... turn... river... strit/flush - całe iPoker

Kącik wylanych łez. Miejsce w którym możesz opowiedzieć o swojej pechowej przegranej. Widoczne po 20+ postach.
GrzesVP
LEGENDA
LEGENDA

... turn... river... strit/flush - całe iPoker

Postautor: GrzesVP » 07 lut 2009, 00:07

takie o to przyklady, zanim wpadlem na forum by takie akcje pokazac, bylo ich wiele wiecej, kilkanascie a nawet kilkadziesiat w osttanich dwoch dniach przez ucierpial moj bankroll. Tu wkleilem te co zobaczylem teraz grając, aby pokazac.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
stafikus
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: stafikus » 07 lut 2009, 04:52

Mam na to jedną rade: przestań grać all in pre flop. W tym pierwszym przypadku to jeszcze rozumiem ale w tych dwóch następnych to był zwykły coin flip niestety na Twoją niekorzyść.

Awatar użytkownika
nowy233
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: nowy233 » 07 lut 2009, 09:35

stafikus pisze:to był zwykły coin flip niestety na Twoją niekorzyść.

O k***wa

Gdzie ty widzisz coin flipy (coin flip to np. AK vs JJ,QQ; AJ vs 1010 itd.) ??

W drugiej rece przeciwnik był zdominowany przez grzecha.
W trzeciej w zasadzie też mozna tak powiedzieć, ale tu akurat przeciwnik miał dwie live cards.

Awatar użytkownika
dviper
-#VIP
-#VIP

Postautor: dviper » 07 lut 2009, 09:52

nowy233 pisze:W drugiej rece przeciwnik był zdominowany przez grzecha.

Ale akurat drugą to Grzechu wygrał ;P Chociaż po fartownym już wtedy dla niego turnie i riverze. W pierwszej ręce to zdecydowanie zdominował jego rękę. Ale ostatni przypadek to może nie coinflip, ale przeciwnik jednak miał spore szanse na wygranie. 30% to w pokerze całkiem sporo w końcu.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
nowy233
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: nowy233 » 07 lut 2009, 09:57

dviper pisze:
nowy233 pisze:W drugiej rece przeciwnik był zdominowany przez grzecha.

Ale akurat drugą to Grzechu wygrał

To widzę chodziło mi tylko o sam fakt rozumowania kolegi a nie o skutek rozdania :wink:

GrzesVP
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: GrzesVP » 07 lut 2009, 10:24

stafikus pisze:Mam na to jedną rade: przestań grać all in pre flop.

to są double up, tak wiec trzeba krasc blindy, tym bardziej w drugim rozdaniu gdzie blindy wysokie, ciezko sie gra bedac shortem i liczyc na flopa. Rywal z wiekszym stackiem podbije flop mimo tego ze nic nie ma, bo wie ze short nic nie lapiac spasuje.
3 rozdanie to jesli ktos call przy tych blindach to znaczy ze nie ma mocnej reki, jesli ktos ma na SB i przebija allinn to znaczy ze ma Asa, przy call wyklucyzlem asa i chcialem ukrasc ale sprawdzil z K6.

dviper wiem ze mial 30% ale głównie tutaj chciałem tylko pokazac jakie chodza turny i rivery na iPoker czesto :wink:

Awatar użytkownika
dviper
-#VIP
-#VIP

Postautor: dviper » 07 lut 2009, 10:55

Właśnie dlatego też nie lubię grać double up. Bo jak blindy już są wysokie, to zagranie dowolnymi dwiema kartami, które prezentują jakąś siłę, jest właściwie poprawne. I zawsze przy próbie kradzieży blindów można się naciąć na cokolwiek u przeciwnika, bo też nie będą czekać tylko na asy ze sprawdzeniem. Ostatnio zwykle na 10osobowym turnieju odpadałem szósty albo siódmy :P A na ipoker faktycznie coś ostatnio często się takie kwiatki zdarzają. Zrobiłem sobie właśnie przerwę od Tonego. Oprócz sunday bike nic tam nie gram. Jak trochę ochłonę po przegranych to wrócę :)

Wróć do „Bad beats”