[MTT PK - betfair-brak-polskiej-licencji!] [29osób] [Freezout] [$1,10 + 200added]

Oglądaj, komentuj filmy z gry innych użytkowników lub nagraj swój i poddaj ocenie. Od 100 postów.
Awatar użytkownika
drynk
LEGENDA
LEGENDA

[MTT PK - betfair-brak-polskiej-licencji!] [29osób] [Freezout] [$1,10 + 200added]

Postautor: drynk » 28 maja 2012, 03:29

Hi. Mój pierwszy filmik "instruktażowy". Wyszła z tego straszna kobyła, bo nagrałem 2h materiału i dlatego na początek wrzucę pierwsze 15minut, żebyście powiedzieli, czy jest sens wrzucać resztę (czy będzie jakiekolwiek zainteresowanie), bo jednak to 2godziny z życia :mrgreen: . Jak się spodoba to postaram się zlepić resztę i wrzucić w formie całego filmu, albo powrzucać 15minutówki (nagrywałem przez screencast jako free user i max 15minut).

Co do samej formuły: historia odtwarzana w pokerhandreplays, przewijane przeze mnie nieistotne ręce i dużo gadania przy rękach wg mnie istotnych. Przepraszam za wszelkie usterki i niedociągnięcia techniczne, ale pierwszy raz tego replaya obsługiwałem i trochę mi się tam czasami wykrzaczał. Mam nadzieję, że mój głos nie kłuje za mocno w uszy i da się tego słuchać.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=P7yNZecusOY&feature=youtu.be[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=tlmGweJD3qw&feature=youtu.be[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=dXMtAOC_xTE&feature=youtu.be[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=eyKEZDe2ySk&feature=youtu.be[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=J4POLhMN498&feature=youtu.be[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=sjC63zGHB7k&feature=youtu.be[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=DQ1Anfbl4mE&feature=youtu.be[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=QUIIaMajsww&feature=youtu.be[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=zArcuLaeZj8&feature=youtu.be[/youtube]
Ostatnio zmieniony 28 maja 2012, 14:34 przez drynk, łącznie zmieniany 4 razy.

Awatar użytkownika
toadie3k
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: toadie3k » 28 maja 2012, 06:51

Możesz śmiało wrzucać resztę, podoba się :tak:

Awatar użytkownika
wiciu-ck
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: wiciu-ck » 28 maja 2012, 07:35

Dobry filmik, najważniejsze że z komentarzem. Wrzucaj resztę.

Może zrób np 3 filmiki i podziel turniej na fazy.
Możesz też z HMa wyciągnąć same ręce, które grasz, a nawet jeszcze wyciąć kilka/kilkanaście z tych co grasz co nie miały większego znaczenia i dopiero wrzucić do PHR, zawsze to kilka minut mniej i mniej problemów z przewijaniem ;)

Awatar użytkownika
drynk
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: drynk » 28 maja 2012, 12:52

wiciu-ck pisze:Może zrób np 3 filmiki i podziel turniej na fazy.
Możesz też z HMa wyciągnąć same ręce, które grasz, a nawet jeszcze wyciąć kilka/kilkanaście z tych co grasz co nie miały większego znaczenia i dopiero wrzucić do PHR, zawsze to kilka minut mniej i mniej problemów z przewijaniem ;)

To już z tym turniejem nie będę tak się bawił bo musiałbym go lepić, a windows movie maker trochę zamula przy klejeniu tak długich filmów. Postaram się następny podzielić na fazy: wczesną, środkową i późną. Ten wrzucę do końca jako 15-minutówki.
Niestety właśnie zagubił się ten turniej w HM'ie i nawet jak go ręcznie importowałem, to dalej nie ma tych rozdań w bazie (nie mam pojęcia dlaczego). Szukając po nickach graczy swojego nicka przy stole z batfair po prostu go nie widzi, według daty też nie widzi turnieju i jest kaszanka, dlatego posiłkowałem się replayerem do przewijania.

Zaraz w 1 poście wrzucę resztę.

Awatar użytkownika
buba78
-#VIP
-#VIP

Postautor: buba78 » 28 maja 2012, 13:35

dobra robota :)
nie da się ukryć
a ten rajs po moim call (na wcześniejszego agresora) na Twój AJ s pamiętam bardzo dobrze :)

do tego rozdanie które właśnie wpadło na forum i się skróciłem ...

Awatar użytkownika
drynk
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: drynk » 28 maja 2012, 14:19

Zrobił się trochę burdel i nie wyświetla filmików tak jak chciałem żeby się to stało. Teraz mam mało czasu i nie bardzo mam możliwość się w to bawić. Postaram się jakoś wieczorem zlepić filmy w jedną playlistę.

Awatar użytkownika
drynk
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: drynk » 31 maja 2012, 18:44

Generalnie to nie robiłem tej listy (choć może jeszcze się zmuszę), bo można po kolei lecieć od pierwszego filmiku i w odnośnikach zawsze kolejny jest na samej górze.

Btw. nikt nic nie krytykuje, nikt nic nie pisze - rozumiem że albo wszystko bezbłędnie zagrane, albo nikt nie odpalał z racji długości, i robić krótsze filmy :D?

Awatar użytkownika
knoperss
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: knoperss » 31 maja 2012, 20:10

moim zdaniem ponad 100min to za dużo.
60 jest optymalne później już człowiek po prostu nie koncentruje się na tym ale przecież można obejżeć np 2 filmy 15min dziennie :)

Hiro
-#VIP
-#VIP

Postautor: Hiro » 31 maja 2012, 22:02

A ja obejrzałem i właśnie bardzo podoba mi się to, że jest tak szczegółowo i Drynku cały czas gada - no coż jeśli chodzi o fachowy komentarz to się raczej nie porywam z racji tego, że nawet nie mam takiego słownictwa, żeby coś do komentarza nawiązać ale jestem na świeżo po obejrzeniu i generalnie jestem jak najbardziej za dłuuugimi filmami (są podzielona - a jak komuś się dłuży to może przewinąć przecie). Tak na gorąco to już niewiele pamiętam oprócz wrażenia, że dobra gra, trochę szczęścia (co zawsze przecież musi być żeby wygrać w takim turnieju - przynajmniej te 2, 3 flipy)- jakieś tam AJs zostało w pamięci - przebicie przed flopem przy chyba 2 limpach i potem na pusz przeciwnika spasowane (to chyba już na finałowym stole - i tak sobie od razu pomyślałem że bym to kolnął - ale to może dlatego że pamiętałem jakoś inaczej tego jak to Drynku łądnie mówi - oponenta - z turnieju, no i ze 2 razy chyba niezgodnie z matematyką - ale ładnie wyjaśnione - że możnaby inaczej ale ja tu w tym momencie tak i już (i pewnie dobrze - o czym świadczy końcowy wynik). W każdym razie oglądałem sobie czysto rozrywkowo po 3 piwkach więc nie analizowałem za mocno (i w sumie dobrze bo analiza nie jest moją mocną stroną) ale też byłbym poczytał jakby jakiś expert, Admin czy Vip skomentował co niektóre rozdania..
Dzięki Drynku za DOBRĄ robotę!

Awatar użytkownika
drynk
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: drynk » 01 cze 2012, 00:37

Thx za odzew :wink: Motywuje mnie to do kolejnych produkcji. Tym razem będzie krócej, bo zdecydowanie mniej rąk - wrzucę filmik z jakiegoś SnG (niekoniecznie wygranego, no ale na pewno jakiegoś w którym doszedłem do top3, z tendencją do HU). Nie wiem czy wybiorę coś z dotychczas rozegranych, czy coś z przyszłych sesji, ale jak tylko trochę mi się wszystko ustabilizuje, wyprowadzę się z akademika itd. to powinienem mieć więcej czasu i na spokojnie będę mógł się tym zająć. Czyli najprawdopodobniej nie wcześniej niż końcówka przyszłego tygodnia, chyba że w weekend coś powstanie, ale to raczej nie ma za dobrych oddsów :P.

Awatar użytkownika
mara
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: mara » 02 cze 2012, 17:14

Nie wiem kurde, ale ja nic praktycznie nie słyszę :cry: Na Ventrilo wszystko w miarę, a tutaj jakoś nie mogę tego ustawić!

Chciałbym słyszeć, dlaczego drynk wchodzi do gry, albo zrzuca. Czy każdy, kto studiował filmiki słyszy dokładnie autora?

Awatar użytkownika
drynk
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: drynk » 02 cze 2012, 18:32

mara100, mikrofon nie jest zbyt głośno nagrany, to fakt, ale jak się zmaksuje volume na youtube i w windowsie/na głośnikach ustawi trochę głośniej, to na luzaku powinno wszystko działać.

Awatar użytkownika
mara
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: mara » 02 cze 2012, 19:17

Poradziłem sobie ( słuchawki mocniej do uszu :mrgreen: )

drynk mam pytanie do filmiku nr7, blinds 150/300

Przeciwnik middle position raise 750
Ty dealer Ad Jd reraise 1950

Oglądając turniej, a obserwowałem od początku. Twój przeciwnik to raczej murek, więc można się spodziewać AA, AK, KK,QQ
Pytanie: Czy jest opcja call?

Tylko dla zobaczenia flopa dość małym kosztem, a zawsze możemy potem zrzucić, jak nie będzie warto grać. Pytam bo ja bym to callnął :razz:
Jej mam nadzieję, że to będzie czytelne!

Awatar użytkownika
drynk
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: drynk » 03 cze 2012, 00:25

mara100, tak, zrozumiałem o co Ci chodzi i wiem o jakie zagranie chodzi. Moim zdaniem to bardzo trudny spot i dlatego tak długo w filmie się nad nim rozwodziłem. Tak naprawdę nie wiem czy dobrze to zagrałem, no ale od początku miałem taki plan na tę rękę, więc go zrealizowałem.
Jeśli chodzi o flat call - oczywiście można tam zagrać flat call, jestem na dealerze więc postflop mam pozycję - jest w miarę spoko. Tylko że flatcall nie mówi mi zupełnie nic o sile ręki przeciwnika. Tak jak mówię w filmiku - jeśli zagram tam płaski call preflop i zaczepię się na flopie to nie mam z tego rozdania ucieczki. Będę się stackował jak trafię top pair A, także jak trafię top pair J, dalej będąc zdominowanym. Pytanie czy lepiej przegrać niecałe 2k i wyrzucić tę rękę bez showdownu, czy obejrzeć flopa nic nie trafić i odpuścić, albo trafić i wypłacić się przeciwko lepszej ręce. Żeby nie podwoić rywala w momencie kiedy zaczepię się o flopa, zagrałem raise/fold, co pewnie niektórzy uznają za barbarzyństwo z AJd, no ale miałem taką fantazję i już :mrgreen: .
Aha jeszcze jeśli chodzi o range przeciwnika, to on tam imo ma TT+ i AJs+, więc jak to callne to mam max coina, baaardzo rzadko kiedy jestem z przodu. Raczej 4bet push nie będzie tutaj bluffem ani luźnym zagraniem z KJ, AT itd.

Wróć do „Filmy szkoleniowe”