[FR] [NL] Trudna decyzja

Analizy rozdań z turniejów wielostolikowych MTT poker online. Zarówno full ring poker online jak i mniej popularnych short handed poker online.
Awatar użytkownika
falkor81
-#aktywny
-#aktywny

[FR] [NL] Trudna decyzja

Postautor: falkor81 » 28 cze 2009, 16:59

Mam tu takie rozdanie i jestem ciekawy jakbyście to rozegrali na moim miejscu ?

Jest to turniej na 180 osób na PS:
Stół '175303839 11' 9-max Miejsce nr 7 to rozdający

Miejsce 1: Casin0Marc0 (1500 żetonów)
Miejsce 2: phanus (2210 żetonów)
Miejsce 3: rjsvan54 (3130 żetonów)
Miejsce 4: apmech1 (1370 żetonów)
Miejsce 5: scawtt22 (1140 żetonów)
Miejsce 6: sweti007 (2680 żetonów)
Miejsce 7: falkor81 (1320 żetonów)
Miejsce 8: shhhh0 (1480 żetonów)
Miejsce 9: schijtaanjou (2380 żetonów)

shhhh0: wpłaca małą ciemną 10 schijtaanjou: wpłaca dużą ciemną 20

*** KARTY WŁASNE ***
Casin0Marc0: pasuje
phanus: sprawdza 20
rjsvan54: pasuje
shhhh0 napisał, "i will shoot u wit my sig"
apmech1: pasuje
scawtt22: podbija 60 do 80
sweti007: sprawdza 80
falkor81: sprawdza 80
shhhh0: pasuje
schijtaanjou: sprawdza 60
phanus: sprawdza 60

*** FLOP *** [4d 7c 3c]
schijtaanjou: czeka
phanus: zagrywa 120
scawtt22: pasuje
sweti007: pasuje
falkor81: ???????

Jak byście zagrali ?

PS. co prawda dyskutowałem już o tej ręce z mx'em ale mimo wszystko mam nadzieje że wrzuci tu swoje 3 grosze :wink:
Ostatnio zmieniony 08 paź 2009, 13:08 przez falkor81, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
drl
-#VIP
-#VIP

Postautor: drl » 28 cze 2009, 17:18

a jakies karty wlasne dostales ?? :mrgreen:

Awatar użytkownika
encepence
-#VIP
-#VIP

Postautor: encepence » 28 cze 2009, 17:35

to jest analiza w ciemno ;)
ja bym sprawdzil, w puli 500 a dolozyc musisz 120

robie Call :)

...na turnie gdy przeciwnik zaczeka (a zakladam ze zaczeka), robie bet za 1/2 puli

przeciwnika robi reraisa allin
ja robie pass

przeciwnik pokazuje AA :) ...

Awatar użytkownika
falkor81
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: falkor81 » 28 cze 2009, 17:59

Przepraszam... za tą małą pomyłkę ale za dużo wyciąłem :/

falkor81: [Kc Tc]

PS. 47enioN z "any two" również bym sprawdził ale mając taką rękę jak napisałem już nie jest to chyba takie oczywiste ?

olczykandre
-#VIP
-#VIP

Postautor: olczykandre » 28 cze 2009, 22:16

masz 15 outow jezeli kolega by mial te 7 bo wątpie zeby z utg limpowal 65 jezeli seta no to tylko co do koloru - mocna ale nie gotowa reka jak dla mnie easy reise w tym wypadku i zgarniamy mala pule

Awatar użytkownika
mx
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: mx » 28 cze 2009, 22:31

no wlasnie klocilismy sie czy raise czy all in ...

Ja bym zagral raise ale push w przypadku TP przeciwnika nie jest zlym rozwiazaniem chyba :P

Awatar użytkownika
skuter
-#VIP
-#VIP

Postautor: skuter » 29 cze 2009, 10:37

Moim skromnym zdaniem to raise i gdy dostaniemy re-raise all-in to fold. Natomiast prawdopodobnie po naszym zagraniu przeciwnik zrzuci karty, a nawet gdy dołoży to nie pokaże siły i przy kolejnej karcie na nasz bet zrzuci karty.

Awatar użytkownika
drynk
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: drynk » 29 cze 2009, 11:30

Na flopie zagrałbym push, chociaż pula jeszcze nie jest satysfakcjonująca, to zwykle w takich sytuacjach staram się izolować potencjalne drawy, niższe pockety, które za darmo trafią set na turn i river.

Nurtuje mnie natomiast płaski call 4bb pre-flop? Osobiście starałbym się doprowadzać do showdownu pre-flop, albo zbudować większą pulę pre-flop, więc zagrałbym raise 3x jego bet. Cóż Tobą pokierowało falkorze, że tylko sprawdziłeś :)?

denamrk666
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: denamrk666 » 29 cze 2009, 13:08

kurde 100% call. Miales drawa do koloru. 120 dolozyc w momencie gdy w puli jest 500. Phanus skoro probowal limpowac, ale w koncu sprawdzil moze miec jakies niskie konektory, mozliwe ze ma top pare, lub nawet dwie pary, ale z drugiej strony z 73 lub 74 limpowac to glupia sprawa, wiec pewnie ma top pare. W dalszym ciagu masz dwie over pary wiec pewnie kazdy krol i kazda 10 daje mi wina, chyba ze on ma K7 lub 7T. Drow do koloru daje ci 36% szans na wina + przyjmijmy ze masz chociaz jedna over pare, bo twoj przeciwnik moze miec to 7Ts wiec masz +12% szans za samego krola. W sumie 48% szans na wina. Pot odsy chyba sie zgadzaja.

Ja bym to sprawdzil.

Awatar użytkownika
marsylianka
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: marsylianka » 29 cze 2009, 13:10

drynk pisze:Cóż Tobą pokierowało falkorze, że tylko sprawdziłeś :) ?

mnie też to nurtowało... zagranie zupełnie nie w stylu Falkora.... jak dla mnie pre-flop powinien albo zrzucić albo przebić tak do 320 żeby wyglądało na silną rękę i po flopie również powinien mocno uderzyć, żeby nikomu nie opłacało się drawować.
dowiemy się jak zakończyło się rozdanie, Falkorze ?? ;)

Awatar użytkownika
drynk
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: drynk » 29 cze 2009, 13:56

Yyyyy... Dlaczego mi się uroiło, że Ty dam dostałeś KK? Trudno dociekać, bo takie miss-ready tekstu czytanego, to już wyższa szkoła zmęczenia :mrgreen: w moim wykonaniu. Ale to chyba przez tę niezwykle upalną niedzielę. Z tym showdownem preflop to oczywiście wyszedł niezły absurd (ciągle miałem w głowie, że napisałeś "falkor otrzymał: KcKx").

W takim razie tak jak napisała Marsylianka - można przyatakować preflop, żeby sprawdzić wodę i nie wchodzić do niej z podartymi na tyłku kąpielówkami już na samym wstępie. Fold Pre-flop też nie jest głupim rozwiązaniem. Płaski call (teraz wszystko jasne, miałeś KT :idea: ) też wchodzi w grę, ale jest trochę ryzykowny w momencie, gdy trafisz top parę i nadziejesz się na overa/wyższy kicker. Na tym flopie i przy takim becie przeciwnika można zagrać push. Generalnie dwa overy + prawie nutsowy flushdraw to prawie na pewno 50%+, no i masz niezłe fold equity, ze względu na to, że przeciwnik nie jest pot-commited.

Awatar użytkownika
falkor81
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: falkor81 » 29 cze 2009, 17:47

Właśnie dlatego zagrałem flat call ponieważ z ręką KT chciałem z jednej strony kontrolować pulę a z drugiej zachować jak największe fold equity na flopie jeśli nie trafie a flop będzie sprzyjający...

Dalsza część zagrania:

*** FLOP *** [4d 7c 3c]
schijtaanjou: czeka
phanus: zagrywa 120
scawtt22: pasuje
sweti007: pasuje
falkor81: podbija 1120 do 1240 i wchodzi all-in
schijtaanjou: pasuje
phanus: sprawdza 1120

*** TURN *** [4d 7c 3c] [4s]

*** RIVER *** [4d 7c 3c 4s] [3s]

*** POKAZANIE KART ***

phanus: pokazuje [7s 9d] (dwie pary, Siódemki oraz Czwórki)
falkor81: pokazuje [Kc Tc] (dwie pary, Czwórki oraz Trójki)

phanus wygrał 2890 z puli

Niestety przeciwnik nie bardzo znał się na rachunku prawdopodobieństwa albo miał niezawodną czutkę i żaden z moich wielu outów nie doszedł :roll:

Awatar użytkownika
marsylianka
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: marsylianka » 29 cze 2009, 18:00

trzeba było pre-flop albo zrzucić albo raisować ale w tym przypadku możemy się natknąć na re-raise all in od któregoś z graczy (myślę, że tego właśnie obawiał się Falkor dlatego tylko zcallował) i zrzucamy bo to nie jest ręka do sprawdzania all-ina przed obejrzeniem flopa...

Awatar użytkownika
encepence
-#VIP
-#VIP

Postautor: encepence » 29 cze 2009, 18:38

falkor81 pisze:Niestety przeciwnik nie bardzo znał się na rachunku prawdopodobieństwa albo miał niezawodną czutkę i żaden z moich wielu outów nie doszedł

albo inaczej...
przeciwnik w ogole nie myslal o tym jakie masz karty, bo wiele osob z tego co zauwarzylem calkowicie to nie obchodzi i nawet przez sekunde nie pomysla co moze miec nasz przeciwnik.
druga rzecz jaka ostatnio staje sie bardzo modna, to jak ktos ma np. AK i na flopie kompletnie nic nie zlapie, zadnego drawa, calkowicie nic, a przeciwnik go zrajsuje, to gracz z AK bez zastanawiania sprawdza, tak jakby conajmniej trafil seta...

Awatar użytkownika
barthek
-#VIP
-#VIP

Postautor: barthek » 29 cze 2009, 21:34

na flope reraise do 350.. jezeli dostaniesz call to na turnie gramy roznie w zaleznosci od karty jaka wypadnie. jezeli wyzej jak 7 to pushujemy, jezeli nizej to jestesmy gotowi poddac reke..

jezeli natomiast na flopie dostaniesz re-reraise allin to juz sam musisz zdecydowac na co liczysz w tym turnieju. nie liczac tego zupelnie, ale tylko idac na czutke to takie zagranie jest na granicy EV+/- z mala przewaga - chyba...

Awatar użytkownika
falkor81
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: falkor81 » 30 cze 2009, 10:43

barthek pisze:jezeli natomiast na flopie dostaniesz re-reraise allin to juz sam musisz zdecydowac na co liczysz w tym turnieju. nie liczac tego zupelnie, ale tylko idac na czutke to takie zagranie jest na granicy EV+/- z mala przewaga - chyba...

Właśnie tego chciałem uniknąć zagrywając allin jako pierwszy... sprawdzanie jego raisa/allina nie jest już takie EV+ ponieważ tracę duża przewagę w postaci fold equity jak również mogę nie wywalić flush drawów (których się najbardziej boję z uwagi na to że mogą być od asa i jak spadnie karta do koloru to z pewnością popłynę)...

Cały problem mojego zagrania polega na tym że przeciwnik musi być świadomy tego co robi a ten chyba nie do końca był w temacie i tak jak 47enioN napisał zwyczajnie nawet przez myśl mu nie przeszło co mogłem mieć :evil:

PS. im dłużej myślę nad tym rozdaniem tym jestem bardziej pewny że zagrałem poprawnie ponieważ zwykły raise mógłby w efekcie prowadzić do trudnej decyzji jeśli oponent nie zrzuciłby swojej ręki a ja straciłbym przewagę w rozdaniu (jeśli nie doszłaby sprzyjająca karta)

Wróć do „Turnieje wielostolikowe MTT”