Kącik wylanych łez. Miejsce w którym możesz opowiedzieć o swojej pechowej przegranej. Widoczne po 20+ postach.
-
GrzesVP
- LEGENDA

Postautor: GrzesVP » 07 lut 2009, 00:07
-
stafikus
- -#aktywny

Postautor: stafikus » 07 lut 2009, 04:52
Mam na to jedną rade: przestań grać all in pre flop. W tym pierwszym przypadku to jeszcze rozumiem ale w tych dwóch następnych to był zwykły coin flip niestety na Twoją niekorzyść.
-
nowy233
- -#aktywny

Postautor: nowy233 » 07 lut 2009, 09:35
stafikus pisze:to był zwykły coin flip niestety na Twoją niekorzyść.
O k***wa
Gdzie ty widzisz coin flipy (coin flip to np. AK vs JJ,QQ; AJ vs 1010 itd.) ??
W drugiej rece przeciwnik był zdominowany przez grzecha.
W trzeciej w zasadzie też mozna tak powiedzieć, ale tu akurat przeciwnik miał dwie live cards.
-
dviper
- -#VIP

Postautor: dviper » 07 lut 2009, 09:52
nowy233 pisze:W drugiej rece przeciwnik był zdominowany przez grzecha.
Ale akurat drugą to Grzechu wygrał ;P Chociaż po fartownym już wtedy dla niego turnie i riverze. W pierwszej ręce to zdecydowanie zdominował jego rękę. Ale ostatni przypadek to może nie coinflip, ale przeciwnik jednak miał spore szanse na wygranie. 30% to w pokerze całkiem sporo w końcu.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
nowy233
- -#aktywny

Postautor: nowy233 » 07 lut 2009, 09:57
dviper pisze:nowy233 pisze:W drugiej rece przeciwnik był zdominowany przez grzecha.
Ale akurat drugą to Grzechu wygrał
To widzę chodziło mi tylko o sam fakt rozumowania kolegi a nie o skutek rozdania

-
GrzesVP
- LEGENDA

Postautor: GrzesVP » 07 lut 2009, 10:24
stafikus pisze:Mam na to jedną rade: przestań grać all in pre flop.
to są double up, tak wiec trzeba krasc blindy, tym bardziej w drugim rozdaniu gdzie blindy wysokie, ciezko sie gra bedac shortem i liczyc na flopa. Rywal z wiekszym stackiem podbije flop mimo tego ze nic nie ma, bo wie ze short nic nie lapiac spasuje.
3 rozdanie to jesli ktos call przy tych blindach to znaczy ze nie ma mocnej reki, jesli ktos ma na SB i przebija allinn to znaczy ze ma Asa, przy call wyklucyzlem asa i chcialem ukrasc ale sprawdzil z K6.
dviper wiem ze mial 30% ale głównie tutaj chciałem tylko pokazac jakie chodza turny i rivery na iPoker czesto

-
dviper
- -#VIP

Postautor: dviper » 07 lut 2009, 10:55
Właśnie dlatego też nie lubię grać double up. Bo jak blindy już są wysokie, to zagranie dowolnymi dwiema kartami, które prezentują jakąś siłę, jest właściwie poprawne. I zawsze przy próbie kradzieży blindów można się naciąć na cokolwiek u przeciwnika, bo też nie będą czekać tylko na asy ze sprawdzeniem. Ostatnio zwykle na 10osobowym turnieju odpadałem szósty albo siódmy

A na ipoker faktycznie coś ostatnio często się takie kwiatki zdarzają. Zrobiłem sobie właśnie przerwę od Tonego. Oprócz sunday bike nic tam nie gram. Jak trochę ochłonę po przegranych to wrócę

Wróć do „Bad beats”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości
Kopiowanie calosci lub fragmentow bez pisemnej zgody zabronione. Strona jest kierowana do uzytkownikow polskojezycznych zamieszkalych w krajach, w ktorych korzystanie z Serwisu jest zgodne z prawem. Wiadomosci prezentowane w serwisie sa dozwolone wylacznie dla osob podlegajacych jurysdykcjom prawnym, w ktorych uczestnictwo w grach pokerowych online jest legalne. Korzystajac z serwisu, uzytkownik deklaruje wobec administratora, ze uczestnictwo w grach pokerowych online jest w jego jurysdykcji dozwolona i ponosi pelna odpowiedzialnosc za prawdziwosc zlozonego przez siebie oswiadczenia.
Na terytorium Polski poker online moga oferowac jedynie te podmioty, ktore posiadaja zezwolenie Ministra Finansow.
Gra w pokera u operatorow, ktorzy nie posiadaja licencji Ministerstwa Finansow jest zabroniona i grozi konsekwencjami prawnymi. Serwis jest przeznaczony tylko dla osob, ktore ukonczyly 18 lat. Korzystajac z serwisu, uzytkownik potwierdza, ze ma ukonczone 18 lat.