Witam. Dzisiaj przytrafiło mi się takie rozdanie. Byłem praktycznie przekonany, że mam najlepszą rękę w tym rozdaniu bo biły mnie najwyżej Asy, AT, A2, A4. Przeciwnika obstawiałem na A z wysokim kickerem rzędu K/Q/J. Albo ewentualnie z niższym typu 6/7/8, co mogłoby tłumaczyć wyłącznie sprawdzanie. Przeliczyłem się. Pan Osioł (bo tak go postanowiłem nazwać) miał KK. Zlimpował, płasko sprawdził mój bet a potem zagrał jak typowa stacja callująca. Mój check podyktowany był tym, na co go obstawiałem i liczyłem na bet, który oczywiście reraisnałbym do all-in. Ciekaw jestem czy sprawdziłby jakiś value bet na river. Jak wy byście to zagrali? Chodzi mi głównie o river bo gre na wcześniejszych uliczkach oceniam na dobrą. Chyba, że ktoś ma jakieś obiekcje to proszę się nie krępować.
Seat 1: benyair (1,695)
Seat 2: 88SenZo88 (1,345)
Seat 3: Pan Osioł (1,455)
Seat 4: Yoma515 (1,350)
Seat 5: luckyfish5 (2,800)
Seat 6: th1980 (1,455)
Seat 7: gunnar stun (1,900)
Seat 9: HERO (1,500)
gunnar stun posts the small blind of 15
HERO posts the big blind of 30
The button is in seat #6
*** HOLE CARDS ***
Dealt to HERO [Ts Tc]
benyair calls 30
88SenZo88 folds
Pan Osioł calls 30
Yoma515 folds
luckyfish5 folds
th1980 folds
gunnar stun folds
HERO raises to 120
benyair calls 90
Pan Osioł calls 90
*** FLOP *** [2c 4s Ad]
HERO bets 150
benyair calls 150
Pan Osioł calls 150
*** TURN *** [2c 4s Ad] [Th]
HERO bets 300
benyair folds
Pan Osioł calls 300
*** RIVER *** [2c 4s Ad Th] [Ac]
HERO checks
Pan Osioł checks
*** SHOW DOWN ***
HERO shows [Ts Tc] a full house, Tens full of Aces
Pan Osioł mucks
HERO wins the pot (1,425) with a full house, Tens full of Aces
*** SUMMARY ***
Total pot 1,425 | Rake 0
Board: [2c 4s Ad Th Ac]
Seat 1: benyair folded on the Turn
Seat 2: 88SenZo88 didn't bet (folded)
Seat 3: Pan Osioł mucked [Kc Kh] - two pair, Aces and Kings
Seat 4: Yoma515 didn't bet (folded)
Seat 5: luckyfish5 didn't bet (folded)
Seat 6: th1980 (button) didn't bet (folded)
Seat 7: gunnar stun (small blind) folded before the Flop
Seat 9: HERO (big blind) showed [Ts Tc] and won (1,425) with a full house, Tens full of Aces
[NL] [FR] TT
- drynk
- LEGENDA

[NL] [FR] TT
Ostatnio zmieniony 09 paź 2009, 17:35 przez drynk, łącznie zmieniany 1 raz.
-
siati
- -#pretendent

Ja bym to rozegrał troszkę inaczej
Po pojawieniu się T bym albo podbijał turn i river albo gdybym chciał zagrać slow to zrobiłbym to na turnie. Przedewszystkim dlatego, że przeciwnik mógłby pomyśleć, że masz jakąś parę na ręce, a na flopie tylko kontynuowałeś podbijanie. Jeśli by podbił to wiadomo, jeśli nie to podbijam na rivce. Albo zrzuci gdy nic naprawdę nie ma, albo sprawdzi gdy nie ma nic mocnego. Może też pomyśleć, że blefujesz i przebić.
Twoje rozumowanie też było dobre, ale niestety miałeś pecha.
Po pojawieniu się T bym albo podbijał turn i river albo gdybym chciał zagrać slow to zrobiłbym to na turnie. Przedewszystkim dlatego, że przeciwnik mógłby pomyśleć, że masz jakąś parę na ręce, a na flopie tylko kontynuowałeś podbijanie. Jeśli by podbił to wiadomo, jeśli nie to podbijam na rivce. Albo zrzuci gdy nic naprawdę nie ma, albo sprawdzi gdy nie ma nic mocnego. Może też pomyśleć, że blefujesz i przebić.
Twoje rozumowanie też było dobre, ale niestety miałeś pecha.
- mx
- -#zasłużony

- drynk
- LEGENDA

Pozwolę sobie tylko wtrącić, że nie na wszystkich użytkownikach serwisu fulltilt-brak-polskiej-licencji! Poker mam notatki, a to był pierwszy lvl blindów więc w granicach 5-9 rozdania. Nie miałem na gościa żadnych readów - informacja o calling station wyszła dopiero po tym rozdaniu. Sugerujesz, że nie zagrałby beta trafiając drugiego Asa? Przecież patrząc z jego perspektywy to już by nawet nie wnikał za specjalnie w kickera, bo z prawdopodobnych rąk niewiele go tam biło a w talii został tylko 1As, co zmniejsza szanse na to, że ja go mam z wyższym kickerem.
-
GoodReason
- -#pretendent

Zauważyłem że często do podbija przeciwnika zachęca nie tylko czekanie, ale równie skutecznie działa małe podbicie (mniejsze niż blocking bet) np o 1/6-1/7 puli.
Taki przeciwnik często sobie wtedy myśli: jakby coś miał to by podbił więcej, więc jak go teraz re-raisnę to na pewno sfolduje.
Zastosowałem już tę taktykę wielokrotnie, częściej działała niż nie działała.
A jak tylko sprawdzi, to zawsze choć trochę zarobie z monsterem, a czekając nie ma takiej szansy.
Taki przeciwnik często sobie wtedy myśli: jakby coś miał to by podbił więcej, więc jak go teraz re-raisnę to na pewno sfolduje.
Zastosowałem już tę taktykę wielokrotnie, częściej działała niż nie działała.
A jak tylko sprawdzi, to zawsze choć trochę zarobie z monsterem, a czekając nie ma takiej szansy.
- drynk
- LEGENDA

-
konieczny
- -#VIP

flop bez drawow (no moze oprocz gutshota), mogl callawac jakas parke (tak jak to bylo w rzeczywistosci), moze 6, moze as
jezeli ma asa to na pewno pokusilby sie o raise na riverze po Twoim bet
jezeli sprawdzil 2 bety to prawdopodobnie sprawdzilvy trzeci, tutaj pokusilbym sie o relatywnie wysokie zagrania -- 1/2 do 2/3 puli
w obu przypadkach bet na river bylby chyba najlepszym rozwiazaniem, gdyby natomiast na stole byly jakies drawy, mozna pokusic sie o check an river i dac przeciwnikowi okazje do zabetowanie spalonego drawu
jezeli ma asa to na pewno pokusilby sie o raise na riverze po Twoim bet
jezeli sprawdzil 2 bety to prawdopodobnie sprawdzilvy trzeci, tutaj pokusilbym sie o relatywnie wysokie zagrania -- 1/2 do 2/3 puli
w obu przypadkach bet na river bylby chyba najlepszym rozwiazaniem, gdyby natomiast na stole byly jakies drawy, mozna pokusic sie o check an river i dac przeciwnikowi okazje do zabetowanie spalonego drawu
-
s3l3r
- -#pretendent

- drynk
- LEGENDA

No właśnie sęk tym, że oglądając drugiego Asa na river i zakładając, że on ma trzeciego, chciałem tym checkiem wmówić przeciwnikowi, że ma najmocniejszy układ. Liczyłem na bet w graniach połowy puli z jego strony i wtedy all-in ode mnie, który on by oczywiście musiał sprawdzić. Niestety mój misterny plan legł w gruzach, bo Pan Osioł nie pochwalił się Asem.
Dając bet na river (betowałem też wcześniej) mogę go spłoszyć. Przeciwnik pomyśli, że jego trips asów to ręka tylko na call (biją go fulle z setem, bije go wyższy kicker na asie, bije go straight 35 - mało prawdopodobny, ale jednak). Zamiast double upa miałbym powiedzmy 200żetonów więcej.
No, ale wszystko to kwestia tego, na co obstawiamy przeciwnika i jak bardzo minęliśmy się z prawdą.
Dając bet na river (betowałem też wcześniej) mogę go spłoszyć. Przeciwnik pomyśli, że jego trips asów to ręka tylko na call (biją go fulle z setem, bije go wyższy kicker na asie, bije go straight 35 - mało prawdopodobny, ale jednak). Zamiast double upa miałbym powiedzmy 200żetonów więcej.
No, ale wszystko to kwestia tego, na co obstawiamy przeciwnika i jak bardzo minęliśmy się z prawdą.
-
wiecus
- -#zwykly