- Tosiak
- -#VIP

Co Ci poradzic? Przerwe w takich momentach, poprostu czlowiek juz jest taki, ze po przegranych sie denerwuje, probuje odrobic za wszelka cene to co stracil juz, a to nigdy nie pomaga. Jedynym sposobem oprocz przerwy, relaksu, ale dluzszego, 1 dzien przewaznie nic nie zdziala, moze tydzien, czasem nawet i dwa jest odegranie sie w czasie jeszcze tego tilta, jak poszczesci Ci sie i sie odegrasz w czasie gry na tilcie, to tilt mija (bynajmniej mi). jedna z najtrudniejszych rzeczy w pokerze jest wlasnie opanowanie tilta.
-
_fart_
- -#pretendent

3 dni to moze byc tylko wierzcholek gory lodowej. swingi po kilka tygodni a nawet miesiecy to nic nadzwyczajnego.
przeanalizuj tez wygrane, czy czasami nie byly one zwyczajnym fartem. jesli gra byla ok, pozostaje tylko grac i czekac az minie, unikajac przy tym tilta (co nie jest latwe)
z tego wynika, ze to nie byla zla passa, a raczej
Przeanalizuj przegrane rozdania i sprawdź czy to na pewno zła passa , czy nie popełniałeś żadnych błędów.
przeanalizuj tez wygrane, czy czasami nie byly one zwyczajnym fartem. jesli gra byla ok, pozostaje tylko grac i czekac az minie, unikajac przy tym tilta (co nie jest latwe)
wchodzilem w duzo wiecej gier wierzac ze trafie cos i za duzo wchodzilem w wysokie podbitki dobierajac do koloru to mnie zniszczylo wedlug mnie bo pare razy na ostre raisy wchodzilem wierzac ze albo turn albo river mi dadza karte do koloru i nie dochodzilo
-
Malv20
- -#aktywny

_fart_,
Grunt w tym wszystkim to odróżnić złą passe od tilta. W pokerze jest tak że żeby zarobić przykładowo 100$ trzeba przegrać 900 a wygrać 1000 nie ma innej opcji. Jeśli widziesz że grasz solidnego pokera a przegrywasz sytuacje gdzie masz większe szanse to i tak w tym momencie zarabiasz. Ponieważ musisz przegrać pewien procent rozdań aby reszte wygrać i ogólny bilans wyjść na plus.
Z kolei gdy widzisz że popełniasz błędy (tilt) wtedy najlepiej zrobić sobie przerwe kilka godzin, dni w zależności od nastawienia. I zacząć gre dopiero gdy jest się nastawionym psychicznie na nieuniknione bad beaty.
dla mnie to właśnie był tilt.Cytat:
wchodzilem w duzo wiecej gier wierzac ze trafie cos i za duzo wchodzilem w wysokie podbitki dobierajac do koloru to mnie zniszczylo wedlug mnie bo pare razy na ostre raisy wchodzilem wierzac ze albo turn albo river mi dadza karte do koloru i nie dochodzilo
Grunt w tym wszystkim to odróżnić złą passe od tilta. W pokerze jest tak że żeby zarobić przykładowo 100$ trzeba przegrać 900 a wygrać 1000 nie ma innej opcji. Jeśli widziesz że grasz solidnego pokera a przegrywasz sytuacje gdzie masz większe szanse to i tak w tym momencie zarabiasz. Ponieważ musisz przegrać pewien procent rozdań aby reszte wygrać i ogólny bilans wyjść na plus.
Z kolei gdy widzisz że popełniasz błędy (tilt) wtedy najlepiej zrobić sobie przerwe kilka godzin, dni w zależności od nastawienia. I zacząć gre dopiero gdy jest się nastawionym psychicznie na nieuniknione bad beaty.
-
_fart_
- -#pretendent

-
Triglycenide
- -#pretendent

w downswingu nie chodzi o czas przez ktory trwa tylko o ilosc rozegranych rak,jezeli grasz niewiele i zalozmy ze przez rok rozegrasz 50k rak to i swing moze tyle trwac bo nie jest to jakas ogromna probka.
moj najdluzszy swing ciagnol sie przez 45k rak(3 tygodnie) a slyszalem o znacznie,znacznie dluzszych....
moj najdluzszy swing ciagnol sie przez 45k rak(3 tygodnie) a slyszalem o znacznie,znacznie dluzszych....