(z)Trabantem przez świat pokera..

Miejsce w którym możesz sobie założyć własny wątek i na bieżąco dzielić się z innymi swoimi sukcesami, porażkami i przemyśleniami. Forum widoczne po 20 postach. Ponad 300 blogów polskich graczy.
Awatar użytkownika
tomziolo
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: tomziolo » 23 mar 2010, 15:15

No to masz we mnie wiernego kibica swoich poczynan. Naprzod do boju, chetnie obejrze Twoj wystep na WSOP :twisted:

samol
-#VIP
-#VIP

Postautor: samol » 23 mar 2010, 15:36

Kolejny forumowy Pros :D

Powodzenia ;-)

Pablo Muchettii
-#VIP
-#VIP

Postautor: Pablo Muchettii » 23 mar 2010, 16:35

Jak ja bym miał pokerem na życie zarabiać to po 4 dniach bym z głodu zmarł :)

Damian1989k
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: Damian1989k » 23 mar 2010, 16:39

Pablo Muchettii pisze:Jak ja bym miał pokerem na życie zarabiać to po 4 dniach bym z głodu zmarł :)

Hahah Pablo rozbawiłeś mnie do łez :D Wiadomo nie wszyscy mogą traktować pokera jako zarobek. Nam pozostaje "ciężko" pracować :)

Trabant powodzenia. Napewno się uda! Jak by to powiedzieć ... szczęścia na nowej drodze życia ;)

Awatar użytkownika
knoperss
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: knoperss » 23 mar 2010, 18:03

Kolejna odważna decyzja :) Gratuluję dokonanej decyzji...Odważyłeś się na ten krok więc wyniki bedą jeszcze lepsze :) Powodzenia i chyba teraz czas na Ciebie by obejrzeć "Sekret" jak na Prosa przystało :mrgreen:

mistrzunio
-#VIP
-#VIP

Postautor: mistrzunio » 23 mar 2010, 18:38

Czytając bloga i mając w pamięci Twoje wyniki, stwierdzam iż nie może się nie udać. Gratuluję i powodzenia!

Awatar użytkownika
Mundi_Gutierrez
-#VIP
-#VIP

Postautor: Mundi_Gutierrez » 23 mar 2010, 18:47

Również dołączam się do gratulacji za odważną decyzję....myślę,że spokojnie dasz sobie radę.Powodzenia :smile:

pablo1972
-#VIP
-#VIP

Postautor: pablo1972 » 23 mar 2010, 19:50

Kolejny szczęśliwy pokerzysta, tylko pozazdrościć.
Moje gratulacje i życzę ci powodzenia przy stolikach.

ps. Zamiast zazdrościć lepiej brać przykład. :mrgreen:

Awatar użytkownika
FCSEBA
-#VIP
-#VIP

Postautor: FCSEBA » 23 mar 2010, 19:56

No !! chciałoby się powiedzieć nareszcie ! :)

teraz w wolnym czasie będzie Ci szlo napewno
( jestem tego pewnien) jeszcze lepiej czego Ci życze :)

a co do pracy ,to zawsze w razie niewypału mozna znalezc inną :)

ale o czym ja tu pisze,skoro teraz bedziesz dopiero zarabiał nie wychodząc z domu :mrgreen:

Awatar użytkownika
martini
-#VIP
-#VIP

Postautor: martini » 23 mar 2010, 20:03

Wow. Niezle, kolejny forumowicz, ktory podjal ta odwazne decyzje. Gratulacje rowniez i ode mnie - tak jak ujela to gama - myślę, że los wynagrodzi tą odwagę.
Jestem ciekaw jak wyglada takie zycie zawodowego pokerzysty. Praca nie wychodzac z domu, na stolikach pokerowych - poki co nie umiem sobie tego wyobrazic, ale jak widac jest to mozliwe :) W sumie jak tak pomyslec to swietna sprawa - robisz przy tym naprawde to, co lubisz ;)

Zycze powodzenia i jeszcze raz gratuluje podjecia tej decyzji !

Awatar użytkownika
Mlody
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: Mlody » 24 mar 2010, 07:25

Gratulacje za podjecie decyzji :) Nic tylko zyczyc powodzenia i zrealizowania ustalonych celow :)

Awatar użytkownika
tommko
-#VIP
-#VIP

Postautor: tommko » 24 mar 2010, 08:00

FCSEBA pisze:(...) ale o czym ja tu pisze,skoro teraz bedziesz dopiero zarabiał nie wychodząc z domu :mrgreen:

zgadza się, kasę będzie robił w szlafroku i kapciach przed ekranem monitora :)

powodzenia Trabant

Awatar użytkownika
Trabant
-#VIP
-#VIP

Postautor: Trabant » 25 mar 2010, 13:33

Dzięki wielkie za wsparcie jakie wyraziliście swoimi wpisami pod moim postem.

Nie pozostaje mi nic innego jak wziąć się za granie.
Myślę że wyniki pokażą że to był dobry wybór, krok we właściwą stronę.

PZDR

Awatar użytkownika
skuter
-#VIP
-#VIP

Postautor: skuter » 26 mar 2010, 00:24

Trabant83, bardzo odważna, a co najważniejsze przemyślana decyzja. Powodzenia i nie zapomnij o nas :mrgreen:

Awatar użytkownika
Trabant
-#VIP
-#VIP

Wyzwanie na rok 2010 *** od 0----------->70000$***

Postautor: Trabant » 27 mar 2010, 12:34

Ostatnio miałem dość ciekawą sytuacje w turnieju freezeout za 54$.

Blindy 80/60
Mój stack 4600
Przeciwnik 5800

Akcja

Na środkowej pozycji mam AJs, do mnie foldy zagrywam do 400.
Wszyscy pass do bb, duży blind postanawia zagrać all-in!!!!
Co robimy?

Krótka analiza gościa:

Rzut oka na sharka i wyświetla się takie coś 2340 gier, total profit -5168$ !!!
Readów żadnych na niego nie miałem...

Z jakimi kartami można zagrać w ten sposób?
Czy moje AJs jest dobre?

Co może oznaczać zagranie all-in za prawie 6k przy blindach 80/160.
Jak ma dobrze to powinien mnie wciągać i reraisować moje zagranie.

Zagranie śmierdzi na kilometr, gość wyraźnie nie chce oglądać flopa, satysfakcjonuje go zgarnięcie 700 żetonów które są w puli do tej pory?

Tak wiele pytań, a tak mało odpowiedzi.. jak by to powiedział Jurek Kiler

ROZWIĄZANIE ZAGADKI :)

Postanawiam sprawdzić....

Co się okazuje, nasz bohater pokazuje KK.
Na jego nieszczęście na flopie jest 74A, turn 6, river 2
Zgarniam jego żetony.

No i pisze do mnie na czacie że jestem donkiem i sprawdzam all-ina za cały stack z AJs.

Odpisałem że donkiem to jest on bo:
1) ma 5k$ na minusie w 2300 grach, a do tego trzeba mieć talent
2) rozgrywa KK jak debil

On mi pisze, że przecież miał 70% preflop na wygranie.

No właśnie... miałeś....

Jaki jest morał tej historii?

a no taki że nie ma sensu grać przy głębokich stackach all-in preflop nawet z wysokim pocketami bo może cię sprawdzić donk z AJs.

Na dole wykresy dla tych którzy śledzą moje wyzwanie.

PZDR!
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
tommko
-#VIP
-#VIP

Postautor: tommko » 27 mar 2010, 14:41

powiem Ci szczerze Trabant, że ja raczej bym zrzucił.

Faktem, że takie przebicia to dla mnie raczej oznaczają blefy, ale zdarza się zonk - tak jak tutaj.

Ja bym nie sprawdzał, bo po co miałbym angażować cały stack dla jednego rozdania z AJ ??

Takie zagranie to mogę sprawdzić mając AA lub KK.

Także mimo, że wygrałeś to faktycznie EV+ to raczej nie było :)

A propo jak skończyłeś ten turniej ?
i drugie pytanie
na Hey Poker jaki bys polecił turek za 54$, mam ticket i zagrałbym w jakimś turku co łatwo dojść do kasy, hehe :D

Awatar użytkownika
Trabant
-#VIP
-#VIP

Postautor: Trabant » 27 mar 2010, 15:44

tommko pisze:na Hey Poker jaki bys polecił turek za 54$, mam ticket i zagrałbym w jakimś turku co łatwo dojść do kasy, hehe

Według mnie najlepszy dla Ciebie były by:
Aussie Daily o 11:00
Chinese daily o 14:00
Russian Daily o 17:30
Canadian Daily o 00:00

Stosunkowo łatwe turnieje, nie spodziewaj się za wysokiego poziomu.
ABC i będziesz w kasie ;)

tommko pisze:A propo jak skończyłeś ten turniej ?

29 na 20 płatnych

Awatar użytkownika
skuter
-#VIP
-#VIP

Postautor: skuter » 28 mar 2010, 18:17

tommko pisze:powiem Ci szczerze Trabant, że ja raczej bym zrzucił.

Trabant83, i ja również radzę Ci nie patrzyć ślepo na wyniki archiwalne względem jednego zagrania. Przecież masz takie umiejętności, że spokojnie zgrasz takiego przeciwnika (jeśli zdążysz) w kolejnych bardziej pewnych rozdaniach.

Przykład z dnia wczorajszego live everest-brak-polskiej-licencji! w Gliwicach:

Blinds 30/60 stack 5400 przeciwnik 5600 (początkowy to 5k)

gracz dość luźny, szukający gry na MP gra 3bb, jako rozdający mam pozycję i karty AKo, a że kilka rozdań wygrałem byłem pewny, ze jeśli i tym razem zagram agresywnie to wystarczy mu odwagi do flopa. Przebijam go co spotyka się z jego kolejnym re-raisem i co wtedy myślę:

miałem w pamięci jego grę z wcześniejszego rozdania, gdzie zagrał za wszystko z A9off i tym samym zgarnął pulę blefując na dość niebezpiecznym boardzie. Pewnie teraz i mnie chce sobie podporządkować wiec odwijam mu się all' inem, na co dostaje natychmiastowy call :evil:

I co pokazał?

Oczywiście KK i byłem daleko w lesie przez to zapatrzenie się na jego wcześniejsze zagrania.

W tym rozdaniu jednak to ja wygrałem dostając A na turn co nie zmienia faktu ,że to ja potrzebowałem pomocy na stole, a nie mój przeciwnik.

Awatar użytkownika
Trabant
-#VIP
-#VIP

Postautor: Trabant » 28 mar 2010, 18:28

skuter, tommko, oczywiście że call był do dupy, ale tak mnie zirytowal tym zagraniem że postanowiłem sprawdzić.

zagranie zdecydowanie EV-

Tak naprawde chciałem pokazać jak nie rozgrywać KK, a nie szczycić się swoim durnym sprawdzeniem ;)

Awatar użytkownika
Kosira
-#VIP
-#VIP

Postautor: Kosira » 28 mar 2010, 18:30

Spóźnione, gratulacje z powodu tak odważnej decyzji. Mam nadzieje, że się uda. Ja po małej przerwie mam zamiar wrócić w kwietniu.

Co do tego AJs - to pamiętając twoje nauki, pewnie bym zrzucił :)

Awatar użytkownika
carterrr
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: carterrr » 28 mar 2010, 20:29

Ja również przyłączam sie do gratulacji. Mam nadzieję że kiedyś ogladając cie jak grasz na WSOPIE lub innym turnieju, będe mógł sie pochwalić kumplom że piłem i grałem z tym gościem na żywo, a nawet raz wyblefowałem ;)

Powodzenia

Awatar użytkownika
Trabant
-#VIP
-#VIP

Postautor: Trabant » 02 kwie 2010, 08:51

Drugi dzień na bezrobociu...

Powoli kończę ogarnianie wszystkich formalności, na 100% możliwości zaczne grać dopiero po świętach.

Mam już w głowie plan jak to wszystko rozwiązać, myslę że kluczem do sukcesu będzie przedewszystkim dyscyplina. Rozplanowanie sobie dnia tak żeby wszyscy byli zadowoleni, czyli pod grafik turniejowy ;)
Napewno przynajmniej tydzień do przodu będę sobie rozpisywał turnieje w których chce zagrać. Narazie będę gral tylko mtt, żeby nie przesycić się pokerem.
Nie wyobrażam sobie sytuacji w której nie będzie chciało mi się grać. :D

Narazie nie odczuwam tego że już nie pracuję, czuje się jak by była niedziela :D :D :D

Nie bylo tak że wogóle nie grałem, ale wyniki pozostawiają wiele do czynienia.
Narazie zostaje na Hey, będę dokładal turnieje z paradise-brak-polskiej-licencji! i z PokerStars-nielegalny-w-PL!.

Na tym ostatnim miałem ogromnego pecha w zeszłym tygodniu. W turnieju za 55$ zostało nas 14/1500 i miałem 11 stack.
Na środkowej pozycji dostaje AA, przedemną jedno podbicie z utg od stacka który miał troszkę mniej odemnie. Stackujemy się preflop pokazuję KQs.
Flop rozwiał moje obawy i pojawilo się K5Q !!!

Spadłem na mega shorta i odpadłem na 14 miejscu.

Wygrywając tą pule na FT wchodził bym z 3 stackiem. wygrałem około 300$ a na FT 10 miejsce mialo już około 800$ jakie nagrody były za wyższe miejsca to chyba nie muszę nikomu tłumaczyć :)

PZDR!

Awatar użytkownika
Katowice
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Katowice » 02 kwie 2010, 10:46

Gratuluję odważnej decyzji. Nurtuje mnie jednak pytanie jak zamierzasz dysponować swoimi wygranymi? Teraz, gdy z tego masz żyć na pewno będziesz musiał część wypłacać. Ustaliłeś sobie jakąś kwotę, która co miesiąc powędruje na Twoje konto? Czy może będzie to procent od zysków?

Wiadomo, że grając i pracując gdzieś indziej zazwyczaj większość wygranych dopisuje się do bankrolla. Tutaj już tak robić nie możesz, bo za coś żyć trzeba.

Powodzenia :-)

Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Sith » 02 kwie 2010, 13:54

Katowice - pokerowi prosi się takimi problemami nie przejmują... raz sie wypłąci 5k$ na waciki, raz 150k na nowe auto... Kto by sobie jakimiś procentami czy limitami głowę zawracał :mrgreen: :mrgreen:

Awatar użytkownika
Trabant
-#VIP
-#VIP

Postautor: Trabant » 02 kwie 2010, 14:10

Katowice,

Sprawy finansowe, wyglądają następująco.

Bankrol utrzymuje na poziomie, żeby grać swobodnie mtt za max 200$.

Po pierwsze nie trzymam pieniędzy na pokerromach tylko na oddzielnym koncie przeznaczonym tylko na pokera. Więc wrazie czego w każdej chwili dostęp do gotówki mam.

Aktualnie nie jestem na etapie budowy rola bo na stawkach które gram czuje się dobrze, myśle że jeszcze przyjdzie czas żeby przeskoczyć wyżej... może w przyszłym roku.
Potrzebuje doświadczenia przedewszystkim bo do każdego przeskoku musze się przyzwyczajać, a nie zawsze mi to łatwo przychodzi.

Z każdej wygranej 60-70% wpłacam na konto osobiste, a reszta idzie na pokrycie wpisowych do następnych turniejów.

Mam nadzieje że nie zagmatwałem za bardzo :)

Wróć do „Mój pokerowy mini blog”