VI kolejka BLP "PokerStars-nielegalny-w-PL! Cup" - komentarze (wtor

Liga pokerowa w Bochni
GrzesVP
LEGENDA
LEGENDA

VI kolejka BLP "PokerStars-nielegalny-w-PL! Cup" - komentarze (wtor

Postautor: GrzesVP » 07 paź 2009, 08:09

no to czas na VI kolejke i w miare bedziemy wiedziec ktos sie odbil ladnie, czy Dobczyce utrzymaja forme :smile:

Gramy we wtorek!
Ostatnio zmieniony 11 paź 2009, 22:30 przez GrzesVP, łącznie zmieniany 1 raz.

Old
-#zwykly
-#zwykly

Postautor: Old » 07 paź 2009, 08:17

Male sprostowanie, jestem z okolic Wieliczki;P

bogdan 666
-#zwykly
-#zwykly

Postautor: bogdan 666 » 07 paź 2009, 19:15

old to bardziej ci pasuje wygrać jakiś tur w Wieliczce niż w Bochni,sfolguj trochę :roll:

L4tos
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: L4tos » 11 paź 2009, 22:29

czyli gramy w poniedzialek czy we wtorek ?

GrzesVP
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: GrzesVP » 13 paź 2009, 15:02

L4tos pisze:czyli gramy w poniedzialek czy we wtorek ?

wtorek

na cashe i SnG nie mam zetonow, pozyczylem kumplowi i nie oddal...
wiec jak cos to wzialsc jakies swoje.

GrzesVP
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: GrzesVP » 13 paź 2009, 23:50

pier... QQ :grin: od dzis nie gram przez pierwsze 3 levele chyba... hehe ale brawa mialem.. 2 razy :grin: wiec jestem najlepszy :smile:

Nastepna kolejka we wtorek!

Uwaga! Nie palimy od prowadzenia zapisow, czyli od godziny 18.20 :grin:
I prosze aby nie palic tez w przejsciu , dym sie roznosi, a gramy dla przyjemnosci, wiec kazdemu ma sie grac przyjemnie (chyba ze komus tylko na kasie zalezy :roll: ) - najlepiej pali pod oknem (tym nad pilkarzykami), przy balkonie badz isc na schode na dol, badz na zewnatrz badz wogole gdzies w c... :lol: hehe
Jednym słowem wprowadzamy normalne standardy...

Odnosnie tych punktow to wiadomo ze nie na serio i nie bedzie sie odejmowac... ale 1/3 stacka do puli bedzie isc za wylanie cos na stol, badz upieprzenie stolu tzn płótna. Jelsi ktos sie boi to zawsze moze tzrymac piwko gdzies obok. A przypadek robi duzo problemow i nie potrzebny chlew :grin:

Co do palenia wiecej sie nie rozpisze :grin:

Do zobaczenia.. jutro wyniki i genaralka, wygrał Karol, graty!

siadajpan
-#zwykly
-#zwykly

Postautor: siadajpan » 14 paź 2009, 07:58

thx:)

egzekuthor
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: egzekuthor » 14 paź 2009, 10:37

Turniej masakra.. Pierwsze rozdania karta szła jak nigdy :trophy: ,, ale co dobre szybko sie konczy.. Gdy wpadla pierwsza para :Ad :Ad juz myslalem ze sie podwoje i wszystko szlo dobrze (zamalo agresywnie to rozegralem przed flopem) i moje asy przegraly z 2 parami zonk skrucilem sie chyba do 5k ale i tak bylem liderem na stoliku.. 4 rozdania pozniej znowu :Ad :Ad Tym razem juz wieksze podbicie przed flopem... ale zostalem sprawdzony na turnie All inn sajmona (chyba) :evil: byly 2 jupki na stole wiec troche sie pozastanawialem ale sprawdzilem pokazal 6 8 z drawem do koloru no i spadl mu i bylem shortem.. gdy juz byly 2 stoliki mialem ok 7k staku jestem na dilerze qj zaczynam krasc raise 2k mala w ciemno all inn duza all inn noo to mi nie pozostalo nic innego jak tez dac i mala qq duza ak flop as i polecialem.. zonk..

GrzesVP
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: GrzesVP » 14 paź 2009, 10:40

To po co prawdzales, przeciez by CI 5K zostalo, nie?

heniek1039
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: heniek1039 » 14 paź 2009, 11:57

wczoraj jak zawsze nie liczyłem na to że karta mi będzie szła, no i tak bardzo nie szła :P choć niektórzy twierdzili że miałem za dużo szczęścia, raz dostałem KK, raz Ak,2xAQ, 2xTT i AJ
Na finałowym stole wyeliminowałem Simona. Jego KK okazały się mocne lecz tylko do turna gdzie miał już seta, ja natomiast z TT na ręce po wejściu na stół trzeciego króla miałem się zbierać a tu nagle taka niespodzianka w postaci J na river kompletującego mi strita
Odpadłem standardowo bym powiedział 88 vs AK na turnie A i skonczylem na 7- dobrym miejscu, niestety w klasyfikacji spadlem na 6 bo czołówka generalki znowu okazała się najlepsza ;)

Nathrakh
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: Nathrakh » 14 paź 2009, 13:29

Za wczoraj mi trochę wstyd, 3 razy łapałem na riverze strita. Ale co zrobić czasami siadają takie farty. Za to za kare na FT Karol rozwalił moje AKs swoim 4/10, co jest dla mnie niezrozumiałym callem. Ale należało mi się.

Awatar użytkownika
Szfiecu
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Szfiecu » 14 paź 2009, 15:14

Ja jak zwykle, pare przyzwoitych calli a nawet bardzo na początku, a później już tylko żenada ;)

Chociaż z drugiej strony gdy byłem short, przez 3 przejścia dilera przy 6 czy 7 osobach ani raz nie dostałem nic do all ina a gdy już wyłożyłem Q10 to dostałem call z QQ :P

Nic tam, 2 raz pod rząd 12 miejsce, za tydzień może będzie lepiej :)

Gratulacje dla wszystkich.

bogdan 666
-#zwykly
-#zwykly

Postautor: bogdan 666 » 14 paź 2009, 16:09

mnie eliminuje zwykle 1 gość no i jego 8 5 było za dobre na mojego monstera J 6 i nath nie przepraszaj mnie po raz 4 pliz :wink:

Bell
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Bell » 15 paź 2009, 09:05

Ja znowu parę błędów popełniłem i to nie pozwalało mi zbudować solidnego stacka, a nawet go uszczupliło, a przecież podwoiłem się na początku grając all-in na flopie z Grześkiem przy blindach 25/50 :P i moje KK okazały się lepsze od jego QQ.
To była moja pierwsza ręka turnieju, może dlatego później parę błędów.

Nat, tobie karta faktycznie siadała i to dobrze dla Ciebie. Nie musisz tyle przepraszać bo to jest poker. Grając all-in miałem tylko 70% na wygranie z QQ vs KJ :P

Dlaczego dostałeś później call z T4o mnie jakoś nie dziwi. Nie miałeś już dużego stacka, było późno i zrobił to chipleader, który mógł callować z any two. Stąd decyzja nie wydaje mi się jakaś strasznie naciągana. Ale, że wygrał kolorem? To za Twoje wcześniejsze wygrane hahaha.

Tak czy siak ja się bawiłem dobrze :D

siadajpan
-#zwykly
-#zwykly

Postautor: siadajpan » 15 paź 2009, 21:08

No... miałem jakieś 35% żeby cię wyeliminować i dojść szybką droga do finału. jakbym cie podwoił to by mnie to jakoś nie bolało. Zdecydowanie gorsza decyzją był call z Q8 vs 20k w stacku bo to nie dość ze mnie zabolało to jeszcze musiałem grać HU równy z równym... Za bardzo się podnieciłem tym ze mi siadło z tobą:)

Z belem miałem fajne rozdanie, w którym podbiłem z BU z A2, on sprawdził z BB

na flopie AhQhXo

chciał coś rzucić na flopie i bałem się że mnie sczekrejzuje wiec poczekałem.

Na turn Q,

też chciał coś rzucić i wtedy powinienem podbić żeby sie bronić swoją rękę przed FD/gutshotem skoro już wiedziałem że nie ma asa ani damy (mała szansa, skoro 2 już leżą), ale też poczekałem- nie wiem czemu.

Na river spada kolejna Q,

poczekał i ja podbiłem za pule, chyba nawet więcej i sprawdził mnie w KhJh. Call z K-high trochę cienki, ale też zrobiłem błąd, że nie zabetowałem na turn. 1-1 bell :)

Aha, Bell co wtedy miałeś w środkowej fazie jak podbiłem z MP, powiedziałeś, że nie chcesz ze mną grać na flopie i wszedłeś olka? Spasowałem ci AT

Bell
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Bell » 16 paź 2009, 07:28

W tym rozdaniu z KJh powinienem zagrać na flopie ale jakoś strasznie pasywnie gram przeciwko Tobie. Call był naciągany ale przez twoją grę nie wierzyłem w damę i trudno było mi uwierzyć w asa. W gruncie rzeczy call był marny. Jak o tym myślę to nie sądzę, żebyś miał gorzej niż KT może jakiś connector? A zagrałeś wtedy za więcej niż pulę. 2000 do puli około 1800 może 1950.

A co miałem wcześniej? Nie jestem pewien. To mogło być coś pokroju KJo :) Może coś podobnego do AT albo może jakaś niska para. Niestety nie pamiętam.

Muszę to zmienić bo naprawdę gram przeciwko Tobie pasywnie. Liczę, że na następnym turnieju znowu się spotkamy przy jednym stolę i coś powalczymy :)

jajo_02
-#zwykly
-#zwykly

Postautor: jajo_02 » 18 paź 2009, 19:06

heh umnie jak zawsze sporo błędów ale wreszcie udało mi sie załapac do pierwszej 10 :smile: mam nadzieje ze z czasem bedzie coraz lepiej.

Wróć do „Bochnia”