Ongame, $10/20 SnG HU 10$, 2 Players
Board:
mirceap1 (BB): $1,270
SithJarr1 (Button): $1,730
Dealt to SithJarr1 :10h
Pre-flop:
SithJarr1 raises to $60, mirceap1 calls $40
Flop: ($130)![]()
:10s (2 Players)
mirceap1 checks, SithJarr1 bets $60, mirceap1 calls $60
Turn: ($250)
:10d (2 Players)
mirceap1 checks, SithJarr1 bets $120, mirceap1 calls $120
River: ($490)(2 Players)
mirceap1 checks, SithJarr1 bets $240, mirceap1 raises to $1,030, SithJarr1 z bólem serca folds
Results:
mirceap1 wins $960 (cienias - i tak oddał)
Przeciwnik w zasadzie nieznany - bez historii w sharkscope (40 sitkow - roi 10% - srednia stawka koło 5$)
Grał raczej rozsądnie - troche tight - ale raczej nie pasywnie - ogólnie zrobił na mnie wrażenie średniego gracza - ale raczej myślącego.
I teraz moje pytania dwa:
1. Czy na river dobry valuebet? Uznalem ze dama nie mogla dac mu strita (musialby miec KJ - a tutaj raczej nie dolozylby na turnie). Tak wiec zalozylem ze river mu nie pomógł za bardzo. Zastanawiam sie jednak czy nie powinienem sprawdzic jego przeczekania i nie dać mu szansy na check-raise.
2. Czy powinienem to sprawdzic? Doszedłem do wniosku że realne ręce jego to:
1. KK - AA (ale raczej by raisowal preflop oraz na flopie - bo flop niebezpieczny troche)
2. A8 ( i genialnie zagral nietrafiony draw)
3. lepszego kickera do tripsa dziesiątek(wiedzial ze dama raczej mi nie pomogla
4. monstera z flopa (fula albo strita) - którego slowplayowal do river (tez dosc poprawnie)
5. źle rozegrane KJ albo QQ
Uznalem ze 3-5 jest duzo bardziej prawdopodobne niz 1-2 i zrzuciłem się na allina... aczkolwiek z bólem serca.
Prosze o Wasze opinie na temat tego rozdania - bo cały czas mnie ten river zastanawia (ja osobiście stawiam go na T9s - idelanie pasuje od preflop do rivera)

:10s (2 Players)
(2 Players)

i Cie sprawdza z szerokim zakresem