z cyklu 1 out
-
tezapl
- -#aktywny

- AjApok
- -#aktywny

Dobrze zagraleś może tylko malo reisowaleś na turnie ale i tak to nic nie zmienia preflop prawidłowy reise flop też bym dał check pokazałbym słabość i przeciwnik mógł by zablefować dalej to już wiadomo. pech i tyle ale że gościo sprawdzil J8of bez pozycji to i pewnie na flopie by sprawdził jak bym zaobserwował takie coś to bym więcej podbił
- peliniusz
- -#aktywny

żeby ocenić dobrze tą sytuacje trzeba by wiedzieć jak ten barjolly gra i co o nim wiedziałeś przed tym rozdaniem.... no ale z tego co widać to powinieneś bardziej agresywnie to rozegrać - skoro wchodzi do gry z J8offsuit... niepotrzebnie dałeś mu darmową karte po flopie... trzeba było podbić do 2$ a nie checkować hmmm ale sądze że i wtedy by zagrał... czyli jedynie co mogłeś zrobić aby uniknąć tej masakry to podbić wyżej na preflopie co by sie pewnie skończyło na zebraniu blindów... ale wybrałeś slowplaya i nie poszło...
- dviper
- -#VIP

Zagrałeś bardzo dobrze. 4xBB przed flopem. Potem bardzo dobry układ na flopie i całkiem dobry moment na slow play. Po turnie jak weszliście all in też lepszy układ i zdecydowanie większe szanse na wygranie rozdania. Co widać w załączniku. No i river pech nie z tej ziemi...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
tezapl
- -#aktywny

Oskarek_89 pisze:Na Flopie niby czemu dobra gra mial seta to podbija a nie Check... SlowPlay zawsze boli...
Na PreFlopie zagral raise 0.80$
racja, pomylilo mi sie
w takim razie:
ja nie gram zazwyczaj slow play bo wiecej razy sie nadzialem tak jak ty, jezeli grales bardzo dlugo i znales jako tako przeciwnika to slow play mozna zastosowac a w przeciwnym razie to trzeba cisnac zeby budowac sobie pota, Lepiej zgarnac mniej i miec niz tak jak w twoim przypadku, chciales z niego wycisnac jak najwiecej i kiszka. A river jak zwykle zabojczy
- quest
- -#VIP

zagrał bym tak samo. Raise przed flopem, na turnie sprawdzenie czy nie ma kart dających szanse na wygraną rywala i check w celu wprowadzenia w błąd. Na turnie chyba chciał to samo zrobić bo jedynie sprawdził ale niestety river to już masakra.
Wogole on z J8 nie powinien znaleźć się w tym rozdaniu, pewnie jakbyś dał call na turnie to by spasował ale to nie o to chodzi żeby z KK wygrać niecałego dolarka.
Wogole on z J8 nie powinien znaleźć się w tym rozdaniu, pewnie jakbyś dał call na turnie to by spasował ale to nie o to chodzi żeby z KK wygrać niecałego dolarka.
- alekspolak1
- -#VIP

Szczerze mowiac ja tu nie widze bledu poprostu twoj rywal mial duzego farta (tak jak zawsze na tych pokerach internetowych)golden river zawsze jest dla mnie pechowy bo przez niego tez duzo przegralem ale coz poker texas holdem sie sklada wkoncu z pieciu kart na stole i to ze w ostaatnim riverze wypada to jest poprostu pech
-
invidia
Nie no jak można mówić, że slow play było dobrym zagraniem? Przy takim flopie ja tam widzę u przeciwnika OESD, gutshota i nie powinno mu się dawać za darmo sprawdzić czy mu dojdzie. Tak to jest. Jak się chce za dużo to się nie dostaje nic.
No ale ogólnie to co się działo dalej to przykre.......
Moze następnym razem ty tak przyfarcisz 
No ale ogólnie to co się działo dalej to przykre.......
-
_fart_
- -#pretendent

- barthek
- -#VIP

coz.. do samego rozdania to sie niebede czepial.. rozegrales prawidlowo i nie bede jakos specjalnie tego omawial, bo wszystko zostalo juz powiedziane..
czepne sie moze tylko stwierdzenia: 1 out.. po flopie to on mial 10 kart, ktore mu przynosily zwyciestwo (4xT, 4x9, 2xJ) - czyli nie tak malo.. sek w tym ze musialy wchodzic parami, a to juz gorzej.. wiec mozemy policzyc ze mial 5 outow (4xpara t9, oraz 1xjj).. po turnie to juz rzeczywiscie zostal tylko 1 out.. jezeli sie nei myle szanse na J na riverze oscylowaly w granicach 2%..
czepne sie moze tylko stwierdzenia: 1 out.. po flopie to on mial 10 kart, ktore mu przynosily zwyciestwo (4xT, 4x9, 2xJ) - czyli nie tak malo.. sek w tym ze musialy wchodzic parami, a to juz gorzej.. wiec mozemy policzyc ze mial 5 outow (4xpara t9, oraz 1xjj).. po turnie to juz rzeczywiscie zostal tylko 1 out.. jezeli sie nei myle szanse na J na riverze oscylowaly w granicach 2%..
-
cruiserjeja
invidia
chodzi mu o to, ze na flopie nie ratowala go tylko kareta J, ale takze runner-runner [backdoor] straighty (musialoby pasc np. 9 na turnie i 10 na river, albo 10-turn 9-river)
ale backdoor liczy sie chyba jako 0,5outa, wiec 2 backdoory to mozna policzyc jako 1out+runnery JJ wiec 1,5outa na flopie, na turnie padł J wiec 1 out [tylko J]
_
no ale tak czy siak tego beata mozna zaliczyc do 1outerowych, czyli tych jednych z najgorszych ;s
chodzi mu o to, ze na flopie nie ratowala go tylko kareta J, ale takze runner-runner [backdoor] straighty (musialoby pasc np. 9 na turnie i 10 na river, albo 10-turn 9-river)
ale backdoor liczy sie chyba jako 0,5outa, wiec 2 backdoory to mozna policzyc jako 1out+runnery JJ wiec 1,5outa na flopie, na turnie padł J wiec 1 out [tylko J]
_
no ale tak czy siak tego beata mozna zaliczyc do 1outerowych, czyli tych jednych z najgorszych ;s
- visnia
- -#aktywny

no to po kolei - o czym Ty mówisz cruiserjeja
ten kolega z Q7 ma wyraźnie obok siebie fold preflop - i dobrze... właściwie _fart_, mógłby zaznaczyć kto jest kim bo ja np. nie jestem pewny. Skoro Q7 jest pokazane i fold preflop - to teraz czy on dał show czy to po prostu _fart_.... co do AA vs KK oczywiście że po flopie koleszka musiał dostać dwa króle... i je dostał :O wiecie jaka była na to szansa? 0,11% ... po turnie szanse te wzrosły do potężnych 2,38% co jak widać dało się ustrzelić i AA przegrało. Cholerny bad beat. Przegrałem już parę razy z 2,30% po flopie ale żeby 0,11% przegrać... to się zdarza raz na tysiąc! to też trzeba mieć fart:)
-
invidia
visnia, Jakbyś zerknął na pierwszy post w temacie, o którym z resztą dyskutuje tu większosć to bys wiedział o czym mówi cruiserjeja,
Ja to już zauważyłam jakiś czas temu. W ogóle nie czytacie siebie na wzajem. Kazdy papla co mu wpadnie do głowy.
Z góry przepraszam wszystkich, którzy poczują się dotknięci.
Ja to już zauważyłam jakiś czas temu. W ogóle nie czytacie siebie na wzajem. Kazdy papla co mu wpadnie do głowy.
Z góry przepraszam wszystkich, którzy poczują się dotknięci.
- barthek
- -#VIP

panienka pokazala pazurki
a co do mojego liczenia outow.. nei wiem do konca jak liczyc auty, ktore musza wpasc razem z inna karta.. ja sobei to licze jako 0,5 outa.. i chyba tak to wlasnie jest.. mowisz ze licze zle.. ale rozumiem ze szanse na strita po flopie widzisz? no tak, pewnie ze widisz.. T i 9.. tyle ze musza wpasc jednoczesnie.. wiec sama T i sama 9 nic nei daje - sila rzeczy nie mozemy liczyc jej jako out
a co do mojego liczenia outow.. nei wiem do konca jak liczyc auty, ktore musza wpasc razem z inna karta.. ja sobei to licze jako 0,5 outa.. i chyba tak to wlasnie jest.. mowisz ze licze zle.. ale rozumiem ze szanse na strita po flopie widzisz? no tak, pewnie ze widisz.. T i 9.. tyle ze musza wpasc jednoczesnie.. wiec sama T i sama 9 nic nei daje - sila rzeczy nie mozemy liczyc jej jako out
- visnia
- -#aktywny

faktycznie, mea culpa ja odnosiłem się do postu _fart_, ponieważ Twój wpis był zaraz pod nim, nie skojarzyłem, że jeszcze wracacie do rozdania nominalnego tego wątku.
Jeśli chodzi o to to tak, faktycznie T9 dawało strita a więc wróć i jedziemy: szans preflop nawet nie licze, bo po co. Na flopie 1,72% szans - faktycznie oszałamiająca - ale takie rzeczy i mi zdarzało się przegrywać. Ale teraz ciekawostka, gdyby mu włożyć J4o na przykład jego szanse wynoszą równo... 0,1%! Co udowadnia, że ten backdoor strit jednak dawał mu większą szansę na wygranie puli, choć nadal nie była ona oszałamiająca. Po turnie 2.27% i tutaj już bez znaczenia jest druga karta kolegi z J8 - 1 out i nie ma o czym dyskutować - trafia i zgarnia, koniec tematu
aha P.S. co do "paplania każdy od siebie" i zarzutu "nie czytania poprzedników" to uwierz mi, że musiałem przeczytać to co napisali moi poprzednicy skoro się do nich odniosłem
Po prostu nie rozkminiłem, że oni nadal gadają o pierwszym rozdaniu a nie o screenie który był bezpośrednio nad ich głowami...
Jeśli chodzi o to to tak, faktycznie T9 dawało strita a więc wróć i jedziemy: szans preflop nawet nie licze, bo po co. Na flopie 1,72% szans - faktycznie oszałamiająca - ale takie rzeczy i mi zdarzało się przegrywać. Ale teraz ciekawostka, gdyby mu włożyć J4o na przykład jego szanse wynoszą równo... 0,1%! Co udowadnia, że ten backdoor strit jednak dawał mu większą szansę na wygranie puli, choć nadal nie była ona oszałamiająca. Po turnie 2.27% i tutaj już bez znaczenia jest druga karta kolegi z J8 - 1 out i nie ma o czym dyskutować - trafia i zgarnia, koniec tematu
aha P.S. co do "paplania każdy od siebie" i zarzutu "nie czytania poprzedników" to uwierz mi, że musiałem przeczytać to co napisali moi poprzednicy skoro się do nich odniosłem
-
invidia
barthek pisze:panienka pokazala pazurki![]()
Dla Ciebie jak już to Pani.
barthek pisze:ale rozumiem ze szanse na strita po flopie widzisz?
Jakbyś przeczytał to:
"Przy takim flopie ja tam widzę u przeciwnika OESD, gutshota i nie powinno ..."
Co napisałam parę postów nad toba to byś nie miał wątpilosci.
Ale naszczęscie i bez tego wierzysz w to, że nie jestem niewidoma:
barthek pisze:no tak, pewnie ze widisz.. T i 9.. tyle ze musza wpasc jednoczesnie
Zapominasz jednak o ważnej rzeczy, że licząc outs nie widzisz kart przeciwnika ;]
To by było tyle co panienka ma do powiedzenia.
Chciałoby sie jeszcze zaśpiewać: "Gdzie Ci mężczyźni...." itd.
Dopiszę dla pewności: chodzi mi o otus przeciwnika gdy rozkminiasz co może mieć i co może dojsć., czyli tak zwane zmodyfikowane outs. Bo jeżeli chodzi o policzenie ich już po zobaczeniu kart to w to nie wchodzę bo to nie moja bajka. I chyba troche się nie zrozumieliśmy po prostu.
Ostatnio zmieniony 17 maja 2008, 16:12 przez invidia, łącznie zmieniany 1 raz.
-
dedoel
- -#aktywny

- barthek
- -#VIP

@invidia
nie no ja nie moge.. co z wami? to jest forum a nie oficjalna sluzbowa korespondencja.. pani to ja moge do kogos 20lat starszego a nie do kogos w moim wieku i to jeszcze z tego samego forum..
kompletnie niepotrzebna agresja z twojej strony.. robisz za troche takiego rodzynka forum, bo za duzo PAN tu nie mamy a tak sie obrazasz.. jezeli panienka to dla ciebie obrazliwe stwierdzenie to sorry - nie bede tak mowil, ale raczej nie wydaje mi sie.. bez sensu rekacja z twojej strony..
co do liczenia outow to sie nie bierze pod uwage kart przeciwnika.. przy takim standardowym. jezeli masz b. dobrego reada to oczywiscie mozesz sobie osjac pewne outy, jak masz pewnosc ze przeciwnik to ma.. na podjecie decyzji masz 10sec w grze wiec wybacz - ale matematyki wyzszej to ja stosowac nigdy tutaj nie bede..
jeszcze pare rzeczy bym napisal, ale spisze sie do kina
buzka :*
nie no ja nie moge.. co z wami? to jest forum a nie oficjalna sluzbowa korespondencja.. pani to ja moge do kogos 20lat starszego a nie do kogos w moim wieku i to jeszcze z tego samego forum..
kompletnie niepotrzebna agresja z twojej strony.. robisz za troche takiego rodzynka forum, bo za duzo PAN tu nie mamy a tak sie obrazasz.. jezeli panienka to dla ciebie obrazliwe stwierdzenie to sorry - nie bede tak mowil, ale raczej nie wydaje mi sie.. bez sensu rekacja z twojej strony..
co do liczenia outow to sie nie bierze pod uwage kart przeciwnika.. przy takim standardowym. jezeli masz b. dobrego reada to oczywiscie mozesz sobie osjac pewne outy, jak masz pewnosc ze przeciwnik to ma.. na podjecie decyzji masz 10sec w grze wiec wybacz - ale matematyki wyzszej to ja stosowac nigdy tutaj nie bede..
jeszcze pare rzeczy bym napisal, ale spisze sie do kina
-
invidia
barthek,
No dobra może przesadziłam ale ja wśród swoich znajomych nie używamy zwrotu panienka w pozytywnym znaczeniu i tyle.
Po prostu panienka, źle mi się kojarzy i takie tam. Po za tym, jak już zauważyłeś jestem tu rodzynkiem wiec troche czasu mi zajmie zanim sie oswoje z takim stezeniem testosteronu i waszymi zwyczajami, powiedzeniami, zwrotami. No i mam nadzieję, ze bedziecie mi wybaczać czasami moje babskie chumorki
Agresji z mojej strony nie zauważyłam. Ogólnie należę raczej do osób łagodnych. Chyba aż za bardzo....
A jeśli chodzi o tą matematykę to chyba większosć nie liczy tak dokładnie wszystkiego, ale mimo wszystko przydałoby sie pisać dokładnie i rzetelnie albo wcale na pewne tematy.
Miłego seansu
i wszystkiego co po nim sie wydarzy 
No dobra może przesadziłam ale ja wśród swoich znajomych nie używamy zwrotu panienka w pozytywnym znaczeniu i tyle.
Po prostu panienka, źle mi się kojarzy i takie tam. Po za tym, jak już zauważyłeś jestem tu rodzynkiem wiec troche czasu mi zajmie zanim sie oswoje z takim stezeniem testosteronu i waszymi zwyczajami, powiedzeniami, zwrotami. No i mam nadzieję, ze bedziecie mi wybaczać czasami moje babskie chumorki
Agresji z mojej strony nie zauważyłam. Ogólnie należę raczej do osób łagodnych. Chyba aż za bardzo....
A jeśli chodzi o tą matematykę to chyba większosć nie liczy tak dokładnie wszystkiego, ale mimo wszystko przydałoby sie pisać dokładnie i rzetelnie albo wcale na pewne tematy.
Miłego seansu
i wszystkiego co po nim sie wydarzy Kto jest online
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości
Na terytorium Polski poker online moga oferowac jedynie te podmioty, ktore posiadaja zezwolenie Ministra Finansow. Gra w pokera u operatorow, ktorzy nie posiadaja licencji Ministerstwa Finansow jest zabroniona i grozi konsekwencjami prawnymi. Serwis jest przeznaczony tylko dla osob, ktore ukonczyly 18 lat. Korzystajac z serwisu, uzytkownik potwierdza, ze ma ukonczone 18 lat.