[nl][2] TT

Analizy rozdań poker teksas holdem z gier cash, 9-10 osobowych
foxx
-#aktywny
-#aktywny

[nl][2] TT

Postautor: foxx » 18 lut 2011, 04:03

party-brak-polskiej-licencji! Poker No-Limit Hold'em, $0.02 BB (9 handed)

BB ($2)
SB ($2.11)
MP3 ($3.65)
UTG+1 ($3.63)
Hero (MP1) ($2)
MP2 ($0.70)
CO ($3.79)
UTG ($2.80)
Button ($1) 49/18/2.3

Preflop: Hero is MP1 with T:heart:, T:diamond:
2 folds, Hero bets $0.06, 3 folds, Button calls $0.06, 2 folds

Flop: ($0.15) 2:spade:, 2:diamond:, 3:club: (2 players)
Hero bets $0.12, Button raises $0.24, Hero raises to $1.94 (All-In), Button calls $0.70 (All-In)

Czy na flopie schrzaniłem? Mój pierwszy bet był dobry. Dostałem minraise i co mogłem sobie pomyśleć? Że nie ma drawa np. 45 lub A5. Że raczej nie ma 2 bo po co mnie straszyć mając taką rękę. Z drugiej strony nie wiadomo czego się spodziewać po 49/18/2.3. Zakładam, że jego min raise mógł oznaczać dwie wysokie karty, mógł oznaczać też overparę. Natomiast moja reakcja, czyli shove... no nie wiem czemu miało to służyć. Nie przemyślałem tego. Sfoldowałby raczej dwie wysokie karty. Jeżeli sprawdziłby z każdą overparą to przegrywam z czterema i wygrywam z sześcioma. Czy to był w takim razie value bet?

Turn: ($2.03) 7:spade: (2 players, 2 all-in)

River: ($2.03) 6:heart: (2 players, 2 all-in)

Total pot: $2.03

Results:
Button had K:spade:, K:club: (two pair, Kings and twos).
Hero had T:heart:, T:diamond: (two pair, tens and twos).
Outcome: Button won $1.93

Gdybym na flopie zrobił flat to dostałbym duży bet na turnie i duża szansa, że bym go sprawdził. Następnie na river dostałbym mały bet bo przeciwnik grał shortstackiem i musiałbym sprawdzić przez oddsy. Więc może jednak shove na flopie nie był taki zły? Tam miałem przynajmniej fold equity i dodatkowo poczułem się jak mężczyzna :cool:
Gdy wrzucam ten flop do Stove to widzę, że miałem tam 67% equity więc chyba jednak ok?

Podsumowując: moja opinia jest taka, że było ok bo przegrywałem tylko z dwójką, którą odrzuciłem oraz z parą wyższą od mojej. Jednocześnie spodziewałem się sprawdzenia od par mniejszych od mojej, każdej trójki (możliwa przy tym przeciwniku) oraz być może nawet dwóch wysokich ładnych kart typu AK, AQ, KQ no i stove pokazuje mi 67% equity. Co myślicie?

I dodatkowe pytanie: miałem nie wrzucać od razu wyników rozdania bo zaburza to analizę innym graczom - jaki jest najwygodniejszy sposób zrobienia tego? Na 2+2 widziałem przycisk "spoiler", którego kliknięcie pokazuje wyniki, ale tu tego nie widzę. Jest opcja "hide" i wynik będzie widoczny dopiero po napisaniu posta w temacie, to mi się średnio podoba. Publikowanie wyników później też jest trudne bo trzeba o tym pamiętać, trzeba szukać ręki i przypuszczam, że nikt nie będzie pamiętał żeby wrócić za 3 dni po wynik...
Ostatnio zmieniony 18 lut 2011, 17:23 przez foxx, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
jon124
-#VIP
-#VIP

Postautor: jon124 » 18 lut 2011, 10:52

Tutaj przeciwnik był shortem więc nie mogłeś dużo stracić, ale co w wypadku gdybyście mieli takie same stacki? Rozegrałbyś to tak samo czy przebił tylko lub sprawdził. Wydaje mi się, że tutaj sytuacja była 50/50 bo na tych stawkach przeciwnik mógł z BUT sprawdzać ze wszystkim
począwszy od A2, A3, 33 i wyższych par po wszystkie overy. i tak samo by to pewnie rozegrał w takim wypadku. Ja bym jednak skłaniał się do opcji flat call (zwłaszcza jeżeli mielibyście równe stacki), ale chętnie usłysze opinię wyjadaczy cash :grin:

foxx
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: foxx » 18 lut 2011, 11:05

Jeżeli o mnie chodzi o to nie zrobiłbym na pewno shove gdybyśmy mieli oboje duże stacki, a nawet bym o tym nie pomyślał gdyby to było > 1BI. Istotnym czynnikiem, który przekonał mnie do shove była wysokość jego stacka czyli 0.7, ale nie byłem pewien czy to jest prawidłowe podejście.

piotrek_nowy
-#VIP
-#VIP

Postautor: piotrek_nowy » 18 lut 2011, 11:54

Standardowo i prawidlowo na tego gracza, w jego minraise zakres mozesz wrzucic wszystkie pary, wszystkie 2, wszystkie 3, do tego draw w stylu 56, 45, A5, A4, do tego od czasu do czasu ma tam total air.

I dodatkowe pytanie: miałem nie wrzucać od razu wyników rozdania bo zaburza to analizę innym graczom - jaki jest najwygodniejszy sposób zrobienia tego? Na 2+2 widziałem przycisk "spoiler", którego kliknięcie pokazuje wyniki, ale tu tego nie widzę. Jest opcja "hide" i wynik będzie widoczny dopiero po napisaniu posta w temacie, to mi się średnio podoba. Publikowanie wyników później też jest trudne bo trzeba o tym pamiętać, trzeba szukać ręki i przypuszczam, że nikt nie będzie pamiętał żeby wrócić za 3 dni po wynik...

Po prostu wrzucaj rozdanie z obcietym zakonczeniem, albo do momentu w ktorym masz jakies watpliwosci. Jak sie kilka osob wypowie i stwierdzisz ze co mialo zostac powiedziane - zostalo, to wklej zakonczenie, kto bedzie chcial zobaczyc jak sie skonczylo to sobie znajdzie ;)

Rezultat pojedynczego rozdania nie jest tutaj rzecza najwazniejsza, oczywiscie warto zobaczyc czy przeprowadzona analiza ma pozniej potwierdzenie w tym co zobaczylismy w kartach rywala, ale najwazniejsze jest zeby oszacowac caly zakres z jakim przeciwnik tak zagra i czy dane zagranie jest oplacalne czy nie.

maji
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: maji » 19 lut 2011, 17:33

Trenuje obecnie cashe na fr nl2 i akurat to rozdanie to klasyka z początków mojej kariery kiedy oczywista była gra za wszystko z tt przy niskim boardzie. Zamiast re-raisu przeciwnika call jest optymalny. Ja akurat nie posiłkuje się pt lub hm na tych limitach bo rzadko to ma sens (czasami starcza mi gdy widzę ile przeciwnik ma odpalonych stołów) przeciwko tylu kozakom ilu może usiąść przy stole. Podstawową rzeczą jest obserwacja graczy przy stole, mieć zaznaczonych jakiś utracjuszy żeby wiedzieć kto może się zdecydować na podobną akcję call - re-raise . Zawsze trzeba uważać na shorta bo grają podstępnie i potrafią wprowadzić missread w głowę (50bb gra się zupełnie inaczej niż 100b - spróbuj parę godzin, a może dojdziesz do jakiś wniosków czym akurat się kieruje taki short w podejmowaniu decyzji). Wrzucę od siebie kilka rozdań za niedługo może podpowiecie chłopaki jak można jeszcze lepiej grac rozdania.

Wróć do „Cash full ring”