W pogoni za lepszej jakosci zyciem- blog Deadpreza

Miejsce w którym możesz sobie założyć własny wątek i na bieżąco dzielić się z innymi swoimi sukcesami, porażkami i przemyśleniami. Forum widoczne po 20 postach. Ponad 300 blogów polskich graczy.
deadprez
-#VIP
-#VIP

Postautor: deadprez » 25 mar 2010, 02:56

janczarek pisze:a jak masz ustawionego huda? pewnie masz duzo rak na wszystkich regsow, ale mysle zeby zaczac grac multi table sng wiec moze troche tez zgromadze tych rak;
umiesz tak ustawic hda zeby pokazywal zachowanie gracza na konkretnych blindach?

W hudzie nic nie zmienialem,standardowe ustawienie 7 statow i ilosc rak.
Tak juz na regsow uzbieralo sie ok 5k rak,mam sporo notek i wiem przewaznie kto jak gra.
Slyszalem ze jest taka mozliwosc ustawienia w PT a w HM tez?

sir_spider
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: sir_spider » 25 mar 2010, 15:39

aa czyli w PT jest taka mozliwosc :P moze to o to chodzilo :P skoro tak to przemysle zakup PT

dzieki za info

Awatar użytkownika
Mlody
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: Mlody » 06 kwie 2010, 10:14

Czy Bartosz Soćko to nikt inny jak DeadPrezz? :>

zrodlo: http://www.pokertexas.pl/poker-news/wpt ... pen-wyniki

GrzechuTG
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: GrzechuTG » 06 kwie 2010, 10:43

Niestety to nie deadprez.

Oskarek

Postautor: Oskarek » 06 kwie 2010, 13:09

Mlody, pisałem na SB że dead odpadł 1 dnia AA na JJ i J na turn ;/
a obywatel AA na KK i K na river albo turn nie pamietam

GrzesVP
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: GrzesVP » 06 kwie 2010, 13:22

Oskarek nie wszyscy siedzą na SB i mają czas by tam nawet zajrzeć :grin: Nie każdy jest taki jak Ty :grin:

Teraz był bad beat, następnym razem będzie miejsce w kasie :wink:

Oskarek

Postautor: Oskarek » 06 kwie 2010, 13:37

GrzesVP, SB to podstawa :P wpierw sie patrzy co tam sie dzieje potem nowe posty i tyle :P

deadprez
-#VIP
-#VIP

Postautor: deadprez » 06 kwie 2010, 21:09

Na stol trafilem z Obywatelem,Vicky Coren,zinna dziewczyna z teamu Betfred,bardzo dobrym Skandynawem (ostatecznie odpadl na stole polfinalowym) kilku graczy tight i 1 gosc calling station.Ja oczywiscie nic nie cudowalem i gralem murka w stylu mniej wiecej 16/6,na poczatku dosc tanio uzbieralem strita z Q10 majac na flopie OESD,ktorego mi oplacili,pozniej przez okolo 1,5h szukalem gry,ale nie brakowalo kontaktu z flopem.
Po jakims czasie w koncu ujrzalem cos ciekawego 1010,calling station maly raise ja przebijam ok 2,5x cbetuje flopa z 2 overkartami na turnie blank nie chcialem wiecej ryzykowac czekam on spory bet i sie zrzucam,ale udalo odrobic sie z nawiazka dzieki 99 na dealerze,zawodniczka z betfred podbija (grala najbardziej tight na stole) gosc za nia call i ja tez.Flop 7 high oni check ja zagrywam i dostaje call od goscia,turn J on check ja atak i odpuscil.Teraz rozdanie w ktorym stracilem najwiecej i znowu walczylem z calling station,on podbija i dostaje az 4 calle (1 raz byla taka sytuacja) widzac tyle calli chcialem z AKs zakonczyc rozdanie preflop uderzam mocno,ale CS znowu nie odpuszcza reszta fold.Flop JJ10 cbetuje on call,turn 8 nie zagralem,on to wykorzystal,oczywiscie zrzucilem (pokazal 33).Moze bylo mozna zagrac inaczej przeciwko niemu w tym rozdaniu i wczesniejszym?
Kolejne wieksza akcje mialem z AQ na bb Skandynaw atakuje z poznej ja przebijam flp Q high zagrywam on odpuszcza.
Doczekalem sie tez w turnieju asow,podbicie zawodniczki betfred z wczesniej gosc tight przede mna przebija ja allin on sprawdza z JJ na turnie J i pozostalo zyczyc powodzenia Obywatelowi,ktory kontrolowal sytuacje i mial dobrego stacka (pozniej rowniez mu polamali asy i odpadl) i z 5 startujacych Polakow do kasy wszedl tylko arcymistrz szachowy Bartosz Socko.
Liczylem oczywiscie na wiecej,ale czasami ciezko bylo cos zrobic wiecej,albo brak mi jeszcze doswiadczenia i umiejetnosci.Dobrze ze chociaz towarzysko i turystycznie wyjazd byl udany.Kupilem tez sporo gier na PS bedzie w co pograc w wolnej chwili.

Awatar użytkownika
Mlody
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: Mlody » 07 kwie 2010, 06:33

Mimo wszystko gratulacje, na pewno sporo doswiadczenia zlapales :)

Przeciwko CS ja gram tak, ze czekam po prostu na jakis kontakt z flopem i dopiero wtedy konkretnie atakuje. Gdy dostaje call po cbcie to czekam majac nadzieje na tani showdown.
Zdaje sobie sprawe ze pewnie przez taka gre traci sie value ale masz pewnosc, ze po trafionym stole taki CS chetnie sie wyplaci.

Oskarek, nie kazdy ma ochote sledzic SB gdzie 98% wpisow to glupoty.

GrzechuTG
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: GrzechuTG » 07 kwie 2010, 09:23

dead a co tam dużo tańsze gry na ps?

deadprez
-#VIP
-#VIP

Postautor: deadprez » 07 kwie 2010, 12:18

No wlasnie nie chcialem odpuszczac mocnych rak preflop po srednio korzystnym flopie,ale moze za 1 razem moglem nie cbetowac.

Tak gry sa tansze np bardzo fajne gierka wyscigowo-multiplayerowa cos w stylu crash racing na ps2,sonic sega race tam 30E a w Polsce placilem 2 tyg temu 220zl inne tez byly tansze okolo 10E niz w Polsce.Bardzo popularne jest tez odsprzedawanie gier i w kazdym sklepie z nowymi jest duzy wybor uzywanych.Kupilem np tenisa top sipn 3 za 12 E jakies tam wyscigi za 20E,a uzywane gry ktore mialy nie dawno premiere kosztuja 25-35E

Wczoraj potestowalem troche gry i poki co najwiecej gralem wlasnie w tenisa,wkreca sie szczegolnie w multiplayerze.Pozniej zagralem sesje zeby troche odrobic wyjazd,poszlo bardzo dobrze gdyz w 50$ reb zajalem 3 miejsce,zabraklo kart jak nas zostalo 3 a blindy 12,5k/25k zrobily swoje i musialem allinowac na shorcie z Kx nadzilem sie na KK i odpadlem

Awatar użytkownika
alekspolak1
-#VIP
-#VIP

Postautor: alekspolak1 » 07 kwie 2010, 15:57

deadprez pisze:ak gry sa tansze np bardzo fajne gierka wyscigowo-multiplayerowa cos w stylu crash racing na ps2,sonic sega race tam 30E a w Polsce placilem 2 tyg temu 220zl inne tez byly tansze okolo 10E niz w Polsce.Bardzo popularne jest tez odsprzedawanie gier i w kazdym sklepie z nowymi jest duzy wybor uzywanych.Kupilem np tenisa top sipn 3 za 12 E jakies tam wyscigi za 20E,a uzywane gry ktore mialy nie dawno premiere kosztuja 25-35E

No tego mi brakuje w wiekszosci sklepow polskich, no ale niestety jest taka mentalnosc polakow ze uzywane to bleee.

BTW: ostatnio mam gry po 50pln a wiec chyba jeszcze taniej od was wszystkich :P

Awatar użytkownika
gama
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: gama » 07 kwie 2010, 18:09

alekspolak1 pisze:BTW: ostatnio mam gry po 50pln a wiec chyba jeszcze taniej od was wszystkich :P

A skąd Ty masz gry na PS3 za 50zł? Swoją drogą przeszłam wczoraj Heavy Rain - polecam, jak ktoś nie zna angielskiego biegle to koniecznie po polsku. Pierwsza gra, która zmusiła mnie do myślenia "kurczę, czy gdyby w normalnym życiu spotkało mnie coś takiego, to naprawdę tak właśnie bym postąpiła". Dylematy moralne nawet miałam (po tysiącach zabitych w innych grach, teraz przy pierwszej okazji to zabicia wahałam się!). Grajcie! Super gra. Sterowanie i ruch kamery mógłby być lepszy, ale fabuła miodzik. I kilkanaście możliwych zakończeń :P

Dead - podobało mi się to stwierdzenie, że usiadłeś do pokera żeby odrobić i wyjazd i zająłeś 3. miejsce, a potem kart brakowało. Ot tak, normalna sprawa, że mam 3. miejsce, żaden wyczyn. To mi się podoba, bo na pierwszy rzut oka widać, że pomimo takich wygranych woda sodowa do głowy nie uderzyła :)

Awatar użytkownika
alekspolak1
-#VIP
-#VIP

Postautor: alekspolak1 » 07 kwie 2010, 20:48

skad ja mam gry za 50 zeta.... powiedzmy ze sie zna ludzi ktorzy potrafia zalatwic pralke, lodowke i wszystko co sie rusza hehe :)

oczywiscie zartuje zeby nie bylo :P
Ostatnio zmieniony 07 kwie 2010, 21:45 przez alekspolak1, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
bizzarre
-#VIP
-#VIP

Postautor: bizzarre » 07 kwie 2010, 20:55

alekspolak1 pisze:skad ja mam gry za 50 zeta.... powiedzmy ze sie zna ludzi ktorzy potrafia zalatwic pralke, lodowke i wszystko co sie rusza hehe :)

Dobrych znajomości nigdy za wiele :p

Co do gier - graliście już w Dantes Inferno lub Gow3?

GrzechuTG
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: GrzechuTG » 07 kwie 2010, 22:03

Panowie a może stworzymy sobie jakiś temat o ps3? Przecież możemy również wymieniać się grami bo jak powszechnie wiadomo jak się coś przejdzie to już raczej się w to nie gra bo nie ma na to czasu bo są nowe gry ;d

Oskarek

Postautor: Oskarek » 07 kwie 2010, 22:04

przeciez jest wiele for o ps3 gdzie sprzedaja uzywane gry i to bardzo tanio :)
poszukac wystarczy

Awatar użytkownika
Trabant
-#VIP
-#VIP

Postautor: Trabant » 07 kwie 2010, 22:08

Oskarek,

ale jak Grzechu prześle mi porysowaną grę to wiem jak wygląda i gdzie go szukać heehehheehhee

Awatar użytkownika
knoperss
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: knoperss » 07 kwie 2010, 22:18

też bym zrobił taki temat w wolnym o grach...chętnie też bym z niego korzystał :) a tak to tylko wysypisko u Deada w temacie.Za co z góry przepraszam za kolegów :mrgreen:

Poker
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: Poker » 08 kwie 2010, 12:01

Witam
Z tego co pamiętam nagrałeś 1 filmik ze swojej gry, co byś powiedział na nagraniu jeszcze kilku i zaprezentowaniu nam chociaż po części swojej taktyki w mtt?

Awatar użytkownika
Mlody
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: Mlody » 08 kwie 2010, 13:50

Poker, +1

Zwlaszcza z poznej fazy turnieju :D

GrzechuTG
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: GrzechuTG » 08 kwie 2010, 17:06

Trabant83 pisze:Oskarek,

ale jak Grzechu prześle mi porysowaną grę to wiem jak wygląda i gdzie go szukać heehehheehhee

Dokładnie :)

Dobra ogarnę nam jakiś temat i się tam przeniesiemy bo zrobiliśmy burdel deadowi ;d

deadprez
-#VIP
-#VIP

Postautor: deadprez » 08 kwie 2010, 20:48

zainstalowalem camtasie i przy nastepnej okazji cos nagram

GrzechuTG
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: GrzechuTG » 08 kwie 2010, 21:34

Awatar użytkownika
dadzio10
-#VIP
-#VIP

Postautor: dadzio10 » 08 maja 2010, 09:53

Hej deadprez, dlaczego już nie prowadzisz bloga ? Fajnie się czytało :) Mam nadzieję ,że grasz dalej ? Będę Cię dziś szukać na ipoker :)

Pozdro i GL : )

Wróć do „Mój pokerowy mini blog”