dla rozjaśnienia to czym wchodzicie przy dużych Blindach w stosunku do średniego stacka jakim dysponujecie
Wasz zakres rąk w późnej fazie MTT
- raper111
- -#pretendent

Wasz zakres rąk w późnej fazie MTT
pytanie nawiązujące do tematu slucham waszych odpowiedzi
dla rozjaśnienia to czym wchodzicie przy dużych Blindach w stosunku do średniego stacka jakim dysponujecie
- alekspolak1
- -#VIP

ale to bardzo ciezko jest tak poprostu napisac wlasny zakres rak bo on zmienia sie pod wplywem wielu czynnikow, moze nieznacznie ale zawsze sie zmienia.
Pozycja,
Typ graczy przy stole,
Za jakiego gracza maja nas przeciwnicy,
Ranga turnieju,
Samopoczucie,
To sa jedne z czynnikow ktore wplywaja na zakres rak i dlatego ciezko napisc jaki jest nasz zakres rak.
Moze latwiej by bylo napisac jakimi rekoma NAPEWNO NIE nalezy grac
Bo bardzo czesto fantazja nas ponosi i wierzymy ze tak jak w HS 72off bedzie karta ktora wszystkich zmiazdzymy etc 
Pozycja,
Typ graczy przy stole,
Za jakiego gracza maja nas przeciwnicy,
Ranga turnieju,
Samopoczucie,
To sa jedne z czynnikow ktore wplywaja na zakres rak i dlatego ciezko napisc jaki jest nasz zakres rak.
Moze latwiej by bylo napisac jakimi rekoma NAPEWNO NIE nalezy grac
-
Kantus
- -#aktywny

Przy dużych blindach rzadko ogląda się flopa więc ręce z którymi otwieram dzielą się na te z którymi sprawdzi się all ina( nie koniecznie od każdego np. mam 77 i ai od gracza A sprawdzę a od B już nie) i na te z którymi się stealuje:)
alekspolak1, dodałbym jeszcze do tych zmiennych nasz stack średni stack turnieju oraz to ile shortów jest za nami.
alekspolak1, dodałbym jeszcze do tych zmiennych nasz stack średni stack turnieju oraz to ile shortów jest za nami.
-
kris280
- -#pretendent

Nie da się jednoznacznie określić zakresu rąk. Jak już zostało powiedziane zależy o od wielu czynników. Z mocniejszymi rękami można sprawdzać podbicia innych graczy z wcześniejszej pozycji, a jeżeli nikt wcześniej nie podbił a my jesteśmy na pozycji dealera bądź cut-off to już kraść można z nieco słabszą ręka. Wszystko trzeba zaobserwować w turnieju.
-
samol
- -#VIP

Jak siedzę na buttonie i do mnie foldy to gram praktycznie any2
Chyba, że po lewej mam agresywnego gracza to zawężam zakres. Zależy też jaki mam stack. Duże znaczenia ma też tutaj wielkość podbić. Z dobrymi kartami podbijam mniej, by wciągnąć do gry.
Sprawdzam otwarte bety z bardzo wąskim zakresem rąk. I dodam, że rzadko sprawdzam - wolę reraisować
Jak mam read na gracza przedemna i są duże szanse, że stealuje to jakiś connector lub Q high i reraisuje licząc, że zgarnę pulę. Ale to też zależy w dużym stopniu od mojego i jego stacka.
Nie reraisuje też graczy, którzy wiem, że potrafią odpowiedzieć all inem z KTo. Stawiamy się w niewygodnej sytuacji i możemy nadziać się na monstera. Z takimi staram się slowplayować. Jak coś trafię nie musze betować oni sami przesuną żetony w moją stronę
Sprawdzam otwarte bety z bardzo wąskim zakresem rąk. I dodam, że rzadko sprawdzam - wolę reraisować
Jak mam read na gracza przedemna i są duże szanse, że stealuje to jakiś connector lub Q high i reraisuje licząc, że zgarnę pulę. Ale to też zależy w dużym stopniu od mojego i jego stacka.
Nie reraisuje też graczy, którzy wiem, że potrafią odpowiedzieć all inem z KTo. Stawiamy się w niewygodnej sytuacji i możemy nadziać się na monstera. Z takimi staram się slowplayować. Jak coś trafię nie musze betować oni sami przesuną żetony w moją stronę

-
Maciejjas
- -#VIP