W pogoni za lepszej jakosci zyciem- blog Deadpreza

Miejsce w którym możesz sobie założyć własny wątek i na bieżąco dzielić się z innymi swoimi sukcesami, porażkami i przemyśleniami. Forum widoczne po 20 postach. Ponad 300 blogów polskich graczy.
Oskarek

Postautor: Oskarek » 29 gru 2009, 02:16

TheBluffPL, domyslam sie o ktorym Simonie mowisz tyle ze on bardzo duzo kasy wygrywa :)
800$ moim zdaniem to marna miesieczna pensja i jesli mialbym zarabiac 800$ za trenowanie to juz wolalbym pracowac normalnie i miec normalna emeryture :D

Kasandrito
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Kasandrito » 29 gru 2009, 13:55

zysk netto ma dokładnie na poziomie 165k$ od października tego roku. ale koniec OT :)

deadprez
-#VIP
-#VIP

Postautor: deadprez » 30 gru 2009, 09:16

Dzieki wszystkim za ozywywiona dyskusje i rady

poki co skupiam sie na grze i zobacze czy w ogole udala mi sie osiagnac zamierzany zysk jezeli nie to zostanie wszystko po staremu,a jakby sie udalo to bede myslal dalej jaka decyzje podjac

deadprez
-#VIP
-#VIP

Postautor: deadprez » 03 sty 2010, 17:52

Wczoraj mialem duza nadzieje na FT w 2 turniejach z duzymi pulami,niestety skonczylo sie na 2 bublach

7,5k double stack freezout
blindy 1/2k ja ok 22k do mnie foldy na SB dostaje A10 wiec easy allin BB sprawdza mnie z A3 na turnie spada 3 i zamiast wejsc na FT 6/10 odpadam na 12

20k rebuy
http://img121.imageshack.us/i/20kkk.jpg/

przed tym rozdaniem 75k w stacku 5/11 podbilem nieduzo z KK i dostaje allina od gracza o ktorym nie wiedzialem za duzo z gry poniewaz byl krotko na stole ale szybko sprawdzilem w top sharku i mial bardzo dobre staty.
Co robicie w takiej sytuacji po podbiciu zostalo mi niecale 60k czyli spokojnie udaloby sie wejsc na ft.Po jego allinie mozna go bylo obstawic go tylko na AA albo QQ no moze jeszcze cien szansy na KK,okazalo sie jednak ze mial te asy,pozniej bylem na automatycznym allinie z K4 sprawdzil gracz z A6 i odpadlem na 11 miejscu,mozna bylo tego uniknac ?

Awatar użytkownika
Glory
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: Glory » 03 sty 2010, 18:04

deadprez, moim zdaniem nie można było. W takich sytuacjach jego resteal range jest bardzo szeroki, szczególnie jeśli przeciwnikiem jest bardzo dobry gracz. Bo właściwie każda para powyżej 66+ i każde AJo+ czy TJs+ na takie zagranie się nadają bo ma olbrzymie fold equity. Choć to oczywiście zależy jeszcze od tego jak on Ciebie postrzegał.

Dla mnie nie do wyrzucenia. Nie wyrzucił bym też ani AK ani QQ.

Awatar użytkownika
Glory
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: Glory » 03 sty 2010, 18:15

Z tym AT to push na pewno jest posunieciem wlasciwym. Dyskusyjne jest czy gramy rise 5k i zrzucamy sie przy rerise all in. Czy tez gramy od razu all-in. Ja raczej sklaniam sie przy rozwiazaniu all-in, bo to znacznie uprawszcza sprawe.

deadprez
-#VIP
-#VIP

Postautor: deadprez » 05 sty 2010, 00:46

glory glory man united pisze:deadprez, moim zdaniem nie można było. W takich sytuacjach jego resteal range jest bardzo szeroki, szczególnie jeśli przeciwnikiem jest bardzo dobry gracz. Bo właściwie każda para powyżej 66+ i każde AJo+ czy TJs+ na takie zagranie się nadają bo ma olbrzymie fold equity. Choć to oczywiście zależy jeszcze od tego jak on Ciebie postrzegał.

Dla mnie nie do wyrzucenia. Nie wyrzucił bym też ani AK ani QQ.

Wahi pisze:Co do pasowania kroli w takiej sytuacji, to ja jestem zdecydowanym przeciwnikiem, a tak jak Glory mowi czym lepszy gracz tym lepszego blefamoze zasadzic.

image mialem dobry gralem tylko premium,patrzylem na to tez z tej strony ze gosc mial Av BI 360$ i bardzo duzy profiit wiec moze probowac wykorzystac ze jest bubel i zrzuce mu wiele rak,tylko ze BB juz jest na allinie dlategp moze powinismy zawezic jego zakres

Wahi pisze:Co do AT, to dla mnie masz 11BB i M = prawie 8 i ja bym jeszcze poczekal z allinem chyba, ale z drugiej strony decyzja poprawna no i po prostu donk siedzial na BB zeby sprawdzic z A3. Chyba, ze wyskakiwales mu steale mco rozdanie ;p

glory glory man united pisze:Z tym AT to push na pewno jest posunieciem wlasciwym. Dyskusyjne jest czy gramy rise 5k i zrzucamy sie przy rerise all in. Czy tez gramy od razu all-in. Ja raczej sklaniam sie przy rozwiazaniu all-in, bo to znacznie uprawszcza sprawe.

przeciwnik loose toczylismy miedzy soba czesta walke,mysle ze na raise odwijal by z szerokim zakresem,chcialem mu zabrac mozliwosc resteala i zagralem allina,mialem nadzieje ze sie skonczy preflop a ze akurat mu doszlo trudno

w niedziele mialem 2 turnieje z ktorych jestem zadowolony :
-2,5k reb
nabudowalem sie na poczatku dzieki czemu moglem caly czas kontrolowac sytuacje,przeciwnicy grali bardzo pasywnie a ja moglem grac stackiem wychodzilo calkiem niezle,zgarnialem male pule ale dosc czesto,na duzych blindach przeciwnicy dalej grali pasywnie a ja moglem sporo krasc,nikt sie nie kwapil zeby stawiac opor,a jak juz staiwali to akurat mialem dobra reke :) Na FT wszedlem jako chiplider i nie oddalem prowadzenia,do HU doszlo przy stackach 730k-80k ok 7 rozdan
dostalem AK gosc QQ K na flopie i udalo sie wygrac

-5k freez
tutaj wiekszosc turnieju siedzialem na shorcie ale gdy zostalo 40 graczy zlapalem double upa,dalo to chwile oddechu,az w koncu przyszla karta kolejny double up,ze 2 pule wygrane bo cbetach na duzych blindach i mozna bylo czekac na FT,na poczatku mialem 3/10 ale troche zabraklo kart czasem zgarnalem jakas mniejsza pule,ale stack sie wykruszal,nastepnie podbicie z wczesnnej 99 cbet na flopie z 1 overkarta przeciwnik odwinal-pozostalo zrzucic,zostalem na shorcie zagrywam allina z K10 dostaje call od Q2s na flopie trafil kolor a ja mialem K do koloru niestety nie doszlo i zakonczylem na 5 miejscu

po tych turniejach pozsostal duzy niedosyt:

-10k SH
jestem bardzo niezadowolony z tego turnieju powinien byc duzo lepszy wynik,mialem juz duzego stacka ale go stracilem,grajac za agresywnie kiedy sytuacja tego nie wymagala,przegrany flip,drawowanie do koloru,kilka nie trafionych fllopow z niezlymi kartami,az w koncu nadzialem sie na seta i odpadlem na 26 miejscu,mam nadzieje ze wyciagne z niego nauczke bo TOP10 powinno byc minimum

-satelita do 250k
1h zakonczona podwojeniem wykupilem addon i czekalem na kolejny double up (gram w tej satelicie regulanie i z reguly 8k wystarcza aby sie dostac) czekalem dlugo ale majac ok 4k i 1010 na rece z poznej pozycji nie pozostalo jak zagrac allina dostalem call od AQ ale moja reka sie utrzymala,pozniej podbilem jeszcze KK ale nie doczekalem sie akcji,w tym momencie ok 10k w stacku dawalo mi 33/100 przy 71 wejsciowkach wydawalo sie ze nie bedzie problemu,wszystko foldowalem przez 20 min i zrobilo sie 58/90 i tutaj popelnilem blad majac A3 z cutoffa-1,a na blindach gracze majacy pewne wejscie,powienem podbic (turniej konczyl sie za 7-8 min bez wzgledu ile osob bylo w grze) niestety spasowalem,przed ostatnia reka mialem 66/84 zrzucilem J10 i jak sie okazalo wyprzedzilo mnie kilku graczy a ja skonczylem na 73

dzisiaj wrocilem pozno ale wlaczylem mtt i poki co jeszcze walcze w 50k 34/60 50 miejsc platnych,dam znac jak poszlo

Awatar użytkownika
Glory
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: Glory » 05 sty 2010, 04:17

deadprez, tak czytam i ciekawi mnie jedno - jaki Ty grasz zakres BI w turniejach? Bo z tego co wrzuciłeś powyżej wydaje mi się, że bardzo spory.

BI jest Ci obojętne i "dopychasz" sobie sesję jakimiś malutkimi 2,5k$ (no chyba ze tu BI bylo wysokie i malo graczy) ? Masz jakąś stałą liczbę turniejów którą musisz na raz grać by nie szukać akcji?

Awatar użytkownika
Mlody
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: Mlody » 05 sty 2010, 07:14

Tez mnie to interesuje, bo wiem ze do tych wiekszych grasz satelitki ale na to wyglada ze potrafisz dziennie zagrac nawet z 5 turkow ;)

deadprez
-#VIP
-#VIP

Postautor: deadprez » 05 sty 2010, 10:55

Ogolnie gram turnieje 5-100$ + dobry rebuy za 3$,czasem trzeba bylo tez zaplacic za directa do 250k-320$ wiec jaki widac spory rozrzut,przewaznie od 17 30 do 21 30,stalej ilosci nie mam ale czesto zapelniam miejesce na monitorze omaha HU,najelpiej mi sie gra jak mam 6-7 stolow

2,5k$ reb podoba mi sie dlatego ze gra w nim malo osob przewaznie okolo 200,wpisowe tylko 7$,a poziom jest niski

wczorajszy 50k zakonczylem na 26 miejscu,na shorcie zagralem allina z UTG+1 z 66 niestety SB akurat mial QQ

Awatar użytkownika
Mlody
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: Mlody » 05 sty 2010, 12:55

i tak wydaje mi sie ze osiagniesz minimum ktore sobie wyznaczyles;)

deadprez
-#VIP
-#VIP

Postautor: deadprez » 08 sty 2010, 11:45

Zapomnialem napisac o tym ze jest jeszcze 1 opcja - moze sie okazac ze nie beda chcieli przedluzyc ze mna umowy i problem sie rozwiaze sam :)

Poki co wszystko idzie zgodnie z planem i jezeli utrzymam taka forme jak w styczniu nie powinno byc problemu z realizacja planu,wczoraj wygralem 3,5k freez oraz 2 miejsce w 4k freez (szkoda HU bo zaczynalem ze spora przewaga ale chcialem za szybko skonczyc),przedwczoraj mialem 5 miejsce w 20k reb wiec jestem zadowolony,po grudniowym downswingu,styczen zapowiada sie ciekawie.
Zastanawiajac sie jaka moze byc tego przyczyna postanowilem przeanalizowac grudniowe rozdania i chyba udalo znalesc mi sie przyczyne - zamiast grac taka gre w ktorej czuje sie najlepiej czyli cos w stylu small balla,budowalem zbyt duze pule i czasem nie potrafilem odpuscic kiedy powinienem,wydaje mi sie rowniez ze w okresie swiatecznym bylo wiecej slabych graczy niz normalnie co wiazalo sie ze zwiekszona iloscia rozdan pechowo przegranych po allinach preflop,obecnie staram sie wyeliminowac te bledy i skupiac sie na grze,a nie robic 1000 rzeczy na raz,zobaczymy jak pojdzie weekend bo z reguly idzie mi gorzej niz w tygodniu.

Awatar użytkownika
Glory
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: Glory » 08 sty 2010, 17:29

Daj znac jak juz decyzje podejmiesz. Bedziemy swietowac posiadanie pierwszego zawodowca na forum.

A co do slabych graczy - moim zdaniem oni sa esencja MTT. Bo taki pozwoli Ci sie nabudowac na poczatku gry, albo Cie wyeliminuje - tak czy siak pozytywnie.

A jak sie juz nabudujesz na jednym, to badbet z kolejnym zazwyczaj Cie nie zabija tylko skraca. A statystyka mowi ze rzadko donki sie nabuduja by mogly Ci w dalszym ciagu zagrazac.

deadprez
-#VIP
-#VIP

Postautor: deadprez » 09 sty 2010, 12:54

Oczywiscie dam znac jak sie sprawy potocza,ale mam nadzieje ze po Wiedniu to wlasnie Ty zostaniesz zawodowcem

dzieki wynikom w styczniu na sharkscopie znalazlem sie wsrod leadearboards pod wzgledem profitu w mtt sieci ipoker,sprobuje utrzymac sie w czolowce jak najdluzej,na pewno pomoze mi w tym wczorajsza wygrana w 4k freez ktora jeszcze nie jest wliczona do rankingu (tym samym w ktorym przedwczoraj mialem 2 miejsce,tym razem sie nie spieszylem i pokonalem przeciwnika w HU).Jestem zadowolony z wyniku tym bardziej ze jak odpadly 4 osoby to pozostala 5 to bardzo dobrzy gracze, wiedzialem ze nie bedzie lekko,byla zacieta walka o kazdy zeton i dlugo nikt nie odpadal,acaly turniej trwal 2 godziny dluzej niz dzien wczesniej

Awatar użytkownika
knoperss
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: knoperss » 09 sty 2010, 13:19

wielkie Gratulacje! Kolejny świetny wynik!

Awatar użytkownika
GOHAN
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: GOHAN » 10 sty 2010, 19:14

ładny double up z karetą 5 w 1mln dajesz dajesz ! ;D

Pitr3k
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Pitr3k » 10 sty 2010, 19:35

tez wlasnie ogladam :D Oby tak dalej :P

Michal
-#VIP
-#VIP

Postautor: Michal » 10 sty 2010, 19:50

Tez bede podziwial Twoja gre.
Taka pula to juz jest o co grac :)

deadprez
-#VIP
-#VIP

Postautor: deadprez » 10 sty 2010, 20:08

dzieki
pula ladna a co najlepsze 160k $ dolozone od ipoker

Pitr3k
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Pitr3k » 11 sty 2010, 00:41

Świetnie idzie oby tak dalej! Niestety musze juz isc spac i nie moge dalej ogladac, a bardzo bym chcial :( Mam nadzieje ze jak rano wstane to w lobby zobacze 1 miejsce - deadprez22 :D

asterix79pl
-#VIP
-#VIP

Postautor: asterix79pl » 11 sty 2010, 10:57

No i wielkie graty DEADPREZ świetny wynik :trophy:

sir_spider
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: sir_spider » 11 sty 2010, 12:03

Po wyniku widac klase gracza :-) napisz moze co sie dzialo od 2 bo niestety musialem sie polozyc. Jak odpadles i do ktorej grales :-)

deadprez
-#VIP
-#VIP

Postautor: deadprez » 11 sty 2010, 15:22

Gralem do 4 bylem juz mocno zmeczony ale dzieki grupie wsparcia pokerkings jakos dalem rade
ciekawsze rozdania i przebieg turnieju opisze jutro

Kasandrito
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Kasandrito » 11 sty 2010, 16:44

5,5k$! nieźle. wielkie gratulacje, to chyba decyzja jaką będziesz musiał niedługo podjąć będzie łatwiejsza? :)

wkupiłeś się sam czy satelita?
BRAWO!

niezły start 2010.

edit: wyedytuję posta widząc odpowiedź knoperssa, to z ciekawości ile wydałeś na satelity? :)
pozdro!
Ostatnio zmieniony 11 sty 2010, 17:42 przez Kasandrito, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
knoperss
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: knoperss » 11 sty 2010, 17:08

wkupiłeś się sam czy satelita?

Dead gra tylko Satki do takich turniejów

ja już gratulowałem :D ale nie dałem rady całęgo turka oglądać ^^

Wróć do „Mój pokerowy mini blog”