(z)Trabantem przez świat pokera..

Miejsce w którym możesz sobie założyć własny wątek i na bieżąco dzielić się z innymi swoimi sukcesami, porażkami i przemyśleniami. Forum widoczne po 20 postach. Ponad 300 blogów polskich graczy.
Awatar użytkownika
Trabant
-#VIP
-#VIP

Postautor: Trabant » 13 sty 2010, 10:26

glory glory man united, tak ongame.

GSOP IV

https://www.heypoker-brak-polskiej-licencji!.com/tabid/377/Default.aspx

gama87, Mlody, ukie, janczarek

Czy Wy myślicie że ja tam całe dnie nic nie robie? :)

Myśle jak tu się zwolnić a Wy chcecie tam pracować :shock: eheehehehe

Awatar użytkownika
Mlody
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: Mlody » 13 sty 2010, 10:41

Trabant83 pisze:Myśle jak tu się zwolnić a Wy chcecie tam pracować :shock: eheehehehe

Bo my w przeciwienstwie do Ciebie nie mamy zlotego przepisu 'jak zorganizowac 70k w rok i zostac pro' ;)

Awatar użytkownika
gama
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: gama » 13 sty 2010, 14:26

Trabant83 pisze:gama87, Mlody, ukie, janczarek

Czy Wy myślicie że ja tam całe dnie nic nie robie? :)

Ja tam w mojej pracy nie dość, że całe dnie coś robię, to mi nawet filtry pozakładali i na forum wchodzić nie mogę :P Ehh, w sumie taka posada woźnej w szkole na nocną zmianę byłaby niezła :D W trakcie przerwy w turnieju szybki obchód i powrót do gry, więc może zmień pracę na mniej stresującą, a dającą możliwość gry. No i byłbyś najwięcej zarabiającym woźnym w tym kraju :)

Awatar użytkownika
Mlody
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: Mlody » 13 sty 2010, 14:51

gama87 pisze:No i byłbyś najwięcej zarabiającym woźnym w tym kraju :)

Wydaje mi sie ze i tak jest kims, kimkolwiek jest, lepiej zarabiajacym :P

Awatar użytkownika
PLtotoryl
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: PLtotoryl » 13 sty 2010, 15:04

Lepsza jest np posada nocnego stróża gdzieś w szkole, wiadomo że i tak wszystkie najlepsze MTT on line z najlepszymi pulami to gry w nocy tak więc kupujemy sobie laptop i gramy, a dodatkowo dostaniemy zawsze te kilka setek z wypłaty :)

Trabant, co do "pro" wiadome, że każdy gdzieś tam po cichu o tym myśli, ja jednak bym się nie decydował na to nigdy ( nawet po wygraniu EPT) teraz pokera możesz traktować jako dochodowe hobby po przejściu na pro będzie to dla ciebie już praca jak każda inna, szybko można stracić zapał moim zdaniem, oczywiście że jak będziesz osiągał sukces za sukcesem w MTT to tak nie będzie, jednak po porażkach możesz zatęsknić za normalną pracą i tylko wieczorkami z pokerem. Lepiej zostawić sobie zawsze jakieś "pół etatu" tak na mój gust :)

Ale challange od 0 do 70k$ na samych MTT bardzo mi się podoba szczególnie że robię podobny tyle że 3x mniej kasy i 5 razy wiecej czasu, ale ja zaczynam od freerolli ( a właściwie zaczynałem bo challange już trwa jakieś 2-3 miesiące i 1k$ już jest :D).

Jeszcze takie pytanie, bo pisałeś że przenosisz się na heypoker-brak-polskiej-licencji! to znaczy że nie będziesz próbował sił na innych platformach nawet w turniejach niedzielnych, typu Sunday Million?

Awatar użytkownika
Trabant
-#VIP
-#VIP

Postautor: Trabant » 13 sty 2010, 17:20

PLtotoryl, będe grał Sunday Million z doskoku, jak i inne mniejsze mtt na PS.

Głównym moim roomem będzie jednak Hey, za względu na wybór mtt jak i stosunkowo nie duża ilość osób w turniejach z wpisowym 50-100$

Awatar użytkownika
Glory
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: Glory » 14 sty 2010, 06:14

Trabant83, a nie denerwuje Cie na ongame stroma struktura wyplat? Bo tam chyba jest 10% albo nawet niecale 10%.

Mi ta platforma do MTT zupelnie nie pasowala. Ale bylo to dawno, jak jeszcze nie umialem dobrze grac :).

Awatar użytkownika
Trabant
-#VIP
-#VIP

Postautor: Trabant » 14 sty 2010, 12:19

glory glory man united, to coś się musiało zmienić w strukturze wypłat bo przykładowo dla mtt na 135 osób płatna jest 20.
A 3 dni temu grałem nawet przy 85 osobach płatna 15 (tylko że była duża pula gwarantowana)

GrzechuTG
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: GrzechuTG » 14 sty 2010, 18:27

Na ogname nie jest płaska struktura według mnie jest bardzo sprzyjająca jak ja gram z reguły turnieje to gra 350-400 osób i płatnych jest 50 więc myślę że całkiem przyzwoicie a gram tam już od ponad pół roku i ciągle jest tak samo..

Awatar użytkownika
PLtotoryl
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: PLtotoryl » 14 sty 2010, 19:30

Moim zdaniem przy turniejach do 200 osób chyba nawet lepiej gdy struktura to tylko 10%, gramy przecież o miejsca czołowe a te 10% sprawia że pieniądze nie rozchodzą się na nagrody typu 1.5 BI które moim zdaniem są zbyteczne.

Awatar użytkownika
Trabant
-#VIP
-#VIP

Postautor: Trabant » 15 sty 2010, 09:04

Ostatnio na blogu u Fanatyk-a przeczytałem że musi lepiej dobierać pory w jakich gra w pokera bo podejmuje słabe decyzje.
Dwa czy trzy dni temu grałem freezeout za 54$ który startował o 24 (6:30 wstaje do pracy).
Jak dobrze mi idzie to albo nie kłade się spać wcale albo odpadam po 2-3h i łapię szybką drzemkę.

Tym razem było inaczej, szło mi cały czas bardzo dobrze przez większość turnieju byłem gdzieś koło 15 miejsca, płatnych 40, po około 3 h gry stało się coś wyjątkowego...........

Żona akurat się obudziła żeby nakarmić małego, trąca mnie w ramie i pyta czy ja gram jeszcze ten turniej czy śpie??

O kurwa przysnąłem, ale akcja!!!

Patrzę na ekran a tam zostało w grze 41graczy ja na 40 pozycji, ale stack mam M0,5 i za 2 rozdania jestem na BB. Odkrywam karty a tam QT w kierach wciskam all-in, zostaję sparawdzony przez As high i wypadam z turnieju na 41 miejscu!!! BubleBoy

Największy ubaw z całej tej sytuacji miała oczywiście moja żona i wypowiedziała słynne:
„a mówiłam ci żebyś się położył spać”
Dziękuje za pocieszenie, od razu mi lepiej kochanie. :D

Awatar użytkownika
Mlody
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: Mlody » 15 sty 2010, 11:10

buhehehehe to jest chyba buble, ktorego zapamietasz do konca zycia :D No i gratulacje dla Zony bo dzieki Jej wyczuciu mogles chociaz sprobowac sie podwoic xD

Oskarek

Postautor: Oskarek » 15 sty 2010, 11:16

Chciałbym mieć taką żonę :D
Moja dziewczyna by powiedziała : Ty debilu 3 w nocy a Ty masz na 6 do pracy i grasz? ! :D

Pitr3k
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Pitr3k » 15 sty 2010, 14:17

Chciałbym mieć taką żonę
Moja dziewczyna by powiedziała : Ty debilu 3 w nocy a Ty masz na 6 do pracy i grasz? !

Moze jakbys odnosil wieksze wygrane tak jak Trabant, a nie przegrywal wszystko na BlackJacku, czy w co tam grasz to, by nie narzekala :) i prezent jakis moglbys jej kupic od czasu do czasu :P.

Oskarek

Postautor: Oskarek » 15 sty 2010, 14:33

Prezentów dostaje odpowiednio duzo ;P
Z reszta ona nie wie ze gram po nocach ;p

Awatar użytkownika
knoperss
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: knoperss » 15 sty 2010, 18:16

one wiedzą wszystko :P więc Tobie się tylko wydaje że ona nic nie wie :P
poza tym co za dużo to nie zdrowo :D za bardzo rozpieszczać nie można
"kobietom należy się homonto... tak kiedyś robili zarzucali kobietom homonto i orali nimi pole" hehehe ale to nie moja słowa ja tylko cytuję ^^
ps. moja też nie lubi jak gram :cry: :( :cry: :cry:

pablo1972
-#VIP
-#VIP

Postautor: pablo1972 » 15 sty 2010, 18:43

Parę dni temu moja małżonka zapytała mnie czy opłacalne jest to że tyle czasu spędzam przy pokerze.
Powiedzcie mi jak tu wytłumaczyć laikowi że nawet najlepsi gracze mają gorsze okresy i nic nie wygrywają.
Jak mówię jej że przyjdzie taki czas że wygram dużą kasę to się śmieje i mówi żebym zszedł na ziemię.
Ale jak czasem robię jakąś wypłatę to jest cacy.
Najlepiej jakbyśmy grali kilka godzin na miesiąc a wygrywali tysiące €. :cry:

Awatar użytkownika
gama
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: gama » 15 sty 2010, 19:16

pablo1972 pisze:Powiedzcie mi jak tu wytłumaczyć laikowi że nawet najlepsi gracze mają gorsze okresy i nic nie wygrywają.

Po prostu jak masz okres wygrywania to kup małżonce z zaskoczenia coś, co jej się podoba (podpytaj np. przyjaciółkę) albo weź ją na jakąś romantyczną kolację :D Tylko nie mów w czasie gry, że jak wygrasz, to dostanie prezent. Wtedy zrozumie, że warto czekać na te chwile, w ktorych się wygrywa :P Przynajmniej na mnie i moje koleżanki niespodzianki działają najlepiej. ;)

Awatar użytkownika
Ezkalop
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Ezkalop » 15 sty 2010, 19:39

E tam:D

Jak siedze z dziewczyna i mam turniej i chce go zagrac, a nie chce byc cham i gracz w pokera przy mojej dziewczynie to jej mowie. W tym turnieju jak wygram to ci kupie buty, albo pojdziemy gdzies do kina lub cos. Tak wiec ona sie nie nudzi i ze mna siedzi przy grze (bo wiecie nagroda:D) a ja moge spokojnie ten turniej rozegrac. W sumie ja gram dla gry wiec jak wygram to czemu mialbym sie nie podzielic z nią:D To i tak dla mnie wirtualne wieniadze sa.

Awatar użytkownika
Trabant
-#VIP
-#VIP

Wyzwanie na rok 2010 *** od 0----------->70000$***

Postautor: Trabant » 16 sty 2010, 14:05

Czas na małą aktualizacje wyzwania.

Wszystko idzie zgodnie z planem, gdyby dopisało mi troszkę szczęścia wykres wyglądał by jeszcze lepiej, bo wczoraj z 2 mtt naprawdę odpadłem bardzo pechowo.

Oczywiście nie będe nad tym rozpaczał, bo rozegrałem dobre turnieje, a że zabrakło szczęścia to już nie moja wina :D

Na koniec wczorajszego dnia zająłem 3 miejsce w European Daily i kolejna sesja na plus.

Na dzisiaj już nie planuje gry, musze troszke odpocząć.
Wracam do walki jutro.

Obliczyłem żeby moje wyzwanie się udało średnio dziennie muszę wygrywać 192$, czyli po 16 dniach powinienem mieć 3072$, a mam 4515$ :trophy:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Glory
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: Glory » 16 sty 2010, 15:48

Trabant83, wow, gratulacje. Naprawdę jestem pod wielkim wrażeniem twojej gry turniejowej. Myślę, że można to już śmiało powiedzieć - Deadprez doczekał się następcy!

A co do żon i ich podejścia do pokera - trzeba było małżonkę opieprzyć "I po co mnie budziłaś, przez Ciebie odpadłem na bubblu, a tak może bym dotrwał do kasy" :) :) :).

Mi zasnąć w czasie gry się jeszcze nie zdarzyło, ale 2x miałem już taki tilt, że skupiając się na jednym stole zapominałem, że mam obok jeszcze dwa turnieje (!).

GrzechuTG
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: GrzechuTG » 16 sty 2010, 16:43

Glory źle piszesz nie następce bo dead nie potrzebuje następcy :) Tylko w końcu ktoś dogonił deada i ma również wspaniałe wyniki :) Gratulacje Trabant należy Ci się :)

titanum
-#VIP
-#VIP

Postautor: titanum » 16 sty 2010, 17:15

no następca nie potrzebny bo narazie dead nie odchodzi :razz: ale trzeba przyznać że pojawiło się ostatnio sporo osób które maja fajne wyniki i forum zaczyna budować masa dobrych graczy z wynikami, gratulacje Trabant ;)

Awatar użytkownika
Trabant
-#VIP
-#VIP

Wyzwanie na rok 2010 *** od 0----------->70000$***

Postautor: Trabant » 17 sty 2010, 21:20

Tak mi się dzisiaj ułożył dzień że nie miałem czasu odpalić żadnego mtt.

Przeglądalem natomiast swoje statystyki na officialpokerrankings i porównałem je z wykresem sharka.

Jakie wnioski?

Opr pokazuje kwote jaką wygrałem wogóle, a shark ile jestem na czysto.

Wykonałem magiczne działanie, odjąłem jedno od drugiego i wyszła mi astronomiczna kwota jaką wydaje na wpisowe :shock:

Musze coś z tym zrobić!!

Nie wiem na czym polega problem, czy lepiej dobierać mtt czy zastanowić się nad wpisowym.

Może macie jakieś propozycje, jak Wy sobie z tym radzicie?

Przypominam że wyzwanie trwa dopiero 17 dni a na wpisowe wydałem krocie!

Poprosze o opinie graczy szczególnie typowo turniejowych.

Dzięki za dyskusje, bo jakoś nie moge przejść nad tym do porządku dziennego :D

ukie
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: ukie » 18 sty 2010, 11:23

Przy tak krótkim czasie i tak dobrych wynikach strzelam że Twoje ROI wynosi przynajmniej 200%. Będzie Ci bardzo ciężko utrzymać je na takim poziomie (oczywiście życzę Tobie utrzymania bądź zwiększenia) przez co stosunek wpisowego do profitu jeszcze bardziej się zbliży. Do większych turniejów o ile jest to możliwe proponuje grać satelity. I przydałby się jakiś dobry MTT leaderboard race bo z Twoimi wynikami na pewno byś prowadził.

Świetne wyniki, powodzenia.
Pozdrawiam

Wróć do „Mój pokerowy mini blog”