[NL] [3$] [HyperTurbo]

Analizy rozdań z turniejów wielostolikowych MTT poker online. Zarówno full ring poker online jak i mniej popularnych short handed poker online.
dzikidzik
-#aktywny
-#aktywny

[NL] [3$] [HyperTurbo]

Postautor: dzikidzik » 29 kwie 2013, 19:23

Mój pierwszy turniej hyper-turbo, na próbę, z ciekawości. Przedstawiam rękę z FT tegoż turnieju. Wpisowe 3$, 113 uczestników, bez puli gwarantowanej.

Blindy 1000/2000, ante 200

Table Information
Seat: 3 justplay4aa ($14089) Dealer
Seat: 5 vitzloy1 ($6435) Small Blind
Seat: 7 Hero ($10190) Big Blind
Seat: 8 x_bobo68 ($19616)
Seat: 9 pullmull581 ($6170)
Dealt to Hero
Obrazek Obrazek

Preflop (Pot:3000)
x_bobo68 FOLD
pullmull581 ALL-IN
justplay4aa ALL-IN
vitzloy1 FOLD
Hero ???

Zależy mi na jak największej ilości opinii. Czy w tym spocie wsuwam czy odpuszczam ? Gracze przede mną do tej pory raczej tight, ten drugi izoluje- pojęcia nie mam jaki range można im przypisać...ale to FT i do tego hyper turbo więc ?
wiem że trzeba brać pod uwagę strukturę turnieju i to że jestem na blindzie, ale czy łakomić się na przeskok w kasie w razie eliminacji krótszego czy jak to mówią grać żeby wygrać ? oddsy chyba mówią call

Awatar użytkownika
TR08
-#VIP
-#VIP

Postautor: TR08 » 29 kwie 2013, 19:37

Wg mnie fold. Może z lekkim wahaniem, ale jednak.

Turbo, grali tight. Zakładam, że mają coś ponad dychę(może nawet parę), więc liczysz na seta albo, że nie mają pary i się jej nie doczekają. Pytanie czy wpadnie set i czy nie wpadnie też ewentualnie któremuś z tamtych.

Awatar użytkownika
mara
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: mara » 29 kwie 2013, 19:42

TR08 pisze:Wg mnie fold. Może z lekkim wahaniem, ale jednak.

Już widzę jak Ty to foldujesz. Ja wsuwam, bo lepiej może już nie być.

Awatar użytkownika
TR08
-#VIP
-#VIP

Postautor: TR08 » 29 kwie 2013, 19:44

mara100 pisze:
TR08 pisze:Wg mnie fold. Może z lekkim wahaniem, ale jednak.

Już widzę jak Ty to foldujesz.

Jak dobrze, że jest ktoś, kto zawsze będzie wiedział lepiej ode mnie co sam zrobię. Od razu się lepiej śpi.
Tak bardzo przeżywasz tego turka? Weź wrzuć trochę na luz. Miałem większy stack, nie wchodziłem allin...

Awatar użytkownika
mara
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: mara » 29 kwie 2013, 19:48

TR08 pisze:Jak dobrze, że jest ktoś, kto zawsze będzie wiedział lepiej ode mnie co sam zrobię. Od razu się lepiej śpi.

Sugeruję się rozdaniami, które wrzucałeś do analizy, gdzie callujesz do 3bet wszystko co jest suited. Wczorajsze wygrane na K2, K8 i limp/all-in A7 pozwolę sobie nie komentować.

Awatar użytkownika
MrGordon
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: MrGordon » 29 kwie 2013, 20:13

Przegrywając z szortem, a wygrywając z bigstackiem zostaje jakieś 8k na grę, więc praktycznie tyle samo co przy foldzie. :P Ja bym tego pewnie nie zrzucił. Allk i tak będą latać od każdego co chwilę, więc lepszego spota może nie być.

Awatar użytkownika
magik89z
-#VIP
-#VIP

Postautor: magik89z » 29 kwie 2013, 20:28

Dobre rozdanie pewnie będzie dużo różnych opinii.

Dla mnie także ai TT vs 2 może nie jest z reguły dobrą decyzją ale akurat w tym przypadku ( strukturze blindów i pozycji ) raczej trzeba wsunąć.

Jeśli fold zostanie Ci 7K na SB przed Tobą CL, za Tobą short który na 90% będzie atakował , a i CL raczej sprawdzi te wasze 7K.
Wiec tak czy tak jeśli nie teraz to za chwilę będziesz musiał grać vs 2-3 z pewnie gorszą ręką.

Co do poczekania na większe sianko to jeśli ten short odpadnie to będziesz miął pewnie 15-20% więcej niż masz aktualnie, Jeśli wygrasz to rozdanie jesteś zdecydowanym CL także zdecydowanie warte ryzyka.

Awatar użytkownika
knoperss
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: knoperss » 29 kwie 2013, 20:31

snap call przy 6bb
ładnie bo za chwilę masz 3up i izi dalszą grę.

Awatar użytkownika
drynk
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: drynk » 29 kwie 2013, 23:39

knoperss pisze:snap call przy 6bb
ładnie bo za chwilę masz 3up i izi dalszą grę.

I ja to szanuję!

dzikidzik
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: dzikidzik » 30 kwie 2013, 07:49

Dzięki za opinie, na chłodno rozumiem swój błąd, wasza analiza wydaje się bezbłędna :)
czuje się jak donczur, bo to wyrzuciłem, chłopcy pokazali odpowiednio krótki-99, a ten drugi KJ. Board nic nie zmienił...

Na pocieszenie turniej wygrałem ;p

Tak czy inaczej popełniłem spory błąd i obiecuje poprawę.

Wróć do „Turnieje wielostolikowe MTT”