Zarządzanie bankrollem
-
lolas16
- -#zwykly

- radost21
- LEGENDA

dla agresywnej gry typu np. c-bet konieczne jest posiadanie odpowiedniego pokładu gotówki (w portfelu) oraz przy stoliku >> najlepiej wybrac stolik gdzie rywale maja mniej kasy ( ale uwaga nie moga jej miec za mało - tacy na ogół sprawdzaja podbicia - wychodzac z załozenia raz kozie smierć)
jesli nie spełniasz tych załozen >> pozostaje ci tylko agresywna gra w turniejach freeroll albo bankructwo na stolikach cash
niestety agresywna gra na stolikach cash charakteryzuje sie duzymi wachnieciami na które nie kazdego stac (ale tak juz jest z agresywnym all-in - nie wygrasz wiecej niz SAM jestes w stanie postawic)
jesli nie spełniasz tych załozen >> pozostaje ci tylko agresywna gra w turniejach freeroll albo bankructwo na stolikach cash
niestety agresywna gra na stolikach cash charakteryzuje sie duzymi wachnieciami na które nie kazdego stac (ale tak juz jest z agresywnym all-in - nie wygrasz wiecej niz SAM jestes w stanie postawic)
-
lolas16
- -#zwykly

- radost21
- LEGENDA

lolas16 pisze:raz się udaje a raz niee niestety....
otuż to szczesciu trzeba umiec pomóc
1. sam blef to zły blef - ale semi blef to juz połowa sukcesu
2. jak juz chcesz "wyciagac" kase od graczy reagujacych "tradycyjnie" na agresywna gre - fold albo re raise >> to koniecznie czesto zmieniaj stoliki
3. w agresji trzeba umiec powiedziec pass - szczególnie gdy ma sie do czynienia z wyjadaczami pokera (tzw. reraisowcy)
4. majac najmniejszy stack przy stole zawsze bedziesz miał po górkę i jak przysłowiowy Syzyf w długim kontekscie czasu nie odbijesz sie od dna
-
lolas16
- -#zwykly

-
Malv20
- -#aktywny

Co do tematu ja gram dużo turniejów sit&go i gram mniej wiecej tak
* 10 osobowy stół 30 buy-in
* 30 osób 50 buy-in
MTT
* 200-300 według Sklansky'ego z tego co pamiętam to zakłądał on 60 buy-in
*300- nieskończoności
to już sam nie wiem niby szanse na wygrane są takie że wkońcu dojedzie do kilku sytuacji typu "coin flip" szczególnie na freezout ale nie wiem jaka kwota jest najlepsza myśle że koło 100-120 buy-in starczy.
* 10 osobowy stół 30 buy-in
* 30 osób 50 buy-in
MTT
* 200-300 według Sklansky'ego z tego co pamiętam to zakłądał on 60 buy-in
*300- nieskończoności
-
GrzechuTG
- -#Site Admin

najlepiej zarządzać bankrolem po swojemu ja tam nie stosuje się do żadnych schematów sam sobie oceniam na ile mogę sobie pozwolić i tak gram. Niby powinno się mieć 25 buinyow na daną stawkę a ja lubię sobie wejść np z 20$ na stoły 0.50/0.50 pot limit a jak się znacznie podniosę obniżam wtedy stawkę i gram na 0.25/0.25 pot limit.
- radost21
- LEGENDA

- visnia
- -#aktywny

- radost21
- LEGENDA

-
dedoel
- -#aktywny

-
tlpmsoul
- -#pretendent

-
GrzechuTG
- -#Site Admin

visnia pisze:radost21 pisze:jednego elementu nie wziałem pod uwage RACHUNKU Z PRĄD
weźcie to sobie do serca - inaczej moze byc niezły szlaban na grę
bezustannie włączony komputer to miesięczny wydatek jakieś 20zł wiecej - odlicz to sobieco do zarzadzanie zapraszam do artykułu w odpowiednim dziale.
Nie wiem skąd Ty wytrzasnełeś taki pomysł no chyba że dodatkowo tak jak ja dokrecasz na dynamie prąd
A tak poważnie to to nie jest wcale wydatek 20zł włacz sam komputer i zobacz jak licznik się szybko kręci 
-
usiu18
- -#zwykly

Ja gram strategią z *********** jak dla mnie jest dobra
Krok 1: $0.10/$0.20
Gracie $0.10/$0.20, aż do osiągnięcia na waszym koncie pokerowym kwoty co najmniej $90. Najwcześniej wtedy wchodzicie na następny limit, NL $0.15/$0.30.
Wejście na poziom 2: $90
Zejście na $0.05/$0.10: $30
W wypadku utraty 50$ kapitału startowego, program spam "Powiedz Przyjacielowi", oferuje wam możliwość pozyskania nowego kapitału startowego.
Krok 2: $0.15/$0.30
Wejście na poziom 3: $150
Zejście na poziom 1: $60
Krok 3: $0.25/$0.50
Wejście na poziom 4: $300
Zejście na poziom 2: $90
Krok 4: $0.50/$1
Zejście na poziom 3: $150
Krok 1: $0.10/$0.20
Gracie $0.10/$0.20, aż do osiągnięcia na waszym koncie pokerowym kwoty co najmniej $90. Najwcześniej wtedy wchodzicie na następny limit, NL $0.15/$0.30.
Wejście na poziom 2: $90
Zejście na $0.05/$0.10: $30
W wypadku utraty 50$ kapitału startowego, program spam "Powiedz Przyjacielowi", oferuje wam możliwość pozyskania nowego kapitału startowego.
Krok 2: $0.15/$0.30
Wejście na poziom 3: $150
Zejście na poziom 1: $60
Krok 3: $0.25/$0.50
Wejście na poziom 4: $300
Zejście na poziom 2: $90
Krok 4: $0.50/$1
Zejście na poziom 3: $150
-
dedoel
- -#aktywny

- radost21
- LEGENDA

nie wiem co jest panowie: sebola, visnia i inni w których oczach zakwita wyraz MUSZĘ, albo wiązanka w stylu: JESZCZE JEDNO ROZDANIE PRZEZD SNEM
własnie wracam z czytelni ( przeglądałem wasze blogi) - oj cóż to za smutny obraz >> znowu wtopa, kolejne roztrwonienie wygranych
ale bez obaw MAM TO SAMO ( jesli was to jakos podtrzyma na duchu)
JESTESMY FENOMENALNI
niestety czasem tylko w teorii
a w praktyce Musze i jeszcze jedno rozdanie - zazwyczaj sie żle kończy
tak wiec reasumując: we wszystkich potrzeba konsekwencji
i jasno wytyczonych celów
dlatego: postanowiłem Grać a nie grywać >> na czym ma polegac róznica - to proste jak wygram 10$ to kończe z rozgrywkami na cash table w danym dniu ( zazwyczaj gubi mnie włsanie długie siedzienie i all in za 3xwiecej)
a grywać potem sobie bede na freerolach i tyle az do snu.......
własnie wracam z czytelni ( przeglądałem wasze blogi) - oj cóż to za smutny obraz >> znowu wtopa, kolejne roztrwonienie wygranych
ale bez obaw MAM TO SAMO ( jesli was to jakos podtrzyma na duchu)
JESTESMY FENOMENALNI
niestety czasem tylko w teorii
a w praktyce Musze i jeszcze jedno rozdanie - zazwyczaj sie żle kończy
tak wiec reasumując: we wszystkich potrzeba konsekwencji
i jasno wytyczonych celów
dlatego: postanowiłem Grać a nie grywać >> na czym ma polegac róznica - to proste jak wygram 10$ to kończe z rozgrywkami na cash table w danym dniu ( zazwyczaj gubi mnie włsanie długie siedzienie i all in za 3xwiecej)
a grywać potem sobie bede na freerolach i tyle az do snu.......
- Sebola
- -#VIP

Radost - bo my po prostu kochamy grać w pokera i gramy dla przyjemności - dlatego nie potrafimy odejść od stołu we właściwym momencie z zimną kalkulacją. My nie musimy wygrać, my musimy grać żeby miło spędzić czas
Przyznaję że trochę zaniedbałem mój blog - ale to głównie z powodu braku czasu - a po ostatnich doświadczeniach - utraty 5$ na TonymG, które to mogły okazać się zbawienne w naszym turnieju na rebuy'e - nie zamierzam grać w pracy w pokera. A niestety tu mam najwięcej czasu wolnego
Popołudniami to nawet jak chcę jakiegoś pojedynczego, malutkiego posta napisać, czy cokolwiek poczytać co inni napisali, aby być na bieżąco - to spotyka się to z ostrą krytyką (nie powiem kogo
), no bo trochę ostatnio mam na głowie - nazbierało się, głównie poprzez beztroskie spędzanie godzin na forum i na grze w pokera w styczniu
No ale skoro zostałem wywołany do tablicy to zamierzam dzisiaj zacząć proces rozmnażania 20$ - zgodnie z zasadą zarządzania bankrollem, którą opisałem na swoim blogu - http://www.pokerkings.pl/mini-blog-sebo ... 95,100.htm
- tylko jeszcze zastanowię się na jakim pokerroomie
Przyznaję że trochę zaniedbałem mój blog - ale to głównie z powodu braku czasu - a po ostatnich doświadczeniach - utraty 5$ na TonymG, które to mogły okazać się zbawienne w naszym turnieju na rebuy'e - nie zamierzam grać w pracy w pokera. A niestety tu mam najwięcej czasu wolnego
Popołudniami to nawet jak chcę jakiegoś pojedynczego, malutkiego posta napisać, czy cokolwiek poczytać co inni napisali, aby być na bieżąco - to spotyka się to z ostrą krytyką (nie powiem kogo
), no bo trochę ostatnio mam na głowie - nazbierało się, głównie poprzez beztroskie spędzanie godzin na forum i na grze w pokera w styczniu No ale skoro zostałem wywołany do tablicy to zamierzam dzisiaj zacząć proces rozmnażania 20$ - zgodnie z zasadą zarządzania bankrollem, którą opisałem na swoim blogu - http://www.pokerkings.pl/mini-blog-sebo ... 95,100.htm
- tylko jeszcze zastanowię się na jakim pokerroomie
-
GrzechuTG
- -#Site Admin

- radost21
- LEGENDA

GrzechuTG pisze:A wracając do waszych wypowiedzi to uważam że to nie jest tak ze kochacie grać w pokera tylko to jest pierwszy lekki stopień uzależnienia bo jeśli sie nie potrafi odejść od stolika we właściwym momencie to to nie jest dobry znak.
to nie tak grzechu my potrafimy odejsc od stolika (potrafimy nawet sobie zrobic przerwe - ja wtedy czytam ksiazki a sebola biega za pilką)
problem polega na tym ze rozregulował sie nam licznik czasu
i od stolika odchodzimy zazwyczaj w niewłasciwym momencie (czytaj o niewłasciwym czasie - na ogół o wiele za późno...
ale pracujemy nad i mysle ze jeszcze kiedys wam pokażemy
ze stary czlowiek też może ( i nie tylko teoretycznie)
- Sebola
- -#VIP

Hehe no fakt - rzekłbym nawet że ja głównie biegam za piłką i to z gwizdkiem lub chorągiewką (tylko proszę mi tu bez komentarzy o Wrocławiu
) - była zima więc sobie trochę odpoczywałem - ale teraz dopiero się zacznie, bo rusza sezon
A poker? A poker to tylko hobby - jeden z wielu ulubionych sposobów spędzania wolnego czasu, a przegrane są spowodowane i tym że nie odchodzę od stołu we właściwym momencie (tyle że ja naprawdę wiem kiedy odejść od stołu - poza tym nie żyję z pokera i gram tyle ile mi sie chce - nudzi mnie np. gra tight i czekanie przez 1/2 godziny na KK lub AA - dlatego m.in. gram turnieje a nie cash tables) i tym że jednak jestem jeszcze słabym graczem.
Ale jak pisze radost - My Wam jeszcze kiedyś pokażemy - hehehe (brzmi jak groźba??? jak nie to miało zabrzmieć jak groźba - bójcie się nadchodzimy
)
) - była zima więc sobie trochę odpoczywałem - ale teraz dopiero się zacznie, bo rusza sezon
A poker? A poker to tylko hobby - jeden z wielu ulubionych sposobów spędzania wolnego czasu, a przegrane są spowodowane i tym że nie odchodzę od stołu we właściwym momencie (tyle że ja naprawdę wiem kiedy odejść od stołu - poza tym nie żyję z pokera i gram tyle ile mi sie chce - nudzi mnie np. gra tight i czekanie przez 1/2 godziny na KK lub AA - dlatego m.in. gram turnieje a nie cash tables) i tym że jednak jestem jeszcze słabym graczem.
Ale jak pisze radost - My Wam jeszcze kiedyś pokażemy - hehehe (brzmi jak groźba??? jak nie to miało zabrzmieć jak groźba - bójcie się nadchodzimy
-
GrzechuTG
- -#Site Admin

Jeśli mógłbym coś zaproponować to nie powinno się grać sesji dłuższych niż dwie godziny bo to jest nawet sprawdzone że dłuższe sesje źle wpływają na umysł człowieka i zaczyna nie myśleć tak jak powinien
Ja wiem że to jest hobby bo ja tak samo to traktuje ale szczerze mówiąc to ostatnio bardzo mało gram a kiedy tak naprawdę przeprowadzałem takie porządne sesje to już nawet nie pamiętam musiałbym sprawdzić w blogu ale narazie jakoś przerzuciłem się głownie na bukmacherke i większość funduszy w nią inwestuje
Ja wiem że to jest hobby bo ja tak samo to traktuje ale szczerze mówiąc to ostatnio bardzo mało gram a kiedy tak naprawdę przeprowadzałem takie porządne sesje to już nawet nie pamiętam musiałbym sprawdzić w blogu ale narazie jakoś przerzuciłem się głownie na bukmacherke i większość funduszy w nią inwestuje
- radost21
- LEGENDA

tak sobie mysle >> w kwestii zarzadzania bankrollem bonusowym:
ze zarzadzanie to nie bieg na setkę tylko raczej wyscig wieloetapowy
warto oszczedzac siły (bonusowe money) i punktować na poszczególnych etapach (zdobywac punkty lojalnościowe konieczne do ostatecznego zdobycia nagrody czyli zachowania wygranych)
a na pomnazanie kapitału przyjdzie czas
gdy ten kapitał bedzie juz wasz
dlatego nie ma sie co podniecać (to do tych co myslą ze przyznanie bonusa to juz sukces) i dziwnym trafem czuja sie panami pieniedzy do których nie nabyli praw
uwaga: zarzadzanie to takze umiejetnosc rozrózniania co moje a co sponsora
ze zarzadzanie to nie bieg na setkę tylko raczej wyscig wieloetapowy
warto oszczedzac siły (bonusowe money) i punktować na poszczególnych etapach (zdobywac punkty lojalnościowe konieczne do ostatecznego zdobycia nagrody czyli zachowania wygranych)
a na pomnazanie kapitału przyjdzie czas
gdy ten kapitał bedzie juz wasz
dlatego nie ma sie co podniecać (to do tych co myslą ze przyznanie bonusa to juz sukces) i dziwnym trafem czuja sie panami pieniedzy do których nie nabyli praw
uwaga: zarzadzanie to takze umiejetnosc rozrózniania co moje a co sponsora
-
SZYCHA_PL
- -#aktywny

zgadzam się z radost21...
a co do stawek na kolejnych poziomach, to nie wiem skąd usiu wziął tamtą rozpiskę (widzę tylko gwiazdki), ale sam też się do niej stosuję
niestety poziomu 3. nie udało mi się jeszcze osiągnąć, ale to tylko kwestia czasu...
muszę przyznać, że zaciekawił mnie obrazek stairway to high stakes...
jak się nazbiera trochę kasy, to można spróbować z tymi schodkami...
a co do stawek na kolejnych poziomach, to nie wiem skąd usiu wziął tamtą rozpiskę (widzę tylko gwiazdki), ale sam też się do niej stosuję
niestety poziomu 3. nie udało mi się jeszcze osiągnąć, ale to tylko kwestia czasu...
muszę przyznać, że zaciekawił mnie obrazek stairway to high stakes...
jak się nazbiera trochę kasy, to można spróbować z tymi schodkami...
- Mr_Olimp
- -#aktywny

-
dedoel
- -#aktywny

lolas16 pisze:nie każdy ma czas i cierpliwość aby pograć długo....
tak wlsanie to przeczytalem i zastanowilem sie ze jesli nie masz czasu to nie graj po prostu