Analizy rozdań poker teksas z gier sit'n go wielostołowych (18, 30, 45, 90, 180 osobowe itp.).
-
drynk
- LEGENDA

Postautor: drynk » 08 gru 2013, 02:35
SB: 4,485 (11.2 bb)
BB: 3,047 (7.6 bb)
UTG+1: 3,248 (8.1 bb)
UTG+2: 7,540 (18.9 bb)
Hero (MP1): 7,359 (18.4 bb)
MP2: 4,227 (10.6 bb)
MP3: 3,676 (9.2 bb)
CO: 1,500 (3.8 bb)
BTN: 3,489 (8.7 bb)
Preflop: Hero is MP1 with
UTG+1 calls 400,
UTG+2 raises to 7,515 and is all-in,
Hero ???
Stackujecie się tutaj? Teoretycznie jestem na deepie (choć zaraz blindy 300/600 ante, jedno kółko i jestem w push/fold, a podwojenie do tego bigstacka daje mi bezpiecznego CL) i mogę czekać na lepsze spoty, tylko pytanie, czy nie tracę tutaj value? Przeciwnik to średni gracz, raczej w miarę możliwości upraszczający grę. Nie skopiowałem ręki ze statami, ale z tego co pamiętam to sample ~50-60 hands więc nie ma co wrzucać statów.
Dziwne wydaje mi się tutaj izolowanie limpera od razu pushem z QQ+, więc obstawiam, że gram raczej vs 99-JJ, i jakieś ATs+. Myślicie że to rozsądny zakres na semi-unka grającego raczej prosty poker, bez nitowania, ale i bez wielkiej agresji?
______
Edit: proszę o przerzucenie do działu SNG multitable
-
blade08111991
- -#VIP

Postautor: blade08111991 » 08 gru 2013, 11:07
Ja bym tego tutaj nie wrzucił ( znaczy wrzucilnym ale nie byłoby to ev+ ;D) UTG+2 napewno nie powinien wrzucac tutaj gorzej niz JJ+ AQs+ AK+. Ale jak skoncze grac sprawdze to w wizardzie ;]
Edit; SNGwiz wyrzucil mi ze UTG+2 powiniuen wrzucac 88+ AQo+ ATs+, wiece na jego range masz spore equity.
Jednak ze jest to srtednia pozycja i za toba jest sporo shortów graczy sng wskazuje ze powinnes callowac z TT+ AQ+ . Gdyby to był stół finałowy odpuscilbyn ze wzgedu na niewystarczajace $EV ale przy semi to easy all in ;]
Swoja droga myslalem ze na Wczesnej i srodkiowej przy 15 BB zrzucamy wszystko prócz QQ+ AJs+ ;d
-
lion_victor
- -#VIP

Postautor: lion_victor » 09 gru 2013, 10:24
Wygląda na obronę niskiej pary, względnie słabego asa (ATo+, A9s+). IMHO easy call. QQ+ raczej grałby tutaj bet/call, zwłaszcza przy takiej ilości shortów.
Wróć do „Sit'n Go multitable”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość
Kopiowanie calosci lub fragmentow bez pisemnej zgody zabronione. Strona jest kierowana do uzytkownikow polskojezycznych zamieszkalych w krajach, w ktorych korzystanie z Serwisu jest zgodne z prawem. Wiadomosci prezentowane w serwisie sa dozwolone wylacznie dla osob podlegajacych jurysdykcjom prawnym, w ktorych uczestnictwo w grach pokerowych online jest legalne. Korzystajac z serwisu, uzytkownik deklaruje wobec administratora, ze uczestnictwo w grach pokerowych online jest w jego jurysdykcji dozwolona i ponosi pelna odpowiedzialnosc za prawdziwosc zlozonego przez siebie oswiadczenia.
Na terytorium Polski poker online moga oferowac jedynie te podmioty, ktore posiadaja zezwolenie Ministra Finansow.
Gra w pokera u operatorow, ktorzy nie posiadaja licencji Ministerstwa Finansow jest zabroniona i grozi konsekwencjami prawnymi. Serwis jest przeznaczony tylko dla osob, ktore ukonczyly 18 lat. Korzystajac z serwisu, uzytkownik potwierdza, ze ma ukonczone 18 lat.