Trabant i Grzechu na dzikim zachodzie(czyt.w świecie pokera)
- Mlody
- -#zasłużony

-
zwirson
- -#aktywny

Dokładnie, zauważyłem, że jak mniej się stakuję nawet mając mocniejszą rękę preflop wrzucając staka, często przegrywałem. Jak gram z mniejszą agresją to dalej dochodzę w turkach, ale jednak są takie fazy, że nie da się poprostu nie wrzucać staka. Ale generalnie jak mam powyżej 30BB to poza AA, KK raczej staram się już staka nie wrzucą pre.
- krzysiekmiszcz
- -#aktywny

To jest MTT gdzie trzeba szukac takich spotow wlasnie z "glupkami". Faza juz nie jest taka early, gdzie nabudowanie sie daje spokojną gre na co najmniej godzine, a przede wszystkim kontrole nad stołem. Takie jest moje zdanie, ja bym tutaj zawsze wrzucal stacka (zwlaszcza w turnieju za 10$). On to moze robic z kazdym A, connectorami, figurami, parkami. W koncu jak zawsze bedziemy rezygnowali z takich spotow to po co grac MTT?
-
samol
- -#VIP

Mlody pisze:A moze zastanowic sie nad oplacalnoscia gamblowania z AK?
Ja ostatnio znacznie czesciej odpuszczam flipowanie z glupami majac takie karty tylko staram sie ogrywac ich post flop bo tutaj mozna ich spokojnie wykasowac.
Sczerze? W tak bardzo obleganych turniejach przed miejscami płatnymi opłaca się gamblować. Bycie Bigstackiem da nam później ogromną przewagę.
Spójrz na wyniki np. Stingera z Cardrunnersów. On bardzo dużo gambluje i ma super wyniki.
-
GrzechuTG
- -#Site Admin

[center]
[/center]
Czas coś napisać bo pomyślicie zaraz że starczyło nam zapału na dwa dni
Nie Nie po prostu nadszedł dziwny okres w którym brakuje mi dnia na wszystkie sprawy ... Ale mam nadzieję że to się szybko zmieni bo widzę że trabant zaczyna się rozkręcać na starsach i lada dzień wykręci jakiś bajeczny wynik
Wykresów dzisiaj nie będzie komiksu też nie będę robił bo Trabant ostatnio zabił moją wenę pisząc że durne rysunki umieszcza Grzechu czekam aż mnie publicznie przeprosi i powie że są fajne hehehe
Do tego czasu będę protestował
Na pewno przez najbliższe dni nie będzie zbyt dużo gry Trabant wylatuje na wakacje ja za tydzień jadę do Harrahowa więc na pełnych obrotach zaczniemy działać dopiero pod koniec maja ale pewne jest że w czerwcu któryś z nas będzie na sporym plusie
Postaram się od czasu do czasu coś tam naskrobać abyście zbytnio nie mogli od nas odpocząć
Na ten moment pozostaje nam tylko wypatrywanie potencjalnych zdobyczy ;d
[center]
[/center]
[/center]
Czas coś napisać bo pomyślicie zaraz że starczyło nam zapału na dwa dni
Nie Nie po prostu nadszedł dziwny okres w którym brakuje mi dnia na wszystkie sprawy ... Ale mam nadzieję że to się szybko zmieni bo widzę że trabant zaczyna się rozkręcać na starsach i lada dzień wykręci jakiś bajeczny wynik
Wykresów dzisiaj nie będzie komiksu też nie będę robił bo Trabant ostatnio zabił moją wenę pisząc że durne rysunki umieszcza Grzechu czekam aż mnie publicznie przeprosi i powie że są fajne hehehe
Do tego czasu będę protestował
Na pewno przez najbliższe dni nie będzie zbyt dużo gry Trabant wylatuje na wakacje ja za tydzień jadę do Harrahowa więc na pełnych obrotach zaczniemy działać dopiero pod koniec maja ale pewne jest że w czerwcu któryś z nas będzie na sporym plusie
Postaram się od czasu do czasu coś tam naskrobać abyście zbytnio nie mogli od nas odpocząć
Na ten moment pozostaje nam tylko wypatrywanie potencjalnych zdobyczy ;d
[center]
[/center]
- bizzarre
- -#VIP

-
Pablo Muchettii
- -#VIP

-
GrzechuTG
- -#Site Admin

Czas na porcję aktualizacji. Wczoraj pod nieobecność Trabanta postanowiłem zagrać 2 turnieje. Ostatnio jakoś zawsze coś wypadało i nie byłem w stanie przez co Trabant ma rozegrane 42 turnieje ja natomiast tylko 15.
Wyruszyłem w pojedynkę na polowanie
[center]
[/center]
Nasze wykresy:
[center]
OmGTrabantGT
[/center]
[center]
OmGGrzechuGT
[/center]
Akurat wczoraj poszło nie najgorzej odpadłem na 5 miejscu przegrywając coina AQ v JJ mimo że na flopie wylądowała Q to na turnie pojawił się J zostałem mega shortem i w następnym rozdaniu odpadłem.
Postęp jakiś jest zobaczymy jak będzie dalej było już blisko całkiem przyzwoitej wygranej dzisiaj pewnie znowu wyruszę na łowy
[center]
[/center]
Wyruszyłem w pojedynkę na polowanie
[center]
[/center]
Nasze wykresy:
[center]
OmGTrabantGT
[/center]
[center]
OmGGrzechuGT
[/center]
Akurat wczoraj poszło nie najgorzej odpadłem na 5 miejscu przegrywając coina AQ v JJ mimo że na flopie wylądowała Q to na turnie pojawił się J zostałem mega shortem i w następnym rozdaniu odpadłem.
Postęp jakiś jest zobaczymy jak będzie dalej było już blisko całkiem przyzwoitej wygranej dzisiaj pewnie znowu wyruszę na łowy
[center]
[/center]- skuter
- -#VIP

-
GrzechuTG
- -#Site Admin

Ostatnio było bez wpisów bo nie było bry. Jakoś bez Trabanta nie chciało mi się samemu grać na ps. Po grałem sobie tylko kilkanaście HU na heyu wiem wiem miałem nie grać
Ale ostatnio dopadła mnie ogromna chęć pogrania Hu.
Zszedłem sobie na 20 staram się uspokoić grę i wrócić do swojej gry. Zauważyłem sporo błędów które staram się poprawić zacząłem grać też 2 stoły na raz czasem nawet 3 zauważyłem że to też mi pomaga i jest całkiem nieźle. Mam zamiar cały czerwiec grindować na tych stawkach dorzucając ofc mtt na ps.
Dzisiaj wyjeżdżam na turniej heypoker-brak-polskiej-licencji! do Harahhova więc znowu przez wekkend nie będzie gry online ale Czechy to moja ziemia
Więc liczę na dobry wynik.
Do usłyszenia.
Zszedłem sobie na 20 staram się uspokoić grę i wrócić do swojej gry. Zauważyłem sporo błędów które staram się poprawić zacząłem grać też 2 stoły na raz czasem nawet 3 zauważyłem że to też mi pomaga i jest całkiem nieźle. Mam zamiar cały czerwiec grindować na tych stawkach dorzucając ofc mtt na ps.
Dzisiaj wyjeżdżam na turniej heypoker-brak-polskiej-licencji! do Harahhova więc znowu przez wekkend nie będzie gry online ale Czechy to moja ziemia
Do usłyszenia.
-
Tomi99
- -#VIP

GrzechuTG pisze:Dzisiaj wyjeżdżam na turniej heypoker-brak-polskiej-licencji! do Harahhova więc znowu przez wekkend nie będzie gry online ale Czechy to moja ziemiaWięc liczę na dobry wynik.
No to powodzenia, sam czy z kimś z forum jeszcze?
Czy będziesz relacjonował gręz Czech na żywo czy jak wrócisz
-
GrzechuTG
- -#Site Admin

-
GrzechuTG
- -#Site Admin

LOL
Później opiszę wrażenia z turnieju bo póki co trafiłem na coś co mnie zszokowało
Wszedłem sobie do sklepu Unibetu i trafiłem na koszulkę realu madryt nie było by w tym nic dziwnego gdyby nie to że sponsorem realu jest bwin-brak-polskiej-licencji! fajnie wygląda koszulka Realu z logiem bwin-brak-polskiej-licencji! w sklepie Unibetu ;d Pierwszy raz widzę aby ktoś reklamował konkurencję... Może nie ma w tym nic dziwnego ale ciekawy jestem co wy o tym sądzicie?

Wszedłem sobie do sklepu Unibetu i trafiłem na koszulkę realu madryt nie było by w tym nic dziwnego gdyby nie to że sponsorem realu jest bwin-brak-polskiej-licencji! fajnie wygląda koszulka Realu z logiem bwin-brak-polskiej-licencji! w sklepie Unibetu ;d Pierwszy raz widzę aby ktoś reklamował konkurencję... Może nie ma w tym nic dziwnego ale ciekawy jestem co wy o tym sądzicie?

-
dam1anov
- -#aktywny

GrzechuTG pisze:Wszedłem sobie do sklepu Unibetu i trafiłem na koszulkę realu madryt nie było by w tym nic dziwnego gdyby nie to że sponsorem realu jest bwin-brak-polskiej-licencji! fajnie wygląda koszulka Realu z logiem bwin-brak-polskiej-licencji! w sklepie Unibetu ;d Pierwszy raz widzę aby ktoś reklamował konkurencję... Może nie ma w tym nic dziwnego ale ciekawy jestem co wy o tym sądzicie?
Sytuacja rzeczywiście zabawna - może bwin-brak-polskiej-licencji! odpali Unibetowi kilka dolarów za reklamę na łamach własnego sklepu
Pewnie koszulka nie byłaby w ofercie, gdyby nie widniał na niej autograf C. Ronaldo. Standardowa polityka Realu, zwłaszcza jeśli chodzi o byłych graczy "Czerwonych Diabłów"(vide Beckham): kwota za transfer nie ma znaczenia, i tak stratę w budżecie odrobimy z nawiązką koszulkami z nazwiskiem piłkarza
Pozdrawiam
-
GrzesVP
- LEGENDA

-
Tomi99
- -#VIP

-
GrzechuTG
- -#Site Admin

- JimBeam
- -#aktywny

dam1anov pisze:może bwin-brak-polskiej-licencji! odpali Unibetowi kilka dolarów za reklamę
Jak to jest dla Ciebie kilka dolarków to jestem ciekaw jaki masz bankroll.
Z drugiej strony inaczej nie dało się tego umieścić bo bwin-brak-polskiej-licencji! jest oficjalnym sponsorem a bez loga pewnie by się nie zgodzili. No ale fakt faktem ciekawa sytuacja.
- Trabant
- -#VIP

Wróciłem już po krótkim odpoczynku, pełen wiary i optymizmu że coś ruszy się w górę mój marny PSowski wykresik.
Od dnia dzisiejszego będę grał coddziennie sesje, rozpoczynając od godziny 18:00 deepstackiem za 11$.
W miarę możliwości będziemy grali w duecie, ale ostatnio Grzesiu ma bardzo dużo obowiązków
Zabieram się do pracy... jak coś ciekawego się wydarzy to napewno to opiszę.
PZDR!!
Od dnia dzisiejszego będę grał coddziennie sesje, rozpoczynając od godziny 18:00 deepstackiem za 11$.
W miarę możliwości będziemy grali w duecie, ale ostatnio Grzesiu ma bardzo dużo obowiązków
Zabieram się do pracy... jak coś ciekawego się wydarzy to napewno to opiszę.
PZDR!!
- Trabant
- -#VIP

- krzysiekmiszcz
- -#aktywny

- Trabant
- -#VIP

Wynik dzisiejszych zmagań na PS.
A na deserek..... sposób w jaki odpadam....
PokerStars-nielegalny-w-PL! Game #46718267996: Tournament #321010202, $5.00+$0.50 USD Hold'em No Limit - Level XXIX (20000/40000) - 2010/07/13 19:12:58 CET [2010/07/13 13:12:58 ET]
Table '321010202 95' 9-max Seat #6 is the button
Seat 2: mextrex (2703527 in chips)
Seat 4: ZUNDI#1 (743114 in chips)
Seat 5: OmGTrabantGT (826334 in chips)
Seat 6: DoG_Studio (774745 in chips)
Seat 8: MrPain8 (603312 in chips)
Seat 9: Elky24 (519968 in chips)
mextrex: posts the ante 4000
ZUNDI#1: posts the ante 4000
OmGTrabantGT: posts the ante 4000
DoG_Studio: posts the ante 4000
MrPain8: posts the ante 4000
Elky24: posts the ante 4000
MrPain8: posts small blind 20000
Elky24: posts big blind 40000
*** HOLE CARDS ***
Dealt to OmGTrabantGT [8s 8h]
mextrex: folds
ZUNDI#1: folds
OmGTrabantGT: raises 80000 to 120000
DoG_Studio: calls 120000
MrPain8: folds
Elky24: folds
*** FLOP *** [3d 5h 8d]
OmGTrabantGT: bets 120000
DoG_Studio: raises 165000 to 285000
OmGTrabantGT: raises 417334 to 702334 and is all-in
DoG_Studio: calls 365745 and is all-in
Uncalled bet (51589) returned to OmGTrabantGT
*** TURN *** [3d 5h 8d] [7c]
*** RIVER *** [3d 5h 8d 7c] [As]
Elky24 said, "ul gg"
*** SHOW DOWN ***
OmGTrabantGT: shows [8s 8h] (three of a kind, Eights)
DoG_Studio: shows [Ad Ac] (three of a kind, Aces)
DoG_Studio collected 1625490 from pot
Elky24 said, "wow"
*** SUMMARY ***
Total pot 1625490 | Rake 0
Board [3d 5h 8d 7c As]
Seat 2: mextrex folded before Flop (didn't bet)
Seat 4: ZUNDI#1 folded before Flop (didn't bet)
Seat 5: OmGTrabantGT showed [8s 8h] and lost with three of a kind, Eights
Seat 6: DoG_Studio (button) showed [Ad Ac] and won (1625490) with three of a kind, Aces
Seat 8: MrPain8 (small blind) folded before Flop
Seat 9: Elky24 (big blind) folded before Flop
A na deserek..... sposób w jaki odpadam....
PokerStars-nielegalny-w-PL! Game #46718267996: Tournament #321010202, $5.00+$0.50 USD Hold'em No Limit - Level XXIX (20000/40000) - 2010/07/13 19:12:58 CET [2010/07/13 13:12:58 ET]
Table '321010202 95' 9-max Seat #6 is the button
Seat 2: mextrex (2703527 in chips)
Seat 4: ZUNDI#1 (743114 in chips)
Seat 5: OmGTrabantGT (826334 in chips)
Seat 6: DoG_Studio (774745 in chips)
Seat 8: MrPain8 (603312 in chips)
Seat 9: Elky24 (519968 in chips)
mextrex: posts the ante 4000
ZUNDI#1: posts the ante 4000
OmGTrabantGT: posts the ante 4000
DoG_Studio: posts the ante 4000
MrPain8: posts the ante 4000
Elky24: posts the ante 4000
MrPain8: posts small blind 20000
Elky24: posts big blind 40000
*** HOLE CARDS ***
Dealt to OmGTrabantGT [8s 8h]
mextrex: folds
ZUNDI#1: folds
OmGTrabantGT: raises 80000 to 120000
DoG_Studio: calls 120000
MrPain8: folds
Elky24: folds
*** FLOP *** [3d 5h 8d]
OmGTrabantGT: bets 120000
DoG_Studio: raises 165000 to 285000
OmGTrabantGT: raises 417334 to 702334 and is all-in
DoG_Studio: calls 365745 and is all-in
Uncalled bet (51589) returned to OmGTrabantGT
*** TURN *** [3d 5h 8d] [7c]
*** RIVER *** [3d 5h 8d 7c] [As]
Elky24 said, "ul gg"
*** SHOW DOWN ***
OmGTrabantGT: shows [8s 8h] (three of a kind, Eights)
DoG_Studio: shows [Ad Ac] (three of a kind, Aces)
DoG_Studio collected 1625490 from pot
Elky24 said, "wow"
*** SUMMARY ***
Total pot 1625490 | Rake 0
Board [3d 5h 8d 7c As]
Seat 2: mextrex folded before Flop (didn't bet)
Seat 4: ZUNDI#1 folded before Flop (didn't bet)
Seat 5: OmGTrabantGT showed [8s 8h] and lost with three of a kind, Eights
Seat 6: DoG_Studio (button) showed [Ad Ac] and won (1625490) with three of a kind, Aces
Seat 8: MrPain8 (small blind) folded before Flop
Seat 9: Elky24 (big blind) folded before Flop
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- justnutsbaby
- -#aktywny

-
GrzechuTG
- -#Site Admin

Po powrocie ze Świnoujścia ja również wracam do gry.
A tym czasem mam poważną mobilizację do dobrego wyniku w Świnoujściu;d
Hehe ;d;d;d
A więc od razu przejdę do szczegółów bo mokry już zrobi wprowadzenie.
Zakład jest na prostych zasadach. Kto zajdzie wyżej wygrywa.
Stawka zakładu jest następująca. Jeśli wygra Pablo to zobowiązuje się do wymalowania jego przedpokoju. Natomiast jeśli wygram ja to Pablo umyje mój samochód przed swoim blokiem w STRINGACH.
Komu bardziej kibicujecie?
http://www.pokerkings.pl/betclic-poker- ... htm#231046
A tym czasem mam poważną mobilizację do dobrego wyniku w Świnoujściu;d
MokrasScie pisze:przed rozpoczęciem turnieju powstał dosyć ciekawy side bet, wczoraj po 12 kolejce około godziny 2:) mam nadzieje, że osoby zainteresowane tzn Pablo i Grzechu wywiążą się z zakładu i długo będzie co wspominać hehe
nie rozpisuje się celowo czego bet dotyczył ale myślę że Grzechu opisze go dokładnie, pozdro, czuję że będzie niezły ubaw
Hehe ;d;d;d
A więc od razu przejdę do szczegółów bo mokry już zrobi wprowadzenie.
Zakład jest na prostych zasadach. Kto zajdzie wyżej wygrywa.
Stawka zakładu jest następująca. Jeśli wygra Pablo to zobowiązuje się do wymalowania jego przedpokoju. Natomiast jeśli wygram ja to Pablo umyje mój samochód przed swoim blokiem w STRINGACH.
Komu bardziej kibicujecie?
http://www.pokerkings.pl/betclic-poker- ... htm#231046
Wróć do „Mój pokerowy mini blog”