[NL $1,35][Knockout Turbo][AcQc]

Analizy rozdań z turniejów wielostolikowych MTT poker online. Zarówno full ring poker online jak i mniej popularnych short handed poker online.
Awatar użytkownika
mara
LEGENDA
LEGENDA

[NL $1,35][Knockout Turbo][AcQc]

Postautor: mara » 25 mar 2013, 14:20

PokerStars-nielegalny-w-PL! No-Limit Hold'em, 1.35 Tournament, 10/20 Blinds (9 handed) - PokerStars-nielegalny-w-PL! Converter Tool from http://www.flopturnriver.com

MP1 (t3,000)
MP2 (t2,950)
MP3 (t2,400)
CO (t2,890)
Hero (Button) (t3,890)
SB (t2,820)
BB (t2,980)
UTG (t2,880)
UTG+1 (t3,190)

Hero's M: 129.67

Preflop: Hero is Button with QObrazek, AObrazek
2 folds, MP1 bets t40, MP2 calls t40, MP3 calls t40, 1 fold, Hero raises to t160, SB calls t150, 1 fold, MP1 calls t120, MP2 calls t120, MP3 calls t120

Flop: (t820) 7Obrazek, 5Obrazek, 3Obrazek (5 players)
SB checks, MP1 checks, MP2 checks, MP3 checks, Hero bets t580, 1 fold, MP1 raises to t2,840 (All-In), 2 folds, Hero ???

Początek turnieju dwa rozdania wcześniej wygrałem trochę żetonów, gdzie call otrzymałem od 39s :shock: preflop ( inny gracz, ale stół ten sam).

Myślę, że przeciwnik nie ma seta ponieważ raczej chciałby mnie wydoić z żetonów, a nie wyrzucić z rozdania. Widział też, że wcześniejsze rozdanie wygrałem pokazując AQo, więc solidnie, a teraz mam jeszcze pozycję. Co robimy?

Awatar użytkownika
Samyazza
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Samyazza » 25 mar 2013, 14:46

W takim multiway'u to ja jednak gram check flop, bo nie ma co tu szarżować..
A jeżeli już na Twojego beta gość gra all in, to masz easy fold. Może on tam trzymać każdego pocketa 88+. Check/raise wygląda tu dość szczerze, dodatkowo z racji, że to multiway.

Awatar użytkownika
Loncik
-#graczroku
-#graczroku

Postautor: Loncik » 25 mar 2013, 15:02

Mara na trzech limperów przed Tobą, to podbicie pre flop jest zwyczajnie za małe i w zasadzie każdy dostaje oddsy do sprawdzenia z czymkolwiek. Limper=fisz, a gdy jeszcze taki duży wysyp fiszy, to na flopie nie ma po co uderzać, jeśli nie trafisz swojego układu.

Awatar użytkownika
genowaty
-#VIP
-#VIP

Postautor: genowaty » 25 mar 2013, 18:51

Pomimo tego, że to podbicie faktycznie zbyt małe pre flop to wg mnie cbet na flopie jest poprawny (choć zbyt dużo Was w tym rozdaniu...i check/fold też byłby tu dobrym rozwiązaniem), byłeś agresorem przed flopem i kontynuowałeś to na flopie chcąc, jak się domyślam, zmusić resztę do zrzucenia, nie udało się, trudno, sam zrzucasz i grasz dalej ;)

Awatar użytkownika
Loncik
-#graczroku
-#graczroku

Postautor: Loncik » 25 mar 2013, 18:55

Geno, powinno się betować aby wyciągnąć value lub dla blefu. Ponieważ o wyciąganiu value w przypadku nie trafionego boardu nie ma mowy, a fiszy i to w multipocie ciężko blefować, to dlatego myślę, że fold. Cbet wydaje mi się paleniem kasy..

Awatar użytkownika
iza_doria
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: iza_doria » 25 mar 2013, 20:31

Ja tu widzę dwa zasadnicze błędy - za niskie podbicie pre flop. W tych turniejach zawsze będzie tak, że będzie cała masa calli na za słabe podbicia i masa limpów bez podbicia.

Zobacz, standardowo w strategiach do MTT piszą że pre flop podbijasz za 3bb + 1bb za każdego limpera. Masz tu 1 raise minimum i 2 sprawdzenia więc ja bym tu pojechała takby bb był za 40 czyli 120 + 3 x 40 = 240. W turniejach z bounty wyrównałabym to do równych 3 setek - prawdopodobieństwo tego że dostaniesz jeden czy dwa calle ciągle jest wysokie ale ograniczasz sobie możliwość aż takiego multiwayu.

Po flopie z kolei za duże podbicie - zainwestowałeś sporą część stacka i przewagi żetonowej nad innymi ze stołu we flopa na którym przy tylu graczach jesteś już głęboko z tyłu. Gdybyś miał dwóch graczy - fajnie bo to może być nadal najlepsza ręka i continuation bet za ok. 360-400 mógłby załatwić sprawę ewentualnie zostawić Ci jednego gracza który wrzuci call a Ty zobaczysz co będzie dalej. Ale przy tylu przeciwnikach jeśli już się dezydujesz na cbet to nadal niski - między 300 a 400 chips. Jak dostałeś check/raise all-in to w zasadzie możesz to wtedy wyrzucić - ciągle będziesz miał stack oscylujący w okolicach początkowego a to daje szansę na eliminację innych ale w lepszych sytuacjach.

szydlos
-#zwykly
-#zwykly

Postautor: szydlos » 25 mar 2013, 22:03

ja tu gram za 35% puli.

Awatar użytkownika
magik89z
-#VIP
-#VIP

Postautor: magik89z » 26 mar 2013, 11:41

Powiem tak jako ze troche tych knokow pogralem w zasadzie to moje ulubione turki , nie daltego ze po wyrzuceniu 5 graczy masz zwrot bi, ale daltego ze spory % osob tam grajacych poluja glownie na bounty, co moze doskonale wykorzystac.

Co do tego rozdania to gosc ma mniej zetonow niz Ty wiec na bounty nie moze liczyc, na blef tez mi to nie wyglada , Ja bym tu obstawial u niego karty typu 86s,76s, lub jakies slowplayowane AA,KK w tych knockach czesto widze gre z AA czy KK wlasnie limp pre a potem check/raise spowodowane proba wciagniecia kilku graczy w rozdanie i jednoczesnie wyciagniecia ,1-3x bounty w jednym rozdaniu, gdzie preflop wyciagnal by max 1, na mocnym raise pre takze pewnie max 1. (a ze z reguly sie to zle konczy to juz inna sprawa ).
Ja bym wlasnie co do rozpatrywania tego rozdania zwrocil uwage na typ turnieju bo w mojej subiektywnej ocenie to bardzo zmienia range przeciwnika i sposob gry.

blade08111991
-#VIP
-#VIP

Postautor: blade08111991 » 26 mar 2013, 19:08

Call .Pewnie ma Top Pare lub jakas top pocket pare. pewnie pomyslal ze cbetowales i cie chcial wyrzucic. Pre troche za maly bet. Ma to rozdanie jakies zakonczenie ( szczesliwe lub nie :D)

EDIT. Sry. myslalem ze dzierzysz QQ ;d W takim razie fold.

Awatar użytkownika
mara
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: mara » 26 mar 2013, 19:28

iza_doria rozpracowane w najdrobniejszych szczegółach :tak:

Wszyscy jesteście zgodni, więc rozwiązanie: Mówicie fold?

1. Moja marginalna wiedza o pokerze mówiła - fold

2. Wszystkie znaki na niebie i monitorze mówiły :mrgreen: - fold i tak miało się stać, ale w ostatniej sekundzie dostępnego czasu, a ch.... i wjazd :oops:

Pokazał 99 i poleciałem :cry: Wnioski wyciągnięte i obiecuję poprawę

Wróć do „Turnieje wielostolikowe MTT”