Analizy rozdań poker teksas z gier heads up, 1 na 1. Cash, Sit'n Go, czy też finałowych gier turniejowych. Grasz w poker teksas? Wejdź!
-
drynk
- LEGENDA

Postautor: drynk » 08 gru 2013, 02:26
[converted_hand][hand_history]Poker Stars-nielegalny-w-PL-!, $6.85 Buy-in (10/20 blinds) No Limit Hold'em Tournament, 2 Players
Hero (SB): 510 (25.5 bb)
BB: 490 (24.5 bb)
Preflop: Hero is SB with
Hero raises to 40, BB calls 20
Flop: (80)
(2 players)
BB checks, Hero checks
Turn: (80)
(2 players)
BB checks,
Hero bets 40, BB calls 40
River: (160)
(2 players)
BB checks,
Hero bets 95,
BB raises to 220,
Hero ???
Co w tych okolicznościach gramy na river? Przeciwnik to raczej kiepski unk.
-
Partyzant
- -#aktywny

Postautor: Partyzant » 08 gru 2013, 07:29
izi kol na river.
-
Jah
- -#VIP

Postautor: Jah » 08 gru 2013, 08:17
Zdecydowanie cbet na flopie i bardzo dobra karta na second barrel na turnie po jego ewentualnym callu. Nie możesz sobie na takim flopie pozwolić na brak cbetu.
As played jednak call na river. Jeżeli trochę ogarnia to z T9 grałby check/raise na turnie.
-
drynk
- LEGENDA

Postautor: drynk » 08 gru 2013, 17:12
Jah pisze:Nie możesz sobie na takim flopie pozwolić na brak cbetu.
Why not? a co ja mu repuję na tym flopie, jak to cs donk to tylko buduję pulę z K high.
-
Jah
- -#VIP

Postautor: Jah » 08 gru 2013, 17:36
drynk pisze:Jah pisze:Nie możesz sobie na takim flopie pozwolić na brak cbetu.
Why not? a co ja mu repuję na tym flopie, jak to cs donk to tylko buduję pulę z K high.
Jeżeli uważasz, że to cs donk to na turnie również powinieneś poczekać. Jeżeli nie to cbetuj flopie, i przy takim turnie second barrel. Na takim boardzie rzadko coś trafi i nie ma do czego drawowac. A bottom pair nawet słabi gracze zrzuca na taką agresję.
-
drynk
- LEGENDA

Postautor: drynk » 08 gru 2013, 17:53
Jah, oj z tym zrzutem bottom pair to różnie bywa w hyper turbosach. Imo moja linia pot controll i repowanie dopiero turna, który jest high kartą i mogę go repować jest o tyle lepsza, że mam więcej manewru na river. Na przykład ten bet/fold, bo tak to już w zasadzie na river 3barrelując wpycham stacka.
Poza tym turn betuję też dlatego, że dostaję 2x check, a 2x check oznacza mega słabość, sam check flop niekoniecznie.
Nie mówię, że Twoja linia cbetowania od flopa jest słaba, ale wydaje mi się, że na słabego gracza lepiej tutaj kontrolować pota i odpuścić cbetowanie jednej uliczki, a żeby całe rozdanie trzymało się kupy, to musi to być odpuszczenie cbetowania flopa w mojej ocenie.
-
shack4l
- -#pretendent

Postautor: shack4l » 14 gru 2019, 13:32
Same tlumaczenie c/betu i kontrola puli opiera sie na waszym zalozeniu ze BB to tylko donk ale zeby a z tak bardzo nie doecniac przeciwnika?
jego linia z reka (10.9) wcale nie wydaje mi sie taka zla nieprawdopodobna ...
rainbow missed flop - check , open straight draw na turnie - check , check na river to dobre zagranie gdzie wy ciagle ciagle tylko c/bet barrelujecie probujac kontrolowac kazda pule i ja bym raczej tez sie bal tego 3betu na river juz nie tylko (10.9) ale kazdych glupio trafionych dwoch par jak (Q8), (Q4) - fold
-
Sixasa
- -#zwykly

Postautor: Sixasa » 02 lut 2020, 16:27
Siemka wszystkim serdecznie
Wróć do „Heads up”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości
Kopiowanie calosci lub fragmentow bez pisemnej zgody zabronione. Strona jest kierowana do uzytkownikow polskojezycznych zamieszkalych w krajach, w ktorych korzystanie z Serwisu jest zgodne z prawem. Wiadomosci prezentowane w serwisie sa dozwolone wylacznie dla osob podlegajacych jurysdykcjom prawnym, w ktorych uczestnictwo w grach pokerowych online jest legalne. Korzystajac z serwisu, uzytkownik deklaruje wobec administratora, ze uczestnictwo w grach pokerowych online jest w jego jurysdykcji dozwolona i ponosi pelna odpowiedzialnosc za prawdziwosc zlozonego przez siebie oswiadczenia.
Na terytorium Polski poker online moga oferowac jedynie te podmioty, ktore posiadaja zezwolenie Ministra Finansow.
Gra w pokera u operatorow, ktorzy nie posiadaja licencji Ministerstwa Finansow jest zabroniona i grozi konsekwencjami prawnymi. Serwis jest przeznaczony tylko dla osob, ktore ukonczyly 18 lat. Korzystajac z serwisu, uzytkownik potwierdza, ze ma ukonczone 18 lat.