z zapisków początkującego "pokerzysty"

Miejsce w którym możesz sobie założyć własny wątek i na bieżąco dzielić się z innymi swoimi sukcesami, porażkami i przemyśleniami. Forum widoczne po 20 postach. Ponad 300 blogów polskich graczy.
pepin
-#pretendent
-#pretendent

z zapisków początkującego "pokerzysty"

Postautor: pepin » 08 lut 2011, 01:18

Witam.

W Pokera gram od niedawna i pierwsze kroki zaczynam właśnie na tym forum.

Do niedawna grałem tylko w Entropie (Entropia Universe) (pierwszą grę z realnym systemem walutowym) (dla ciekawskich link )

Mam 18 lat i 176 miesięcy czyli jakieś 32,6 lat.

Pierwszy raz staram się pisać jakiegokolwiek bloga więc proszę o wielką (do kwadratu) wyrozumiałość :D

O czym mam zamiar tutaj pisać ?? (sam nie wiem ;) )

Może na początek pochwalę się swoimi dotychczasowymi osiągnięciami :

3-cie miejsce w 3-ciej rundzie stycznia na paradise-brak-polskiej-licencji! Poker (33x2 pkt. szkoda tylko , że w generalce nikt mnie nie wziął pod uwagę byłbym na 13 miejscu ale mniejsza o to).

1-sza runda lutego miejsce 10-te. (również na paradise-brak-polskiej-licencji!).

7-dme miejsce w 4-tej rundzie stycznia na unibet-brak-polskiej-licencji!.

Więcej FT w turkach nie osiągnąłem jak dotychczas ale i na to spokojnie czas przyjdzie :D

Aktualnie biorę udział w Fsop-ie (dzisiaj udało się zająć 150 miejsce na 4000 osób).

Pierwszy raz dziś udało mi się wygrać SNG za 3$ na party-brak-polskiej-licencji! Poker
(lekki żal do tego prowidera – nie uznali mi kliku z banera na forum).

Tyle tytułem wstępu.
Mam nadzieję , że nikogo nudzić nie będę !!!

Do przeczytania niebawem.
I niech river będzie z wami for ever :D

ramzi

Postautor: ramzi » 08 lut 2011, 01:33

Miej żal do siebie i na przyszłość :)

Przed stworzeniem konta, "z banera":
-wyczyść cookie w przeglądarce
-wejdź na forum
-kliknij baner
-zakładaj konto

Prawdopodobnie nie zaliczyli, bo wchodziłeś już na ich stronkę przed kliknięciem w baner lub masz gdzieś zablokowane cookie(antywirus, jakiś antyspyware).

Entropia dobra gierka, ale ja na mobility radeonie nie zagram, widzę wszystko prócz modeli postaci.

Powodzenia w grze i prowadzeniu bloga :)

pepin
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: pepin » 11 lut 2011, 01:05

Ups fakt włączony był jakiś tępy anty wir :(
Next razem będę pamiętał.

Ostatnio mało czasu mam na pokera ale w dzisiejszym tutku na paradise-brak-polskiej-licencji! udało mi się zagrać i tak jak w ostatnim zająłem 10 miejsce :D Znów FT wiec jest radość !!!

Awatar użytkownika
Szfiecu
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Szfiecu » 11 lut 2011, 01:22

pepin - Ty grasz póki co tylko freerolle? czy coś jeszcze

pepin
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: pepin » 11 lut 2011, 01:26

na party-brak-polskiej-licencji! Poker gram S&G jeszcze ale tak powoli z małymi osiągnięciami.
Powoli sobie rola buduję.

Awatar użytkownika
Szfiecu
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Szfiecu » 11 lut 2011, 01:38

Jeśli wyrabiasz tam jakiś rake, to poproś o dopisanie do graczy na party-brak-polskiej-licencji!.

ramzi

Postautor: ramzi » 11 lut 2011, 01:39

Szfiecu, mam wszędzie konta, pamiętasz czy jest możliwość przepisania ? Bo żadne nie jest przypisane do cudzego affi... :)

pepin
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: pepin » 11 lut 2011, 01:48

Szfiecu pisze:Jeśli wyrabiasz tam jakiś rake, to poproś o dopisanie do graczy na party-brak-polskiej-licencji!.

wielkiego nie robię. Nie gram po 16-24 stołów na raz bo nawet tego myślami ogarnąć nie mogę ;)

Wszysto powoli jak dla mnie (ile ja bym dał za kilkugodzinna naukę grania :D)
Ale jak na razie dość dobrze mi idzie i nie narzekam.

ramzi

Postautor: ramzi » 11 lut 2011, 02:07

pepin, wszystko przyjdzie z czasem, ja ogarniałem na początku 5 stołów, doszedłem do 20stu, ale powyżej nie starcza czasu na kliknięcie... :) z czasem widzisz na stole wszystko i decyzje podejmujesz automatycznie, widzisz flushe, strity, drawy, próby blefu... :)

pepin
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: pepin » 11 lut 2011, 15:40

ramzi pisze:pepin, wszystko przyjdzie z czasem, ja ogarniałem na początku 5 stołów, doszedłem do 20stu, ale powyżej nie starcza czasu na kliknięcie... :) z czasem widzisz na stole wszystko i decyzje podejmujesz automatycznie, widzisz flushe, strity, drawy, próby blefu... :)

No ja myślę :D dzięki za motywację.
Może na początek warto by sobie gdzieś odpalić na wirtualną walutę kilka stolików na raz , tak dla małego treningu ogarniania tego ??

z Innej beczki Ramzi z tego co widzę masz napisane Głogów/Legnica ja jestem z Lubina.
Gracie gdzieś ??
Bardzo chętnie bym zagrał na żywo bo jeszcze nie miałem okazji.
Wiem , że u mnie w Lubinie chłopaki grali w Memo ale teraz strona na hasło i nikogo złapać się nie da i nic dowiedzieć.

------------------------------------

Plany na dziś:

PL Omacha godzina 20:00 na bwin-brak-polskiej-licencji!.
Jeszcze nigdy tego nie grałem.
Ostatnio w hi/lo byłem na 650 miejscu ale za hiny i 2-gą japonię nie ogarniałem tego co się dzieje na stole :D potem trochę poczytałem i nagle zrozumiałem , ze w połowie rozdań mogłem cisnąc :D

ps. można się jeszcze zapisywać bo widzę mało chętnych dopiero 2700 osób a już po 15-tej

Awatar użytkownika
FarseerPL
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: FarseerPL » 11 lut 2011, 15:59

pepin pisze:Może na początek warto by sobie gdzieś odpalić na wirtualną walutę kilka stolików na raz , tak dla małego treningu ogarniania tego ??

Granie na play money to kiepski pomysl na naukę czegokolwiek, tam zasadniczo ludzie graja alliny prawie kazdym rozdaniu, przez co nie patrzyl bys na poprawnosc gry przy multi tablingu.Ja jestem zdania ze multi tabling przychodzi z czasem ja pamietam jak zaczynalem od 4 stolow a teraz spokojnie jestem wstanei ogarnac 10-12 stolow cash badz sng.

ps. można się jeszcze zapisywać bo widzę mało chętnych dopiero 2700 osób a już po 15-tej

no to rzeczywiście "malo" graczy ... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

pepin
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: pepin » 11 lut 2011, 16:19

FarseerPL pisze:
pepin pisze:Może na początek warto by sobie gdzieś odpalić na wirtualną walutę kilka stolików na raz , tak dla małego treningu ogarniania tego ??

Granie na play money to kiepski pomysl na naukę czegokolwiek, tam zasadniczo ludzie graja alliny prawie kazdym rozdaniu, przez co nie patrzyl bys na poprawnosc gry przy multi tablingu.Ja jestem zdania ze multi tabling przychodzi z czasem ja pamietam jak zaczynalem od 4 stolow a teraz spokojnie jestem wstanei ogarnac 10-12 stolow cash badz sng.

No też tak myślałem ale wolałem zasięgnąć opinii doświadczonych graczy w tym temacie.

FarseerPL pisze:
pepin pisze:ps. można się jeszcze zapisywać bo widzę mało chętnych dopiero 2700 osób a już po 15-tej

no to rzeczywiście "malo" graczy ... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

codziennie jest 4k graczy ale o 15-tej jest komplet.
obecnie jest 3007 wiec świadczy to tylko o tym , że w Omache gra zdecydowanie mniej ludzi.
A nie powiem , że coraz bardziej ta odmiana zaczyna mi się podobać

pepin
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: pepin » 24 lut 2011, 12:27

Czasu na grę jak zwykle mało ale dzisiaj jakoś udało się zagrać na paradise-brak-polskiej-licencji! za 25FPP

Heads up jak zwykle przegrałem bo niestety jeszcze dość słabo mi idzie walka 1 na 1.

Mimo to i tak się cieszę zawsze to 7,5€ do przodu, a 25 powędrowało też do Polaka.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

pepin
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: pepin » 25 lut 2011, 09:47

Kilka dowodów na to kiedy jesteś uzależniony od pokera i forum:

W knajpie gdy siadasz do stolika zawsze starasz się siadać obok swojego znajomego tak by mieć go po prawej stronie , by mieć lepszą pozycje od niego.

W kościele:
- zaczynasz się zastanawiać ile osób zapisuje się na ten turniej i gdzie są zapisy,
- stwierdzasz ze mogłeś zapisać się na dzień 1A bo dzisiaj na 1B jest tyle bydła,
- widząc księdza krzyczysz –„Cześć Glory”,
- gdy ministrant podłazi z tacą pytasz jakie jest ante teraz.

W sklepie gdy pani prosi cię o kasę pytasz –„ile to będzie w big blind”.

W autobusie poproszony o bilet odpowiadasz kanarowi , że nie masz i nie musisz bo jesteś zapisany z banera.

W banku poproszony o hasło do skrytki bankowej odpowiadasz ze jesteś elitarny+.

Wróżka wyłożyła 4 karty powiedziała co wiedziała i chce kasę a ty się czepiasz ze nie dala karty na river i jej nie zapłacisz.

Podczas wyrabiania karty stałego klienta w sklepie pytasz się jaki % zwrotu rake otrzymasz od wydanych pieniędzy na zakupy u nich.

Trzymając w ręce bony na święta z pracy zastanawiasz się na gdzie je wygrałeś i na jaki turniej się można za nie zapisać.

Zapisujesz się na mityng Anonimowych Alkoholików bo podoba ci się skrót AA.

Otrzymując zieloną kartę i dowiedziawszy się , że będziesz mieszkał w Teksasie na pytanie w jakim mieście chciał by pan mieszkać bez zastanowienia odpowiadasz – „Holdem”.

Awatar użytkownika
gama
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: gama » 25 lut 2011, 10:15

pepin, :plus: :D

Awatar użytkownika
FarseerPL
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: FarseerPL » 25 lut 2011, 10:43

HAHAHA genialne nieźle się uśmiałem :) sam to wykombinowaleś czy skadś to wziołeś i przebudowaleś na potrzeby forum :D?

pepin
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: pepin » 25 lut 2011, 11:07

FarseerPL pisze:HAHAHA genialne nieźle się uśmiałem :) sam to wykombinowaleś czy skadś to wziołeś i przebudowaleś na potrzeby forum :D?

Ogólnie pomysł wziął się z entropiaforum link.

Nie za bardzo dało się to przerobić do pokera chyba tylko 1 pkt dał się podłapać reszta własnego autorstwa dorobiona na potrzeby forum.

Chomiczasty
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: Chomiczasty » 25 lut 2011, 11:39

Świetny pomysł i jeszcze lepsze Twoje wykonanie:). Lubię zaczynać dzień od czytania takich rzeczy :D

Awatar użytkownika
Gns
-#VIP
-#VIP

Postautor: Gns » 25 lut 2011, 17:38

pepin,

1. dowody na uzależnienie - kozak. Długo nad tym siedziałeś? Chylę czoło. :))

2. grasz w Project Entropia ? Ja daaawno temu trochę grałem, ciekawe jak to teraz wygląda .. ?

Awatar użytkownika
Ted Forester
-#VIP
-#VIP

Postautor: Ted Forester » 25 lut 2011, 20:21

pepin pisze:W autobusie poproszony o bilet odpowiadasz kanarowi , że nie masz i nie musisz bo jesteś zapisany z banera.

Hahahaha to mnie rozwaliło :D Dobry tekst, jestem z banera :D :D :D

Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Sith » 26 lut 2011, 01:27

pepin pisze:- widząc księdza krzyczysz –„Cześć Glory”,

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Jego Świętojebliwość Glory :-)

Zajebisty tekst - to o kasjerce tez dobre - sam czasem lapie sie na tym, ze jak chce kupic cos nie do konca potrzebnego (albo kompletnie niepotrzebnego), to tlumacze sobie zakup tym, ze to tylko jeden buiyn, wiec w sumie nic :-)

Awatar użytkownika
Glory
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: Glory » 26 lut 2011, 05:21

Mega maga maga !

I tak oto zyskales wiernego czytelnika :).

pablo1972
-#VIP
-#VIP

Postautor: pablo1972 » 26 lut 2011, 07:57

Oj dawno się tak nie ubawiłem, po prostu genialne.

Pepin, daj to na wolny ring jako osobny wątek.
Niech ci co mają pomysły coś dorzucą, na pewno kilka równie fajnych tekstów padnie.
Ostatnio zmieniony 26 lut 2011, 14:44 przez pablo1972, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Szfiecu
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Szfiecu » 26 lut 2011, 09:27

No i sobota rozpoczęta na :plus: heheh

pepin
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: pepin » 01 mar 2011, 20:42

Miło mi , że się spodobalo :D

GNSPL pisze:pepin,

1. dowody na uzależnienie - kozak. Długo nad tym siedziałeś? Chylę czoło. :))

2. grasz w Project Entropia ? Ja daaawno temu trochę grałem, ciekawe jak to teraz wygląda .. ?

1. wstalem rano snilo mi sie 3 min i poszlo :D
2. Tak gram. Jak wygląda ?? Kosmos zdziwil bys się !!! co tu gadac zapraszam na nasze forum !!! powolaj sie na Pepina 99% ludzi mnie zna !!! zapraszam !!!

Wróć do „Mój pokerowy mini blog”