[NL][5,5$] TT

Analizy rozdań poker texas holdem z gier sit'n go 9-10 osobowych.

Awatar użytkownika
jon124
-#VIP
-#VIP

[NL][5,5$] TT

Postautor: jon124 » 11 maja 2012, 11:50

IPoker No-Limit Hold'em Tournament, 100/200 Blinds (4 handed) - IPoker Converter Tool from FlopTurnRiver.com

saw flop

SB (t3760)
Hero (BB) (t2215)
UTG (t3440) murek
Button (t5585) totalny fish 51/38 na 92h 3bet 16% (25)

Hero's M: 7.38

Preflop: Hero is BB with 10Obrazek, 10Obrazek
UTG bets t400, Button raises t5585 (All-In), 1 fold, Hero calls t2015 (All-In), 1 fold

Flop: (t4930) QObrazek, JObrazek, 7Obrazek (2 players, 2 all-in)

Turn: (t4930) 3Obrazek (2 players, 2 all-in)

River: (t4930) 6Obrazek (2 players, 2 all-in)

Total pot: t4930

identyczna sytuacja miała miejsce okrążenie wcześniej kiedy to bb sprawdził a pushujacy pokazał 32s. Generalnie mialem wrażenie że kradnie z any2 prawie co kolejkę i to mnie tylko w tym utwierdziło. O utg się nie martwię bo chociaż murowaty to na buble często podbijał z utg (często takich widzę o co tu chodzi?)
Zakładając, że jego zakres jest tu faktycznie any2 mam call z 99+ (ciekawy zakres, że tylko pockety nic byście nie dodali?). Zastanawiam się jednak ponieważ niby jest to buble, ale mam najmniejszy stack i raptem 10bb to czy wizz tu trochę zbyt mocno nie kombinuje? Szczerze powiem, ze ja bym tu widział push z 88+ AJs+ AQ+

BiSkiel
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: BiSkiel » 11 maja 2012, 16:07

sng wiz nie kombinuje 10bb to jest jeszcze dobry stack na steal wiec mozesz sie bronic - moze dorzucilbym ajs+ ale to wszystko

Awatar użytkownika
M@jkel
-#VIP
-#VIP

Postautor: M@jkel » 11 maja 2012, 17:20

Mimo ze Twoj call baaardzo zawezy range utg to jednak 88 bym sobie tu odpuscil,
utg tez mogl zauwazyc jak gra btn i moze on tu otwierac troche wezszy range grajac raise/call btna.
Gralbym pewnie cos w stylu 99+ i pewnie AK, wartosc pocketow w tym spocie jest duzo wyzsza niz wysokich kart bo najprawdopodobniej dominuja one znaczna czesc range btna. W jego range pewnie jest mnostwo connectorow typu 98o, 86s itp a na taki zakres 99 gra o niebo lepiej niz chocby AK.

Awatar użytkownika
tommko
-#VIP
-#VIP

Re: [NL][5,5$] TT

Postautor: tommko » 11 maja 2012, 21:06

jon124 pisze:identyczna sytuacja miała miejsce okrążenie wcześniej kiedy to bb sprawdził a pushujacy pokazał 32s. Generalnie mialem wrażenie że kradnie z any2 prawie co kolejkę i to mnie tylko w tym utwierdziło. O utg się nie martwię bo chociaż murowaty to na buble często podbijał z utg (często takich widzę o co tu chodzi?)

a chodzi o to, że jeśli podbijasz z BTN to kazdy cie obstawia na kradziez, a jak podbijasz z UTG to wszyscy mysla, ze masz mocno i pasuja :D

ciekawa strategia, dobra do miksowania gry, zwlaszcza z regami jak maja na ciebie staty.

co do rozdania to wszystko zalezy od readow, ale mylse, ze nawet donk dwa razy nie robi takich rzeczy z niczym, takze z ciezkim sercem ale fold.

Awatar użytkownika
jon124
-#VIP
-#VIP

Postautor: jon124 » 12 maja 2012, 17:22

tommko, heh no najzabawniejsze, że pokazał znów 32s pewnie jego lucky hand ;)

Awatar użytkownika
drynk
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: drynk » 12 maja 2012, 19:35

Jak dla mnie to mimo wszystko call.

Swoja drogą otwieranie z "UTG" na 4osobowym stoliku? To już nie jest jako takie UTG, tylko właściwie CutOff ;). 4hand powoduje, że o ile nie jesteś na blindach, to masz pozycję do połowy stołu, więc generalnie ja też tu gram szerzej, jeśli mam ku temu powody no i także w zależności od tego, jakie button ma skłonności do obrony swojej pozycji.

luki1118
-#VIP
-#VIP

Postautor: luki1118 » 12 maja 2012, 22:16

M@jkel pisze:Mimo ze Twoj call baaardzo zawezy range utg,,,

Niekoniecznie znacznie zawęży range utg. Skoro zauważył że button gra any2 i mając nad Tobą przewagę 6BB może Cię sprawdzić z range 99+ AJs+ AQ+ w celu przełamania bubble. Zakładając że jest z przodu buttona to przy ewentualnej porażce z Tobą a zwycięstwie z buttonem zostaje mu 12BB czyli dosyć sporo a wchodząc do rozdania znacznie zmniejsza Twoje equity na zwycięstwo. Więc ja tu bym pasował TT.

Awatar użytkownika
jon124
-#VIP
-#VIP

Postautor: jon124 » 13 maja 2012, 12:33

luki1118, według modelu ICM sprawdzenie przez niego na trzeciego bez mega ręki (nie sprawdzałem ale zapewne KK to minimum) jest -ev i to mi starcza by się nad nim nawet nie zastanawiać ;)

Wróć do „Sit'n Go full ring”