Analizy rozdań poker teksas holdem z gier cash, 5-6 osobowych.
-
drynk
- LEGENDA

Postautor: drynk » 25 lut 2013, 21:03
i znów AK...
MP: $42.09 (168.4 bb)
CO: $47.95 (191.8 bb)
BTN: $24.38 (97.5 bb)
SB: $25.10 (100.4 bb)
BB: $62.64 (250.6 bb)
Hero (UTG): $40.94 (163.8 bb)
Preflop: Hero is UTG with
Hero raises to $0.75, 4 folds,
BB raises to $2.50,
Hero raises to $6.25,
BB raises to $62.64 and is all-in,
Hero ???
Przeciwnik agresywny, ale myślący. Staty: 492hands 25/20 / 10,6% 3bet (z BB 12,9%) / fold to 4bet 33% (6) / 30% WTSD
Z tego co pamiętam to w momencie podejmowania decyzji miałem z nim dużo mniejszą historię niż teraz.
Jak byście to zagrali? Może flat call do 3betu preflop i granie postflop IP? Czy jednak raise spoko biorąc pod uwagę, że jesteśmy deep? Co do 5-bet pusha?
-
Porcupin
- -#VIP

Postautor: Porcupin » 25 lut 2013, 21:49
Łeee, koleś folduje póki co 2 na 6 razy do 4beta, to to ja się nie bawię w takie gierki. Dużo lepszą opcją jest call i granie IP. Generalnie jest to jak dla mnie idealna okazja do rozegrania tej ręki postflop z tego typu graczem. Zamiast tego wywarł na Ciebie presję wykorzystując fakt, że jesteście obaj deep. Jaki masz fold to 3bet, 4bet, PFR z UTG? Patrzać szybko na jego cbety, x/r, foldy do raise cbet na poszczególnych uliczkach można szybko zrobić jakiś gameplan na gościa i się pobawić, skoro myślący

-
knoperss
- LEGENDA

Postautor: knoperss » 25 lut 2013, 21:52
tutaj zagrałbym call do 3betu i sprawdził co flop zaoferuje bo wsuwanie AKo deep to trochę serce boli jak nie siądzie vs aggro . Vs push to dla mnie izi fold.
Wróć do „Cash short handed”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości
Kopiowanie calosci lub fragmentow bez pisemnej zgody zabronione. Strona jest kierowana do uzytkownikow polskojezycznych zamieszkalych w krajach, w ktorych korzystanie z Serwisu jest zgodne z prawem. Wiadomosci prezentowane w serwisie sa dozwolone wylacznie dla osob podlegajacych jurysdykcjom prawnym, w ktorych uczestnictwo w grach pokerowych online jest legalne. Korzystajac z serwisu, uzytkownik deklaruje wobec administratora, ze uczestnictwo w grach pokerowych online jest w jego jurysdykcji dozwolona i ponosi pelna odpowiedzialnosc za prawdziwosc zlozonego przez siebie oswiadczenia.
Na terytorium Polski poker online moga oferowac jedynie te podmioty, ktore posiadaja zezwolenie Ministra Finansow.
Gra w pokera u operatorow, ktorzy nie posiadaja licencji Ministerstwa Finansow jest zabroniona i grozi konsekwencjami prawnymi. Serwis jest przeznaczony tylko dla osob, ktore ukonczyly 18 lat. Korzystajac z serwisu, uzytkownik potwierdza, ze ma ukonczone 18 lat.