Żuraw do Lecha??

Tutaj możesz zamieszać i komentować informacje dotyczące różnych wydarzeń ze świata pokera.
Awatar użytkownika
gites

Żuraw do Lecha??

Postautor: gites » 23 mar 2007, 13:17

Franciszek Smuda, moim zdaniem najlepszy obecny terener w Polsce ,ogłosił że w następnym sezonie ściągnie Macieja Żurawskiego do Lecha Poznań.
Franciszek Smuda: - Ja i Andrzej Woźniak byliśmy wczoraj na kawie z Maciejem Żurawskim. "Żuraw" powiedział, że w przyszłym roku wróci do Poznania. Maciej Żurawski: - Pan trener zabrnął troszkę za daleko.

Sensacyjną informację o możliwym pozyskaniu napastnika reprezentacji Polski Smuda mimochodem rzucił na czwartkowej konferencji prasowej w poznańskim Lechu. Na pytanie, czy to żart, zaprzeczył. - Przy jego posturze i dynamice może jeszcze trochę pograć w piłkę, więc śmiało można z nim podpisać trzyletni kontrakt - ciągnął trener Lecha. O poważnym charakterze rozmowy mówił też trener bramkarzy "Kolejorza" Andrzej Woźniak. - Odniosłem wrażenie, że Maciej rozmawia z nami serio i po zakończeniu kontraktu w Celticu [latem 2008 r. - przyp. red.] chciałby znów zagrać na Bułgarskiej.

Sam Żurawski rozwiewa złudzenia Smudy. - Bardzo dziwię się trenerowi Smudzie, że to o czym mówiliśmy półżartem opowiada dziennikarzom.

A moim zdaniem by to wyszło na dobre dla Zurawia i Lecha. Bo co tu ukrywac Celtic niejest
zadowolony z gry naszego napastnika i szykuje sie do nowych transferów. A jeżeli Smuda powaznie do tego podchodzi to wszystko jest możliwe ja jestm za tym aby do Polskiej ligi wracali niektórzy zawodnicy tacy jak Niedzielan czy franek
Ostatnio zmieniony 03 sty 2008, 16:12 przez gites, łącznie zmieniany 1 raz.

MaTTiQ

Postautor: MaTTiQ » 23 mar 2007, 16:11

ciekawe by było to pusunięcie...

Awatar użytkownika
Dawid84
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Dawid84 » 26 mar 2007, 11:01

W sumie dość ciekawa informacja, bo
a) Zarząd Lecha unika wydawania dużych kwot na transfery (patrz wzmocnienia w przerwie zimowej - Injac, Dobrev), a Żurawiowi kończy się kontrakt
b) Maciek i tak nie gra w podstawie

Ale realnie to coś mi się nie chce w to wierzyć, bo prędzej Maciek zostanie w Anglii w jakims klubie z Championship gdzie będzie dostawał większą aksę niż w p[odstawie w Lechu i jeszcze pamiętajmy że kontrakt skończy mu się za ponad rok, a więc ile on edzie już wtedy miał lat ? 31? 32?

Ciekawie jakby wrócił do Poznania, ale po co już mamy 1 doświadczonego napastnika (Reissik) przy którym młodzi mogą zdobywać dośwaidczenie.

arturex19
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: arturex19 » 26 mar 2007, 14:03

wydaje mi sie ze to mało prawdopodobne żeby chciał wrocic do polskiego klubu ale wszystko jest mozliwe...

Wróć do „Ciekawostki pokerowe”