Turn i river x2 ?

Dział dla graczy rozpoczynających przygodę z pokerem. Tu poznasz zasady pokera oraz możesz zadać choćby najbanalniejsze pytanie.
Maverick
-#aktywny
-#aktywny

Turn i river x2 ?

Postautor: Maverick » 25 kwie 2008, 15:31

Nie wiem może to głupie pytanie ale nigdy się nie spotkałem z taką sytuacją jak w tym filmiku:

http://youtube.com/watch?v=HoFb8IOv-ws

Nie bardzo rozumiem co niektórzy tam mówią ze swoim akcentem i czy ktoś mógłby mi wyjaśnić dlaczego "grali dwa razy"? :P

dedoel
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: dedoel » 25 kwie 2008, 20:52

po prostu dziela pule na polowe..negranu po tym jak wygral naprawde szczesliwie chcial po prostu podzielic sie tym co wygral , a tak naprawde powinien przegrac... no ale 2 raz rowniez doszlo mu i zgarnal wszystko

Maverick
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Maverick » 26 kwie 2008, 10:20

Czyli to nie jest regulowane żadnymi zasadami? Po prostu tak dla śmiechu się dogadali? :P

SZYCHA_PL
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: SZYCHA_PL » 26 kwie 2008, 15:59

tutaj też jest podobnie:
http://youtube.com/watch?v=DAAkyMhiMKw

oni wchodzą ze swoją kasą, to mogą sobie ustalać zasady jakie chcą
w filmiku,który podałem 3-krotnie sprawdzają tylko rivera

czarnykrupier
-#zwykly
-#zwykly

Postautor: czarnykrupier » 27 kwie 2008, 11:36

koszalin78 mozesz mi wytlumaczyc zasady bo niebardzo rozumiem co mu dawalo trzykrotne sprawdzanie karty jak tylko w jednym wypadku wygrywal gdyby dostal krola a co do pierwszego filmiku to co wtedy kiedy wygrala by ta laska ,i czy to niema zadnego wplywu na gre a oni robia to tylko dla zabawy

SZYCHA_PL
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: SZYCHA_PL » 27 kwie 2008, 13:09

komu król dawał wygraną? gold na turnie dostał króla, więc każda dama, 10 czy 3 dawało mu fulla, a król karetę
gold po turnie pyta się, czy gramy trójkę (tak to przetłumaczyłem na polski ;) ), antonius mówi, że dwójkę, ale po chwili (co okazało się dla niego dobrym rozwiązaniem) prosi krupiera o trójkę
antonius trafił 1 rozdanie na 3, więc zgarnął 1/3 puli

w pierwszym filmiku oboje weszli all in już po zobaczeniu flopa, dlatego (jakiś koleś to mówi) grają 2 razy turn+river
negranu zaproponował dwójkę i pani się zgodziła
negranu wygrał 2 razy i zgarnął całą pulę

dedoel
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: dedoel » 29 kwie 2008, 00:10

gold mial wielkie sczescie trafiajac tak...antonius powinien zgarnac wszystko no ale zgarnal chociaz 1/3 puli i to dobre dla niego:P

Awatar użytkownika
martini
-#VIP
-#VIP

Postautor: martini » 29 kwie 2008, 00:11

koszalin87 pisze:komu król dawał wygraną? gold na turnie dostał króla, więc każda dama, 10 czy 3 dawało mu fulla, a król karetę
gold po turnie pyta się, czy gramy trójkę (tak to przetłumaczyłem na polski ;) ), antonius mówi, że dwójkę, ale po chwili (co okazało się dla niego dobrym rozwiązaniem) prosi krupiera o trójkę
antonius trafił 1 rozdanie na 3, więc zgarnął 1/3 puli

w pierwszym filmiku oboje weszli all in już po zobaczeniu flopa, dlatego (jakiś koleś to mówi) grają 2 razy turn+river
negranu zaproponował dwójkę i pani się zgodziła
negranu wygrał 2 razy i zgarnął całą pulę

A gdyby wygral raz i ona raz to podzial puli ?
Kurcze, pierwszy raz widze taki poker...
Swoją drogą ogladaliscie Lucky You ? Kto to jest ta babka ? Nie zaliczyla przypadkiem epizodu w tym filmie Pokerowy Blef ? (Finalowa partia o miejsce w WSOP)

SZYCHA_PL
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: SZYCHA_PL » 29 kwie 2008, 15:50

Antonius powinien odpaść już na flopie, Gold za bardzo chciał kasę wyciągnąć, gdyby wszedł all in na flopie, to Antonius najprawdopodobniej by spasował, a tak dął mu za darmo zobaczyć turna ;)

Wróć do „Podstawy pokera”