Witam!
Proszę o analize tego rozdania
http://www.boomplayer.com/poker-hands/B ... 60E8667084
Czy dobrze to zrobiłem? Czy juz po turnie powinien byc allin?
[NL] [freeroll]
-
blade08111991
- -#VIP

preflop okk. flop powinnes uderzyc za jakies 500 bo masz duzo przeciwnikow i flop mokry. Na turn powinnes grac pota czyli w tym wypadku allin by nie dac przeciwnikom dalej dobierac a dobieral ktos ewidentnie.
Ostatnio zmieniony 21 lip 2013, 18:14 przez blade08111991, łącznie zmieniany 1 raz.
-
duffmanPOL
- -#aktywny

- Mikael
- -#aktywny

Ten gejbet na flopie całkowicie bez sensu, co chciałeś nim osiągnąć?
Na wszystkich ulicach bety były mniejsze niż pół puli, więc na river spodziewaj się, że ktoś dobrał, z resztą zgodnie z oddsami (a jako, że jest to freeroll to i bez oddsów by dobrał, ale wtedy masz czyste sumienie).
Blade, znowu coś zamotałeś, bo po riverze już się raczej nie da dobrać
Na wszystkich ulicach bety były mniejsze niż pół puli, więc na river spodziewaj się, że ktoś dobrał, z resztą zgodnie z oddsami (a jako, że jest to freeroll to i bez oddsów by dobrał, ale wtedy masz czyste sumienie).
Blade, znowu coś zamotałeś, bo po riverze już się raczej nie da dobrać
-
blade08111991
- -#VIP

- drynk
- LEGENDA

duffmanPOL pisze:Zle no zagralem. Zawsze boje sie majac
AK
przy flopie
AKQ KQJ czy takich podobnych do strita grac bo majac te 2 pary asy i króle ktos moze miec strita na farcie z 1 karty typu T 2 ;c
Hmm... Boisz się, a callujesz wszystkie bety przeciwników i na koniec bez sensu wrzucasz stack przy karcie która jest dla Ciebie jedną z gorszych. To się ze sobą wyklucza.
Zawsze musisz się zastanowić w takich sytuacjach jakie ręce potencjalnie mogą Ci się wypłacić i czy te ręce będą przebijać same z siebie, czy będą raczej dążyły do taniego showdownu. Poza tym bez żadnej wiedzy o graczach to wróżenie z fusów. Jeśli miałbyś chociaż jakieś wstępne przymiarki, że jeden z nich jest ogarnięty, a drugi to fish, to już łatwiej jest się ustosunkować do takich informacji.
Dla mnie we freerollu to AK jest monsterem, trafiasz kinga, w dupie mam resztę boardu, jak się mają wypłacić drawy, gorsze kingi czy cokolwiek, to się wypłacą, ja tu się stackuję na flopie, bo to co zagrałeś to ani slowplay, ani raisowanie dla wartości.
Wróć do „Turnieje wielostolikowe MTT”