WSPÓLNE GRINDOWANIE SPIEGOLA, SEBOLI I GAMY

Miejsce w którym możesz sobie założyć własny wątek i na bieżąco dzielić się z innymi swoimi sukcesami, porażkami i przemyśleniami. Forum widoczne po 20 postach. Ponad 300 blogów polskich graczy.
Awatar użytkownika
gama
LEGENDA
LEGENDA

WSPÓLNE GRINDOWANIE SPIEGOLA, SEBOLI I GAMY

Postautor: gama » 30 lip 2010, 15:49

Słowem wstępu - ninejszy blog, będzie wspólny dla dwóch początkujących grinderów, którzy chcą się wzjemnie motywować swoimi wynikami oraz trzeciego gracza, zasiadającego do stolików na różnych stawkach - porównamy czy z grindowania na mikro stawkach można osiągnąć takie same (a może większe?) zyski, co z normalnej gry. W challangu w roli grinderów występuje Spiegol wraz ze mną kontra Sebola w normalnej grze.
Założenia są proste
- startujemy z rollem w wysokości 30$
- wraz ze Spiegolem gramy sng na mikro stawkach, zaś Sebola gra na co ma ochotę :)
- celem jest "wygrindowanie" min. 1000 sng i na koniec porównanie wyników
- bankroll może się zwiększyć na trzy sposoby: promocyjne 100$ z forum po ugraniu 1000sng, zysk z samej gry oraz promocyjne $$$ z tabeli liderów (kto zaszeleje i zgarnie kasę na wszystkie sposoby, ten ładnie powiększy rolla)

Każdy z nas na blogu będzie co 2-3 dni informował o swoich postępach. Pytania też będziemy tutaj zadawać, "starsi" koledzy pewnie pomogą :) GL!

Obrazek
Ostatnio zmieniony 30 lip 2010, 19:27 przez gama, łącznie zmieniany 1 raz.

Oskarek

Postautor: Oskarek » 30 lip 2010, 15:55

Powodzenia :) z 30$ na 0.12$ jeszcze dacie radę :) ale nie wchodzić wyżej! Chociaż poziom na pewno teraz się podniesie jak każdy rzuci się na te stawki od nas

Awatar użytkownika
Spiegol
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Spiegol » 30 lip 2010, 16:19

Pewnie, że damy radę i nikt nie ma zamiaru wchodzić wyżej bo dlatego taki mały roll - 30$ i niskie stawki 0.12$ by wyrobić bonusy ze szkoły grinderów i wyścigu sit and go na Chili, a to ma posłużyć do budowania rolla by potem mógł grać wyżej.
Ostatnio zmieniony 30 lip 2010, 19:52 przez Spiegol, łącznie zmieniany 1 raz.

dam1anov
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: dam1anov » 30 lip 2010, 19:24

Duet już był, teraz przyszedł czas na tercet - dobrze, że Trójka Drombo, a nie Tercet Egzotyczny :wink: . Pamiętajcie jednak jak się kończył każdy odcinek w ich wykonaniu - zaopatrzcie się lepiej w seksowną bieliznę :mrgreen: .

Wasz eksperyment brzmi ciekawie - zobaczymy jak wyjdzie w praktyce. Przede wszystkim życzę wytrwałości, zwłaszcza Tobie Gama i Tobie Spiegol - obyście nie osiwieli, nie wyłysieli i żebyście po miesiącu mieli jeszcze paznokcie. Co prawda poziom na tych stawkach, z uwagi na Szkołę Grinderów, jest pewnie teraz nieco wyższy, ale...Trzymam kciuki :!:

A Sebola, jak czytam, przez te wszystkie lata cały czas tak samo - i dobrze, trzymaj się tego co lubisz :smile: .

Pozdrowienia dla całej Trójki Drombo :smile: :!:

Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Sith » 30 lip 2010, 20:21

Ciekaw jestem jakie są szanse grinderów w tej rozgrywce. Grając 1000 SnG za 12c, majac ROI koło 20% - będą mieli profit 24$ profitu... Sebola to zaliczy pierwszym turniejem DoN za 20$ :-)...

Awatar użytkownika
Spiegol
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Spiegol » 30 lip 2010, 20:30

SithJarr pisze:Ciekaw jestem jakie są szanse grinderów w tej rozgrywce. Grając 1000 SnG za 12c, majac ROI koło 20% - będą mieli profit 24$ profitu... Sebola to zaliczy pierwszym turniejem DoN za 20$ :-)...

ale do naszych dochodów wlicza się 100$ ze szkoły grinderów, jakiekolwiek wygrane w wyścigu sit and go na chili (30-250$) i bonusy depozytowe, także nie jesteśmy na przegranej pozycji ;)

tygrytron18
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: tygrytron18 » 30 lip 2010, 21:16

Ja rozegrałem dużo tych sitów czasami 1000 grałem w ciagu 3dni ale to było granie push on fold i roi -20%.

Moje rady najlepiej grać kasakada bo można otworzyć duży stół i oczy mniej się męczą.
Nie ma sensu blefować rywal nie spasuje pary,draw.
Najlepiej się odrazu all z jj+ Aj+.
Przy graniu na 6 stołach w ciagu godziny rozegra się około 10sitów
Ustawcie sobie talie 4kolorową,wyłaczyć avatary, wyśrodkowanie.

Mnie tam tylko interesuje 1miejsce tyle osób będzie teraz grało z forum te sity za 0.12$ a najgorszy dadzioo bo gra na 20 stołach.

Powodzenia

GrzesVP
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: GrzesVP » 30 lip 2010, 21:19

Jestem pod wrażeniem ambicji Seboli. Warunki ma na grę na wiele wyższych stawkach a mimo tego po raz kolejny chce drobniaki rozmnożyć do miliona :wink:
Pozostałym życzę wytrwałości w tym challengu, a na koniec byście się cieszyli jak to można za 20$ zrobić 200$
Nie pamiętam dokładnie, ale też mój 1 miesiąc na CHili był grą w wyścigu cooper, tyle że DoNy za 1$ (chodź nie jestem do końca pewien) ale na pewno grałem z myślą ugrać jak najwięcej a zarobić z bonusu i wyścigu. Was pewnie spotka to samo a później grindowanie na wyższych stawkach, na czym zresztą CHili zależy w tej promocji :smile:
GL all!

Awatar użytkownika
gama
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: gama » 01 sie 2010, 20:25

Pierwszy dzień grindowania za mną :D Wnioski: 8 stolików jednocześnie to dla mnie za dużo! Przyniosło mi to tylko straty. Wystarczyło, że zmniejszyłam ich liczbę do 6 i straty zostały odrobione :) Teraz planuję być codziennie chociażby na mały plus :) Stan konta na dzisiaj 29,94$, czyli -0,06$. Jedno spostrzeżenie - pomimo wielu przegranych flipów to przy tylu stolikach prawie się tym nie przejęłam :D
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Sebola
-#VIP
-#VIP

Postautor: Sebola » 01 sie 2010, 21:15

SithJarr pisze:Ciekaw jestem jakie są szanse grinderów w tej rozgrywce. Grając 1000 SnG za 12c, majac ROI koło 20% - będą mieli profit 24$ profitu... Sebola to zaliczy pierwszym turniejem DoN za 20$ :-)...

Tak Sith - tylko ja niekoniecznie mogę dotrwać do końca wyścigu zaliczając wcześniej bankructwo - hehe

Ja zaczynam - może od jutra jak czas pozwoli - dziś jestem po trzydniowych egzaminach i ponad 300km jazdy samochodem - pozwolicie że sobię odpuszczę :P

Oskarek

Postautor: Oskarek » 01 sie 2010, 22:28

gama, a wiesz dlaczego? bo grasz z dobrym BM i tak zawsze powinno byc :)

Awatar użytkownika
Spiegol
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Spiegol » 02 sie 2010, 13:57

A ja mam mały poślizg, właśnie się przeprowadziłem i dopiero jutro mi internet zakładają, także zaczynam od 3 sierpnia ;)

Awatar użytkownika
Sebola
-#VIP
-#VIP

Postautor: Sebola » 02 sie 2010, 20:39

Ja dzisiaj też nie dam rady - padam ze zmęczenia - gama masz fory :P

PS. Jest jakaś ciekawa oferta bonusowa od wpłaty 30 $ na Chili - jakiś szczególny kod przy wpłacie - czy mam szukać z ogólnych promocji dostepnych na stronie

Awatar użytkownika
gama
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: gama » 02 sie 2010, 21:04

Dzień drugi i kolejne wnioski. Po Becherovce 6 stolików gra się jakby było ich z 12 :D Już nie piję alkoholu przed grą. Zło! :P No, ale poza tym to narobiłam małą stratę. Dobre było, ale zazwyczaj tak jest, że jak coś dobre to kosztuje :D Nieważne. Na szybko - wykresik :D Tylko 72 cenciaki do nadrobienia, czyli mniej niż dwa wygrane sng. Damy rade. Musze mieć dodatnie roi, żeby mieć szanse na te całe tablice liderów czy jak to się tam zwie.
A Wy Panowie do roboty! Baba haruje, a reszta patrzy... No wiecie co?! :P
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
dviper
-#VIP
-#VIP

Postautor: dviper » 03 sie 2010, 10:00

Sebola, ja napisałem maila, czy nie mają jakiegoś bonusu teraz, to odpisali że jak zrobię depozyt to mi dadzą 100% i po depozycie żebym napisał jeszcze raz to mi go aktywują. Chociaż Spiegol napisał mi, że jest jakiś kod bonusowy na stronie ale za cholerę go nie mogę znaleźć ;P
gama, ale zasuwasz z tymi turniejami. Ja wczoraj gram i gram i się okazało, że tylko 13 ich zagrałem :) Jak długą sesję grasz dziennie ?

Awatar użytkownika
dadzio10
-#VIP
-#VIP

Postautor: dadzio10 » 03 sie 2010, 11:37

Awatar użytkownika
gama
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: gama » 03 sie 2010, 13:08

dviper pisze:gama, ale zasuwasz z tymi turniejami. Ja wczoraj gram i gram i się okazało, że tylko 13 ich zagrałem :) Jak długą sesję grasz dziennie ?

Nie gram jednej ciągłej sesji, żeby oczy oszczędzać (5k zapłaciłam za to, żeby się pozbyć okularów, to teraz dbam o gały :P ). Ogólnie siadam sobie, włączam 6 stolików 6-osobowych i co odchodzi jeden stolik to otwieram nowy i tak z godzinkę - półtora. Potem jakaś przerwa i znowu. I tak w kółko jak mam wolny czas. W sumie teraz to mnie zaciekawiło, więc dzisiaj zmierzę czas :D Ale 6-osobowy idą całkiem szybko na stawkach 0,12$, nieraz nie zorientowałam się i HU już grałam, bo 3 gości się allinowało.

Awatar użytkownika
Spiegol
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Spiegol » 03 sie 2010, 21:48

Pierwszy dzień gry i pierwsza sesja za mną :) Zagrałem 31 sitków 10-osobowych za 0.12$. Myślę, że spokojnie dam radę grać 40 dziennie lub lepiej. Oto wynik:

Obrazek

Na początku było ciężko i zaliczyłem masę bad beatów i poszło w dół, chwila odpoczynku, druga sesyjka i odrobiłem straty, a wieczorne 1.5h gry udało mi się wyciągnąć na "spory" plus ;)

Gier: 31
Stan konta: 31.40$
Dzień: +1.40$

Oby dalej szło jeszcze lepiej :P

Awatar użytkownika
Sebola
-#VIP
-#VIP

Postautor: Sebola » 03 sie 2010, 21:56

Ja też w końcu dziś pograłem - tylko coś mi nie wyszło z kodem bonusowym przy wpłacie ;( - wpisałem PROG30 i nie mam żadnych punktów do wyrobienia w zakładce bonusy

Dzisaj 1h gry - 1 przegrana i 1 wygrana w DONach turbo na 6 osób - za to poszalałem na cashu (dziwne bo to zupełnie nie moja domena) i w sumie pomnożyłem wejściowy stack prawie x4

Czas gry / Łączny czas gry: 1h /1h
Bilans dnia / Bilans łączny:+18,20$ / +18,20$
Stan konta: 48,20$

Awatar użytkownika
gama
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: gama » 03 sie 2010, 21:58

No Panowie ładne wyniki, muszę się poprawić finansowo :D Ja dzisiaj tylko godzinkę miałam na grę, jutro podobnie, więc pewnie dopiero w czwartek zdam relację jak się trochę sitków uzbiera (i dodatni roi mam nadzieję ;) ). GL!

Awatar użytkownika
Spiegol
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Spiegol » 04 sie 2010, 21:33

Dzisiaj poranna sesja na plus, by wieczorem większość przegrać i odrobić w czasie jednej sesyjki :P

Obrazek

Gier: 68 (dziś +37)
Stan konta: 33.11$
Dzień: +1.70$

Jak widać poszło jeszcze lepiej niż wczoraj. Jeśli dam radę to walnę jeszcze kilka sitków dziś by nadrobić zaległości ;)

Awatar użytkownika
Sebola
-#VIP
-#VIP

Postautor: Sebola » 04 sie 2010, 22:15

Czas gry / Łączny czas gry: 1h 10' /2h 10'
Bilans dnia / Bilans łączny:+18,80$ / +37,00$
Stan konta: 67,00$

Więcej szczegółów na blogu - nie będę się powtarzał :) - a może przy okazji ktoś poczyta mojego bloga :P

Awatar użytkownika
gama
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: gama » 05 sie 2010, 06:33

Panowie, ja się wykruszam. Biorąc po uwagę nagłą zmianę w regulaminie, bezsensu jest dla mnie tracenie czasu na grindowanie stawek 0,12$. Sorka, ale nie wiedziałam, że w trakcie promocji zasady ulegną zmianie. Pozdro

Awatar użytkownika
Spiegol
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Spiegol » 05 sie 2010, 17:05

Faktycznie przepisy się zmieniły, ale ja mimo wszystko spróbuje swoich sił i wchodzę na sitki za 0.50$+0.10$. Trzymajcie kciuki ;)

dam1anov
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: dam1anov » 05 sie 2010, 18:23

Będę za Ciebie trzymał kciuki :!:

Masz 55 BI - ile stołów na raz planujesz grać? Bo domyślam się, że nie przewidujesz opcji reload w challenge'u, zatem przy np. 10 stołach masz +/-20% rolla w grze, a to już jest średnio zgodne z założeniem, czyli grind z BM vs Swawolny Sebola :wink: . Chyba, że przyjmujesz bardzo agresywny BM - co na pewno jest uzasadnione przynajmniej spodziewanym poziomem na tych stawkach.

Ale tak jak napisałem na początku - 3mam kciuki za to, że challenge wygra osoba z większym :plus: .

Pozdrawiam

Wróć do „Mój pokerowy mini blog”