VII kolejka BLP - komentarze

Liga pokerowa w Bochni
GrzesVP
LEGENDA
LEGENDA

VII kolejka BLP - komentarze

Postautor: GrzesVP » 15 paź 2009, 14:58

We wtorek 7 kolejka, zapraszam do dyskusji i przypominam o waznej sprawie, która zobaczycie tutaj:
http://www.pokerkings.pl/2-sezon-blp-un ... t13788.htm
Prosze o nie zwlekanie z tym... jak było w poprzednim sezonie to wiemy co ktoś mowil o rejestracji a jak bylo to inna droga...
poza 2-3 osobami nikogo to nie obchodzilo...

GrzesVP
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: GrzesVP » 21 paź 2009, 00:11

Gratki Koczwi!

Jedna sprawa, na bilardzie od dzis nie gramy!
Cashowki gramy na dole jak cos. Na cashowki przynosimy swoje zetony...

Dzieki Marcin :wink:

L4tos
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: L4tos » 21 paź 2009, 00:30

nie wiem jaki nick ma gracz ktory odpadl z 3 miejsca ale... strasznie sie wkurwilem po tych jego fartach...:| 5 miejsce najgorsze...bo bezpłatne :) good game all
Ostatnio zmieniony 21 paź 2009, 00:30 przez L4tos, łącznie zmieniany 1 raz.

woody
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: woody » 21 paź 2009, 00:30

W końcu jakieś fajne miejsce bo podium a to tylko dzięki mega fartowi. Sory Panowie ale czwórki :4d żądzą :D. Do następnego :)
Sory L4tos to byłem ja
Ostatnio zmieniony 21 paź 2009, 00:31 przez woody, łącznie zmieniany 1 raz.

L4tos
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: L4tos » 21 paź 2009, 00:30

aaa to juz wiem :D woody....;p

Kornel
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Kornel » 21 paź 2009, 09:55

No chociaz tyle ze Koczwi nie zmarnowal moich zetonow, ktore mu tak niefrasobliwie podarowalem. zrobilem dwa glupie calle w turnieju. W pierwszym sfarcilem i wyeliminowalem Karola. Coz sadzilem ze ma niska pare. Czesciowo odgadlem jego reke, ale para okazala sie calkiem wysoka i moj call z K9 do najlepszych nie nalezal. Stol przyniosl mi fulla i oszalalem. Przepraszam Karol nie powinienem wtedy sprawdzac. Natomiast gdy zostalo nas szesciu zechcialo mi sie sprawdzac allina Koczwiego z A9 no i mnie pokaralo.

dzieki wszystkim za kawal dobrej zabawy

siadajpan
-#zwykly
-#zwykly

Postautor: siadajpan » 21 paź 2009, 11:32

Kornel pisze:Przepraszam Karol nie powinienem wtedy sprawdzac.

haha, nie musisz mnie przepraszac:D możesz siebie przeprosić, że zrobiłes głupiego calla za 1/3 swoich żetonów :mrgreen: a to że ci siadło, bywa, nie gniewam się :dajpiwo:

Awatar użytkownika
Szfiecu
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Szfiecu » 21 paź 2009, 15:45

a ja cudowne 12 miejsce po raz 3 z rzędu ehhh :P

Od początku wielka lipa, aż do shorta, gdzie odbiłem się do stacka ok 11k jednego z większych jak nie największego wtedy, a później się zaczeło. Call z AK na nie pamiętam co i oddaję większość żetonów i spadam aż do dna, ale pojawia się nadzieja gdy z 300 odbijam się do 2900 i przychodzi na rękę AK znów suited, sprawdzają mnie 2 osoby , jedna A + shit druga QQ, jest dobrze, aż do flopa na którym pojawia się KQShit no i sajonara :)

było dobrze oprócz samego końca, Ci co byli wiedzą ;), gratulacje dla wygranych.

PS: Pała możesz mi odpalać po 5zł co tydzień z organizatorskiej, to założe podkoszulek SECURITY :P

heniek1039
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: heniek1039 » 21 paź 2009, 16:06

Niezła passa szfiecu , a to dlatego że się cieszyłeś jak odpadała czołówka generalki :P
Zostało 5 turniejów więc jeszcze widzę jakieś szanse na to że będziesz w mastersie.

Co do mojego występu to nie popisałem się, przecież było jasne że Latos ma monstera w łapie, przypomne ja trzymałem AJo, na flopie dwie blotki i As, obydwoje czekamy, na turnie 8 chyba, Latos zagrał za 1k sprawdziłem,i na river 9 wtedy już postawił mnie na all-inie, oczywiście sprawdziłem i pokazał tzw. American Airlines ;] , nie wiem co mi sie tak śpieszyło żeby odpaść. Zdziwiony jestem jednak aktulanym miejscem w generalce, jest wręcz wspaniale :D

kensai
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: kensai » 21 paź 2009, 16:34

Szfiecu pisze:. Call z AK na nie pamiętam co i oddaję większość żetonów i spadam aż do dna,

na 55 :wink:

Ja pobiłem wczoraj rekord 4x AA :)

GrzesVP
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: GrzesVP » 21 paź 2009, 16:37

kensai pisze:na 55 :wink:

Ja pobiłem wczoraj rekord 4x AA :)

I ja bedac na SB sobie dałem allina zeby ci ukrasc blinda, ktory jzu byl nie maly... 300/600 A tu call z AA...coz zycie :grin:

L4tos
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: L4tos » 21 paź 2009, 16:56

Heniek mialem ten plus ze A wyszlo na flopa a Ty miales Aj na lapie , ja tez bym gral do konca z takimi kartami : )

heniek1039
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: heniek1039 » 21 paź 2009, 18:16

L4tosnajgorsze to bylo to ze na 99.9% bylem pewien ze masz lepiej a mimo wszystko sprawdzilem :D

Awatar użytkownika
Szfiecu
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Szfiecu » 21 paź 2009, 20:45

heheh kensai, no właśnie :P
no i pobiłeś mój rekord, ja ostatnio miałem 3x , tyle że w jakieś 15minut :)

PS: 3 razy wygrane :P

koczwi
-#VIP
-#VIP

Postautor: koczwi » 23 paź 2009, 11:17

No tak, pierwsza wygrana w tej lidze. jak narazie 3 występy (pierwsze czwarte i 10 miejsce). Streszcze swoją grę:
pierwsa faza turnieju: trafiam na bardzo mocny stolik, nie mam tam właściwie nic do gadania. zaangażowałem sie na nim w 2 rozdania z BB: para 2 i A6os - flopy nie trafione. błogosławieństwem było dla mnie przeniesienie do innego stolika po tym jak odpada tazo. tam gra jest mniej agresywna spokojniejsza, niestety i tak nie idzie. przy blindach 150/300 i moim stacku 2100 zaczynam sie powoli allinować. kradne blindy, ale to i tak nic wielkiego. pierwsza przerwa - stack 2200.
w czasie przerwy zadzwonił do mnie tata że jestem mu potrzebny w domu - mówie mu że i tak mi idzie katastrofalnie i że najwyżej za pol godziny bede w domu.
no i zaczeło iść wyśmienicie - podwajam sie od razu w pierwszym rozdaniu. chcąc pokazać pazur w nastepnym wchodzę z early possition dostaje top pare i stritdraw, ale w pore zrzucam karty po reraisie ze strony sysa(?) który pokazuje kolor z 23 na łapie:P
Wtedy padają słowa, ktore okazały sie być prorocze, oli(?) mówi że zaraz zaczne wszystkich kosić - w chwile później losowanie solików
A ja zaczynam spelniać proroctwo - gdy zostało nas 16 osob znów zaczynam wchodzenie alinnami, niestety nikt ich nie sprawdza. w pewnym momencie z 10,6os na rece postanawam ukraść BB (blindy 300/600 ja 4000) zostaje sprawdzony przez AQ - wygrywam z parą 10. później idzie jeszcze lepiej.
Stół finałowy -mój nstack około 12000 obiecałem sobie grać spokojnie. gra na bubblu to prawdziwa meczarnia. chyba ponad godzine shortstacki(w tym ja) sie podwajają i nikt nie chce odpaść.Skomentuje tutaj fart woodyego(marcina) - no bo zdarza sie czasami podwoić sie gdy ma sie 2% szans na wygraną, ale żeby zrobić to 3 razy no bez przesady!!
HU - była prawie pierwsza w nocy wiec chcemy to skonczyć szybko. Alliny po obu stronach i 2 razy miałem po prost szczeście. dzieki za grae - było bardzo przyjemnie
pozycja w generalce - 16. jak na 3 wystepy - zajebiście. obym dalej utrzymywał sie w pierwszej 10, być może są jescze jakieś przysłowiowe dwuprocentowe szanse na mastersa XD

koczwi
-#VIP
-#VIP

Postautor: koczwi » 23 paź 2009, 11:21

ach, no tak... apropo asów... jeszce nigdy nie widziałem takiej ilości par AA na rękach a jednoczesnie tylu złamanych - np.AA vs KQ. mi na szczeście/ nieszczeście nie przyszło ani jedno AA XD

Wróć do „Bochnia”