BB ($2)
SB ($2.11)
MP3 ($3.65)
UTG+1 ($3.63)
Hero (MP1) ($2)
MP2 ($0.70)
CO ($3.79)
UTG ($2.80)
Button ($1) 49/18/2.3
Preflop: Hero is MP1 with
,
2 folds, Hero bets $0.06, 3 folds, Button calls $0.06, 2 folds
Flop: ($0.15)
,
,
(2 players)
Hero bets $0.12, Button raises $0.24, Hero raises to $1.94 (All-In), Button calls $0.70 (All-In)
Czy na flopie schrzaniłem? Mój pierwszy bet był dobry. Dostałem minraise i co mogłem sobie pomyśleć? Że nie ma drawa np. 45 lub A5. Że raczej nie ma 2 bo po co mnie straszyć mając taką rękę. Z drugiej strony nie wiadomo czego się spodziewać po 49/18/2.3. Zakładam, że jego min raise mógł oznaczać dwie wysokie karty, mógł oznaczać też overparę. Natomiast moja reakcja, czyli shove... no nie wiem czemu miało to służyć. Nie przemyślałem tego. Sfoldowałby raczej dwie wysokie karty. Jeżeli sprawdziłby z każdą overparą to przegrywam z czterema i wygrywam z sześcioma. Czy to był w takim razie value bet?
Turn: ($2.03)
(2 players, 2 all-in)
River: ($2.03)
(2 players, 2 all-in)
Total pot: $2.03
Results:
Button had
,
(two pair, Kings and twos).
Hero had
,
(two pair, tens and twos).
Outcome: Button won $1.93
Gdybym na flopie zrobił flat to dostałbym duży bet na turnie i duża szansa, że bym go sprawdził. Następnie na river dostałbym mały bet bo przeciwnik grał shortstackiem i musiałbym sprawdzić przez oddsy. Więc może jednak shove na flopie nie był taki zły? Tam miałem przynajmniej fold equity i dodatkowo poczułem się jak mężczyzna
Gdy wrzucam ten flop do Stove to widzę, że miałem tam 67% equity więc chyba jednak ok?
Podsumowując: moja opinia jest taka, że było ok bo przegrywałem tylko z dwójką, którą odrzuciłem oraz z parą wyższą od mojej. Jednocześnie spodziewałem się sprawdzenia od par mniejszych od mojej, każdej trójki (możliwa przy tym przeciwniku) oraz być może nawet dwóch wysokich ładnych kart typu AK, AQ, KQ no i stove pokazuje mi 67% equity. Co myślicie?
I dodatkowe pytanie: miałem nie wrzucać od razu wyników rozdania bo zaburza to analizę innym graczom - jaki jest najwygodniejszy sposób zrobienia tego? Na 2+2 widziałem przycisk "spoiler", którego kliknięcie pokazuje wyniki, ale tu tego nie widzę. Jest opcja "hide" i wynik będzie widoczny dopiero po napisaniu posta w temacie, to mi się średnio podoba. Publikowanie wyników później też jest trudne bo trzeba o tym pamiętać, trzeba szukać ręki i przypuszczam, że nikt nie będzie pamiętał żeby wrócić za 3 dni po wynik...