ukie blog

Miejsce w którym możesz sobie założyć własny wątek i na bieżąco dzielić się z innymi swoimi sukcesami, porażkami i przemyśleniami. Forum widoczne po 20 postach. Ponad 300 blogów polskich graczy.
ukie
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: ukie » 10 cze 2010, 20:33

wheeny,
rzeczywiście,
jeżeli chalange ma dotyczyć bankroll management to niech będzie dobry od początku. Zaczynam z 1000$ = 100BI które w większości podręczników, artykułów powinno wystarczyć na swobodną grę. Być może wygram jeden turniej i koniec wyzwania, zaczynam następne.

knoperss pisze:tutaj jest zawarta odpowiedź na twojego posta :)
Ukie wyraźnie napisał że nie potrafi grać z BM i dalej z nim nie gra :D
Zrobił sobie tylko "mały czelendż"
Ukie POWO!! tyle ode mnie :mrgreen:

nie nie nie :) Chcę grać z BM. Tylko spojrzałem na piewszą stronę i tam zaczynałem z podobnej kwoty, a po 2 dniach miałem już 1000$ :) Teraz zwiększę rolla startowego i powinno być ok.

Awatar użytkownika
knoperss
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: knoperss » 10 cze 2010, 21:00

jednym słowem wprowadziłeś użytkowników w błąd :mrgreen:

Awatar użytkownika
wheeny
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: wheeny » 10 cze 2010, 21:22

knoperss pisze:tutaj jest zawarta odpowiedź na twojego posta :)
Ukie wyraźnie napisał że nie potrafi grać z BM i dalej z nim nie gra :D
Zrobił sobie tylko "mały czelendż"

A czytanie ze zrozumieniem na poziomie gimnazjalnym oblane, co? :twisted:

Tam wyraźnie było napisane, że ukie uważa, że granie bez BM było kiepskie i próbuje to zmienić.

ukie pisze:Zaczynam z 1000$ = 100BI które w większości podręczników, artykułów powinno wystarczyć na swobodną grę. Być może wygram jeden turniej i koniec wyzwania, zaczynam następne.

No i tego z całego serca życzę. Tu nie chodzi o jakieś fanaberie, ktoś to po prostu kiedyś policzył i pewnie tak mu wyszło, że 100xBI MTT to najrozsądniejszy stosunek RoR do pięcia się w górę... Oczywiście można i 1000xBI, wtedy RoR jest bliski 0. Ale wiadomo o co chodzi. :-)

Jesteś lepszym graczem niż ja będę jeszcze przez najbliższe kilka lat, więc nie chciałbym, żebyś coś przeze mnie zmieniał. Ale 35 to naprawdę mało, i dlatego tak napisałem.

Awatar użytkownika
knoperss
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: knoperss » 10 cze 2010, 21:35

wheeny pisze:A czytanie ze zrozumieniem na poziomie gimnazjalnym oblane, co? :twisted:

Tam wyraźnie było napisane, że ukie uważa, że granie bez BM było kiepskie i próbuje to zmienić.

a widzisz :D tego nie doczytałem albo nie chciałem doczytać albo skutek spożycia płynów chłodzących spowodowało zanik koncentracji... tak czy inaczej bacznie będę śledzić tego Bloga z resztą jak zawsze :D
gdyby Ukie dał jakiegoś dobrego stepa albo jeszcze lepszego stepowego seta to już całkiem bym był zadowolony :(

ukie
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: ukie » 25 cze 2010, 16:40

$150K Guaranteed
Co jakiś czas narzucam sobie wyzwania, challenge i inne cele do spełnienia. Zaczęło się od wygranej 1k w mtt, później wygrana powyżej 5k. statnio pokonałem następny limit czyli wynik pięciocyfrowy.

Do turnieju 150k GP dostałem się z satelity za 80$ - 4 osoby – 2 x HU. Wygrałem oba i bez większych historii i mogłem zaczynać turniej.
Cały turniej utrzymywałem się w top 5. W pamięci zostały mi jedno rozdanie.

Około 30 graczy – dostaje TT na wczesnej pozycji. Staram się grać small ballem czyli podbijam o mniej wiecej 2.3BB ze środka dostaje przebicie a następny gracz wsuwa all ina. Reszta graczy pasuje. Decyzja należy do mnie. Decyzja oczywista wyrzucam. Następny gracz calluje. I oboje pokazują AK. Flop T K x turn x river x. Czyli potroiłbym się i był chip liderem. Zagrałem poprawnie bo jedyne co to mogłem liczyć na flipa przeciw dwóm zawodnikom.

Na FT zaczynam grać agresywniej. steal`e, resteal`e i kogoś wyrzuciłem i jestem chip liderem. Tracę sporo żetonów w starci AKs vs Aks, przeciwnik dostaje kolor. Udaje mi się odbudować stack. Gdy zostaje nas 4 jeden z graczy proponuje deal, inny się nie zgadza. Tak dostaję się do HU gdzie od razu ugadujemy deal. Mój stack wynosił ok. 700K przeciwnika 500k. Dostaje więcej niż przeciwnik, oddaje mu zwycięstwo bo nie zbieram punktów do mtt leaderboard. Tak w skrócie wygląda 8 i poł godziny gry mtt.
Dzięki wszystkim osobom kibicowały:)

Challenge
zakończył się niepowodzeniem. Szczerze mówiąc zagrałem ok 10 turniejów i stwierdziłem że będzie to regres. Nie po to męczyłem się wcześniej osiągając jakieś wyniki by wracać do o wiele niższych stawek. 150K GP na pewno pomoże mi grać zgodnie z BM. Nie jestem żadnym pro więc nadal traktuje pokera jako bardzo bardzo dochodowe hobby. Jednak pod koniec roku jeżeli będzie udawało mi się spełniać założenia to być może przejdę na full time pro :)

Opener i pampeluna.
1szego lipca wybieram się na openera. Rok temu bardzo mi się podobało i nie mogę przepuścić okazji nie jechać tam jeszcze raz. Z wykonawców obowiązkowo groove armada i fatboy slim. Reszta jest mniej ważna. Zaraz po zakończeniu openera stawiam się na lotnisku w Gdańsku i lecę do Girony później bus do Barcelony i pociąg do Pampeluny gdzie mam chce spędzić urlop ze znajomymi. Oni lecą kilka dni wcześniej więc będe miał jakieś informacje jak się dostać z Barcelony do Pampeluny bez znajomości hiszpańskiego :) Jeżeli ktoś ma jakieś pomocne informacje dotyczące podroży koleją bądź autobusami po Hiszpanii proszę o kontakt PW.

Plany i cele
Dostać się do turnieju live ! Albo EMOP w Bułgarii pod koniec lipca albo UO w Pradze. Na Emop nie będę miał za bardzo czasu i tylko w tą niedziele coś powalczę. Ale po powrocie z wakacji ostra walka o UO. Zresztą cały czas korzystam z komputera z pękniętą matrycą + monitor, więc przed wakacjami zamawiam kuriera i wysyłam laptopa do serwisu.
Wyszło tego sporo ale kto dotrwał do końca rządzi ! :)
Pozdrawiam,
Ukie.

Awatar użytkownika
knoperss
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: knoperss » 25 cze 2010, 19:33

Rządzę :mrgreen:
a co z Massive Attack??
rozumiem że Slimy są PRO... ale co z czesatorami?? :D
ja musiałem wybrać pomiędzy "hajnekenem" a Świnoujskim "WSOP-ie" i jakoś nie miałem dylematu...wybieram urlop pod koniec Lipca!
Ciekawe czy i Ty się tam pojawisz?? co do tego 150k to bardzo ładny wynik miałem relację u Oskara bo sam nie mam P* ale i tak po północy odleciałem :)
Osobiście myślałem że Ty już Jesteś PRO :) ale skoro nie uważasz się za PRO to niech Ci będzie :D

ukie
-#aktywny
-#aktywny

The possession of anything begins in the mind

Postautor: ukie » 10 lip 2010, 23:53

Siedze w pampelunie i nie marnuje czasu :)
Postanowilem skrobnac kilka slow.

Opener
4 dni uczty dla uczu i oczu. Groove armada nie zawiodla, chociaz kompletnie nie jestem przekonany do wokalistki z ostatniej plyty. Jej glos nie bardzo mi odpowiada, chociaz jej przebrania i kostium zawsze robi wrazenie. Kasia Nowicka moja ulubiona polska wokalistka pokazala klase. Bylem na jej drugim koncercie i znow bawilem sie swietnie. Dalej Empire of the sun - nie wiedzialem ze robia taki show - znowu bomba jak dla mnie. Fatboy slima nawet nie pamietam. Oprocz koncertow, calodziennego picia byla jeszcze plaza. Co prawda byl zakaz plywania ale bylo na czym oko zawiesic. Caly wyjazd zlecial baaardzo szybko.

Podroz do pamplony
Prosto z openera zostalem wysadzony na lotnisku w Gdansku 16:00(godziny przyblizone) a lot dopiero po 20 samolot sie spoznia i wylatuje dopiero przed 22. Laduje w Girona 24:00 Przesiadka w busa i witam sie z Barcelona 2:00. Musze czekac do 5:15 na metro. Wkoncu dostaje sie na dworzec z ktorego mam jechac bezposrednio do Pamplony. Ide kupic bilet okazuje sie ze biletow na moj pociag juz od dawna nie ma i dostaje bilet do zaragosy gdzie mam sie przesiasc. Startuje dopiero po 8:00 i jestem na miejscu kolo 10:00. W zaragosie pan w okienku mowi mi ze 2 najblizsze pociagi sa juz pelne i pojade dopiero o 12:00. Tak tez sie dzieje i na miejscu jestem o 14:00. Jedna z dluzszych podrozy z wykorzystaniem samolotu jeka mialem. Nie polecam.

San fermin
W Pamplonie odbywaja sie teraz gonitwy bykow i z tego co sie dowiedzialem to w kazdym innym okresie jest tutaj poprostu nudno. A tak przebieram sie na bialo zakladam czerwona chuste i wygladam jak cale miasto - swietny efekt. Raz bylismy na plazy w san sebastian gdzie hiszpanki opalaja sie topless - zachecam i nasze rodaczki. Kazdego wieczoru fajerwerki, koncerty i inne atrakcje. Dodatkowo Hiszpania jest w finale mistrzostw wiec jutro idziemy ogladac mecz na jakims placu :)

Full time poker player
Poker od dawna przynosi mi duzo wieksze profit niz moja praca etatowa. Tak wiec po powrocie mam zamiar zaniesc 14dniowe wypowiedzenie. Nie ma sensu dalej ciagnac 2 prac. Tymbardziej ze czasem mialem 160 godzin w pracy i 160 w pokera. Sick, no life pelna geba.

Pokerowa edukacja
Wykupilem licencje do holdem menagera. Mam nadzieje ze najwiekszy znawca tego programu z forum mi troche pomoze ;)) Dodatkowo po powrocie wykupuje subskrypcje na pokerxfactor. Do przeczytania caly czas mam jeszcze poker mindset a nastepne ksiazki w kolejnosci to treat your poker like a business i theory of poker.

Inwestowanie w siebie
Wszystko zaczynam planowac. Kupilem juz nawet w tym celu szklana tablice na ktorej moge pisac markerami. Od dawna zreszta wazniejsze rzeczy wpisuje do kalendarza google. Prawo jazdy, silownia i bieganie zaraz po przyjezdzie. W pozniejszym czasie jakis kurs jezykowy. Rozwijam sie. Mysle jak czempion ! Zachecam do takiego podejcia kazdego czytelnika.

Pisze nie ze swojego kompa i nie sprawdzam bledow.
Powo,
Ukie

Oskarek

Postautor: Oskarek » 11 lip 2010, 00:13

Pomogę pomogę :D Co nic nie pisałeś że poleciałeś ? :)
Książki akurat bardzo fajne i sam muszę się za nie zabrać
To kiedy wracasz?
I co w ogole masz zamiar grac? 6maxy? czy dalej turnieje?

Awatar użytkownika
knoperss
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: knoperss » 11 lip 2010, 08:48

no i kolejny forumowy pro :D ja wiedziałem że tak to się skończy :D
opener udany pampeluna na czerwono :D wakacje pełną gembą :D zasłużone i zapewne udane
Powo w dążeniu do celu :) i udanego wypoczynku!
a i VISCA EL ORANJE!

ukie
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: ukie » 28 lip 2010, 15:41

Poker on sunny island

Świetny turniej, organizacja, poznani ludzie, wszystko na plus. Każdy taki turniej to możliwość ogrywania się przed turniejami zagranicznymi. W main evencie odpadam przeciwko organizatorowi ( pozdro Pablo ) w wojnie blindow AJ na KK. Flop nie przynosi zmian i żegnam się z turniejem jako jeden z pierwszych. Szybko tworzy się stolik cashowy i aż do wyłonienia zwycięzcy mam co robić ( Gratulacje dla prosa w darta Mosia ). Dzień później w 50rebuy kończę na 3cim miejscu ale koszt wpisowego+rebuye+addon wynosi tyle co nagroda :)
Pozdrawiam wszystkich których poznałem, z którymi mogłem przeanalizować ręce i wypić piwo.

On game

Znajomy powiedział mi o turniejach gsoplive. Postanowiłem powalczyć. I w satelicie 5$ rebuy udało mi się wygrać wejściówkę do supersatelity za 320$

W Świnoujściu Trabant zachęcił mnie do zagrania turnieju highroller. Wczoraj odpaliłem ten właśnie turniej. Po pierwszej godzinie z 10k startowego stacka miałem około 6k. Po 2giej godzinie wróciłem do stacka startowego. Chwile przed bublem tragicznie rozgrywam króle i skracam się do mniej niż 10BB. Trochę kradzieży i do kasy wchodzę jako 8/12. Trochę agresywnej gry i jestem w top 3. Powinienem odpaść około 5tego miejsca bo 2 razy wygrywam all iny z gorszą ręką. I ostatecznie kończe na 3cim miejscu robiąc herocall który jednak nie okazuje się wcale taki hero. Trabant zgarnia dużego Johnego za informacje o turnieju. Mam nadzieję że teraz jak przetarłem szlak będzie on regularnie cashował highrollera pełnego baranów :)

Miejsce pracy

Zostało chyba ukończone. Tylko wymienić matryce w laptopie i nic mi więcej na tym stole nie potrzeba.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
knoperss
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: knoperss » 28 lip 2010, 16:52

świetny wentylator :D
no i kolejny ładny wynik!
BRAWO!!!

ukie
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: ukie » 12 wrz 2010, 23:24

Jestem.

Moneybookers
Wczoraj przelewając pieniądze na MB zostałem poinformowany że moje konto zostało zablokowane. I tak oto nie mam za co grać. Proszę sobie to zapamiętać i potraktować jako przestrogę.

Dlaczego HUsng jest lepsze niż MTT
1. Bo zazwyczaj gram przeciw osobie która jest graczem przegrywającym a nie jak w MTT przy BI 50$+ 70% to gracze wygrywający.
2. Bo zaczynam i kończę sesje kiedy tylko chcę a nie jak MTT które zmusza do ciągłego siedzeniem przed komputerem przez plus minus 8 godzin.
3. Bo Warsaw już dawno pisał na swoim blogu żeby nie zostawać MTT pro bo w tej gałęzi pokera lucky factor ma największy wpływ a ja to zlewałem bo chciałem być artystą a nie rzemieślnikiem.

Tak oto zaczynam swoją przygodę z HUsng.
Wykres z rozegranych 426 gier. Zaczynam od stawki 10$. Gram ok 40- 50 HU dziennie
Przypisy:
1. shot za 100$ trafiony.
2. shot za 100$ który odrazu sprowadza mnie na ziemię.
3. Instaluje Holdem Managera.
4. 300 Gier i ROI 20%
5. 426 gier i ROI 5% oraz linie w HM podpowiadają że room kantuje mnie na 8 BI i bardzo bardzo nie podoba mi się ten wykres.

Z chęcią przeczytam komentarze na temat mojej decycji osob grajacych MTT i / lub HUsng
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Maciejjas
-#VIP
-#VIP

Postautor: Maciejjas » 13 wrz 2010, 00:32

Ja tez ostatnio jak wrocilem gram MTT + zaczynam CAsh HU lepszy nzi sity

deadprez
-#VIP
-#VIP

Postautor: deadprez » 13 wrz 2010, 14:06

Jak to zablokowali moneybookers?Nie podali zadnej przyczyny i zamrozili srodki?
Grunt zeby grac to w czym czujemy sie dobrze a nie zmuszac sie do gry,bo wtedy ciezko o wyniki.Gralismy nie raz HU jestes dobrym graczem i na pewno dasz rade.Powodzenia

ukie
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: ukie » 13 wrz 2010, 14:39

deadprez pisze:Jak to zablokowali moneybookers?Nie podali zadnej przyczyny i zamrozili srodki?

Wysyłałem z karty kredytowej dość sporą kwotę i być może przekroczyłem jakiś limit albo coś. Chcą aby im wysłać pocztą kopie dowodu osobiste potwierdzoną przez notariusza.

GrzechuTG
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: GrzechuTG » 13 wrz 2010, 16:31

Bo moneybookers właśnie takie jest oni blokują i już. Dlatego ja nigdy ich nie używam bo są mało poważni... Neteller najpierw piszę jak jest problem i daje czas na jego rozwiązanie a nie blokuje i nagle jesteśmy w czarnej...

ukie
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: ukie » 05 paź 2010, 11:22

Świnoujście

Turniej bez historii.
Udaje mi sie nabudować do 20k. Sprawdzam shorta za 4,5k z 88 pokazuje AA. Kilka rozdań później na flopie 2XX dwa trefle łapie seta. Betuje, przeciwnik się all inuje, snap call. Pokazuje flush draw i backdoor straight draw. Trzeci trefl spada już na turnie, river nic nie zmienia i zostaje mi 4k. Przy tak deep stackowej formule nie chce grać z tak małym stackiem. Allinuje się z SB z 33. BB pokazuje TT i koniec kariery ;-)

On line

Od jakiegoś tygodnia grałem stepy na starsach od poziomu B w euro i 1 w dolarach. Poziom B, C, 1, 2, 3 uważam za banalnie proste. W stepach do EPT udało mi się dojść do stepu F gdzie odpadam na 3cim miejscu (nagroda to ticket do stepu F) z lepszą ręka. Gram ponownie step F wygrywam i dostaje się do stepu G (2 pakiety na EPT, 3cie miejsce 3400E)
Ostatni poziom walki zaczął sie dla mnie nie najlepiej bo przy stacku początkowym 3k skróciłem sie o polowe. Wtedy odwijam się PokerStars-nielegalny-w-PL! online pro all inem z Q6o z BB on po bardzo długim namyśle sprawdza mnie z KQo. Myślałem że już wtedy odpadnę jednak szczęśliwie udaje mi się podwoić. Reszta turnieju idzie dobrze. Jak dostaje JJ to ktoś dostaje TT. 2 razy dostaje KK itd. Gdy zostaje nas 4 dostaje JJ betuje, BB odwija się all inem sprawdzam. Pokazuje 33. I teraz najważniejsze ! W walce o 2 pakiety walczą 2 osoby bo 3ci gość robi sit outa. Sprawdzałem jego wyniki, gra sity za max 13$ 6max. Jest break even wiec albo chciał kasę albo nie ma 18 lat i tak czy siak nie mógłby zagrać.
http://www.pokerkings.pl/41010-vt17063.htm#top
I tak oto 26 zagram jak narazie najpoważniejszy turniej w mojej karierze - EPT WIEDEN :)

wish me luck.

Awatar użytkownika
Glory
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: Glory » 05 paź 2010, 12:19

ukie, ukie, Ty to powinieneś do Świnoujścia co weekend jeździć, bo zawsze po powrocie wykręcasz online jakiś mega wynik :).

Gratulacje - będziesz pierwszym forumowiczem w historii który zagra na EPT.

GrzechuTG
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: GrzechuTG » 05 paź 2010, 13:12

Graty ukieee !!! A w sobotę jeszcze mówiłeś że chcesz wygrać pakiet na EPT tylko inne :D Więc pojedziesz na dwa ;d

Markus
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Markus » 05 paź 2010, 13:28

graty super, długa droge musiales przejsc, ale sie opłacało. powodzenia w wiedniu :)

Altey
-#VIP
-#VIP

Postautor: Altey » 05 paź 2010, 13:37

No i proszę - Gratulacje.
Oj rozwijają się Ci nasi gracze w zastraszającym tempie :mrgreen: Nie ma co. Trzeba tylko brać przykład :)

Awatar użytkownika
carterrr
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: carterrr » 05 paź 2010, 14:08

Wow nie wiem co napisac. SZACUN !!! :tak:

Maciejjas
-#VIP
-#VIP

Postautor: Maciejjas » 05 paź 2010, 15:41

Gratuluje i zycze udanego wystepu. Bacznie bede przygladal sie Twoim osiaga na EPT i kibicowal oczywisice

Jah
-#VIP
-#VIP

Postautor: Jah » 05 paź 2010, 16:00

A nie zastanawiałeś czy by nie wziąć kasy? Tak choć przez chwilę? Ja oczywiście walczyłbym o pakiet, bo jest występ w dużym turnieju live jest takim moim małym marzeniem. No ale 3,4k też daje do myślenia...

Awatar użytkownika
Ted Forester
-#VIP
-#VIP

Postautor: Ted Forester » 05 paź 2010, 16:30

Jah, jakby tak Moneymaker myślał to teraz byśmy nie grali w pokera :D poza tym ukie wygrał pakiet wart ponad 8k ;P

Wróć do „Mój pokerowy mini blog”