Zaraz sobie cos zrobie :/

Kącik wylanych łez. Miejsce w którym możesz opowiedzieć o swojej pechowej przegranej. Widoczne po 20+ postach.
Oskarek

Zaraz sobie cos zrobie :/

Postautor: Oskarek » 19 maja 2008, 19:55

***** Hand History for Game 7069978951 *****
$100 USD NL Texas Hold'em - Monday, May 19, 14:52:29 ET 2008
Table Speed #1382024 (No DP) (Real Money)
Seat 2 is the button
Total number of players : 6
Seat 1: phled ( $100 USD )
Seat 5: goilerlachs ( $106.50 USD )
Seat 3: Oskarek_89 ( $34 USD )
Seat 2: WrongBluff ( $98.50 USD )
Seat 6: PKRROOOKIE ( $108.08 USD )
Seat 4: Aleks120 ( $20 USD )
Oskarek_89 posts small blind [$0.50 USD].
Aleks120 posts big blind [$1 USD].
** Dealing down cards **
Dealt to Oskarek_89 [ Ah Qd ]
goilerlachs raises [$3 USD]
PKRROOOKIE folds
phled folds
WrongBluff folds
Oskarek_89 raises [$4.50 USD]
Aleks120 folds
goilerlachs calls [$2 USD]
** Dealing Flop ** [ 3s, Kd, 7c ]
Oskarek_89 bets [$4 USD]
goilerlachs calls [$4 USD]
** Dealing Turn ** [ Qs ]
Oskarek_89 bets [$5 USD]
goilerlachs calls [$5 USD]
** Dealing River ** [ Qc ]
Oskarek_89 is all-In [$20 USD]
goilerlachs calls [$20 USD]
Oskarek_89 shows [ Ah, Qd ]three of a kind, Queens.
goilerlachs shows [ Kc, Ks ]a full house, Kings full of Queens.
goilerlachs wins $66 USD from the main pot with a full house, Kings full of Queens.

ZAL!! Koles wchodzil we wszystko czasem nic nie mial a tu co? NIESPODZIANKA :/ zal...

sirkus
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: sirkus » 19 maja 2008, 19:58

zdarza się najlepszym, ale głowa do góry nastepnym razem będzie lepiej

a swoją drogą to jak ktoś wchodzi ciągle All in'ami to sprawdzaj go tylko z naprawdę silna reką, choc tu faktycznie pech

PokerPlayer
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: PokerPlayer » 19 maja 2008, 20:17

Zobacz na to z innej strony. Według mnie to Ty miałeś farta a nie on - no bo chyba Q na turnie i riverze jest fartem. Po flopie nic nie miałeś, ja w tym miejscu bym odpuścił a Ty podbiłeś. Taki jest poker :D

invidia

Postautor: invidia » 19 maja 2008, 20:18

No cóż, żal twoich $$. Ale pretensji do nikogo mieć nie powinieneś. Każdy gra jak ma na to ochotę. No i rada sirkus, wydaje się słuszna. Nic sobie nie rób. Bankroll i stack rzecz nabyta :)

Szybko odrobisz ;) Powodzenia :)

Awatar użytkownika
quest
-#VIP
-#VIP

Postautor: quest » 19 maja 2008, 23:29

być może swoją wcześniejsza grą blefował żeby w końcu odrobić z nawiązką.
Widać dał Ci przejąc inicjatywę, co też zrobiłeś a te dwie damy przyszły jedynie na Twoje nieszczęście bo zapewne byś spasował.

Awatar użytkownika
martini
-#VIP
-#VIP

Postautor: martini » 20 maja 2008, 00:14

quest pisze:być może swoją wcześniejsza grą blefował żeby w końcu odrobić z nawiązką.

To chyba nie to, tlumaczylbym jego zachowanie prostą myslą - jesli gosc gra agresywnie to znaczy, ze blefuje, jesli gra ostroznie, delikatnie - ma dobra karte. No i tyle - od przebicia 3xbb na preflopie koles tylko callowal - to oskarek_89 podbijal po flopie z niczym, a gdy przyszly te damy no to coz...

Ale rozdanie fajne, krole jakby wyjete z rekawa, kto by przypuszczal ze ma taką reke :wink: Zdarza sie, bedzie lepiej :wink:

Awatar użytkownika
peliniusz
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: peliniusz » 20 maja 2008, 02:39

goilerlachs na preflopie zrobił raise do 3$ i to już powinno wzmóc Twoją czujność... gdy go przebiłeś tylko callował.... a to że pare razy przed tym rozdaniem blefował uśpiło Twoją czujność.... Jeżeli na preflopie, flopie i turnie scallował Twoje wysokie raisy powinno to znaczyć że coś ma i to dużego kalibru... więc ja na river bym najprawdopodbniej zrobił beta za 5$ lub też check i zobaczył co on zrobi... na nieszczęście pojawiła sie ta 3 dama na river który doprowadziła Cie do zerowego stacka bo byłeś już pewny swego... lipnie no ale taki jest poker

Oskarek

Postautor: Oskarek » 20 maja 2008, 07:14

Pierwszy dzien po maturach odpalilem pokera zeby pograc :D i mam :D za swoje ;p

Tylko chodzi o to ze koles od 9-10 rąk każdą karte na pre-flop podbijal o 3$ a na flopie o 4$ i poprostu chcialem zrobic tak ze jesli zauwazy ze ja podbilem o 4$ to on da fold bo nic nie ma a ten call no i przyszla dama znowu raise i na nieszczescie ta 2 dama z poczatku bylem zadowolony ale jak pokazal mi te KK to sie wkurzylem :/

quest pisze:być może swoją wcześniejsza grą blefował żeby w końcu odrobić z nawiązką.
Widać dał Ci przejąc inicjatywę, co też zrobiłeś a te dwie damy przyszły jedynie na Twoje nieszczęście bo zapewne byś spasował.

No jakby nie te damy :/

darjusz
-#zwykly
-#zwykly

Postautor: darjusz » 20 maja 2008, 21:11

Ajj bolesne rozdanie no ale zdarza się wszystkim :) dziś koleś callnął mojego allina z marną parą dam kiedy miałem seta asów i dobrał runner runner flusha z 4 treflami na stole... ale nie ma co się przejmować los bywa przewrotny :)

lukasz4891
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: lukasz4891 » 23 maja 2008, 08:49

Nie ma co utrafic nie mogles ze mial seta ale na takich graczy to tylko z mocna karta wchodzic pechowe te damy po takiej grze nie spodziewal bym sie ze trafil seta i pewnie zagralbym podobnie jak ty.

Awatar użytkownika
Mlody
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: Mlody » 23 maja 2008, 13:36

Oskarek zacznijmy od tego ze Twoj raise preflop byl bledem bo AQ szczerze mowiac to sa smieci.

Podbicie na flopie dla rozeznania ok ale ten jego call... juz powinien dac Ci cos do myslenia.

Koniec rozdania jak dla mnie troche dziwny. Z trojka dam zagrales all in? Ja rozumiem ze podstawa to maksymalizacja zyskow ale to bylo chyba dosyc ryzykowne zwazywszy na to jak odwaznie twoj przeciwnik wchodzil w podbicia.

Zdarzaja sie rozni gracze i tak samo jak KK mogl miec np Q7... dlatego reka dobrze rozegrana po prostu miales pecha ktory kazdemu z nas sie zdarza ale all in moim zdaniem to bylo troche za duzo...

Oskarek

Postautor: Oskarek » 23 maja 2008, 13:55

mlody20 pisze:Oskarek zacznijmy od tego ze Twoj raise preflop byl bledem bo AQ szczerze mowiac to sa smieci.

Podbicie na flopie dla rozeznania ok ale ten jego call... juz powinien dac Ci cos do myslenia.

Koniec rozdania jak dla mnie troche dziwny. Z trojka dam zagrales all in? Ja rozumiem ze podstawa to maksymalizacja zyskow ale to bylo chyba dosyc ryzykowne zwazywszy na to jak odwaznie twoj przeciwnik wchodzil w podbicia.

Zdarzaja sie rozni gracze i tak samo jak KK mogl miec np Q7... dlatego reka dobrze rozegrana po prostu miales pecha ktory kazdemu z nas sie zdarza ale all in moim zdaniem to bylo troche za duzo...

To jesli dla Ciebie AQ to sa smieci to ja jestem ciekaw z czym Ty wchodzisz....
Po drugie zobacz jak juz pisalem wczesniej ten koles to byl Idiota....
Juz nie moja wina ze akurat jak ja cos dobrego mialem to on mial KK tak to dawal all in nawet z 7 2 :/ Wiec poszedlem za wszystko zeby go ograc z wiecej kasy bo myslalem ze ma Tu jednego Krola

lukasz4891
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: lukasz4891 » 23 maja 2008, 14:50

Oskarek Doyle Bronson na przyklad nigdy nie wchodzi do gry z AQ, chociaz nie wiem dlaczego ale mozna wiec powiedziec ze dla nie ktorych ta karta jest smieciem i nie koniecznie sie trzeba dziwic.

Awatar użytkownika
*Matt*
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: *Matt* » 23 maja 2008, 18:14

Oskarek_89, nie wiem na co narzekasz przecież Twój przeciwnik miał przewagę w każej rundzie licytacji. Po prostu trafiłeś na silniejsze karty.

Wróć do „Bad beats”