Analizy rozdań poker teksas z gier heads up, 1 na 1. Cash, Sit'n Go, czy też finałowych gier turniejowych. Grasz w poker teksas? Wejdź!
-
Sith
- LEGENDA

Postautor: Sith » 17 gru 2010, 23:48
PokerStars-nielegalny-w-PL!, $10/20 Hold'em Tournament, 2 Players
Hand Converter by
Pokerhand.org
Board:
SithJarr (Button): $1,569
manoperro (BB): $1,431
Dealt to SithJarr
Pre-flop:
SithJarr raises to $49, manoperro calls $29
Flop: ($108)

(2 Players)
manoperro checks,
SithJarr bets $79, manoperro calls $79
Turn: ($266)

(2 Players)
manoperro bets $200,
SithJarr calls $200
River: ($666)

(2 Players)
manoperro bets $499, (1 folds), manoperro returns $499
Results:
manoperro Mucks
manoperro wins $656
I teraz pytanie - czy odpuscici powinienem juz na turnie, czy moze callnac river? Przeciwnik ogarniety tight, mocno przywiazany do buttona, niechetnie grajacym bez pozycji i zrzucajacym sie wczesniej na cbety dosyc czesto
-
piotrek_nowy
- -#VIP

Postautor: piotrek_nowy » 19 gru 2010, 16:15
On tu repuje dame i w sumie tylko dame i co gorsze on tam ma dame
Na tych stawkach mysle ze praktycznie nigdy tam nie zobaczysz jakiegos combodrawa w stylu KT spades, as gra 100% check behind turn.
Na wyzszych stawkach spodziewalbym sie takiej gry czasem z floatami, ale imo to jednak jest juz fold turn, bo sie pakujesz w mega trudny spot gdzie mozna powiedziec ze prawie zawsze jestes w plecy z minimalnym equty na wygranie spota.
-
Sith
- LEGENDA

Postautor: Sith » 19 gru 2010, 23:33
Zastanawiam sie czy minraise na turnie nie bylby lepszy niz call? Dalby mi jakas wiedze na temat jego reki - a w sumie call byl chyba najgorsza opcja z trzech dostepnych...
-
piotrek_nowy
- -#VIP

Postautor: piotrek_nowy » 20 gru 2010, 01:10
Ale to miniraise pod value czy jako blef? Bo tylko for information to sie robi troszke drogo, do tego nie wywalisz nic gorszego i zbyt czesto dostaniesz po twarzy allinem.
Zreszta jak dla mnie on tym donk betem juz dosc duzo dal nam informacji o sile reki i bym po prostu ten spot odpuscil. Piszesz ze pasuje na cbety jest tight i ogolnie straight forward, to mi wystaczy zeby wiedziec ze jestem w tym spocie slaby i pasuje.
-
masaker
- -#VIP

Postautor: masaker » 20 gru 2010, 09:48
Na turnie nie widzę możliwości za bardzo fold, river wydaje się dla ciebie dość pomocny.
Dziwną linie koleś obrał,ale czy on coś naprawdę miał...
Na river to już chyba indywidualna sprawa, bo wiele zależy od readów.
Ja po takim river nie wiem czy dałbym rade to zrzucić.
Jeśli sie koleś zrzucał dość często to granie check na flopie nieraz jest ciekawą opcją to trzyma pulę na niskim poziomie i może zachęci go to próby kradzieży puli(ale nieraz warto z air spradzić jak ktos gra w przypadku braku cbeta)
-
Sith
- LEGENDA

Postautor: Sith » 20 gru 2010, 11:31
Tylko problem jest taki - czy przy tight przeciwniku mozna liczyc na cos wiecej niz split? Bo w sumie musze dolozyc 500 czipsow, a potencjalna wygrana to troche ponad 300...
-
justnutsbaby
- -#aktywny

Postautor: justnutsbaby » 20 gru 2010, 12:29
ke ? snap fold, on tam zawsze ma tripsa albo lepiej. pierwszy poziom blindow? heck, nigdy bym tu nie dal call. flush draw zobaczysz 1/10 razy - przy tym sizingu postawie kazde pieniadze na to, ze to byl trips albo lepiej.
-
Sith
- LEGENDA

Postautor: Sith » 20 gru 2010, 12:30
tylko czy fold na turnie, czy na river?
-
vanitas
- -#aktywny

Postautor: vanitas » 20 gru 2010, 16:09
a nie bierzecie pod uwagę, że mógłby mieć słabego Asa na ręku? był call przed flopem, Jego call na flopie na Twój cont. nie mówi Ci czy go miał czy nie, ale wypalenie na turnie jako pierwszy już tak. czy zagrałby tak na turnie z Q, na bank nie, poczekałby na Twoje kolejne uderzenie i wtedy rais, ewentualnie call żeby przypierd. na river. Jeżeli miał słabego asa, to kiedy wyskoczył K na river, wiedział, źe kicker nie ma już znaczenia i walnął żebyś rozkminiał tą Q, i spasowałeś, ma to jakikolwiek sens wg Was kozaków?
-
Sith
- LEGENDA

Postautor: Sith » 20 gru 2010, 16:44
Moim zdaniem nie, poniewaz:
1. Flop z drawem do koloru i opcja na strita, wiec raczej by sie odwinal niz przeczekal
2. Na turnie pojawila sie druga dama - wtedy nagle zaatakowal bez pozycji - jakby mia tripsa, ale bal sie skompletowania juz jednego z dwoch drawow
3. Na river zagral mocno - w zasadzie zwiazujac sie z pula - co przy dwoch damach byloby nielogiczne, raczej zagralby check/call
4. Nawet jezeli ma tego Asa - to max na co moge liczyc to split - wydawalo mi sie ze nie warto ryzykowac 500 zetonow, zeby wygrac 300 - zwlaszcza ze czesto bede gleboko w dupie.
-
justnutsbaby
- -#aktywny

Postautor: justnutsbaby » 21 gru 2010, 09:33
vanitas pisze:a nie bierzecie pod uwagę, że mógłby mieć słabego Asa na ręku? był call przed flopem, Jego call na flopie na Twój cont. nie mówi Ci czy go miał czy nie, ale wypalenie na turnie jako pierwszy już tak. czy zagrałby tak na turnie z Q, na bank nie, poczekałby na Twoje kolejne uderzenie i wtedy rais, ewentualnie call żeby przypierd. na river. Jeżeli miał słabego asa, to kiedy wyskoczył K na river, wiedział, źe kicker nie ma już znaczenia i walnął żebyś rozkminiał tą Q, i spasowałeś, ma to jakikolwiek sens wg Was kozaków?
jest mozliwosc, zeby dzial analiz byl dostepny od xxx postow , albo na pdst rangi czy cos zeby spelniac jakiekolwiek kryterium merytoryczne?
Sith - call turn , fold river do tego sizingu.
-
Glory
- -#Site Admin

Postautor: Glory » 21 gru 2010, 16:01
Moja pierwsza mysl byla dokladnie taka jak Masakera - cholernie dziwna linia na rozgrywanie damy. No bo po cholere tu ten bet ?
Jesli mam dame, to board lezy idealny. Moge zakladac ze przeciwnika ma tego asa, a nawet jak go nie ma to go bedzie dalej na turn udawal. Jesli juz to gram check/rise (przy moim standardowym wizerunku, czyli liczac ze przeciwnik bedzie sadzil ze wykorzystuje korzystny board do blefu).
Ten bet na turn jest po prostu cholernie czytelny, zbyt czytelny jesli gosc byl dobrym graczem. Bardziej mi pasuje opcja ze to jemu sie draw do kar otworzyl.
Ja bym wiec nieuwierzyl i albo sprawdzal juz do konca, albo odpusil juz na turnie.
-
piotrek_nowy
- -#VIP

Postautor: piotrek_nowy » 21 gru 2010, 17:44
glory glory man united pisze:Moja pierwsza mysl byla dokladnie taka jak Masakera - cholernie dziwna linia na rozgrywanie damy. No bo po cholere tu ten bet ?
Jesli mam dame, to board lezy idealny. Moge zakladac ze przeciwnika ma tego asa, a nawet jak go nie ma to go bedzie dalej na turn udawal. Jesli juz to gram check/rise (przy moim standardowym wizerunku, czyli liczac ze przeciwnik bedzie sadzil ze wykorzystuje korzystny board do blefu).
Pytasz po co ten bet. Donk bet turn graja najczesniej:
1. rece mocne, ktore nie chca grac check/raise flop (aby kontrolowac mimo wszystko pule). Dla przykladu zobaczysz taki bet czesto na Jxx boardzie przy blank turn jak rywal ma KJ/AJ.
2. rece ktore dostaly polepszenie na turnie i nie chca dac check behind, a wiec wlasnie Qx na boardzie z rozdania. Majac slabego asa sam czesto gralbym check back turn, bo i tak 3 streety value od gorszych rak nie wyciagniesz, wiec ten donk bet ma sens dla zmaksymalizowania wartosci z reki. I nic w nim dziwnego nie widze

-
justnutsbaby
- -#aktywny

Postautor: justnutsbaby » 22 gru 2010, 09:03
piotrek na moderatora tego dzialu ^^
podobaja mi sie Twoje analizy, dobre, rzeczowe, profesjonalne. ja glosuje na tak

-
masaker
- -#VIP

Postautor: masaker » 22 gru 2010, 14:15
Tyle że równie dobrze może być to niska para albo str lub flash draw i strasznie groźną kartą, gra na blef przy małej puli.
Aczkolwiek river juz pokazuje dość dużą siłę, albo dość duże jaja.
Osobiście fold na river bardzo mi sie podoba i uważam za chyba najlepsze zagranie, ale nie wiem czy sam bym to zrzucił bo raczej nie ufam ludziom
Wróć do „Heads up”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości
Kopiowanie calosci lub fragmentow bez pisemnej zgody zabronione. Strona jest kierowana do uzytkownikow polskojezycznych zamieszkalych w krajach, w ktorych korzystanie z Serwisu jest zgodne z prawem. Wiadomosci prezentowane w serwisie sa dozwolone wylacznie dla osob podlegajacych jurysdykcjom prawnym, w ktorych uczestnictwo w grach pokerowych online jest legalne. Korzystajac z serwisu, uzytkownik deklaruje wobec administratora, ze uczestnictwo w grach pokerowych online jest w jego jurysdykcji dozwolona i ponosi pelna odpowiedzialnosc za prawdziwosc zlozonego przez siebie oswiadczenia.
Na terytorium Polski poker online moga oferowac jedynie te podmioty, ktore posiadaja zezwolenie Ministra Finansow.
Gra w pokera u operatorow, ktorzy nie posiadaja licencji Ministerstwa Finansow jest zabroniona i grozi konsekwencjami prawnymi. Serwis jest przeznaczony tylko dla osob, ktore ukonczyly 18 lat. Korzystajac z serwisu, uzytkownik potwierdza, ze ma ukonczone 18 lat.