[FR] [NL] turniej z minimalnym wpisowym - paranoja
- gama
- LEGENDA

[FR] [NL] turniej z minimalnym wpisowym - paranoja
Jako, że na paradise-brak-polskiej-licencji! Poker zostaly mi groszaki, zapisałam się na turniej buy-in 10centów, rebuye również 10c przez godzinę. Do gry zapisało się 252 graczy, pula gwarantowana 50 euro, po pół godziny wzrosła do 98 euro na obecną chwilę.
Zdziwiła mnie jedna rzecz. Liczyłam na w miarę normalną grę, ale niestety - cyrk! W zasadzie każde rozdanie kończy się all-inami, zwykle wchodzi ok 3, 4 graczy na 10-osobowym stoliku. Gra bez żadnych zasad, loteria wieksza niż w totka! Ludzie wchodzą z byle jakimi kartami.
Nie potrafię znaleźć racjonalnego wytłumaczenia, dlaczego ludzie mają mniejszy szacunek dla gry w turnieju, w którym mało, ale zawsze płacą za grę niż dla freeroli. W życiu nie spodziewałabym się czegoś takiego...
Zdziwiła mnie jedna rzecz. Liczyłam na w miarę normalną grę, ale niestety - cyrk! W zasadzie każde rozdanie kończy się all-inami, zwykle wchodzi ok 3, 4 graczy na 10-osobowym stoliku. Gra bez żadnych zasad, loteria wieksza niż w totka! Ludzie wchodzą z byle jakimi kartami.
Nie potrafię znaleźć racjonalnego wytłumaczenia, dlaczego ludzie mają mniejszy szacunek dla gry w turnieju, w którym mało, ale zawsze płacą za grę niż dla freeroli. W życiu nie spodziewałabym się czegoś takiego...
Ostatnio zmieniony 12 paź 2009, 15:38 przez gama, łącznie zmieniany 1 raz.
-
bialymaly
- -#aktywny

-
boooro0
- -#pretendent

grałem tam często jak miałem kase,10c to malutko jest szansa pomnożyć stack to czemu nie walnąć allin 73s
W sumie to się łatwo można zapomnieć i 10c też sie mnoży do jakiegoś 1e itd.Raz miałem dobre karty to sprawdzałem te alliny cały czas i po 30 min byłem chip leaderem,poza tym najlepiej chyba coś tam uzbierać tych żetonów i przeczekać ta godzine jak karty nie ida
- alekspolak1
- -#VIP

Ech, norma.. ja też to przeżywałemprzeszedłem do turniejów z wpisowym min. 5usd - szanują grę...
no czy ja wiem ...... szanowac gre to szanuja przy Buyin 50$ tak to powiem..... bo przy 5$ to kazdy idiota ktory wygral fartem jakis freeroll moze zagrac i ich sie kupa kumuluje..... ja juz odszedlem od grania mtt nie forumowych akurat na nich mozna byc spokojny o poziom... oczywiscie zalezy kiedy....
Ale co do ciebie gama87 sluchaj jezeli ja jestem jakis gracz1 i mam bankroll 50€ to czy ja sie martwie 10centami ? oczywiscie ze nie bym mogl zrobic nawte 20rebuyow co to jest 2€ ? nic dlatego odradzam ci gry w takich mtt..... Lepiej wplac porzadna sume na poker i graj na duzych mtt albo graj cashowki i powoli bankroll bubuj zeby pozniej jak ja wtapiac w mtt
-
bialymaly
- -#aktywny

- drynk
- LEGENDA

-
Domo91
- -#zwykly

- gama
- LEGENDA

Sory, może faktycznie trochę nie trafiłam, ale zamieściłam tutaj temat bo napisałam ogólnie o dziwnych zachowaniach graczy w czasie rozdania - następnym razem postaram się bardziej dopasować topic do działu
Wahi - gram głównie turnieje z wpisowym zazwyczaj ok 3 dolary, albo s`n`g za 1 euro.
Wahi - gram głównie turnieje z wpisowym zazwyczaj ok 3 dolary, albo s`n`g za 1 euro.
Ostatnio zmieniony 13 kwie 2009, 14:26 przez gama, łącznie zmieniany 1 raz.
- polak13
- -#VIP

Sorry,ale ja jeszcze nigdzie nie zobaczyłem żeby we freeolu za 10 centów szanowano grę
Niema co tu się w ogóle kłucić i polemizować na ten temat jak odpowiedź już jest.Tak tak już to ktoś napisał.Czeba poczekać godzinę aż szakale stracą swe walory,czyli nie będą mogli dokupywać żetonów za 10 centów
Jest jedna rada na takie coś,albo czekasz tą godzinę albo grasz cierpliwie tą godzinę i wtedy weście z byle czym zakończy się wyłączeniem komputera
Pzdr
- Zawisza
- -#aktywny

turnieje z re-buy za 10c mozna grac ale raz to trzeba przeznaczyc nie 10c tylko okolo 50c zeby wogule zaczynac. Trzeba miec cierpliwosc i sie nie denerwowac jak sie przegrywa mocne pokety z jakimis blotami
przez ta godzine trzeba nabudowac sie minimum do 10-20k i wtedy po zakonczeniu godziny zaczyna sie jako taki turniej 
- polak13
- -#VIP

- quest
- -#VIP

Ostatnio przypadkiem włączyłem przypadkiem scandica, widze że jest 1.2 $
patrze na turnieje jest 1000 $ RB wpisowe 1.1 $ osób coś koło 600. W pierwszej godzinie all iny z byle czym i nawet na nie najlepszym flopie i ciągłe re buye. Bez sensu taka gra bo jak ktoś miał już 6k to i tak dawał all ina ze słabymi kartami. Po re buyach gra jest już bardziej rozważna i po 4 godzinach gry skończyłem coś koło 70 miejsca i wydarłem 7.77 $ haha
-
Kepasa198
- -#pretendent

-
Destro
- -#pretendent

-
sallahadin
- -#pretendent

- Zawisza
- -#aktywny

-
Pawel0402
- -#zwykly

- gama
- LEGENDA

Powiem tak- ogólnie to ja się spodziewałam, żel udzie będą szanować grę, bo zapłacili za nią. Nie uwzględniłam faktu, że rebuy 10c to dla wielu graczy nic wzamian za możliwość podwojenia stacku - teraz już turniejów rebuyowych unikam jak ognia - na małe kwoty bo pełno kamikadze, a z wyższymi stawkami, bo mnie z kolei na rebuye nie stać 
- polak13
- -#VIP

Sam grałem w takim właśnie turku za mała kaskę i też myślałem że szanują grę.Niestety szybko się przeliczyłem jak zobaczyłem że 3/4 stołu walnęło all in
A więc jak grać jakieś turki to tylko takie gdzie nie ma rebuy.Jak już to najlepiej grać z większymi wpisowymi bo tam ge szanują i gra się wręcz przyjemnie.pzdr
- decksik
- -#aktywny

heh, trzeba wziac pod uwage jeszcze to, ze na paradise-brak-polskiej-licencji! gra baaaaaaaaaardzo duzo fishow, a juz tym bardziej grajac turniej BI rebuy 0.10e, to trzeba przygotowac sie na takie cos.. tak samo jak na unibecie sa te freerolle happy hour gdzie rebuy wynosi 0.01e.. porazka, chociaz musze przyznac, ze ostatnio gralem na Pokerstarsie turka BI: 11$, to byl rebuy i tam takie same cyrki odchodzily.. przy mnie typ chyba z 10rebuyow zrobil.. inwestycja w turniej na samym poczatku 110$.. nice, heh, no ale taka mentalnosc, nic sie nie poradzi 
-
bialymaly
- -#aktywny

Wróć do „Turnieje wielostolikowe MTT”