Złe nawyki

Dział dla graczy rozpoczynających przygodę z pokerem. Tu poznasz zasady pokera oraz możesz zadać choćby najbanalniejsze pytanie.
EviLKate
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: EviLKate » 23 wrz 2012, 22:25

Poważnie ma taki nick w bwin-brak-polskiej-licencji!'ie? To miałam szczęście, że nie wpadłam na tego agresywnego gracza :D
Nie lubię grac z agresywnymi graczami ^^

Awatar użytkownika
mara
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: mara » 23 wrz 2012, 22:43

EviLKate pisze:Poważnie ma taki nick w bwin-brak-polskiej-licencji!'ie? To miałam szczęście, że nie wpadłam na tego agresywnego gracza
Nie lubię grac z agresywnymi graczami

To możesz mieć poważne problemy z graniem. Agresja w pokerze jest dość istotna ;)

EviLKate
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: EviLKate » 23 wrz 2012, 22:53

Wiem. Ale mimo to nie lubię grać z takim graczem, który stosuje taktykę agresywną, ale czasami zdarza mi się zagrać parę razy i bywało, że ogrywałam ich :)

Awatar użytkownika
dzienny
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: dzienny » 23 wrz 2012, 23:04

Bez agresji, we współczesnym pokerze, nie masz czego szukać. Jeżeli masz z tym problem, to śmiało graj sitki z niskim wpisowym i stosuj zasadę - raise or fold. Nie limpuj, jedynie z niskimi parami, żeby tanio zobaczyć flopa. Trzymaj się wtedy zasady - no set, no bet :)

A na bwin-brak-polskiej-licencji! nie mam nicku dzienny, tylko dzienny1 ;)

rokrupinski9802
-#pretendent
-#pretendent

złe nawyki

Postautor: rokrupinski9802 » 08 paź 2012, 16:46

gra na wirtualne pieniadze nie ma tego w sobie co gra na prawdziwe pieniadze to sa dwie rozne rzeczy a zlym nawykiem jest
proba szybkiego odrobienia strat po przegranym rozdaniu

serafin8902
-#zwykly
-#zwykly

Postautor: serafin8902 » 12 lut 2013, 12:47

To prawda, ja uczylem sie gry w pokera na PokerStars-nielegalny-w-PL! na wirtualne pieniadze...
Do dzis czasem mi odwali i zagram wysoko z jedna dobra karta...

Dla treningu polecal sng za 0,02$ na 990 osob na PokerStars-nielegalny-w-PL!'ie

Mala strata a po 5 min zostaja powazni gracze...
Stol hyperturbo wiec wymusza agresywna gre ale bardzo dobry do nauki...

Pierwsze 50 miejsc platne

Awatar użytkownika
MrGordon
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: MrGordon » 12 lut 2013, 13:25

A ja zdecydowanie ich nie polecam. Praktycznie od samego początku granie push or fold, początkujący gracz nie poradzi sobie z czymś takim. I nie sądzę by na takich stawkach byli w ogóle poważni gracze. ;-)

Lepiej grać 45 man za 0,25, struktura normal - 10 minutowe blindy. Przynajmniej można coś pograć. :)

kamileloxd
-#zwykly
-#zwykly

Postautor: kamileloxd » 01 mar 2013, 22:33

Moim zdaniem nie ma sensu grać w turnieje 0.02. Po pierwsze jest to czysta loteria ponieważ jak przez pierwsze 5 min nie zrobisz all in to nic niestety nie wygrasz a po drugie nawet jak juz cos uda Ci sie "ukleic" to DC w takim tempie rosnie ze nie ma czasu czekac na dobre karty dlatego myśle ze nie jest to odpowiedni miejsce na nauke ; )

bnkn
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: bnkn » 08 mar 2013, 01:18

Tak jak MrGordon pisał. 45o 25c chyba najlepsze. Gra się około 2h, a poziom nie jest jakiś tragiczny. Kilka takich zagrałem, i szczerze polecam. 90 są za długie a wcale nie gwarantują dużo większego zysku, 999 i 360 osobowe turbosy to loteryjka.

latamito
-#zwykly
-#zwykly

:)

Postautor: latamito » 08 mar 2013, 09:23

Pilnie czytam te uwagi -nagrałem się sporo na live w pokera i próbuję ogarnąć grę w sieci .
Na razie PokerStars-nielegalny-w-PL! i wirtualne pieniądze + książki .
Pewnie powinno być na odwrót -najpierw trochę teorii a później gra ale nie szkodzi :)
Jednak porównując grę za wirtualne pieniądze do realu ,pierwsza rzecz która rzuca mi się w oczy to ,że można szybko uznać się za "znakomitego pokerzystę"

szydlos
-#zwykly
-#zwykly

Postautor: szydlos » 27 mar 2013, 22:53

jesli zaczynasz z pokerem poczytaj artykuły ,poogladaj filmiki których jest masz na forum i w sieci.Zrób ze jakieś notatki,skorzystaj z promocji któregoś roomu wpłać te 10$ i zacznij grać na micro stawkach 2-10cent.Bedziesz widział czy sie do tego nadajesz,jak reaguje twoja psychika na wariancje,która nie raz połamie ci Asy przeciw 72,J5 czy innym gównianym układom. :lol: Grając na wirtualne zetony mozesz nauczyć sie jedynie zasad danej odmiany,ale strategi se raczej nie wyrobisz.Jedynie głupich nawyków nałapiesz.

latamito
-#zwykly
-#zwykly

Postautor: latamito » 28 mar 2013, 06:59

Gram teraz na mikro stawkach i nie widzę wielkiej różnicy między grą za wirtualne pieniądze a małymi stawkami...
Wchodzę np allinnem przed flopem KK i idzie call i patrzę u przeciwnika na ręce T5
te sytuacje nagminnie się powtarzają .Jestem sprawdzany byle g...... .:)

Awatar użytkownika
lion_victor
-#VIP
-#VIP

Postautor: lion_victor » 28 mar 2013, 15:16

Na jakim pokeroomie grasz na micro? Jeśli faktycznie tak jest jak piszesz, to przenoszę się tam z całym rollem... :twisted:

latamito
-#zwykly
-#zwykly

Postautor: latamito » 28 mar 2013, 15:51

https://www.stargames.com ktoś gdzieś mi polecił :) na początek miało być dobre do nauki i.....jest :) pisz o której godzinie będziesz grać to przypadkowo będę miał przerwę akurat :mrgreen:

szydlos
-#zwykly
-#zwykly

Re: :)

Postautor: szydlos » 28 mar 2013, 17:58

latamito pisze:Gram teraz na mikro stawkach i nie widzę wielkiej różnicy między grą za wirtualne pieniądze a małymi stawkami...
Wchodzę np allinnem przed flopem KK i idzie call i patrzę u przeciwnika na ręce T5
te sytuacje nagminnie się powtarzają .Jestem sprawdzany byle g...... .:)

wiesz na kazdym poker roomie znajdzie sie kilka procent graczy który jak piszesz wchodza z byle g.....,wątpię zeby było aż tyle rybek i sytuacja sie bardzo często powtarzała.

latamito
-#zwykly
-#zwykly

Postautor: latamito » 28 mar 2013, 18:43

wieczorem przy stole 8 osobowym to raczej reguła :)
widzę bo ze mnie też raczej jeszcze fisza..
różne kwiatki :

DD allin przeciwnik K7
DD allin przeciwnik W6
K7 flop 37K allin przeciwnik A9

dzisiaj to nawet swoich kart nie podaje bo nie mam po co :)
ja allin przeciwnik :4d :7h
ja all przeciwnik :2d :5c

Chyba złapie strasznie złe nawyki :lol:

Wróć do „Podstawy pokera”